Tudna valaki segíteni nekem az alábbi problémával kapcsolatban?
Adott egy 2004-es Peugeot 206 1.4Hdi amiben ki kellett cserélni a kormánykapcoslókat, mert nem működött már az index. Vásároltunk is egy új Valeo kapcsolót, be is szerelték (bosch szervízben), de a központizár távirányítója nem működik, minden más jó. Előfordulhat hogy ők nem tudták rátanítani de peugeot szervízbe rátudják vagy mi a teendő szerintetek?
Holtponti jeladó a ludas. Legalább is 99%. Elvileg valahol az aksi alatt van. Nekem csak be kellett fújni wd40-el és megjavult. Amúgy kb. 6e ft az új ára.
Mi lehet a gondja az autónak, ha menet közben leáll? (1.4-es benzines, 2000. évjárat) Ezt a jelenséget leginkább üresben gurulásnál, várakozásnál tapasztaltam. Volt olyan is, hogy kanyar közben csinálta ezt 2-ben. Újraindításra eddig minden esetben egyből indult, semmilyen lámpa nem világít, ami hibát jelezne. Stekkereket megtisztítottuk, egy ismerősünk tanácsára. Volt olyan, amelyikben állt a víz (!), de a többségük csak poros volt. Egy hétig nem is produkálta a jelenséget, nem állt le egy pillanatra sem.
Észrevettem, hogy az alapjárat ingadozik, 1000nél van a normális hangja, ha leesik 600ra akkor szinte biztosan leáll. Lehetséges hogy az alapjárati motor okozza a problémát?
Budapesten a II. kerületben van egy jó, kifejezetten franciákra vannak ráállva, mostanában én is hozzájuk mentem, mert az autómtól kb 50 m-re lecsapott a villám és minden meghülyült. De elméletileg ahol van computeres hibakód kiolvasás ott meg tudják neked mondani hogy mi a gond.
Keresek 4db olcsó alufelnit (5,5" J14" ET34 4X108). Nem baj, ha vannak rajta parkolási sérülések, csak használható legyen. Jó lenne, ha a csavarok is meglennének hozzá. Ha esetleg használható téli gumi van rajta, az nem hátrány :) Ajánlatokat -lehetőleg fényképekkel- magánban kérem.
Sziasztok! Komplett óracsoport csere esetèn milyen szempontokat kell figyelembe venni? A mostaniban elromlott a digitális kijelző ès a fordulatszámmèrő is, ezèrt a javitások többet kóstálnának mint egy bontott műszerfal. Illetve, ha van valakinek eladó arra vevő lennèk. 1.1 benzin, 2001. Jaeger 2 csatlakozós órám van.
Mielőtt BSI-t cserélsz, nézd meg, hogy a motor előtt/alatt/mögött a generátor gerjesztőszál-kábelkötegében nincs-e megsérülve a kábel. Egy műanyag kábelcsatornába van bepattintva és tipikusan a műanyag köröknél szokott sérülni valamelyik szál. (már ha 2 vezetékes, ha csak egy, akkor az az egy)
Az alany egy 1999-es 206-os 1,4B .Az probléma,hogy az első kulcs fordításnál halványan világít a töltés jelző.Ha megint fordítok rajta vagy is gyújtásra rakom akkor is ezt csinálja.Beindítva is halványan világít majd a töltés csak fordulaton jön meg,de akkor is halványan világít a visszajelző.
Kb a kocsi fedélzeti számítógépe, ez felel a "kényelmi" funkciókért(világítás, hűtés-fűtés, stb). Az ISO csatin a piros és a sárga drótot kell megcserélni elvileg és jónak kellene lenni.
Sajnos távgyógyítani nem tudok. :-( Műszerrel méregetni kellene. Egyéb hiba is előfordulhat természetesen. Pl. kábel hiba, kontakt hiba, szélsőséges esetben BSI hiba is.
Valamiért nem kap a memória szál tápot. Biztiket ellenőrizted?
Nem az Eco mód a probléma, hanem a magnó fix táp és gyújtás + vezetéke fordítva van az iso csatiban. Az újabb fejegységeken ezek csúszósarusak és át lehet cserélni őket.
Vettem tegnap egy Sal VB 2200 autóhifi fejegységet a kocsiba. Peugeot 206 1.4 benzin 2002 es.
A gyári kazettás magnó volt még benne, azt kivettem és szépen be raktam az újat.
Eddig nincs is probléma, de ha leveszem a gyújtást és kiveszem a kulcsot, lezárom a kocsit. A magnó kb 10 percig megy mutatja az időt, aztán kikapcsol nem kap feszültséget, így minden mentett beállítás rádió, óra, eltűnik róla.
Valami Eco mod csinálja, hogy tudom ezt kikerülni, hogy a magnó ne kapcsoljon ki, és megmaradjanak a beállításaim.Remélem van ötlet.
Előre is kösz a segítséget. További szép napot mindenkinek.
