2: Esetleg váltóállításhoz hasonló "kapcsolótáblával" nem lehet megoldani a több vonat vezérlését egy trafóval (tehát fix áramerősségen a trafó, de a különböző szakaszon megszüntethető az áram)?
Nos szerintem az 1-2 mm-es parafa tökéletes,volt már róla szó,tekercsben lehet kapni,nem olcsó viszont drága, én Praktikerben vettem asszem a lurdy háznál pont...
Nagyvonalakban felraktam az állomás sineit le is probáltam megy rajta a vonat.Nagyon egyszerü csak egy 5 vágányos állomás meg néhány vag vágány nem nagyon bonyolitom tul,de viszont nagyon hangos a mozdony vagyis a rétegelt lemez amin megy.Gondolom egy kis parafa segit milyen vastag kell alá ?ja és hol kapok nagyon gyorsan?
A cégem kapcsolatban áll a hobby-shop-val. Rendszeresen vásároltam náluk. /Más boltból is rendeltem már, de a tapasztalataim azt mutatják, Ők a legjobbak/ Több vasutaskollégának rendeltem, szállítottam. A cég korrekt. Szállítási idő 2-4 hét közé tehető, de pl. a BR 01 zöld festésűre másfél hónapot vártam. Flexi vágány, és váltók raktáron vannak nálam.
Szívesen segítek, ha szükségetek van rá.
A cégem nyomonkövethető, akár a Cégbíróságon is.
Tran dekóder. Többször felajánlottam a beszerzését. Nálam kb 2 napot kell rá várni. Elmegyek hozzájuk, és elhozom. Az ár a honlapjukon olvasható. Fizethettek Ft-ban, Euró-ban. Szakszerű beépítést vállalunk, TT-H0 méretben.
Az E-bay-en is rendszeresen adtam-vettem, de ott mint magánember. Abban is tudok segíteni.
Köszi a figyelmet: 424
emil: roninman@aplusnet.hu
ui: a Cég honlapja reményeim szerint február végén indul be. Ha valakinek H0-ra lenne szüksége, keressen nyugodtan.
Kellemes napot mindenkinek ma végre elkezdem a sinek pakolását vagyis tervezem mit hova,de már most látom hogy kevés egyenes sinem van.Kérdezem van-e valakinek kimaradt jo állapotu régi tipusu sine kb 30-40 darab egyenes hosszu
Ígéretemhez híven kipróbáltam az általad rajzolt kapcsolást a motoros állítóműhöz és a következőkre jutottam...
1. LS150nel tökéletesen működik.
2. LS110zel viszont nem...
Ennek az az oka, hogy az LS110 egyenfeszt adt ki magából úgy, hogy a C pont a föld minden esetben. Így nem lehet a motort két irányba mozgatni... Az LS150 ellenben váltófeszt ad ki, így a két diódával félhullámosított fesszel már tud mit kezdeni a motor...
Én meg gondosabban szedem a gyógyszereimet, hogy én is megérjem az új gőzösöket. Bár inkább ennék kevesebbet, könnyebb is lennék....De hát most is eszem, pedig mindjárt hajnali 2 óra...
Akkor rosszul fogalmaztam, a tulajdonolt példányomban nem szerepel a hurukvágány bekötése.Én kérek elnézést. Hát ezért nincs szerencsém az életben, engem ver a sors ilyen hiányos kiadványokkal.Lejjeb már írtam a villamosságtani előképzettségemről, tehát ha netán a leendő asztalomon lesz hurokvágány, majd megkérem Csíkos mestert, ő égesse le az érintett részeket, ne én.
Nem kötözködésből, de volt olyan kiadása, amelyben benne volt. Sajnos évszámot nem sikerült azonosítano, de az 1968 előtti kiadásban a Zeuke Polymatic ismertetésénél szerepel a hurokvágány kapcsolása. (Amely ugyanaz, mint amit Te is betettél).
A hurokvágánnyal azonban figyelmesen kell bánni, ugyanis a két sínszál polaritását megfordítja. Emiatt azokat az kapcsolóvágányokat, amelyek a sínszálakkal kapcsolnak, csak odafigyeléssel lehet használni.
2. Egy trafó több vonatot is "elbír". De ha analóg üzemed van, és két független körön 2 vonatod megy, akkor a trafóval mindkét vonatodat egyszerre fogod vezérelni, mert a sínben vezetett áramerősség ugyanaz lesz mindkét mozdonyodnál, ergo egyszerre lassulnak, állnak meg, stb.
Ha a két független mozdonyodat egymástól eltérően akarod vezérelni, akkor ahány kör, annyi trafó.
Segítséget szeretnék kérni Tőletek mint TT-mesterektől
Egyszerű vasutam kopottas vágányhálózatát a közeljövőben felújítanám. Ti milyen síneket javasolnátok?
