Csatlakozom azokhoz, akik szerint a Plainsong és a Disintegration nagyon lagymatag Festival-on. A Plainsong az albumon gyönyörű, koncerten nem igazán jön át, a Disintegration az albumon kissé lagymatag, az Entreat-en szenzációs, ahogy agresszíven hasít, azóta viszont megint nem hallottam jó verziókat belőle. Van még ilyen dal, amelynek szerintem a feszességét, frissességét, vagy egyszerűen az atmoszféráját nem tudták visszaadni koncerten. Pl.: Cold, Inbetween Days, The Blood, A Night Like This, Just Like Heaven, Plainsong, és leginkább a From The Edge Of The Deep Green Sea.
Semmi plexire nem emléxem, csak némi magas (jó maga) sorokra, ahová mászni kellett:)) De simán ki-be másztunk:)))
a hullámzás megvolt, az 5-6 métert garantálom:)) KOmolyan egyszer 10 centire a földtöl kapott el vaki, és rántott vissza.. meg voltam mellettünk németek...egyszer fejen vágottegy 2 m-es "állat", csupa sorry...s ugy megijedt, hogy ezekután végig óvott... jó üzlet volt:)) és komoylan, életem legjobb pogója volt.. és tényleg, elfáradtam, és muszáj volt 1,5 óra után leülni:))) de nem voltak rohamrendőrők, bár kiadogatás igen.. lestük, ahogy 5 percenként mentenek ki valakit a VIP árokba:)
van amit nem lehet megunni ;)). persze nekem is vannak fekete foltjaim.... a zenében is. ;) azt hittem karácsonykor lesz végre időm nyugodtan végig nézni a fest dvd-t de mindig valaki jön
Ahha, voltam. Egy kedves szombathelyi haverunkkal utaztunk, és neki cseppet be volt gipszelve a lába:) Egész jól bírta a féllábon ugrálást... Akkor még én is jobb kondiban voltam persze.. szóval kimentünk fujni egyet, s akkor jött a Disintegration. Az egész fény-kavalkádot messziről láttuk, veszettül szépen érvényesült.. valami csillámló fényre is emléxem:) Persze visszarohantunk utána, ez a csucs, kb 10 perc alatt a 10 sorba az ácsorgó olaszokon keresztül:) Örök élmény az örök városban: (141) hsz ban elolvashatod;))
Te is hallgatsz Kraftwerket? Én is, szerintem tök jó, hiába "gépzene". Meg német is, és én németet tanulok (tavaly kezdtem), szóval nagy segítség a nyelvtanulásban. Örök szerelmem a CURE marad egészen életem végéig, de mellette még Siouxsie And The Banshees, Sex Pistols, The Ramones, Black Sabbath, Beastie Boys, Joy Division, Motörhead, Lordi, Kraftwerk, hazaiak közül Árnyak, Öröm, Tankcsapda, Rózsaszín Pitbull, Fürge Rókalábak, Alvin És A Mókusok, HétköznaPICSAlódások, Neo, Rómeó Vérzik, Eleven Hold, szóval ezekből csak igazán egy hangyányi, egy két szám ezektől, amiket szeretek. Szépek és jók, DE A LEGSZEBB ÉS A LEGJOBB ACURE! :)))))))))))
én a karácsonyi tündértől kapott glove exp. cdt (dlx. ed.) hallgatom most. :) millió csók érte!!!!!! és ha (HA) megunom a kjúrt akkor európa kiadót hallgatok, vagy quimbyt, esetleg lenny kravitzot, tori amost, stinget vagy a rák tudja mit, amihez kedvem szottyan és ha vizsgázni megyek akkor szigoruan csak falat!