Sziasztok! Van egy 206-om 99-es 1.4-es és olyan problémám lenne vele,hogy amikor jobbra kanyarodok akkor búg a jobb hátulja ha balra kanyarodok akkor elhallgat ez kb 1 hónapja vettem észre de most már néha folyamatosa csinálja. Mi leget a baj? Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerinttem anyagköltség 20-30 kHUF kiviteltől függően + felszerelés díja + vizsgadíj. Érdemes vizsgakor felrakatni, viszont számíts a hátsó futómű idő előtti elhasználódására idő előtt. Már ha ennél a torziósnál létezik ilyen...
Sziasztok! Van itt közületek valaki aki tetetett fel vonóhorgot utólag 206-osára? Arra volnék kíváncsi, hogy milyen költségekkel jár és, hogy megéri-e? Mert ha több száz ezer forintra rúgnak ki a költségek inkább vásárolok a mostani helyett egy vonóhorgos 206-ost. Mezőgazdaságban tevékenykedem és fontos lenne, hogy egy kis futót húzhassak az autóval.
Köszönöm a választ! Akkor nagy valoszinűsèggel a szervo a hibás? Amikor mozgatom a kormányt a szervo szivattyúból ilyen erős szivó hang jön ki. Nem örülök neki, mert ha jól láttam 80ezer forint körül kapható egy másik.
Sziasztok! Megtörtènt a futómű felújitás ès beállitás a kis kocsimon, de most olyan mintha nem lenne szervo rásegitès. Feltètelezem az új alkatrèszeknek kicsit bekell kopni? Semmi furcsa hang nincs, egyszerűen mintha nem lenne szervó. Tönkre is mehetett akár az èvek alatt? Lassan 15 èves auto 190.000 km-el.
nezz szet az automata valtot felujitok kozott. lehet meg all 100-bol ki es beszeressel egyutt. hiaba orokoltel dok mindent valami mindig hianyozni fog. pl belso atalakitasa, elektronoka csere, stb
Automata váltósat vettünk, de nem ok a váltója. A felsorolt alkatrészek öröklődtek, ezért gondolkodtunk az átalakításban. Elég zűrösnek tűnik, lehet,hogy kivárjuk a jó váltót.. Köszönöm--
Köszönöm a választ! Remélem nem lesz sokkal nehezebb mint amilyennek látszik, sajnos elég elhanyagolt autóról van szó. A toronycsapágy például így nézett ki miután sikerült lekalapálni az összerohadt lengéscsillapítóról.
Ha a két csavar valóban kint van, akkor jól be kell fújni mondjuk WD40-el és hátulról/belülről kifelé meg kell ütni egy vékonyabb végű dornival a féltengely támcsapágyat tartó zsugorgyűrűnél a tengelyt kifelé.
Lehet, hogy nem fog könnyen jönni.
Ha sikerül kiszedni, az alu házat érdemes kicsit megcsiszolni, és valami kencével (mi kerámia krémmel szoktuk) bekenve visszarakni a csapágyat. (féltengelyt)
Ha jól értem a kollégát, akkor neki van egy automataváltós gépe, ami váltóhibás. Ezért tanakodik a manuálisra alakításon vagy venne egy jó automataváltót.
Sziasztok! Valakinek van valami tippje a jobb oldali féltengely vezető csapágyának a kengyelből való kiszedésére? Cserélném kompletten az egész féltengelyt, de nem tudom kibarkácsolni a csapágyat. A két kis tartó csavart már kiszedtem.
Ilyen átalakítások helyett érdemesebb már eleve automataváltósat venni. Igaz, hogy csak 4 van jelenleg fent HAHu-n 1.4-esből...
Hívogasd a bontókat, rengeteg van, aki Peugeot-val, Citroen-nel foglalkozik. A 206-os meg kb ugyanaz a kasztni alatt, mint a xsara, úgyhogy bővítheted arra is a keresést.
Üdv Mindenkinek! Automata váltót keresek egy 2000 évjáratú, 1.4 55kw-os 206-os Peugeot-hoz. (KFX motorkód) Ha esetleg belebotlotok légyszíves jelezzétek. Ezzel kapcs kérdezném, hogy manuális váltóra való átalakításhoz volt e valakinek szerencséje?
Van egy pár cucc hozzá, váltó, lendkerék. kuplungszerkezet, féltengelyek,váltó rudazat. Pedálsor még kellene, na meg hozzáértő aki átalakítja:) Köszönöm..
Üdv mindenkinek.Most vettem egy Peugeot 206 ost. 2002.04.10. a kocsi. Azt szeretném kérdezni , hogy mivel ezvaz első autóm még nem nagyon értek dolgokat.Szeretném elvinni szervizbe. Olajcsere, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, hosszbordásszíj, vezérműszìj, esetleg vízpumpa. Szerintetek ez körülbelül mennyibe fog fájni? Persze anyagiakat tekintve nem feltétlen a legdrágább cucckbol.Valaki irja mát meg kb mi mennyi. Előre is köszi a segitséget.
