Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.24 0 0 892
Hali!
Elhalasztódott a vásárlás... Még mindig lenne kérdésem: Pana GS11 146 pénz v. Pana GS15 178 pénz, esetleg maradjak a már kiválasztott GS30-nál 149 pénzért???
Léci HELP!
THX
fotoCella Creative Commons License 2004.03.23 0 0 890
Továbbra is... olcsóbban!!!

SONY kamerások figyelem!

Sony VCL 0630s nagylátószögű (0,6x) előtétlencse 30mm-es objektívre eladó.

Vadonat új állapot, kb 2x használtam, eredeti bőr tokkal, elő- és hátlap zárókupakkal.

Ára: 18 eFt. Budapesten van, (Pécs, Sopron megoldható)

(Új ár hivatalos kereskedésben: 30 eFt., nem hivatalosban: 25 eFt.)

Telefon: 30 - 221 2664

üdv
fotoCella

_sese_ Creative Commons License 2004.03.23 0 0 889
sziasztok!

panasonic nv-ds60, mini dv.
van egy ugynevezett "szamitogep csatlakozo keszlet" ami utolag rendelheto 15-20e HUF-ert es allokepet lehet vele gepre menteni:

PC connection kit
Allows you to take still pictures from your Panasonic camcorder to your PC via the serial port
Compatible with windows ME, windows XP and windows 98 second edition
Dv Studio 3 Kit For Ds29/30b Gs1/Gs3

namostugye a linuxosok dogojjenek meg, a windowsosok meg fizessenek a szoftverert. es akinek csak a kabel kell? tehat van egy "to pc" kimenet, ami egy mezei jack dugos kimenet, es soros portra csatlakozik. na egy ilyen kabelre lenne szuksegem, vagy a bekotesrol valami informaciora. kerdes, hogy szabvanyosak-e ezek a kabelek, vagy a pana sajat freestyle szerint kotogeti? : ) koszi!

FoxiMaxiClone Creative Commons License 2004.03.21 0 0 888
Bocs ha offtopi vok de nem találtam más jobban ideillő topic-ot!

Van egy 2.1megás Mercury digi kamerám, ami tud simán hangot rögzíteni és eltárolja WAV formátumban!
Csakhát a PC nem hajlandó lejátszani semmilyen progival! (winamp, BSplayer, mediaplayer, etc)
Ha a gépről visszatöltöm a kamerába a hangfile-t az csont nélkül lejátsza... természetesen a gépen a legfrissebb driver-ek vannak és más WAVot ami nem a kamerával készül csont nélkül lejátszik csak azt nem tudja...

Valakinek vlalmi 5lete lenne? (azon kívül hogy gagyi a készülék és dobjam ki... erre telik ez van...)

mail@foximaxiclone.hu

ferec Creative Commons License 2004.03.21 0 0 886
Bp 1119 Etele út 59-61
06/1-481-12-11
06/1-203-43-49
ferec Creative Commons License 2004.03.20 0 0 884
Hi!
Pár hónapja vásároltam egy Sony DCR-TRV 145E tipusú digitális (D8-as)

kamerát.Nagyon belemerültem a video szerkesztésbe és vágásba, de

kiderült, hogy nincs a kamerán DV bemenet csak out.Hallottam róla, hogy

a Sony szervíz hivatalosan is csinál utólag DV bemenetet.Felhívtam

őket, de közölték, hogy ennél a tipusnál nem megoldható.

Tudna valaki ebben segíteni, hogy a szerkesztett anyagot, hogy tudnám

kijátszani DV-re vagy VHS-re?
Arra gondoltam, hogy olcsón hozzá lehetne jutni egy rossz Digital8-as

kamerához, amin még a DV-in működik (és az analog out), de eddig még

nem találtam, úgyhogy ha van valakinek, szóljon!

ferec@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 883
Akkor lehet, hogy mégis a 30-asnál maradok...
Szombatig még el lehet tántorítani! Vagy meg is lehet erősíteni...
Köszi a válaszokat!

