Keresés

Részletes keresés

demend Creative Commons License 2007.01.01 0 0 93
Nem muszály becsúsztatni a régi alá mert gondolm van alatta,de nem ártassz vele ha megteszed.Csak több meló
Előzmény: demend (92)
demend Creative Commons License 2007.01.01 0 0 92
Igen tapéta ragasztó kell hozzá,és meg kell várni míg megszárad és csak utánna lehet tapétázni rá.
Előzmény: demend (91)
demend Creative Commons License 2007.01.01 0 0 91
Nem háló!! A makulatura egy kb 20cm széles fehér papirtekercs olyan mint a pénztárgép szallag csak nagyobb.Festékboltokban megtudják mutatni neked milyen.
Előzmény: pingui (89)
demend Creative Commons License 2007.01.01 0 0 90

Kissé macerás de megoldható.

 

Vegyetek vékony kb7cm széles pénztárgép szallagot.

az illesztéseknél nedvesítsétekmeg jobra is meg balra is a tapétát 15-15 cm

feszegessétek fel a tapétát végig,mintha lapoznál,ha beszakad ne bánkódj mert a visszailleszztés után a festék elviszi a szakadást,de azért ne szaggasátokszét 10cm enként

javítsad le a falat , kb ahova az illesztés esik, tapétaragasztóval ragasszátok fel a pénztárgép szallagot szépen hogy mindkét tapéta rálógjon.

Majd jó vastagon kenjétek ki a felhajtott tapétát ,várjatok 5-10 percet hogy átázzon a tapéta majd simítsátok vissz a helyére kefével.szépen.

A puposodásoknál meg vágjatok kicsi lyukat a púpba injekciós fecskendővel töltsétek fel ragasztóval,majd 5-10 perc után simitsátok ki a púpot nem baj ha kijön a ragasztó egy kicsit.

Nehéz leírni.

Ha ez sem segít akkor tapétázd újra de akkor már ne felejtsd ki a makulatúrát az illesztéseknél.

 

 

 

 

Előzmény: oneP (83)
pingui Creative Commons License 2007.01.01 0 0 89
És mivel ragasszam fel a makulatúrát? Tapétaragasztóval?
Előzmény: demend (87)
pingui Creative Commons License 2007.01.01 0 0 88
Ezt a makulatúrát (gondolom az a kis háló izé) a régi tapéta alá is becsúsztassam, vagy csak a javítandó rész alá rakjam?
Előzmény: demend (87)
demend Creative Commons License 2007.01.01 0 0 87

Vegyél ugyan olyan fürészporos tapétát,tapétavágóval vágd körbe a kicserélendő részt,ezt azért kell még szárazon hogy neszedje fel a mellette lévő jó tapétát.majd amit így "kijelőltél"körbevágtál nedvesítsd meg majd szed le.Javítsd ki a feljött glettelés.

Aztán vágj be egy akkora darabot

De mindenképpen rakj az illesztésekhez makulaturát nehogy úgy járj mint alantabb a kolléga.

Előzmény: pingui (86)
pingui Creative Commons License 2007.01.01 0 0 86
Kérnék egy kis tanácsot. Adott egy konyha, ami tapétázva van fűrészporossal. A plafon beázott picit, kicsit felpúposodott a tapéta. Ez 2 csík tapétát érint. Csak a 2 csík pupos részt szeretném kicserélni, az ép részeket nem. Van erre vmi jó módszer??
remote access Creative Commons License 2007.01.01 0 0 85
Valami hibát sejtek a leírtak alapján, bár gondolom ez nem lep meg. Az,  hogy a túlhígított, alapozónak használt ragasztót a fal beszippantotta az szerintem természetes. Amiről nem írtál az a makulatúra papír. Azt mindenképpen használni kellett volna az illsztések vonalán. Én ragasztóként metylan specialt szoktam használni, és a felragasztott tapétaszéleket legörgőzöm, nem jellemző, hogy festéskor púposodna, felválna, bírja a festéskori átnedvesedést. Ha meg véletlenül mégis előfordul sarkokban, éleknél levegős rész azt sliccerrel felvágom és alányomok egy kis ragasztót fecskendővel.  Az meg hogy az illesztéseknél miért távolodtak el a szélek nem tudom, általában hosszában nyúlik a megpuhult tapéta felrakáskor.
Előzmény: oneP (83)
Fineszedző Creative Commons License 2007.01.01 0 0 84
Kenhető, folyékony tapétával van-e valakinek tapasztalata?
Előny/hátrány
Hnagulata?
Van-e érezhető hő/hangszigetelése?
Mennyire érzékeny a felület? (vízre, beül-e a barázdákba por, mivel tisztítható)
Konkrétan a Recitext®-tel van-e tapasztalat?
Lehet-e kombinálni (nem keverni) őket, akár ívesen, mint a festést. (Csíkozás, mintázatok stb.)
oneP Creative Commons License 2006.12.30 0 0 83

