Nem ártana a végtranyókat párba válogatni, a munkapontokat normálisan beállítani és tisztességes minőségű kondikat használni benne az ilyen szemeteket is használhatóvá lehet tenni.
Új vagyok újra a CB-sávban. A FET-es Stalker FET-végfok kapcsolásod védett vagy el tudnád küldeni? Sajnos a szép és jó Stalkerem nem hajtja ki a KL203-P végfokot. Abba meg már nem fér el mégegy fokozat. Hálás lennék, ha megosztanád velem is az átalakítást! Vagy más megoldás is érdekelne!
Az két különböző kérdés, hogy két 1megafarádos kondinak mennyi a párhuzamos eredője (mert 2 megafarád az szentség), és hogy a fényképen látható valaminek mennyi lehet. A vizsgán arra kell válaszolni amelyikre a pontot adják.
Anno volt egy lazán toleráns tanársegéd az elektro tanszéken akinek segítettem ZH-t javítani, aztán mutatom neki, hogy valakinél számítás nélkül ott az eredmény, ami egyébbként helyes. Azt mondta jár a pont, mert nem az volt a feladat hogy számítsa ki vagy vezesse le a számítást, hanem hogy "mennyi", az meg jó. Ez a tanársegéd (V.L.) olyan jól zenélt a saját építésű orgonáján, hogy nagysikerű koncertet is adott vele :-)
Ez van amikor a hülyeség felülírja a józan parasztit:-)
"Rádióamatőr vizsgán" a 94mF sem helyes, mert a kerámiakondi érték/típusjelölése ismeretlen.
Meg ugye 0,94mF, az 940uF, ami nem így néz ki felénk.
Ennyit a ki miben tudósról.
Most fotóztam a műhelyben ezt a két 1 megafarádos kondit,(Akkor ezek párhuzamos eredője 2 megafarád?) nem is tudom hogy tudták ilyen piciben összehozni a Jenkik, de ahol Donald is lehet újra elnök, ott józan paraszti nem sok van :-))))
Mert ugye nem a valós érték számít, hanem hogy mi van ráírva:-))))
Régebben az a csúnya beszéd terjedt el, hogy azért dübörögnek úgy, mert a Kujbisevi Erőmű adja az adó energiát és a Transszibériai Vasút felsővezetéke az antennájuk.
Rádióamatőr vizsgán a 94nF nulla pontos, mert nem az volt a kérdés, hogy az ábrán látható kondikat ha ... stb, hanem hogy két db 0.47 mf-os kondit. A pontos válasz (ha vizsgázunk), akkor 0.94 mf, jelentsen bármit is a "m" és az "f", de a kapacitás összeadódik, aki kérdezte majd dekódolja. A kép csak illusztráció, mert az egyikre az van írva hogy 0.047 mfd, a másikra pedig semmi, azaz csak hangulatcsináló. Ha ha a kép alapján válaszolunk (de nem azt kérdezték!), akkor nem lehet tudni az erdeményt, ha a szöveg alapján akkor 0.94 mf. Lehet kombinálni is ami annál rosszabb. Megyek is lottózni meg sörért a Teszkóba.
Ma reggel félelmetes méretű terjedés volt, AM-ben 18-21-en rádióztak az oroszok, Szamarából egy Igor nevű volt különösen hangos - azaz jönnek az oroszok, addig jó amíg csak S9-el.