Keresés

Részletes keresés

Izomrambo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 119
Ja igen..annyit elfelejtettem ,hogy erre az van irva ,hogy barkacstranszformator...a transzformatorok nem minden esetben valtoaramot allitanak elo? Ha jol tudom az egyenaramu gepek mind generatorok....vagy ez nem torvenyszeru? Talan ebbol is lehetne kovetkeztetni arra ,hogy egyen vagy valtoaramu....
Előzmény: BreakDown (116)
Izomrambo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 118
Szia!

Koszonom a segitseget!

Uveget csak 9-est talaltam az Obiban...tehat nem vettem meg...inkabb keresek 11-est....na nem orakig ohajtok hegeszteni..csak kisebb munkakat szeretnek megcsinalni..bar volna egy nagyobb projekt is...de az majd ha csak jol megy mar a dolog :) Errol jut eszembe, nem tudtok veletlen pesten csohajlitot? kb 30/2mm-es cso kene...ha mas nincs a sima szenacel is megteszi, bar kicsit rugalmasabb otvozott fajta kene! Nem sok munka par hajlitasrol volna szo....

Akkor ez az uresjarati max 48V nem igazan razhat meg...bar izzadt tenyerrel nem fogom fogdosni :) Egyebkentis hasznalok kesztuyt majd....

Testem ellenallasa ertelem szeruen nagyobb...igy mar ertheto...plane ha jol beolzotom :))

Sajna az adattablan nincs utalas arra nezve ,hogy valto vagy egyenaramu...csak 48V de utana semmi mas, ezert tippeltem en is egyenaramra....azert feltoltok egy kepet elolrol-hatulrol..hatha nem jol ertelmezem.....a kabeleken sincs jeloles!

...

Egyebkent rutil-celluloz palcakat vettem...2,5 mm...azt hiszem ekkora meret pont idealis lesz...mivel ugye nem allithato, muszaj a palca meretevel jatszani ,hogy ne legyen se keves a fesz se sok..azaz az arameroseg!

A bekapcsolasi idot be kell tartani vagy hegesztek amik kell es a hokioldo ugyis kiold ha mar sok volt?

En is valtora tippelek...de vegulis majdnem mindegy az en esetemben!
Előzmény: BreakDown (116)
asx Creative Commons License 2007.02.09 0 0 117

"A cellulóz bevonatú elektróda...  ...Nyugaton használják még szereléseken is,...

... kisebb, a szerkezet elhúzódás ..."

 

Ezt kifejtenéd bővebben? Milyen szerkezetre gondoltál?

Előzmény: BreakDown (114)
BreakDown Creative Commons License 2007.02.09 0 0 116

Szia,

 

az üveget illetőleg ebben az áramtartományban használj 10-11-es üveget. Ha félsz, mindenképpen tarts a hűtőben Visint, reszelt krumplit, gézt és egy régi katonai derékszíjat, amire rá tudsz harapni, ha már nagyon fáj...

 

Fokozott áramütésveszél nélküli környezetben - gondolom nálad ez áll fent - egyenáram esetén 113 V, váltóáram esetén 113 V csúcs, vag 80 V effektív érték van meghatározva az MSZ EN 60974-es szabványban. Ne fogdosd az elektródát, mert ekkora feszültség már "csíphet". Az üresjárati feszültség mindig magasabb, mint a munkafeszültség, óvatosan!

 

Igazad van, 0,1 A halálos lehet, de ha megfogod nem alakul ki 80-100 A, merthogy az Ohm törvény, meghogy a tested ellenállása nagyobb mint az acélcsőnek, érted, ugye? De azért ne kísérletezz, mert megcsaphat.

 

Így van, a 48 V, az az üresjárati feszültség, ebből gondolom, hogy egyenáramű a géped, de az adattáblán kellene erre utalásnak lenni.(pl. "=" jel, vagy váltó esetén "~")

Azért kell megadni az üresjárati feszültséget, mert a gyújtási tulajdonságokat befolyásolja. Ha csak 48 V, akkor bázikus elektródáknál(EB21, Fox EV47 stb) problémáid lehetnek.

 

A bekapcsolási idő megadja, hogy egy adott áramerősség és adott környezeti hőmérséklet esetén a cikusidő hány %-ában lehet hegeszteni. A régi szabvány szerint a ciklusidő 5 perc, a környezeti hőmérséklet 25 C volt. Új szabvány: 10 perc/40 C fok.