Ja! Esetleg boltokat tudtok ajánlani?
(Eddig 149 pénz a legjobb vétel rá.)

taki bá Creative Commons License 2004.03.17 0 0 881
szerintem nem, de ez attól függ, h mit akarsz a kamerával kezdeni. Az 50-esben van kártya, és lehet vele rá fényképezni, másrészt van DV out (vagy in), amivel analog anyagokat (pl. VHS-t) tudsz digatlizalni. Szerintem aki kamerával fényképez, az el van tévedve (800 e. pixellel mindenféleképpen), a digitalizálás pedig nekem nem kellett. Amugy asszem ugyanaz a kamera.
Előzmény: Törölt nick (880)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.16 0 0 880
A következő kérdésem volna:
Megéri a különbség a GS30 és GS50 között??? 40 pénz a különbség. Tudásban? (Elolvasni el tudom...)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.14 0 0 879
Köszike a választ!
Már olvasgattam régóta a topikot...
Pont ilyen válaszokat vártam! (Az ember szereti, ha megerősítik a döntésében...)
Várom mások véleményét is! Nemis annyira a GS30-ról mindinkább versenytársairól!
Köszike ismét!
taki bá Creative Commons License 2004.03.13 0 0 878
szia, nem vagyok egy nagy szagértő, és csak azért írok, mert én i végigjártam ezt a folyamatot, és a végén a pana gs30-ast vettem meg (én még erősen JVC-n gondolkoztam). A vételt nem bántam meg, nagyon jó kamera, kicsi, jól kezelhető, megbízhatóan működik, nagyon jó képpel, és kiválóan együttműködik a videoprogrammal. Szerintem ár/érték arányban ez a legjobb vétel (már kategóriájában).
Itt a többiek is egyedül azt hozták fel hátrányának, h 1.8-as fényerősségű az optikája, mert h az 1.6-os az általános ebben a ketegóriában. Szerintem sok különbség nincs, viszont sokkal fontosabb és nagyobb jelentőségűek mellette szólnak (mechanika, felül nyílik, stb.). Esetleg a topikban nézz visszab Karácsony előttig, sokat volt a "mit vegyek" kérdés kitárgyalva.
Előzmény: Törölt nick (877)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 877
Sziasztok!
Megkérném a hozzáértőket, hogy segítsenek!
Már vagy 2 hónapja húzom-halasztom a vásárlást, nem tudok dönteni! Már szűkült a kör (ezt úgy értem, hogy kb. ezeket kellene tudnia annak, amit veszek + kinézet + ár + minőség...): Panasonic NV-GS30 és a most kijött GS22. Jó választás volt ezeket kiszúrnom szerintetek, illetve tudás és ár szempontjából mit tudnátok még ajánlani ezekhez képest!?
Nem profi használatra, csak saját utazások stb. megörökítésére és a PC-n meg tudjam dolgozni egy kicsit utána az anyagot...
Előre is köszönöm!
vjozso Creative Commons License 2004.03.12 0 0 876
Én úgy tudom, csak a foto funkció használja ki a nagyobb felbontást. Estleg a kézremegés-kompenzálásnál játszhat a nagyobb ccd, de a (videó)képminősége nem jobb egy 1,3Mp-es gépnek.
Előzmény: kiccsi34 (874)
kiccsi34 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 875
Még egy kérdés lenne.
Képminöségben melyik jobb ugy általában Canon vagy a JVC?
Előzmény: kiccsi34 (874)
kiccsi34 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 874
Hello.

Hozzáértöktöl kérdezném,hogy sokat számi-e az ha egy kamera 800 000 pixeles vagy 1.33 Megapixeles?

Ezek közöl a d200as 1,33mp-es dx75 0,8 kb. azonos tudásuk melyiket érdemes megvenni?
JVC GR-D200
JVC GR-DX 75

gyrosman Creative Commons License 2004.03.07 0 0 873
Sziasztok,
spot felvetelehez keresek olyan ceget, ahonnan lehetnbe DVCAM-et kolcsonozni. Emberunk van hozza - csak kellene egy komolyabb kamera.

Tudtok ilyet?