Egy kis segítség kellene az otthoni diaghoz... hosszas keresgélés nem hozott eredményt diag szoft keresésében. Kérdezem hogy létezik peugeot diag szoft... ami lejön valahogy , vagy ez nem járható út.. a rönónak:) ddt vel sikerült ezt azt kiolvasni és állítani, és valami hasonlóra gondoltam ennél a márkánál is ... Amúgy párom kapott egy 206 1.4 benzinest, automata, ez miatt kellene, hátha szükség lehet rá. Kábel stb.. Ha esetleg tudtok linket irodalommal kapcs, nagyon megköszönöm.. Szép napot
Nekem le-fel kapcsolgatta a tompított fényt és mikor balra indexeltem 1-2 villanás után kikapcsolta. Az utolsó hónapokban a jobbra jelzés is ugyanezt produkálta. Szétszedtem, megtisztítottam, pcit feszítettem az érintkezőkön, de pár nap elteltével visszatértek a hibák. Vettem egy újat és azóta hibátlan. Szerintem a kormánykapcsolóban lévő elektronika csak egy ideig tolerálja a nyári 60-70 fokot a kormányburkolat alatt.
Furcsán hangozhat de kisebb 8 szelepes motorok "szeretik" az olcsó kotvány gyertyákat. A több elektródás gyertya sztem csak vakítás. Én simán beleraktam egy alap Bosch gyertyát a 1.4-es 8 szelepesembe és nem reklamált...
Egy kis segitség kéne 206 sw 1.4 hdi 2002-es . Pár napja vettem és valszeg az indexkapcsoló megadta magát. Ha felkapcsolom a lámpát nem mindig akar indexelni viszont ha le van kapcsolva akkor semmi gond vele.
a kérdés az lenne hogy cserélni kell e vagy csak kontakt hiba és javítható ?
Sziasztok! 2.0 benzin motorba RFN (EW10J4) motokód, milyen márkájú gyújtógyertyát ajánlotok? Külföldi oldalakon nem ajánlják az NGK gyertyát ebbe a motorba , van ennek valami alapja? LFR5B , nekem speciel ez került az autómba. Még a gyári Sagem trafó van benne, azt írják hogy Bosch super plus gyertyát jobban szereti. Eddig az összes autómba NGK gyertyát használtam, nem volt velük gondom. Vélemény, tapasztalat valakinek?
Sziasztok! Valaki ismerkedett már a Lauber márkanevű termékekkel? Az interneten semmi véleményezést nem találok. Jobb oldali komplett féltengelyt néztem belőle. Köszönöm előre is.
Eladó egy db Így csináld! Peugeot 206 könyv 3500 Ft-ért. A könyv hibátlan állapotban van. Egy két oldalon csináltam csak szamárfület, mint könyvjelző. :)
Reggel az autó már nagyon kehésen járt, check engine ugyanúgy égett mint tegnap, irány szerelő ismerős, gépre dug, ismét a 2 henger üzemanyag kimaradás hiba ami már pár napja törölve volt, legnagyobb meglepetésemre kéznél volt bontott ugyanolyan injektor mint az enyém, régi ki, új be, az autó jár mint a doxa. Nagyon bízok benne hogy a hiba meg lett oldva :) Szerintem az állás sem tett jót az injektoroknak, mondtam h tavaly kb 200-300 km-t ment az autó előtte sem többet 500-600 nál.
Hello, nem bírtam várni, 2 es injektor csatiját megsasoltam, tökéletesen a helyén volt, lepattintottam , majd újra vissza csatlakoztattam a csokit az injektorra és nyomattam a csít :) Az első utamon 5 km után indulnék a lámpától pííííkkk hibajelző hangja ANTIPOLLUTION jókurva....ád..motor bedadog mintha 3 henger menne, kipufogó piffeg puffog alig tért észhez azt hittem lerohadok vele a lámpánál, fordulat szám leesett 600-700 ra. Elindult a kocsi de kicsit erőtlennek éreztem majd kicsit később ment rendesen de a check engine égve maradt azóta is, most hiába indítom újra nem dobja el. Pár napja elég jól elmélyültem ebben a retek hibakódban és megnyugtat a tény hogy jópár márkatársam cumizik vele és elég nehéz diagnosztizálni a pontos hibát. Lambda szonda, katalizátor, egr szelep, valaki elektromos gázpedál szenzort is írt, meg még egy valag hülyeséget, akár le is cserélhetném az egész autót ennyi erővel :) Bízok a csodában és tolok bele valami katalizátor tisztítót, protecnak vannak jó termékei és tankolok utána prémium benzint, meglátjuk hogy reagál rá.
Azt nem tudom, hogy van-e összefüggés, de nálam nem működött a dolog (2001 januári kocsi). Szóval most ellenállás mérés lesz teli tanknál és megnézem, hogy ezen adatok közül valamelyik egyezik-e a mérttel: http://www.peugeotlogic.com/workshop/wshtml/electric/fuegaug/fuegaug.htm Ha egyezik akkor az óra lesz a ludas és javítás lesz a vége.