 

Egyen vagy váltó? Nincs megjelölve a testkábel és az munkakábel +-szal és --szal? Nincs egy egyszerű multimétered? Végső esetben próbálj bázikus elektródát hegeszteni, ha nyugtalan az ív és nagyon  fröcsköl, akkor váltóáramú géped.

 

Egyébként az árából és a teljesítményéből váltóra tippelnék...

Előzmény: Izomrambo (115)
Izomrambo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 115
Sziasztok!

Teljesen uj vagyok meg, most akarok csak megtanulni hegeszteni. Vettem hasznaltam egy hobbi apparatot csak ,hogy legyen min probalkozni...80-100 ampert tud, nem allithato. Ugy szamoltam ,hogy 2 de inkabb 2,5 mm-es palcak pont jok lesznek hozza es ugyszint 2-2,5 mm-es lemezek is pont passzolnanak egy ekkora teljesitmenyu kis hegesztohoz.

Egyebkent Trakis gyartmany 5e ft-ert vettem...azt hiszem ennyit megert!

Volna par kerdesem, remelem tudtok benne segiteni!

Eloszor is nem vagyok tisztaban a munkavedelmi szabalyokal...oltozetet azt tudom de pl a pajzsot azt nem. Lehet kapni marha jo pajzsokat 20 ezer korul de azt hiszem ez nem az a kategoria :) Vannak mar pajzsok 2 e Ft korul is de persze ahhoz mindenkeppen kell venni egy normalis szurouveget is....Azt, hogy milyen fokozatu az uveg DIN-el jelolik mindenhol vagy van ahol mas mertekegyseget hasznalnak? Egy atlagos pajzsba valo szurot milyen aron kinalnak? Vannak 9-13 DIN-ig szurok 1000 forint korul...ennyi az aruk vagy itt is vannak minosegi es szuresbeni kulombsegek? Nem szeretnem hatralevo eletemet felvakon leelni, csak ezert erdeklodom :) De meg a kovetkezo ejszakamat sem begyulladt szemmel atszenvedni....

Erintesvedelmi szabalyokat sem ismerem....Van kulombseg az egyen es valtoaramu hegesztok kozott erintesvedelmi szempontbol? Mi van ha barmelyik tipusnal megfogom valamelyik oldalt csupasz kezzel? Persze ugy ,hogy mondjuk mezitlab allok a foldon, tehat nem vagyok szigetelve...na ez nem fog megtortenni csak tisztaban akarok vele lenni. Ha a AC-nel megfogom a testtet gondolom nem tortenik semmi? De mivan ha megfogom a masik oldalt? Gondolom ez esetben ezt is fazisnak hivjak....Tudom ,hogy itt a feszultseg nem tul magas valahol 20-30 v korul lehet...de akkor sem vagyok tisztaban az ilyesmivel...Egyenaramu cuccoknal ugyan ugy kivancsi volnek erre...

Ja es mi van ha mind a ket, tehat a testet es a fazist is megfogom? Nem igazan ertem ,hogy ha 0,1 A is siman halalos lehet akkor ez a 80-100A miert nem vag agyon...vagy mi az osszefugges a fesz es az aram kozott, gondolom itt az alacsony feszultseg miatt nem tortenik semmi...vagy hat nem vagyok kepben!

Azt sem igazan tudom ,hogy a hegeszto hatoldalan irtak mit tesznek..

Az U1 220V 50 Hz meg megy :))

U2 max 48V ezt mar nem tudom! Uresjaratifeszultseg vagy mi??? Hegesztesi feszultseg nem lehet hiszem az 100A eseteben 26 V es ennyit tud max ez a kis szar :) Raadasul egyenaramnak tunik hiszen nem tuntetik fel mogotte ,hogy hany Hz....de totalis kepzavarban vagyok tehat nem tudom :)

Apropo, mit tesz itt az uresjarati feszultseg? Miert fontos megadni? a Palcakra is fel szokas tuntetni ,hogy pl 50V > U uresjaratio fesz!

Pmax 2600 VA, gondolom ebbol kovetketik ,hogy a hegesztesi feszultseg kb 26 V lehet 100 A eseteben...csak kerdes azt a 100A mennyi ideig tudja :) Ha jol sejtem itt jon kepbe a bekapcsolasi ido meg a szazalekos szam ,hogy a megadott hegesztesi aramot mennyi ideig tudja biztositani vagy valami ilyesmi...de ezzel sem vagyok tisztaban!

