Vennék E300-as mercit 93-95 évjáratút. Automata váltó,klíma legyen benne. Mindennapi használatra kellene tehát szép állapot legyen. Tudtok ilyet? Dieselt vagy benzinest érdemes venni? Rengeteget megyek városban gondolom ott a benzines baromi sokat kajálhat.
Teljesen széthúztad, akkor szétjött, most meg nem megy össze? Mennyire nem megy össze? Egyáltalán már az első centiken szorul, vagy mondjuk félig jó? Képek esetleg?
Annak szépen bele kell fusson, majd a motorral be lehet húzatni. De a távtartók ne legyenek benne, azokat utólag kell betenni. (amiket mondtam előzőleg)
Ez jó, sok ott a szelep :D 1db van, és annak sincs hozzá köze :D Ez volt a "már nem akarok vele foglalkozni, rázzuk le a kocsit" tudma fedő sztorija :P
Féked esetleg nem fog be?
Ha budapesti vagy, én ránéznék! Nem ígérek semmit, de rálesnék, valami oka csak van annak, hogy húz jobbra és a szelepek számával ellentétben, azt sok minden okozhatja!
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy valaki tudna e segíteni elkezdett zúgni a generátor csapágy esetleg méreteket tudnátok adni? 250td 91-es motorkód 602 962. Még egy kérdésem lenne az egyik porlasztónál szivárog a gázolaj ahogy a két rész össze van csavarozva segít e rajta ha kívülről bekenem valami tömítő pasztával? Előre is köszönöm!
Most épp a futóművel szívok, eddig nem foglalkoztam de most új gumik mondom belövetek mindent.
Állandóan jobbra húz, 3 szakinál is jártam minden rendben volt az egyik mondta esetleg kormánymű idézem: sok ott a szelep elég ha nem nyit ki valamelyik- kb ez volt a lényeg
valami tapasztalat szopófaktor volt már vakakinek?
Az normális, h a kormánymű rudazata ( amiben a fogasléc bemarások vannak ) úgy szorul a házában ( amin a mozgató motor van ), hogy képtelenség kézzel mozgatni, és csak kalapálással lehet bírni vele ??????
Raktam bele új zsírt, most már meg sem mozdul, a motor nem bír vele !!!! :((((((
Gázolajszűrőt alulról ki tudod tekerni, ha jól emlékszem 46-os kulcs kell hozzá.
Ha a gázolajszűrő tisztítása nem segít, cseréld le az adagolót másikra, ilyen üzemanyag felhasználás mellett az megint jó lesz pár évre, mondjuk 5-re, mert a benzin, és az étolaj nemigazán nyomóelem barát! És ha még nem történt meg, porlasztókat méresd be, azok is hajlamosak behalni az alternatívoktól! Fehér füst rossz égés jele, késői a nyitás valszeg adagoló hiba miatt. Fordulaton viszont kompenzál előtöltés növeléssel a regulátor kerék, ezért érdemi teljesítmény csökkenést nem észlelsz.
Először is mindenkinek nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget,és ötleteket!
A 34 percet el írtam.Nem 34 perc akart lenni,hanem 3-4 perc.
Ennyi idő után már nehezebben indult.
Ma még nem tudtam nyomatékot mérni.Az olajsapka megoldást kipróbáltam.Beindítottam és alapjáraton le tekertem az olajsapkát.Egy kicsit pattog rajta,de esze ágában sincs,hogy le akarjon esni róla,vagy gázadásnál kell ezt megnézni?
Én csak alapjáraton próbáltam.Az adagoló előtt van előszűrő.
ott látszik az olaj,de semmi eltérőt nem látok benne.Ma is 2 óra állás után indítottam és sok fehér füst távozik.Nem korom fekete stb,hanem világos fehér füst.Azután terhelésnél semmi.Alapjáraton lehet még felfedezni enyhe füstöt,de azt nem tudom eldönteni,hogy milyen színű.
Akku is kipipálva,mert télen vettem bele újat.5 év után meg adta magát perion. :)
Kérdezted az üzemanyagot is.5 éve járok étolajjal és gázolajjal vegyítve .Keverési arány 50-50%
Télen teszek bele 10% benzint.