Ez minden évjáratnál működik, vagy csak az újabb rendszerűeknél? Volt valami variálás, hogy régebben nem MUX-osak, az újabbak meg azok, annyira nem vagyok képben...csak azt tudom, hogy az enyém nem MUX-os (2000 decemberi)
Engem csak azért érdekel, mert az olajhőfokmérő mutat túl sokat szerintem, pl hidegindításnál egyből elég magasan kezd, ezt szeretném orvosolni, ha lehet. :)
Tegnap hazaúton 2 x is felvillant az anti pollution fault hiba, még jó hogy elszóltam magam hogy jó ideje már nem jött elő :) Felhúztam az agyam és ma reggel begurultam szerelőhöz. Ki lett olvasva az autó hibatárolója, nem tudom milyen programmal, elfelejtettem a nevét. 1 hiba volt tárolva: P0202 Porlasztó áramkör / szakadás - 2.henger Erre fókuszáltam hogy ezt ne felejtsem el :D Simán törölni lehetett, nem dobta vissza újra. Lambda szonda tesztet is futtatott a szerelő, a program szerint hibátlanok. Úgy váltunk el , hogy a gép szerint az autó hibátlan. Használjam az autót egészséggel :) Pénzt nem kezdek belelapátolni feleslegesen, mert csak felültetem magam a szopó rollere. Az autó megy fűt zenél csak néha idegesítő hogy bedobja ezt az anti pollution faultot. Le kell szarnom ezek szerint? Mert nagyon úgy néz ki
A segítségeteket szeretném kérni. 1.1-es benzines autónál mi lehet az oka annak, hogy az üzemanyag visszajelző teli tanknál is csak az utolsó előtti vonásig megy fel?
Nem tudom megmondani sajnos, 3 éve van meg, hobby autó, 3 ezer km-t mentem vele ennyi idő alatt. Egy külsős szerelőnél jártam több mint 2 éve (nem ismerős) egy jobb első lengőkarcsere volt, vállalta gyorsba hozott anyagból azért vittem hozzá. Említettem neki ezt a kis remegést amit érezni az ülésből, azt mondta ránézett , kiolvasta de nem talált hibát. Lehet hogy el van rakva a vezérlése ennyit mondott, ami rendkívül meglepne mert márka szervízben lett elvégezve a szíj csere. Héten volt alkalmam beülni egy ugyanilyen cc be, az vajsimán jár, azért kezdett újra zavarni a dolog, szeretnék utána járni a dolognak. Lambda szonda csinálhat ilyen tünetet? De tényleg az a vicces hogy sokszor meg nem érződik, nem mindig ilyen döcörgős az alapjárata. Igazából nincs konkrét ötletem, lehet hogy az lesz hogy begurulok vele ismerős szerelőhöz.
Sziasztok! Pug 206 cc 2.0 benzin motor olyan tünetet produkál hogy alapjáraton nem simán jár a motor, "döcörög" az alapjárat. Néha a váltókar is belemozdul, a fordulatszám mérő meg sem mozdul. Általában hidegen jellemző meleg motornál elhagyja ezt a jelenséget, de olyan is van hogy indítom és semmi döcörgés. Menni jól megy a kocsi, húz , gyorsul , nem hagy ki stb... Kölcsön trafót próbáltam, nem oldotta meg a dolgot. Diagnosztika nem ír semmi hibát. Amit észre vettem hogy párszor bedobta a központi kijelzőn hibának az Antipollution Fault hibakódot. Szám szerint eddig 3x vagy talán 4 x. Újraindítás után elhagyja a hibakódot. 3 hónapja például 1 x sem jelentkezett. Valaki esetleg tapasztalt már hasonlót , vagy lenne bármiféle ötlete azt szívesen meghallgatnám, köszönöm ;-)
Nekem 2000 végi van, ez az elsők között volt a 110 LE-sok közül, most van benne 216ezer km. Ha leszámítom a karambol és egy-két rossz szerelés miatti szívást, az alábbiak lehetnek típushibák:
- hengerfejtömítés hiba, kifelé szivárgott a hűtővíz (olyan 190K-nál jött elő. Könnyű észrevenni, mert füstölni fog, ha rendesen bemelegedett
- kipufogócsonk elrepedt, de ezt lehet a Fábiannal csinálták, mikor a lambdaszondát cserélték
- fűtéscső (vagy csak a tömítése) elöregedett és szivárgott a hűtőfolyadék a lábtérbe, cserélni kellett. Szokták a fűtőradiátort is cserélni, de az nálam rendben volt szerencsére, mert nem bírtam kiszedni... (ha valakinek kell zsír új Hella, akkor jelentkezzen :) )
- km óra, majd fordulatszámmérő hiba, olcsón javítva
Erdekes dolog ez a fórum (meg a többi is). Ha elégedett vagy, akkor nem biztos, hogy irsz bele. Ha meg nem akkor igen. Ezért olybá tűnik, hogy egy adott tipusnak rengeteg hibája van, de lehet, hogy csak az adott tipus 1 %-a ir hibákról a többi 99 % meg hiba mentes. Ha elolvasod a fórumot, akkor hogyan jössz rá, hogy most mi a helyzet.