Sziasztok,

 

Tanácstalan vagyok. A régi tapétát leszedtük, alatta a falhibákat kigletteltük, lecsiszoltuk, majd a Hendkel tapétaragaszóval (a terméken lévő tájékoztató alapján) bealapoztuk a felületet,  (ami nekem már akkor is gyanus volt, nem tudom ez mennyire szokványos, hogy a fal kb. 1-2 perc alatt szárazra itta a felületet), majd (a "nagykönyv" szerint, mindkét felületre egyenletesen felhordott ragasztóval) felragasztottuk a legkissebb szemcséjű fürészporos tapétát, az illesztésekre nagyon precízen ügyelve. Másnap szinte mintapélda szerűen hibátlan, sima, 90-95%ban  jó illesztésekkel, bizakodtunk munkánk sikerébe. 3 nap száradás után diszperzittel szinre kezdtük festettük. Az első festés után a tapéta helyenként felpuposodott, valamint az illesztések is szétváltak. Még nem csüggedve, vettünk tubusos javítóragasztót (szintén Henkel), amivel a felpuposodott, szétcsúszott tapétát kb. 3 napon át cm2-enként átragasztóttuk. Majd 2 nap múlva újra lefestettük. Kiszáradás után az összeilesztéseknél a tapétaragasztó teljesen átütött a festéken, és kb.1-3mm-es hézagok maradtak helyenként az összeilesztések között, amit most gipszes glettel próbáltunk eltüntetni. Úgy tűnt, hogy sikerül, ezért ismét átfestettük (immár 3. alkalommal).

Az eredmény: újabb helyeken púposodott fel a tapéta, és most a gipszelés látszik, nem a ragsztó. Legszívesebben letépném az egészet, de kb. 1 hónapos kinlódásunk van már benne (és a három szoba különböző fokon néz ki ocsmányul).

 

Mit javasoltok?!

 

Meg lehet-e még valahogy menteni?? Vagy ragasszunk rá egy nem festhető, mintás tapétát erre, a tapétára??

 

Várom szíves segítségeteket, tanácsaitokat!

 

Üdv:

oneP

 

 

peterbush Creative Commons License 2006.12.29 0 0 82
Mi glettcsiszolásra használjuk. Nem kell félned a hatvanas papírtól, a zsiráfnál bátran használhatod, viszont a sarkok csiszolására 80-100 as a legmegfelelőbb. A sarkokat sajnos csak kézzel tudod csiszolni.
Előzmény: remote access (81)
remote access Creative Commons License 2006.12.28 0 0 81

Köszönöm !

 

Festékboltban már láttam  kölcsönözhető zsiráfot. Ez a glettelt fal csiszolására jó vagy a problémásabb glettelés előtti előkészítésre? a 60-as papír alapján az utóbbira gondolok. A glettelés csiszolása a rengeteg poron kívül kézzel sem túl nehéz.

Előzmény: peterbush (80)
peterbush Creative Commons License 2006.12.28 0 0 80

Szeva!

