A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
Én ajkai vagyok.Kérdeztem én 2 helyen is aszonták nem adnak el palackot csak cserélnek,üresset töltötre.Csak a töltetet kell kifizetni,az 18 ezer a 2 köbméteres.
Egy saját palackot vennék akár töltettel is de csak magyar és hitelesitett palackokat vezsnek át töltésre mifelénk.Bérelni nem volna kifizetődő mert nem 8 órába dolgozok vele.
Bocs, lehet, hogy rossz szót használok, az időszakos nyomáspróbára gondolok, amit beütnek a palackba, enélkül nem töltenek. Ez nekem úgy merült fel, hogy ilyen Minitop kispalack szettet használnék és ezt nem árulják itthon. Felénk mindenkinek saját palackjai vannak, amiket hitelesítenek időnként és nem a gáztöltőnek fizetik a letétet meg a napi bérletet, ami pár éves ciklusban már eléggé gazdaságtalan.
Hasonló cipőbe járok én is csak én saját argon palackra pályázok.Hát nem tudom még milesz belőle.Hitelesités nélkül még töltés cserét se csinálnak.A bérlés meg 80 ft/nap + a töltet ára az meg 12000ft.
Akkor futok még egy kört, mert beszéltem a Messeres ügyintézővel, de ő úgy beszélt a saját palackosokról, mint a lepráról, mert az ő érdekük csak a bérelt palack, nem mindenféle jöttmentek saját cuccaival foglalkozni. Tőle nem kaptam infót a hitelesíítésről.
Mindkét gép magyar gyártmány, de hibátlanul működtek mindig. A CO gépet a napokban kénytelen voltam használni, CO palack hiányában argonnal hegesztettem. Így mulat a Magyar:-))))
Nem foglalkozom hegesztéssel, bár van awi-gépem is meg co-m is. A szemem már sajnos nem a régi, és úgy hegeszteni, hogy nem látom rendesen amit csinálok csak gányolni lehet. Másrészről a munkáink is más irányba fejlődtek, így csak nagy ritkán a co gép van használatban.