Keresés

Részletes keresés

gombászok Creative Commons License 2019.06.11 0 0 3072

Sajnos így van!

A kínai ráadásul büdös, dohos szagú, érdekes, hogy nálunk a kertbe beültetve ősszel, mostanra elfogadható minőségű zöld fokhagyma lett belőle-kísérlet volt.

Mióta az eszemet tudom, őszi és tavaszi fokhagymát is termesztünk , nem veszünk.

Tavaly majdnem kipusztult az aszályban a saját szaporítóanyag, idén vigyáztam rá, ill vetőmag boltban vettem fémzárolt tavaszit.

Érdekesség: méltán utált vetőmag boltosom ugyanezt a Makón 3-asával csomagolt "tavaszi" fokhagymát akarta rám sózni!!!

Tápanyag és víz igényes jószág.

Van még egy ősi fajtánk, ez magszárat hoz, de nem magot, hanem kicsi gerezdeket terem, szórni lehet, mint a borsót.

Érdekessége, hogy a pici hagymákból első évben gerezd nélküli fejek lesznek, 2-3 cm átmérőjű, de ezt elültetve a következő évben már gerezdes lesz, a fej közepén meg jön a magszár.

Jó ízű, jól tárolható. Neten keresgélve himalájai fokhagymaként azonosítottam. Jól áttelel, korán ad zöld árut.

Lila hagymából is van ilyen típusú, ez is majdnem meghalt tavaly, most egy fejet pátyolgatok, van 3 gubója. Kellemes salátahagyma, alig csíp.

 

Előzmény: homerx (3067)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 3071

Hát, ha éppen a környéken járunk...

(persze addig 'jó', amíg nem nyit Pesten boltot, onnantól tuti, hogy más lenne a minősége)

 

Előzmény: gombászok (3070)
gombászok Creative Commons License 2019.06.11 0 0 3070

Kovács Mezőberény

Előzmény: neofrix baszmacs (3069)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.06.10 0 0 3069

> nem volt nagyon csúcson a kolbászuk, meg drágán is adták.
Jöhetnek a tippek jobb és/vagy olcsóbb kolbászokról! :)

Előzmény: gombászok (3066)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.06.10 0 1 3068

Makó és Szeged közt, a 43-as úton, a házak előtt sokan árulnak hagymát-fokhagymát. Tavaly vettünk több helyen is, de máskor nem tesszük. Vacak is volt, másnap pedig ugyanazt a választékot láttam a lidliben.

Előzmény: homerx (3067)
homerx Creative Commons License 2019.06.10 0 0 3067

alap, hogy fokhagymat bo'tban nem veszunk. ugyan, ra lehet irva, hogy mako, de az max egy atcsomagoloceg, aki kinai fost ad el. csak piacon, termelotol. osszel altalaban vasarhelyen vagy bekesen a paicon veszunk nagyobb mennyisegben. amugy a kinait konnyu megismerni. naaagy, hatalmas, ranezesre egeszseges. szoval nem fokhagyma.

Előzmény: gombászok (3066)
gombászok Creative Commons License 2019.06.10 0 0 3066

Keserű ízt a csabai kolbásznál nem a tartósítószer, hanem a rossz minőségű paprika okozhat, sőt újabban a kínai fokhagyma!!!.

A kolbászhús 10 kg-jához 20-25 dkg őrölt paprikát tesznek.

Szilágyiéknál régebben paprikát is lehetett kapni, hát az nem volt egy nagy szám!

Nem tudom mi van velük, nem volt nagyon csúcson a kolbászuk, meg drágán is adták.

Előzmény: Mazsola0070 (3063)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.06.10 0 0 3065

Majd írd meg az eredményt! :) 

Előzmény: Mazsola0070 (3064)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.06.09 0 0 3064

Ja, most látom, amit linkeltem, az ugyanannak a XX. kerületi boltnak webáruháza, amiről írod, hogy már nem kapni, na most csakazértis megpróbálok onnan rendelni...:)

Előzmény: Mazsola0070 (3063)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.06.09 0 0 3063

Én két hete még vettem a hentesünknél Szilágyi féle vastagkolbászt, jövő héten megnézem, van-e még.

 

Meg ezen a honlapon találtam még Szilágyit http://www.nosztalgiakolbaszbolt.hu/hu/kolbaszok/550

de nem tudom, lehet-e még venni.

 

Nagyon sajnálnám, ha megszűnne, a csabaiak közül szerintem az egyik legjobb (már amelyikhez a szélesebb közönség hozzáfér).

 

Knyihárról már írtam egy másik topicban, ők nagyon nyomulnak, jó a marketingjük, szerintem azt akarják elérni, hogy az legyen a köztudatban: csabai=Knyihár.

 

Van egy boltjuk is a Bosnyák tértől két percre, természetesen a www.csabaikolbasz.com 

honlapjuk címe, így azt hittem, itt sokféle csabait kapni, aztán elmentem, és amikor érdeklődtem a Szilágyi után, közölték, hogy itt minden Knyihár.