Javaslom olvasd végig a fórum egy részét, vagy a népitéletben a megfelelő tipust.
Sziasztok! Szemezgetek Pug 206-osokkal, leginkább faceliftesekkel, olyan kérésem lenne hogy leírnátok mire érdemes vásárláskor figyelni a kocsinál, típushibák stb. 3ajtóst szeretnék,klímával és elektromos ablakkal. Motorok terén melyik a hozzá leginkább való? Én leginkább 1.6 110lovasokat nézegettem. Várom a tapasztalatokat :) Köszönöm addig is!
mennyire bonyolult a valtotartobakban (amiben a feltengely is fut) kicserelni a szilentet? ki kell hozza venni a tartot? valami speci trukk a kivetelre? vagy hagyjam szervizre?
Le kell szedni az ajtó kárpitot, majd alatta elvileg lesz egy fólia. Tapétavágó késsel óvatosan vágd le a ragasztó részénél, hogy utána vissza tudd ragasztani. Ekkor már hozzá fogsz férni az ajtóhatároló másik végéhez is. Kiszeded, ha törött akkor csere.
Rettenetesen hangos az ajtóhatároló! Az otthon ki tudom cserélni vagy vigyem valamelyik szakihoz!? Ha vigyem akkor tudtok valakit ajánlani Bp. és környékén?
Sziasztok! Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mi az a fogas rész? Cserélném a féltengelyt, de a kibontott féltengelyemen semmi fogas rész nem található. 2001, 1.1 benzin.
Volt törve, de nem komolyan csak kaszni sérült még az előző tulajnál. Bármely Peugeot kereskedésnél leinformálható a törés! Jobb első sárvédő cserélve is lett. Színeltérés miatt újra lett fújva a bal sárvédő és a motorháztető is még 2008-ban.
Csak olyan hívjon, vagy írjon, akit ez nem zavar!
Beltere hibátlan.
A hirdetésben levő e-mailre is válaszolok 1-2 órán belül.
Ismered azt a szlogent, hogy mi olcsón, jól és gyorsan dolgozunk, de Ön ebből csak kettőt választhat !?
No, ez a hídjavításra is igaz.
Gurulj el Szentendrére vagy Veresegyházára (vagy keress más, hasonló céget a neten) és kompletten cseréltesd ki egy felújított hídra! Olcsóbban csak úgy jönnél ki, ha vagy sz*t kapsz vagy te magad csinálod meg magadnak.
Általában a generátorban a feszültségszabályzó hibája okozza ezt a jelenséget. Bizonyos autóknál van még más elektronika is, ami beleszólhat a töltésbe, ez a konkrét autótól függ, ha jól tudom ilyen a 206-ban talán nincsen.
Sziasztok!206 1,4 benzinesünk van,feszültség ingadozási problémát észleltünk,ha.A jelenség úgy mutatkozik hogy szabályos ütemben villog a fényereje a műszereknek és minden elektromos világító berendezésnek,fordulat növeléskor is,csak akkor gyorsabban.Igen zavaró és bosszantó jelenség,kérem,ha valakinek volt ilyen problémája vagy tud segíteni a megoldásban,írja meg.Köszi!
"egy jó hozzáértő szerelőt a III. kerületben vagy a környékén?!"
Ha nem ragaszkodsz a kerülethez, szvsz Grósz papához vidd, a család 2 Peugeotja is volt már nála szervizen, és ő tényleg jó. (Peugeot Klinik Grósz 1155 Bp, Kolozsvár u. 24., 419-2308.)
Megvan a kicsike, van mit csinálgatni rajta. 2001-es 1,1-es. Annyi lenne a kérdésem, hogy nem tud valaki egy jó hozzáértő szerelőt a III. kerületben vagy a környékén?!
Szvsz csak klímásat érdemes venni. Húgoméban nincs, a ventilátoros szellőzése a kocsinak csapnivaló, az üléshuzat nagyon izzaszt (legalábbis ez a műbársony a Prémium felszereltségnél), így nyáron elég izzasztókamra feelingje van. Pedig amúgy jó kis autó ez, a húgomé 15 év alatt csak egy indexkar hibát produkált a kopóalkatrészeken meg a tetőablakmotoron kívül.
A húgom 206-osában is tönkre ment 12 év után a gyári tolótető (természetesen nyitott állapotban:) Egyszer kitisztíttattam, egy ideig újra működött, de aztán újra szorult, és a motorja is leégett, újra nyitott állapotban. Vettem bele egy bontott motort, de ezzel se túl jó, igaz legalább a helyén tartja az ablakot bezárt állapotban. Ha fontos az ablak, szerintem nézzetek másikat, mert nem olcsó a javíttatása.
Neked van tipped/álláspontod az általam leírt problémára? Érdemes kicserélni a jobb oldali féltengelyt is, ha a Dani-féle szilent olajozás nem hoz eredményt? Köszi egyébként mindenkinek az észrevételeket!