Hegesztesi aram 80-100A ez azt hiszem rendben van..nem tul nagy de 2mm-es acelcsovek osszehegesztesere azt hiszem eleg lesz!

Honnan tudom ,hogy egyen AC vagy DC a hegesztom, ha nincs feltuntetve rajta?

Mas most nem jut eszembe...elore is koszi a segitseget! :)

BreakDown Creative Commons License 2007.02.05 0 0 114

Szerintem savas bevonatú elektródát már nem használ senki.

 

A bevonat szerepe általános alkalmazásoknál a varrat védelme, illetve az ív stabilizálása. Bevonat ötvözésű elektródák zömében a felrakó hegesztéseknél fordulnak elő, amelyek így könnyebben - és olcsóbban - előállíthatók. Bár van olyan cég, akinek van nem maghuzal, hanem bevonat ötvözésű hagyományos rozsdamentes elektródája is.

 

A cellulóz bevonatú elektróda előnye nem kényszerhelyzetben, hanem fentről lefelé történő hegesztésnél mutatkozik meg. Nagy teljesítmény, azonban nehéz hegesztési tulajdonságok jellemzik. Mo-n szinte kizárólag az acél távvezetékek helyszíni gyártása területére korlátozódik az alkalmazása. Nyugaton használják még szereléseken is, mert vékony lemez hegesztésénél, fentről lefelé a nagy teljesítmény nagy sebességben mutatkozik meg, így a hőbevitel - amely a hegesztési teljesítmény és sebesség hányadosa - kisebb, a szerkezet elhúzódás és átégésének veszélye is csökken.

Előzmény: pocza_sz (93)
BreakDown Creative Commons License 2007.01.23 0 0 113
Sajnos a napelemesben van némi igazad...
Előzmény: F1DO (104)
Gunpowders Creative Commons License 2006.12.28 0 0 112
Sziasztok, van egy jo allapotban levo nagy meretu Linde kek oxigen palackunk, amit szeretnenk elpasszolni, van hozza valami kabelezes is, meg fej, de en nem ertek hozza.

Erdekelne teged esetleg egy ilyen?
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 111

Üdv hegesztők!

 

Segítséget kérek tőletek. Egy barátomat szeretném meglepni egy hegesztő szemüveggel, és egy táblával. amin az áll: hegesztéskor védőruha használata kötelező! Régen volt ilyen  a műhelyek falán. Ha esetleg valaki tudja Pesten hol lehet ilyet kapni, vagy van neki, hálás lennék.

 

Kellemes hegesztést:

fred

POS Creative Commons License 2006.11.15 0 0 110
Küldtem mélt.
Előzmény: F1DO (109)
F1DO Creative Commons License 2006.11.15 0 0 109
Persze hogy érdekel!

De folytassuk esetleg mailben: f1l@freemail.hu címre válaszolj légyszíves!
Előzmény: POS (108)
POS Creative Commons License 2006.11.15 0 0 108
Nekem pont van egy, amikor vettem a barkács hegesztőt, szereztem hozzá egyet, aztán mástól kaptam 20 kg-osat. Igazából nincs rá szükségem, ha érdekel, megegyezhetünk.
Előzmény: F1DO (107)
F1DO Creative Commons License 2006.11.15 0 0 107
No és valaki tud 10Kg-os töltött CO palackot jót és olcsón?

Meg kellene valami jobbféle EURO csatlakozású CO pisztoly 3m-es munkkábellel..

Nem értek a témához, tanácsok is jól jönnének. (Márkák, meg hogy mire kell ügyelni vásárlásnál, kiválasztásnál.. stb.)
Jasic Creative Commons License 2006.11.15 0 0 106

kmtlak@fibernet.hu

Kerestél olcsó, jó gépet

TIG 180 i         125,400,-+Á   tart.:test+piszt(4fm)

Előzmény: Technikás (98)
xyzw Creative Commons License 2006.11.10 0 0 105

Hehe, tavasszal vettem trafót, Metro áruházban, gagyi gondolom, Metro-gazdaságos kb. Hát mit mondjak, nem túlzottan ment a hegesztés, nem volt szép sosem a varrat.