 A 70' es években a mész és az enyves festés volt a két legelterjedtebb festési mód.(létezett még kezdetleges diszperzit, és valkyd falfesték) A te esetedben valószínüleg enyves festék az alsó réteg. Úgy tudod megállapítani ha benedvesíted egy kis helyen, az enyves besötétedik, a meszes nem. Egyébként mindegy, ezt is azt is le kell kaparni. Célszerű erre a célra speckó kaparó spaklit vásárolni, behozza az árát. Ha enyves akkor szerencsésebb vagy, jól be kell áztatni (korongkefével, permetezővel) így könnyebben lejön és kevésbé porzik.

Kaparás után mindenképpen le kell mélyalapozni a falakat, célszerű korongkefével. Így jobban bele tudod dörgölni.

Gletteléshez első rétegnek javaslom a Rigips rimano 6-30 as glettet. Kiadósabb és vastagabb anyag mint a 3-6 os.

Második glettnek pedig a Rigips rimano plus t. Ez kifejezetten fedő glett, fehér és könnyebb csiszolni.

Csiszolás előtt járd körül a gépkölcsönzőket. A Flex cég által forgalmazott "zsiráf" falcsiszolót keresd. Ennek a napi kölcsönzési díja kb 6500Ft (fél napra is bérelhető). Én 1000 nm-t le tudok vele csiszolni egy nap (ez kb két 100nm alapterületű lakás). Nagyon szép felületet kapsz és elszívja a port is. 60-as papírral használom.

 Jó munkát!

Előzmény: remote access (79)
remote access Creative Commons License 2006.12.28 0 0 79

Szia !

 

Engedelmeddel élnék a lehetőséggel annak ellenére, hogy már én is próbáltam itt szigorúan csak tapasztalatból tanácsot adni.

Szóval '73 környéki technológiával festett lakás helységeit újítgattam fel, egy még hátra van. Volt rajta kb 3x festés a szokásos lemosásokkal majd néhányszor tapétázva. Mivel teljesen átálltam a festett falakra ezért megpróbáltam az összes maradék réteget leszedni a falról. Nos a legalján olyan réteg van amit a víz szinte alig old, erős kefével, spaklival tudom csak eltüntetni úgy, hogy a vakolat is kopik egy kicsit. Ez ugyan nem gond mert kétszeri glett és csiszolás után tökéletes a felület, szépen lehet festeni. Ez a réteg olyan, hogy a festéket taszítja, a glettet ledobja. Ez lenne az a bizonyos enyves festék? Tudsz rá valami emberkímélő eltávolítási módszert ? Akkoriban  egy frissen vakolt fal milyen rétegeket kaphatott festéskor ?

 

Üdv:RA

 

Képen így néz ki:

 

Előzmény: peterbush (78)
peterbush Creative Commons License 2006.12.28 0 0 78

Szevasztok!

 

Ez a téma a szakmámba vág . . . :)

Kérdezzetek, ha tudok szívesen segítek!

Üdv: Pb

rrroka Creative Commons License 2006.12.23 0 0 77
akkor megnyugodtam, köszi! :)
Előzmény: kivi (76)
kivi Creative Commons License 2006.12.21 0 0 76
Nem, nem lassú. Nekem is így szokott menni. :-)
Előzmény: rrroka (75)
rrroka Creative Commons License 2006.12.21 0 0 75
előszoba egy óra? :) ma ráment a napom! :DDD
muszáj volt átkenni mert nagyon tré volt, az a spaklizásnál kiderült. amugy 3,2x3,2m 2,6 belmagassággal, van benne rohadt sok kanyar, sarok, ajtónyílás, padlásföljáró széle... majdnem a teljes felületet át kellett kenni.
Lehet h bazi lassan melózom?! de komolyan?
Előzmény: demend (74)
demend Creative Commons License 2006.12.20 0 0 74

Szia

 

Szerintem csináld meg az előszobát is rendesen ,a második glett,nem tudom mekkora az előszobád de nem tarthat 1óránál tovább megglettelni,vagy legalább amennyit elérsz kézzel azt gletteld át. és a száradás sem olyan vészesen sok idő.