"Ha féltengely lenne akkor az indulásnál kitekert kormánynál rögtön hallani lehetne mind a két irányban, persze ha kopott akkor már menet közben is, de olyan nincs hogy indulásnál nem, csak 30-50 körül kopog."
Kb. igazad van, de azért néha vannak kivételek. :-)
Köszi a választ! mindenképp körüljárjuk ebből az irányból is. Nem tudom megmondom őszintén, nekem kevésbé tűnik élesnek a kopogás, inkább ilyen tompa, ropogós hang és egyébként olyan mintha ütne mert olykor érzem a gázpedálon is hogy kivetül rá. De ha tényleg csak ennyi lesz, hogy kopott a szilent, eret vágok magamon, hogy kicseréltem a balos féltengelyt, új váltóolaj emiatt stb.... :) ugyanakkor örülnék is, hogy megoldódik végre.
Ha féltengely lenne akkor az indulásnál kitekert kormánynál rögtön hallani lehetne mind a két irányban, persze ha kopott akkor már menet közben is, de olyan nincs hogy indulásnál nem, csak 30-50 körül kopog.
Nekem volt hasonló kopogó hang menet közben és hiába rángattuk minden jó volt még a tartóbakot is néztük aztán rájöttünk, ha kicsi mozgattuk le fel az autót akkor a lengőkar talpas része picit üt és az adott ki éles dübörgő kopogó hangot menet közben. Állóhelyzetben minden jó volt de menet közben durva hangot adott. Fecskendővel olajjal telenyomtuk a szilentet és azóta jó. Kiszáradt a szilent és ez volt a hiba. Picit mozgatva le fel nézesd meg hogy nem ad e hangot mert ha keményen rángattam akkor nem lehetett látni! Remélem segítettem!
Lenne egy kérdésem! Az asszonykának szeretnénk venni egy kis 206-ost de a napfénytető nem működik! Valakinek esetleg van valamilyen tapasztalata ezzel a problémával?!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen meghibásodás a legvalószínűbb (3 szerelő 3 félét mond, azért kérdezek itt is), ha a 206 rc egyenesen haladva bizonyos sebességeknél általában 30-50-70-nél ropogó-kopogó hallat elölről? Bal oldali féltengely cserélve lett mert a stenderd szerelőm szerint nagyon ki volt és a jobb oldali külső is (vagy belső? na ezt most nem tudom hirtelen) eléggé rottyon van, viszont érdekes mert alászedett kormánynál nem hallatta a hangot, mondjuk az is tény, hogy szűk utcában próbálgattuk szóval nem tudtuk 20-30kmh nál nagyobb sebességnél kipróbálni. Lehetséges, hogy a hang megszűnéséhez a jobb oldali cseréjét is meg kell majd csinálni? Lehetséges, hogy átvezeti a difi a hangját, mintha a vezető oldal felől lenne hibásodás? Ennek ellenére haladás közben, igen csekély mértékben balra ívelő úton is szokta ezt produkálni, de a bal oldali már cserélve lett, szóval nem értem már és nem találom az összefüggéseket... Nincs semmi más lógó alkatrész, minden ép, stabpálca is most lett cserélve mindkettő. Mi lehet még? Volt törve az autó, és az is biztos, hogy hajtás problémája lesz, esetleg váltóval lehet összefüggésben? Előre is köszönöm a szakik véleményét, mielőtt még több vagyont költök rá, szeretném szűkíteni a lehetőségeket... :) üdv!
A gyári adat is 1,8 különben, de abban igazad van, hogy 2-t kell vennie, és rendben is lenne, ha azt is odaírtad volna neki. ;-) Ő a szellőztetőn keresztül szeretné feltölteni, tehát a szintcsavart nem fogja kivenni. Ha az ajánlásod alapján csinálja, akkor beletölt 2 L-t, és lesz benne vagy 2,1 - 2,2 L, mert a gyári feltöltési adat az üres váltóra vonatkozik, tehát cserénél még annyi sem megy bele. (vízszintesen természetesen !!)
meg jo hogy nem allitjatok fejre. kell hozza a "szopoka fejes" uditos palack meg 1 m atlatszo gumicso. ez uditovel egyutt 600 ft. a palack aljat le kell vagni es kesz a tolcser
Sziasztok! Még mindig a váltóolaj utántöltéssel kínlódok. Nem találom az istennek se a feltöltő csavart. Az összes képet átnéztem de nekem egyik se stimmelt. Vagy a másik variáció, hogy leengedem az egészet, és a szellőzőnél betöltöm a gyári mennyiséget. Az a kérdés akkor az viszont mennyi? 1.4 8v 2005 ös gyártásu.
Feladta a szolgálatot. De 2 napja keresem hozá a váltot az egész netet végig turtam de sehol semmi!! :/ 20CN24 aváltó kód!!! NFU pedog a motor kód. Ha valaki tudna rá megoldást azt nagyon megköszöném!!! Elöre is köszi az infókat :)
Sziasztok! Ma első kerékagy csapágy cserém volt, és a féltengely kicsúszott, és kifolyt egy kis váltóolaj. Hol tudnám a szintet ellenőrizni? És hol tudnák utántölteni?