Mondjuk nem is nagyon volt rá szükségem, nem volt igazából vele munka, csak úgy hobbiból próbálgattam.

Most azonban kellett komolyabb hegesztést is végezni, nekiálltam. Hát mit ne mondjak, nem sikerült. Nem folyt szét a varrat, csak középen volt trutymó, gyakorlatilag egy kis sikítózás után szétesett a két munkadarab. Na fogtam az egészet, trafóstól, pajzsostól, munkadarabostól átmentem a kedves szomszédhot, hogy egyrészt hegessze már nekem meg profi módon, másrészt hátha elleshetek valamit. Na el is kezdte mutatni, meg is hegesztette. Homlokegyenest másképp csinálta, mint ahogy én próbáltam. A hegesztendő anyag sikja és a pálca között kb 45 fokban döntötte a pálcát (mint egy madárcsőr, ha belé akarna csípni), s a túloldalról maga felé haladva hegesztett. Így a salak szépen elfúvódott, a hegesztési ponton túlra, s a hegesztőpálca anyaga pedig szépen szétfolyt mindkét munkadarabra. Ja persze a pálcát szép íves z alakban mozgatta jobbra-balra.  Persze az ő trafójával hegesztett, mert azt mondta, az enyém egy kicsit gyenge a 6-7 mm körüli anyag összehegesztéséhez. Hazajöttem, kipróbáltam néhány vasanyagot az ő módszerével összehegeszteni, s láss csodát, szépen sikerült. Vasárnap már komoly munkát kéne végeznem. Remélem, sikerül.

 

Ha valaki tud még jótanácsot adni ezügyben, akkor segítséget várok.

 

Ja, ívhegesztésről van szó, cserélhető pálcával. 

F1DO Creative Commons License 2006.08.10 0 0 104
Automata pajzsokról számottevő tapasztalata van valakinek?
Árban 19e - 100e Ft-ig láttam, mondhatni van kínálat. Az olcsóbbak mind napelemesek, viszont a napelemes táplálásúakról engem lebeszéltek, mert van hogy nem mindig sötétül le az LCD és inkább elemeset vegyek, az megbízhatóbb..
Technikás Creative Commons License 2006.06.30 0 0 103
Megkaptam, mert ma értem haza.
Majd kereslek.
Köszi.
Előzmény: F1DO (102)
F1DO Creative Commons License 2006.06.27 0 0 102
Mail ment!
Előzmény: Technikás (100)
F1DO Creative Commons License 2006.06.27 0 0 101
Most egy nagyon rendbetett régi Mitsubishi Colt-ot tudnék ajánlani egy jobb védőgázos hegesztőért cserébe..
Esetleg érdekel valakit? :)))

Előzmény: Technikás (100)
Technikás Creative Commons License 2006.06.23 0 0 100
Igen. Sotox kft. Miskolc az importőr és jelelmzően szerszámkereskedőkön keresztül forgalmazza.
Én a dunántúli képviselő vagyok. 15 napja, de efektíve a héten.A munka minden percét élvezem, és agépekről is csak jót hallottam. Saját tapaszatalat még kevés.
E-milen küldesz egy telefonszámot és tudunk csacsogni."Mert csacsogni szeretek"
Azért ezt választom, mert szerintem ez a fórum nem a reklámról szól. De ha tudok szívesen segítek.
Szakkereskedő a siófoki Hanyec András is.

Előzmény: F1DO (99)
F1DO Creative Commons License 2006.06.23 0 0 99
Hajjaj de szép is volna egy ilyen gépezet..
Ezt a típust Ti árusítjátok? / Gysmi TIG 160 HF DC /
Előzmény: Technikás (98)
Technikás Creative Commons License 2006.06.22 0 0 98
Gysmi TIG 160 HF DC
(Egyenáram)

TARTOZÉKOK: vállpánt

AJÁNDÉK: AWI pisztoly, testkábel, munkakábel, reduktor

Előnyök:
# Áram lefutás szabályozás
# GAS MANAGEMENT
# PULZÁLÁS
# AUTOMATA LETAPADÁSGÁTLÁS
# HF nagyfrekvenciás gyújtás AWI-nál
# ARC FORCE
# HOT START
# 2/4 taktusos üzemmód
# Erős fém burkolat
Hálózati feszültség: 230V / 1~
Hálózati biztosíték: 16A
Elektróda átmérő : 1.6 - 4.0 mm
Üresjárati feszültség: 80V
Hegesztő áram : 10 - 160 A
Hegesztő feszültség: 20 - 48V
Méret: 140x330x250 mm
Súly: 7 kg

189,900 +ÁFA

Most volt időm keresgélni és másolni.