Az adagoló oldalán az a kis lapát rögtön fel ugrik,tehát akkor az sem lehet gond.
Írtad,hogy a blokkon lévő szűrőt cserélni,ha még nem volt.
A rendes nagy gázolajszűrőre gondolsz az adagoló után?ha arra gondolsz,akkor azt cseréltem,mert arra már gyanakodtam.Sajnos nem az a gond.Tápszivattyú baja nem lehet szerinted?
Még egy fontos kérdés.Holnap akarok a tank szűrőbe bele fogni.
Honnan tudom én azt a legegyszerűbben leszerelni?
Muszáj kivenni a tankot hozzá?
Azon is gondolkodtam,hogy nyomatok levegőt bele az előszűrő felől,ami az adagoló előtt helyezkedik el.
Rossz ötlet?
Volt aki azt írta ,hogy az O gyűrűt nézzem meg.Az cserélve lett mind a 6,mert az egyik eresztett.Kb egy éve mindegyik új benne.
teljesítmény esést nem igazán vettem észre nála,bár nem is nagyon szoktam gyilkolni.Dadogást mostanában fedeztem fel nála,amikor beindítom.Akkor szokott dadogni,de aztán kb 10 másodperc után el hagyja.
Tudom,hogy az izzítás is szokott ilyet produkálni,de ki voltak mérve az izzító gyertyák kiszedett állapotban.Fulladása nincs.Ha taposom neki,akkor nem fullad csak megy simán.A turbóból viszont még ma is csepegett az olaj.Annak nem lehet köze hozzá?
Engem a hidegenfelhúzás, párpercenbelül pöccröff erősen emlékeztet arra, amikor a hat darab ötforintos "O" gyűrű eleresztette a gázolajat az adagoló nagynyomású csőcsatlakozásnál...
Az oszlopon két ponton találhatóak egy kőr alakban zégerrel lefogva bejlagoló lemezek, azokat kivéve, alattuk egy betét, azt is kiveszed, és ha száraz, először egy kis olaj bele és megjáratni, majd zsírral összerakni. A bejlagok homorúak, így megjegyezni, hogy voltak betéve!
Adagoló környékén keresném a problémát, valamint az üzemanyag tartály aljából vegyétek ki a szűrőt, szerintem ott lesz mit pucolni.
Ha nincs feltéve az adagoló oldalán a tápszivattyú elé egy lengő szűrő tegyetek, lássuk milyen színű a gázolaj benne.
Kompresszió ha minden feltétel tökéletesen adott, tehát jó izzítás, jó üzemanyag, jó aksi, akkor 20 BAR-ig biztosan képes indítani a motort. A 26-28 teljesen rendben van, de érdemes egy veszteséget is mérni, szerintem sok újat nem fog mondani, de legyen meg az is.
Benzinnel véletlen, vagy a gázolajon kívűl bármiféle alternatív olajjal volt e a kocsi használva? Teljesítmény esés? Fulladás, dadogás?
Az adagoló oldalán a leállító kar gyújtásra téve rögtön fel ugrik? Kartergáz ellenőrzése egyszerű, járó motornál sapka levesz, majd zárás nélkül letesz a helyére, nem lőheti le, lökdösheti, pár mm-re dobálhatja, de kb az a jó, ha a sapka a helyén tud maradni. Amennyiben határozott nyomással az elengedését követően rögtön elrepíti, igaza lesz a szerelőnek, és mehet egy gyűrűzés a kocsinak. Generál nem kell, elég gyűrűzni, új hajtókar csapágyak társaságában, és a gyűrűk is, és a csapágyak is prémium kategóriásak legyenek, különben megbosszúlja magát. De egyenlőre amit én fontosnak tartanék első kőrben, dieselessel adagolót lepadolni, gázolajszűrőt a tankban ellenőrizni, lengő szűrőt a szivattyú elé felszerelni ha nincs. És ha nem volt még cserélve, akkor a blokkon lévő szűrőt cserélni.