Jómagam is beálltam a kis 206 klubba egy SW-vel 2.0 hdi-vel. Tudtok küldeni linket ahol le tudom tölteni a magyarul a kézikönyvét? Pár dolgot megnéznék benne. Remélem tudtok segíteni:)
Véleményeteket szeretném erről a hirdetésről, valós lehet e a megadott km, megnézném, de nagy a távolság ezért gondolkodom az utazáson, de ha mégis elmennék mire figyeljek oda az autónál? Régen használtam már 1.6 hdi 206-ot, de azt újonnan vettem, és 2 év használat után, 50.000 Km-nél még nem sok hibával találkoztam, ezért nem tudom a típus hibáit.
Igen, minden gyújtásnál jelzi. Ha világít az összes négyzet + a feliratok, akkor OK, ha a "max" felirat villog, akkor sok van benne, ha a "min", akkor kevés - ez utóbbit csak gondolom, mert nem találkoztam még vele. De műszernek nem hiszünk, néha nézzél rá a pálcán...
Minden gyújtásnál ki kell hogy jelezze az olajszintet a kijelző? Gondolok itt a 6 kis négyzetre a min max ikonnal. A könyvében villogást jelez ha sok vagy épp kevés olaj lenne benne, nálam mindegyik világít mind a 6 négyzet a min és max felirat is. Ez akkor normális?
És abból melyiket, mert elég sok féle van. pl a Total 7000 10w-40? Nem lenne jobb ennyi km-nél a Valvoline Max life 10W-40 mert mintha picit csipegetné az olajat.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy hölgy ismerősömnek van egy 2005 év eleji 1.4 HDI 68le 206-osa és olajat kellene cserélni az autóban. A könyvben sehol nem látok erre ajánlást, hogy milyen olajat kell ehhez a típushoz vásárolni. Van valami ajánlás, amit a flakonon nézni lehetne és nem tud mellélőni az ember? pl opelnál a Dexos 2 vagy VW-nél az 502-504-507-es szabvány ilyesmi. 150 ezer km van a kocsiban, így 10w-40-esben gondolkodunk, de nem tudom melyik lenne jó bele.
Sziasztok! Olyan problémám lenne egy 1.4 benzinessel, h kivettem a tankból az ac-t kitakarítottam a tankot, visszaraktam mindent, és azóta nem indul. Tettem bele egy új ac-t hátha azzal indul, de nem.
sziasztoook, ha esetleg lenne vlaakinek 2002 utani 206GTI-je, mely rozsdatol mentes, normalis allapotu, esetleg meg kulfoldi okmanyokkal ir rendelkezik, ne habozzon szolni, legyen kedves! :)
Nekem egy peugeot 206 os 1.1-es kocsim van, 86 ezer futott km-rel vettem par napja. A problemam az hogy nyikorog kanyaroknal meg doccenonel az auto alja. Mitol van? Valakinek volt mar hasonlo? Ma kezdte el.
Volt egy kis hűtővíz folyásom, a tágulási tartály visszatérő csöve alól egy kis műanyag C-betűvel van rögzítve (először azt hittem törött kör alak). Ezt tudtam, vásárláskor láttam. Szerencsére csak a pár Ft-os gumikarikát kellett kicserélni a csonkon.
Pollenszűrőt nem láttam. Egy bazi nagy gödör, lyuk van a mocitető szellőzőrácsa alatt, de akkor jobban megnézem.
Sziasztok nekem van egy 206 2.0hdim 90Le! Meg chippeltem ures rendszer hatso dobbal. Kormol mar igyis,de nem eleg a teljesitmeny meg a korom.segitseget kernek hogy mikeppen lehetne még huzni? Nagyobb csucsokra gondoltam de melyik hdi csucsai kompatibilisek ezzel? Segitsetek hogy tudnék még loerot meg kormot adni az autonak.koszii
Sziasztok! Tegnaptól a családban van másodiknak egy 2002es 1.1es. Belül makulátlan, motorháztető cserélt (láttam a régit, ki volt rohadva egy foltban valszeg egy kis kocc miatti rossz javítás miatt), de egy árnyalat különbség van, enyhe jégeső nyomok vannak a tetőn, meg pár jégkaparós karc. Alján egy darab rozsda sincs, még kezdemény sem.
Egy megbízható kereskedőtől vettük (akit ismerünk), 47k km van az autóban, nem tekergette, és olyan a belseje, meg úgy kattan a váltó, olyan új érzésű a kuplung-fék, mint ha új lenne, sehol egy kopás, se az üléseken, se a műszerfalon, kormányon (kopásmentesen látszik az összes barázda).
Létezhet, h állítólag 10k km-el ezelőtt cseréltek vezérműszíjat? Ezt mondta a kereskedő, de ha tényleg ennyi a km benne (amit el is hiszek), akkor minek kellett 30-40k km között vez.szíjat cserélni?