Hogy ne mindig csak Cure-t hallgassak, ezeket nyomatom még rajta kívül, hangulattól függően: Joy division, New order, Massive attack, Monaco, Radiohead, Coldplay, Verve, Blur, Smashing pumpkins, Snow patrol, Arcade fire, Death cab for cutie, Kraftwerk, Air, Beck, Sonic youth, Primus, Rhcp, Beastie boys, A-ha, Jamiroquai, Slayer...stb. Jó kis vegyesvágott, de utána újult erővel jöhet az All cats are grey és indulhat a kúra:)
Jaja, ezzel én is így vagyok, eddig a CURE fogott meg igazán, és érzem is jól magam akkor, amikor hallgatom/videoklippeiket nézem, meg ami még bejön, az a Siouxsie And The Banshees, de nem annyira. Sisters Of Mercy............. Hát, őszintén szólva, engem nem fog meg, egyedül a Dominion tetszik, a többi nem, nem tudom miért, de nem oké nálam. Tudom, hogy "alapzenekar", de nem tudom befogadni. A punk zene is jó, de nem élném azt az életstílust, mert hamar beledöglenék. Az öncsonkítást hülyeségnek tartom, a sírrongálást meg végképp, mivel hiszek abban, hogy a túlvilágon a tetteink súlya szigorúan meg lesz mérve, és ennek alapján dől el, hogy milyen formában fogunk reinkarnálódni. Úgy gondolom, ha v-ki CURE-t hallgat, akkor annak már alapból jó lehet a zenei ízlése, de szerintem is marhaság összetársítani olyan értelmetlen és felesleges dolgokkal, mint az öngyilkosság meg ilyen baromságok. THE CURE FOREVER!
Egyik legszebb élményem a Disintegration, 2000-ben Rómából.. volt csilingelés, fénycsóvák, sötét-világos, csillámlás minden.. Ráadásul pont kifújtuk magunkat, így a hátsó tribünről láttuk az egész számot..Nem vagyok vájtfülű sem, így számomra tökéletes volt.)
Még egy szám maradt meg így benne: A Siamese Twins a Szigetről:) Sosem gondoltam volna, hogy ezt élőben valaha is hallom:)
Elírtam Fire in Cairo tényleg nem volt, hanem Grinding halt, de a FIC-t is játszották valahol, talán Görögországban...
Igen, igazad van a Trilogy tényleg nagyon profi, egyebek mellett éppen azért nem nem fogott meg annyira, minden sallangtól megtisztíttották, túl gépies, nem érzem rajta az igazi Cure koncert hangzást, Robert is túlságosan koncentrál, hogy ne tévesszen szöveget stb. Röviden: izzadságszagú, túlságosan is precíz.
Ezzel szemben a Festival-on sokkal szabadabban, tényleg a RAJONGÓKNAK játszanak, Robert is sokkal impulzívabb, Porl tényleg nagyon jó, hogy visszajött, egyszerűen más a hangulata ennek, mint a Trilogy-nak.
Ja, és még valami: Trilogy-n nincs Atnight és Drowning man.
Én pl. nem alszom. Nem akartam belefolyni elemezgetésekbe, mert ízlések és pofonok, kinek mi tetszik, fárasztó lenne mélyre szántanom...
Hogy az a 02.Hamburg mekkora volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Meg amik utána jöttek... Meg az út, meg az egész... Meg a fuckin' fényképezőgépeim, rohadjanak meg! :-(((((
Feszt.dvd szerintem jó nagyon, tetszik. Nem csalódtam, sőt!
Egészen hangulatba jöttem tőle, indulnék is vmi "see you in this late year" koncertre. Most hogy jön a kari vhogy mindig Entreat van soron nálunk, passzol az ünnephez automatikusan, mint az egész Disintegration album, úgyhogy rongyosra hallgatás folyik hetek óta. A full koncert úgy tökély ahogy van.
Jó,igazad van,az Entreaten tényleg baró a Disintegration,de nekem-Pély után szabadon-élőben csak azon jön át igazán.Személyesen csak egyszer hallottam,ott a keverést kúrták el,de egyébként is valami mindig hibádzik róla a felvételek alapján.
De igazából arról van szó,hogy magas a mérce nagyon.A zenetörténelem egyik legzseniálisabb,legtökéletesebb mesterművéről beszélünk.Amit ez a dal nyújt,élőben visszaadni szinte lehetetlen.
Viszont ne röhögjetek ki,de a Lovecats baromira jó a koncerteken,meg a Close To Me is:D