Jelenlegi trafóm a lenti képen látható, ezzel most egyetlen vonatot vezérlek. A megújított vasutamat viszont már több szakaszra bontanám, hogy ketten is mehessenek. Mit kell csinálnom, mire van még szükségem? Ez a trafó elbírhat két vonatot is?
Nem, a BR75.5-öst akarták megcsinálni, de "állítólag nem volt rá elég szavazat". Szvsz. más van dolog mögöTT. Nevezetesen, TT-ben előről meg kéne tervezni a dolgot, (az azért kevés, hogy már gyártják egy ideje H0-ban), a Beckmann meg eléggé jól halad vele, és nem sokkal drágbb cég, mint a Gützold. A Beckmann honlapján már van is kép a festetlen rézmodellről.
Viszont a BR24 egy telitalálat lesz! Először is nekem tetszik ez a kis mozdony!:-))) Ez mellett azért nem mehet el a Gützold!:-))) Nem gyártja senki ebben a méretben. A BR64-et (sokban rokon a 24-gyel) TT-ben a KEHI gyártogatja, de nekem nem túl meggyőző, ha a Gützold továbbra is azt a technológiát alkalmazza a modelljein, mint a 65.10-en, akkor nem kell tartania KEHI 64-estől.
Egyébként közvetlen kapcsolat van a Gützold, és a műhely között, jövő héten írok is nekik, két fix vevőjük már van a TT 24-esre:-)))
A hurokvágány elektromos bekötése nincs benne a Helyes vágyányon a TT vasúttal című korszakos kiadványban. Ellenben a Linzbauer Tams féle Vasútmodellezés c. könyvben benne van. Érteni nem értem, de hát én egy bunkó építőmérnök vagyok, a villamaos ismereteim ott kezdődnek és végződnek, hogy az áram ráz. De aki ennél többet konyít hozzá, az érteni fogja. Ha mégsem úgy az az ő baja, engem ne kérdezzen!
Remélem ezzel nem sértem Linzbauer úr szerzői jogait, de hát ez a könyv ma már csak antikváriumban beszerezhető, sok utánjárással.
Tehetem és a vigyorjelet, hogy viccelek (ezt itt ni: ":-)))" ) akárhová...
H0 modellek között, különösen a nagyobb gépekben elterjedt szokás, hogy lehet beléjük füstölőt szerelni. TT, pláne N, vagy Z méretben a dolog ritkább, speciel az első TT modell, amibe lehet, a ROCO BR80 volt/van.
Én is leadnám már a rendelésem, csak bizonytalan vagyok... modell-autókat szeretnék elsősorban, csak nem tudom melyik márka a jó??? Itt van egy rakás! :-) Meg azt se tudom, hogy ezek között miért van akkora eltérés árban. Ugye itt csak új cuccokat árulnak? És az utolsó kérdésem: van olyan fotó ahol két jármű is szerepel a képen, de nekem nem egyértelmű a szövegből, hogy azért az árért kettő jár. Pl. a 114-1107 cikkszámú: Barkas B 1000 Pritsch/Pla.
Nem Te vagy az egyetlen, akinek kedves az egyetlen Gützold! Hihetetlenül szép darab! Én is szeretem, és várom a folytatást. Azt hiszem valami népszavazást tartottak a Gützoldék, és az érdeklődés a H0 méret iránt nagyobb volt, és azért nem a TT variációt hozták ki előbb. Akkor lássátok a 65-öskét:
Beszerzés : BYG Modell, Szombathely. Nem volt egy gyors tranzakció, de ez nem a bolt, hanem a szállító sara. Egyébként a BYG Modell vásárlóbarátságáról ( vö. BeTTina): a honlapján van e-bolt, kosárba tesz, elküld, azonnal jön a visszaigazolás emilben, ha megkapta a rendelt árut, elpostázza, és a csomagban találsz egy csekket, amit befizethetsz a postán. Ennél tisztességesebb boltossal még nem találkoztam. Isten éltesse sokáig Bedőcs urat!
Ahogy érkezett, úgy került be (fotózás után, elvégre fotolakkos, vagy mi a fene...) a szekrénybe. A BR80 fekete változatából is van egy példányom, azt megfuttattam, tökéletesnek bizonyult. Halk, nyugodt. Sajnos az asztal egyenlőre álom, nincs helyem , mert....ivarérett, felsőfokú végzettséggel bíró, több nyelvvizsgás gyermekeim jól érzik magukat itthon, de előbb utóbb csak kiürül az egyik szoba. Addig marad a szekrénybe vásárlás, meg a nyálcsorgatás, amikor mutogatjátok az asztalaitok részleteit. :-(
Ezt az Erkel utcában vettem,a limitált fotolakkos az az ebayrol van.