Photo Shop Creative Commons License 2004.03.05 0 0 872
valami jó kis 3CCD kamerát keresek (TRV 900, TRV 950 szint környékén), de csak PAL (!) és alig használt.
fotoCella Creative Commons License 2004.03.04 0 0 870
SONY kamerások figyelem!

Sony VCL 0630s nagylátószögű (0,6x) előtétlencse 30mm-es objektívre eladó.

Vadonat új állapot, kb 2x használtam, eredeti bőr tokkal, elő- és hátlap zárókupakkal.

Ára: 19 eFt. Budapesten van, (Pécs, Sopron megoldható)

(Új ár hivatalos kereskedésben: 30 eFt., nem hivatalosban: 25 eFt.)

Telefon: 30 - 221 2664

üdv
fotoCella

korbetti Creative Commons License 2004.03.04 0 0 868
Sziaszzok, egy kis segítség kellene: mi az hogy "DV kábel és PCMCIA DV Interface kártya" ? Ez az itt sokszor emlegetett Firewire/iLink?
Azért kéne tudnom, mert a kamera mellé megvenném a MotionDV Studio 3.0 for notebook csomagot,amiben ezek vannak benne.
Magyarán ha ezt veszem meg, akkor tudok majd editálgatni, és normálisan feltölteni a gépre?
És még egy volna: mit kell a kamerának tudnia (mivel kell rendelkeznie) ahhoz, hogy VHS anyagok digitalizálhatóak legyenek vele (és a cél aztán átírni CD-re, DVD-re)?
előre is köszönöm
korbetti
Layu Creative Commons License 2004.03.03 0 0 867
Remélhetőleg az elöző kérdésemre holnap választ kapok, mert ma voltam a Panasonic bemutatóján, ahol bemutatták és testközelbe kerülhettem a kamerával. Holnap a Sony tart előadást és remélhetőleg ő is elhozza a DV kameráját. Így össze lehet hasonlítani.
Ugyan egy kérdés még nem világos. Mégpedig a DVCAM és a DV formátum külömbségei? Mintavételezésben azonos, állítja a Panasonic-os.
Ugyan arra a kazettára az egyikből 60 percet a másikból 40 percet felvenni.
Layu Creative Commons License 2004.03.02 0 0 866
Köszi Spoiler!
Másik dilemát vetett fel a válaszod :)
A Sony PD170P és a Panasonic DVX100 közötti különbséget :) Ebben tudsz segíteni?
Előzmény: Spoiler (865)
Spoiler Creative Commons License 2004.03.02 0 0 865
"A Sony VX2100 és a PD170P nem ugyanaz?"

Koránt sem. A VX2100 a PD170 kommersz változata. A PD170 emellet DVCAM rögzítésre is alkalmas ezáltal kizárható a hang/kép csúszás és rendelkezik XLR audio csatlakozókkal. Az optikai beállítások is jobban paraméterezhetőek. Továbbá a PD170-nek a mechanika háza magnézium ötvözetből készült.

A legfontosabb, a PD150-nél is elkövették, hogy gyári hibás az első PD170 széria, mert az LCD panel kinyitása után zaj kerül a hangsávokba. :)

Nekem 150-em van, a legutolsó szériából. Annak kutya baja.. :D

Előzmény: Layu (864)
Layu Creative Commons License 2004.03.02 0 0 864
Sziasztok

A 3CCD-s kamerák között a Canon XM2-nek 1/4 col-os a CCDje, de Panasonic DVX100-asnak illetve a Sony-nak 1/3 col-os. Ez képminőségben jelentkezik? Vagy hol?
- A Sony VX2100 és a PD170P nem ugyanaz?
Köszi

gelico Creative Commons License 2004.03.02 0 0 863
Bocsi, azt nem tettem hozzá, hogy ezzel csak a mini DV kazettán lesz digitális felvétel, a számítógépen való rögzítéshez tényleg kell a firewire kártya + szoftver.
Előzmény: korbetti (858)
gelico Creative Commons License 2004.03.02 0 0 862
"3. nélküle nem tudok régi VHS anyagokat digitalizálni (ez fontos szempont)."