 

teddyre tekert rongyot még nem használtunk,ha valakinek mintásabb kelett akkor általában mintás hengerrel csináltuk,

biztos jó megoldás a rongyozás is de nekem inkább a minőségi szerszám a megtérülőbb.

Ki kell próbálni pár m2 en ,ha nem jó akkor átkened mégegyszer sima teddyvel.

 

Jó festést.

 

Előzmény: rrroka (73)
rrroka Creative Commons License 2006.12.20 0 0 73
akor jó, mert én is partvis használtam! :DDD nagyon jó találmány a pókhálokat is eltünteti!
természtesen 6-30as geltt. jó volt, mert lassabban száradt és amugy is sok helyen vastagon kellet rakni annyira szar volt az új vakotal (vmi nagyszemű homok, csíkoz mint a fene).
őstehetség lehetek, mert a sarkok lehúzására is a te általad javasolt módszerrel éltem, igaz a mutatóujjamról leszáradt-kopott 3 réteg bőr...
nemsokáre megyek is csiszcsiszelni tovább. :)
de ugy döntöttem az előszobát csak egyszer glettelem, meg lespaklizom, mert egrész szorít az idő, másrészt mert ha vki kifogásolja
a) megverem, kezébe adom a glettevasat azt hajrá,
b) ha erősebb mint én akkor azt mondom h ez nem hiba hanem _sturktúra_!

Arróla módszerről amikor rongyot tekernek a teddyre és ettől olyan csíkos lesz a fal tudnál mondnai vmit bővebben?

és köszönöm az eddigi jótanácsokat!!! :)
Előzmény: demend (72)
demend Creative Commons License 2006.12.19 0 0 72

Mi mindent 3-6 ossal húzunk,még a flekkelést* is azzal csináljuk.

Portalanítani a jó öreg Partvissal szoktunk.

A 0-3 ast meg felesleges megvenni szerintem pénzkidobás.

Akkor inkábba Széria glett,10 mm ig az sem reped ki,de 3-6 al már kipróbáltuk  4cm vastagon, nem repedt meg.(ami késik nem múlik)a Széria hidegben is hamar megszárad,viszont gyengébb minőségű mint a Rigips.

Gondolom a 3-60 an az inkább 6-30 akar lenni.De ez lényegtelen csak gondoltam megjegyzem.

A sarkokat meglehetcsinál n szépen ha a mutató ujjaddal belenyúlsz az anyagba és szépen bele húzod a sarokba,ha kihúztad amenyit elérsz akkor ha csikos a két széle

szintén ujjal lehúzod,majd ha megszáradt ,kicsi csissz és szép a sarok.

A megtelt 100 as csisz papírokból egy-kettőt tarts meg a javítások csiszolására,sokkal finomabban csiszol nem szedle annyi anyaot mmint az új 100-as

Azért festés elött csiszcsissz rendesen mert utánna ha rossz megint kétszer kenheted azt a felületet amit csiszoltál.(aki rest kétszer fárad.)

Én még festés elött is szoktam flekkelni egy picit.

 

flekkelés:első festékréteg után a festék kihozza a hibákat és ennek a javítását híjják flekkelésnek.Azaz kicsi annyaggal a spaklin belehúzól a hibákba ,majd száradás után csiszcsisz hogy a szélei nelátszodjanak. 

 

 

Előzmény: rrroka (71)
rrroka Creative Commons License 2006.12.19 0 0 71
per pill rimano 3-60 első réteg lespaklizása után kenek egy rimano 3-6ot, azt meg lesziszoljuk. szemmel látható az átfedés, de kézzel végigsimítva már nem érződik szinte semmi. a 0-3 glettet nem mertem használni, mert mire elhasználok az én sebességemmel egy fangli vízzel kevert cuccot addigra kezd alaposan beszáradni, pláne ha időhúzó szarakodás van pl. sarkoknál.
csiszoláshoz 100as papírt vagy olyan kis csizolós szivacskockát hazsnálunk. porzik mint a rohadás, nem is tudom h fessek-e addig amíg minden le nincs csiszatolva rendesen.
tipp a portalanításra? elég ha átmossa az ember egyszer vizes teddyvel a falat?
Előzmény: demend (70)
demend Creative Commons License 2006.12.19 0 0 70

hát nem sokat!

a nagyobb felületi egyenletlenségeket,meg csikokat az első réteg festése után súrolófényel megvilágított falon kijavítják.(spaklival húznak anyagot a felületre)

Vegyé egy kiscsomag SERIA glettet(5kg),ez száradás után hófehér lessz

ezzel elég sok hibát kilehet javítani ,és a másodikréteg után sem fog látszani a javítás.