 

Őszintén szólva nekem vegyes volt a tapasztalatom velük, volt olyan kolbászuk, ami nagyon finom, de egy másikon lehetett érezni azt a kicsit kesernyés ízt, amely több csabainál is előjön, biztos valamilyen tartósító.   

Előzmény: neofrix baszmacs (3060)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.06.09 0 0 3062

Ez a nyitvatartás ez tőlük független honlap, majd leveszi egy év múlva, ha észbe kap. A saját honlapjuk (szilagyipaprika.hu) viszont nem működik.

Előzmény: nagypapi51 (3061)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.06.09 0 0 3061

Itt mintha még létezne.

 

Előzmény: neofrix baszmacs (3060)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.06.09 0 0 3060


Sziasztok! Jó ideje már, hogy a Szilágyi-féle, békéscsabai kolbászt veszem, a pesterzsébeti boltjukból. Na, ennek úgy tűnik vége. Múlt héten már nem volt Szilágyi cucc, Knyihár kolbászt árultak. Kérdeztem, mi történt, azt mondta a hölgy, hogy Szilágyi nyugdíjba ment. Ez persze még én sem hiszem el. Utánanéztem, azt találtam, hogy a Szilágyi... Kft. épp kényszertörlés alatt van. Miközben nemrég még díjat nyertek a csabai fesztiválon.


Nem tudjátok, mi történt velük?

nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 3059
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.19 0 0 3058

3 év múlva megtudod. :) - kb ilyen sűrűséggel látogatja a topikját.

 

Előzmény: homerx (3057)
homerx Creative Commons License 2019.01.09 0 0 3057

es a vaci piacon hol?

Előzmény: VBL (3055)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.08 0 0 3056

Tudom, hogy ott laksz, és a piacot is ismerem, egy időben - jó régen - napi szinten jártam Vácra/Szobra. Emlékszel még a Kerék vendéglőre?

 

Előzmény: VBL (3055)
VBL Creative Commons License 2019.01.07 0 0 3055

Kedves Fórumtárs, nekem a váci piacról (Vácon lakom), sikerül beszereznem ... :-)

 

Előzmény: nagypapi51 (3054)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 3054

Neked is,

már csak az állandó jó minőségű kolbász hiányzik a boldogsághoz... :(

Előzmény: VBL (3053)
VBL Creative Commons License 2018.12.31 0 1 3053

Minden ínyenc kolbász-rajongónak boldog, békés, sikerekben és kolbászban gazdag új évet kívánok ! 

Zole92 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 3052

Köszönöm a válaszokat!

A lehetőségeink az alufólia+folpack+mélyhűtő kombinációt engedik, úgy néz ki ez lesz a befutó 😊

Boarhunter Creative Commons License 2018.05.29 0 0 3051

Mindenképp be kell csomagolni. Alufólia ÉS nylonzacskó vagy folpack.

De legjobb vákumozni. Ha vákumozod, mélyhűtő sem kell, a normál hűtő bőven elég.

Előzmény: Zole92 (3049)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 3050

Csak magában sztem kiszáradna, én vákuumfóliáznám nagyobb darabokban.

 

Előzmény: Zole92 (3049)
Zole92 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 3049

Sziasztok!

Szalámi fagyasztással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Be kell csomagolni például alufóliába vagy csak úgy simán mehet a mélyhűtőbe? Nem fog "kifehéredni"?

 

Nagyon jól szokott sikerülni a szalámink, csak az a problémánk hogy egy "picit" meleg a speiz és nagyon hamar elkezd folyni a zsírja. Ilyenkor egy fél nap hűtőben tárolás után tökéletes az állaga, ezt az állagot szeretnénk valahogy megőrizni.

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 3048

ment

Előzmény: FaZo 76 (3047)
FaZo 76 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 3047

Szia,

nekem küldesz egy árlistát?

mélem publikus.

üdv

Előzmény: nagypapi51 (3046)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 3046

Akinek lőtávolban van a budafoki piac, és nem maga 'disznólkodik', annak javaslom

szombatonként Csonka Csaba tóalmási őstermelő pultját (középen, a zöldség sorral szemben)

Verhetetlen töpörtyű, füstölt májas, angol szalonna, egyéb nyalánkságok, baráti áron.

Ha kéred, elküldöm az ártáblát, itt nem akarom reklámozni.

 

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.01.04 0 0 3045

Ilyen időben érdemes éjszaka füstölni és nappal szellőztetni.

Előzmény: Dezső1959 (3044)
Dezső1959 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 3044

Azt mondja a recípe vége:

"Hat napon át, lassan füstöljük, száraz bükkfa fűrészporral, arra nagyon vigyázva, hogy plusz 12 C foknál ne legyen magasabb a hőmérséklet! "

Hát ez ezen a "télen" eléggé macerásan megoldható...

Előzmény: gombászok (3024)
Kintpangapitypang Creative Commons License 2018.01.03 0 0 3043

Egy kis olvasnivaló, ha valakit érdekel. Bittner János: Finom hentesáruk könyve

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!