Egy előző hozzászólásra: GYS 180 AC/DC 349.900 +Áfa komplett és kipróbálható.
Ez ismeretem szerint a legolcsóbb AWI AC/DC a lentebb említett 450EFt-al szemben.
Ha valaki tud jobbat és olcsóbbat, várom.
Technikás
Előzmény: Technikás (97)
Technikás Creative Commons License 2006.06.17 0 0 97
Most már tudok ajánlani olyan invertert ami kicsit többet tud, erősebb és olcsóbb.
Keress rá a GYS-re, árat az Európa szerszámháznál találsz.
Előzmény: gylab (96)
gylab Creative Commons License 2006.06.13 0 0 96
210k+Sarc. Ebben a palack kivételével minden benne foglaltatik.
Előzmény: F1DO (95)
F1DO Creative Commons License 2006.06.12 0 0 95
Húú.. Ez szép gép..

Minden más kellékkel együtt mennyibe jössz ki?
Előzmény: gylab (94)
gylab Creative Commons License 2006.06.12 0 0 94
Típus: http://www.trakis-hetra.com/index.php?pid=8&sid=9&tkid=18&tid=57
Ár: 160kHUF.
HF gyújtás, meg minden egyéb, ami kell, de csak DC. Milyen célra? Mindenre. Alu kivételével. Acél és rozsdamentes acél, vékony lemez, stb.
Előzmény: F1DO (92)
pocza_sz Creative Commons License 2006.06.09 0 0 93

Hello!

Most olvastam végig a topikot és egy két fura dolgot olvastam.

-Pl.: 8-as üveggel hegeszteni??!! A suliban a pajzsokban és itthon is 11-es üveg van. még szerencse, a lánghoz 10-es.) Vannak új "sisakok"/pajzsok amik automatikusan besötétednek az ív fényére, ha megszűnt akkor pedig átláthatóvá válik.

-A bki-nél (bevont eldás kézi ívheg.) a bevonat szerepe többek között ötvözés ill. salakképzés továbbá varratvédelem. Valóban nem a salak ötvöz, de a bevonat igen.

 

Az ívgyújtás nem tudom, h kinek mennyire okoz gondot? De a legegyszerűbb az ún. gyufa gyújtásos módszer. A pálcát úgy kell mozgatni, mint ha egy nagy gyufát akarnál meggyújtani, ezek után már csak arra kell ügyelni, h a pálca kb. 70-75 °-os szöget zárjon be a haladás irányával (tompavarratnál, vízszintes helyzetben).

 

Egy-két szó a bevonat típusokról:

A (savas)   : Vastag bevonatnál igen finom cseppes, mindkét pólusról hegeszthető, minden helyzetben közepesen lehet vele hegeszteni, melegrepedésre érzékeny.

R (rutilos)   : Minden áramnemmel, minden helyzetben jól hegeszthető, cseppátmenet durvától közepes cseppig. Pozíció hegesztésre, vékony lemezekhez. rosszul előkészített, nagy réseket tartalmazó hegesztett kötésekhez.

C (cellulóz) : Minden áramnemmel, minden helyzetben hegeszthető. Cseppátmenet közepes és finom. Alk.: különösen kényszerhelyzetben történő hegesztéshez

B (bázius)   : Egyenáram és fordított polaritáson. Minden helyzetben hegeszthető. Használat előtt 300°C on kiszárítani.

 

Cas/

F1DO Creative Commons License 2006.06.04 0 0 92
Szabad kérdezni hogy mit vettél és mennyiért?
plusz, hogy milyen célra szántad?
Előzmény: gylab (91)
gylab Creative Commons License 2006.06.03 0 0 91
Megrendeltem a leendő inverteremet. Az egyetlen bajom, hogy a palack q+ drága lett volna (40k). Honnan lehet olyat viszonylag olcsón szerezni? 20kg elegendő lenne.
F1DO Creative Commons License 2006.05.22 0 0 90
No? Volt valaki a kiállításon? Látott valami témábavágót?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!