Csak ne felejtsd meg csiszolni a javításokat mert akkor csúnya széle lessz.

 

ha kell még több infó akkor este még tudok segíteni.

Magam is gyakorlott festő is lennék.(nem csak festek)

Előzmény: rrroka (68)
demend Creative Commons License 2006.12.19 0 0 69

Szerintem mielőtt letépkeded a tapétát,csinálj egy próba festést,1-2 m2 en.

ha nem jön le ,akkor is meg van az esélye hogy ráncosmarad száradás után,de ha nincs gondod vele akkor lekenheted,az lllesztéseknél valószinűleg felfog jönni párhelyen a tapéta,nem kel nagy ügyet csinálni belölle, ez is orvosolható házilag,ha érdekel azt is leírhatom mi módon.

Nem nagy kunszt megcsinálni.

Előzmény: monique30 (67)
rrroka Creative Commons License 2006.12.19 0 0 68
fú ez a glettelés egy marha szar dolog. nem is maga a felkenés része, hanem lecsiszolni. az embernek a keze leszakad, közbe meg a... na, szóval mindene gipszporos.
az az érzésem amugy elnézve tesómék festését amit festő csinált, h mi túlzásba visszük ezt a glettelés-lecsiszolás dolgot.
mennyi hézagot vesz fel szerintetek két réteg festék (héra+)?
monique30 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 67
Sziasztok. Egy kis segítség kéne. Panel lakás festésével kapcsolatban, ahol jelenleg tapéta van. Egyik szoba nem gáz, mert az fűrészporos tapétás. Azt simán át tudom festeni, de a másik szobában rendes (talán hab) tapéta van és attól tartok, hogy le fog nekem a festés során jönni az egész, mivel nem tudom mivel ragasztották annak idelyén. Szóval lehet hogy le kéne tépnem az egészet?! De hogy kell glettelni. Még sosem csináltam. Csak ennyi a gondom. Ha tud valaki akkor segítsen
rrroka Creative Commons License 2006.11.29 0 0 66
Hahó!

Most beszéltem egy bizonyos Harzo 3 festék forgalmazójával. azért érdekldőtem nála, mer a multkor egy újságban olvastam h van egy speckó festék ami alá nem kell gfeltt, meg csiszolás meg stb és a kövi infókat kaptam, kiváncsi lennéka véleményekre:
-egy mélyalapozó után lehet kenyni a falra a festéket sitty-sutty, minden nélkül.
-ez egy "tejföl sűrűségű anyag" , amire a felvitel után lehet "struktúrát képezni", vagyis tükörsimára nem való
-a 20 kg-os kiszerelés kb 20++m2-re elég, mert jó vastagon kell felvinni. az ára 10-12eFt.
Szerintetek megéri? a gletteléssel, csiszolással elmenne egy csomó nap meló, kell vennii magát a glettet, szerszámokat, csiszolót, maszkot stb, mert jelenleg semmim nincs itt, csak néhyán teddihenger.
vélemények?
kivi Creative Commons License 2006.11.20 0 0 65
leslie_hu,
én épp szobafestőt keresek, egy cirka 30 négyzetméteres fürdőszoba festéséhez. Ha tudsz ebben segíteni, akkor levélben folytatnám. :-)
leslie_hu Creative Commons License 2006.11.13 0 0 64
Sajnálom nem tudok ilyen telepet. Viszont sehol sincs az a szag a berohadt enyvesfestékhez képest. azzal tömeget lehet oszlatni. :-)
Előzmény: Marcesz (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!