Nem lehet, hogy ehhez csak a VHS videó készülék és a csatlakozónak megfelelő kábel (ami talán van a kamerához) kell, hiszen a kamerán van analóg bement? Úgy vélem ez a kamera többek között pont ebben nyújt többet egyszerűbb társainál, simán lehet vele digitalizálni.
Ezen túlmenően a gyárilag csomagolt akku talán nem olyan kapacitású, ami praktikusan elegendő lenne. (De ezt nem Canon kamera tapasztalatából mondom.)

bucibá Creative Commons License 2004.03.02 0 0 861
guaaa29!

kérdezz bővebben hátha innen is tudunk segíteni

Előzmény: guaaa29 (857)
bucibá Creative Commons License 2004.03.02 0 0 860
korbetti!

egy firewire kártyát mindenképpen, de ne a média és egyéb multiknál hanem valami kis maszek pc boltban, mert ott reális az ára.

by: b.

bucibá Creative Commons License 2004.03.02 0 0 859
gyrosman!

Én kint vettem tavaly karácsony elött egy mv600i-t ami itthon 185U HUF alá még nem ment kint pedig volt 547 E amiből még itthon viszajön az adó.
címe itt:
http://www.ik-cabling.com/shop/
Írsz neki és jelzi mikor mehetsz érte.
Ha érdekelnek a részletek dobj egy mailt és megírom neked

by: b.

Előzmény: gyrosman (855)
korbetti Creative Commons License 2004.03.02 0 0 858
Üdv mindenkinek!
Első DV kamerámat venném meg holnap, úgy döntöttem, hogy a Canon MV 650i lesz az. Segítségre volna szükségem abban, hogy milyen kiegészítőket,egyéb alkatrészeket vegyek hozzá, mert
1. nélküle "használhatatlan"
2. nélküle jelentősen csökken a használati értéke
3. nélküle nem tudok régi VHS anyagokat digitalizálni (ez fontos szempont).
Mivel kezdő vagyok, a másnak triviálisra sem gondolok, így kéne a segítség.

A gépben(hez) a következők vannak gyárilag:
- Multimedia kártya / SD Memory Card kártyafogadóval ( tartozék 8MB SD Memory Card)
-XGA (1024 x 768) felbontású digitális fotó- és Motion JPEG video clip készítési lehetőség memóriakártyára
- képstabilizátor,
- éjszakai üzemmód,
- Audio Dubbing, Manual Focus,
- Digitális Photo Mode, DV Messenger finkciók
- USB PC csatlakozás
- DV ki- / DV bemenettel (IEEE1394 kompatibilis),
- analóg bemenet
- beépített akkutöltővel,Compact Lithium-Ion akkumlátor
- Pinnacle Studio SW szoftver

előre is köszönöm
Korbetti

guaaa29 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 857
Szisztok. Segítségre van szükségem és Budapesti vagyok.
Új gépem nagyjából így néz ki. (tudom, nem a leg profibb, de ez van)
2400hz- es celeron porci, 40giga vinyó, firevire kártya, matsonic integrált aláplap.
Van egy mini dv panasonic nv- 60 as digit kamerám és erről szeretném a felvett anyagot megvágni. A gépemre telepítve van már az adobe premiere. Ki tudna nekem segíteni, hogy csak néhány fogást trükköt megmutasson. Tudom, hogy ettől lehetne jobb is a gépem, de hát most csak erre futotta. Pesti vagyok és akár el is vinném magamat és a gépet egy magát csupán az emberek és a számítógép iránti szeretetből feláldozó egyénhez egy hétvégi délutánon.
Zenét szeretnék a képek alá tenni és egy két áttünés is jó lenne, no és persze feliratok. Egy dolog még nincs meg. A kamerához szükséges sofwert még nem szereztem meg, de ami késik, nos, nem múlik. Nagyjából így néz most ki. Van e bárkinek bármilyen ötlete. Vagy ha más topic-ot tudna valaki ajánlani az is jó lenne. Üdvözlettel GÁbor ( guaaa29) K

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!