Olajat lecserélem, ha jól olvasom valamilyen 5w40 olaj kell bele, ugye? Olajszűrű, légszűrő adja magát, de pollenszűrő pl van benne (még nem volt időm megnézni), ha klíma nélküli?
Van valakinek valami szervíz periódus leírása? Valszeg én fogom szerelni, vagy autószerelő sógorom.
egyszerűbb ha kicseréled... meg drágább is mintha PPS el lenne lekérdezve és pontosabb hiba leírásod lenne.. aztán ha tényleg fsz a hiba akkor állj neki... cseréld ki .. igaz jópárszor elég volt a tisztítás :P
Nem is azt kérdeztem, hogy mit jelentenek a P0120-as kódok hanem hogy kuka lehet-e már a fojtószelep! Nem ugyan az a kettő! Értelmezni kellene amit a másik fél ér, nem csak google linkekkel dobálózni!
Az első hibára nem találtam semmit, de ahogy látom Te sem! Mert ahhoz már nem tudtál semmit írni!
Igen, a váltóból ki tudod venni de ha már ott vagy - ezt elfelejtettem mondani - a féltengely szimeringeket is érdemes cserélni. (De a tám csapágyat mindenképpen!).
A vonalkódot/matricát is érdemes leszedni a féltengelyről mert alá tud rohadni.
Ha megvagy az egésszel, akkor sajnos még nincs vége: el kell menni futómű állításra / ellenőrzésre mert ha nem jó, megeszi a gumit hamar.
Lengőkar:
-Azt mondják vagy pénze van az embernek vagy ideje. El lehet szórakozni a szilentek cseréjével de sose tudod mennyire van belegyógyulva a lengőkarba.... Ha meg mindet cseréled alig olcsóbb mint egy új.
De lehet folytatni: ha szét van elől szedve általában szembesül az ember a fék állapotával is...
Ha rendesen belenyúl valaki és lelkiismeretesen rendbeteszi elől az ember akkor jó pá tízezrest elő kell készíteni. Ez ilyen.
Köszönöm a választ! Külső kormányösszekötő pár hónappal ezelőtt volt cserélve és tényleg csak a flex segített, illetve olajcsere volt kb 2 hete. Akkor elvileg ha sikerült a futóműből kicsavarozni a féltengelyt akkor egy határozott mozdulattal kihúzható a váltóból? Jobb oldali (hosszabbik) féltengelyt szeretnék cserélni. Gondolom a váltóolaj is kifolyik. Beszereléskor csak alaposan vissza kell helyezni a féltengelyt és a csavarokat, semmi beállításra nincs szükség? Néztem videót az interneten, látszólag elvégezhető otthon megfelelő körülmények között, csak az a kérdés hogy amikor kihúzom a komplett féltengelyt egyszerűen csak behelyezem az újat vagy valami olyan tényezőre kell odafigyelni, amire csak rutinos autószerelő képes. Egyébként sokat bütykölök, ezért is gondoltam, hogy neki állok, de nem akarok nagyobb kárt csinálni mint hasznot. Egyébként gyári alufelni szett van a kocsin és nagyon meg vagyok vele elégedve :)
Nem bonyolultabb mint bármelyik kocsinál de a berohadt csavarok mindig meg tudják keseríteni az életet.
-Ha már cseréled, jobb előtte megnézni a lengőkarokat is (!) mert 206 betegség h a középső szilent kiszakad. (15-20 e Ft egy komplett lengőkar)!
-Készülj fel 2 db külső kormányösszekötőre is mert a legtöbb kocsin a gyári van (totál szétkopva) és úgy rározsdál a kormányrúdra hogy csak a flex segít (3000 Ft / db)!
-Ha már szét van szedve az egész ott elől, én néznék használt de jó vagy felújított első lengéscsillapítókat is!
-Ha van még 2-3000 Ft-od akkor cseréld ki a váltóban is az olajat, úgy is ott vagy alatta! (50.000 km-enként amúgy is kéne..)
-Jobb féltengely TÁMCSAPÁGY! 3000 Ft de cseréld ha már szét van szedve elől! Halkabb lesz az egész kocsi futása a csere után.
Ha ezeket megcsinálod (mocskos anyagiak..) , nem fogsz ráismerni a kocsidra mert olyan lesz mint az új!
-A felsorolt dolgokat cseréje után minden pillanat öröm lesz a kormány mögött!
(Inkább ilyenekre költs mint pl 4 értelmetlen alufelnire meg optikai biszbaszokra!)
a 3-ajtós tulajok segítségét szeretném kérni elsősorban. Most sikerült hozzájutnom egyhez, és ami agasztó, hogy a vezetőoldali ülésdöntés nem működik. Az ülés két oldalán lévő karok "egymástól függetlenül működnek". Az anyósülésen látom, ha lenyomom a kart, mozdul a másik oldalán is, rendesen előrebukik a háttámla, és lehet a döntést is állítani szépen. A vezetőoldalnál, hiába nyomom a kart, nem történik semmi, viszont ha beülök és a két kart egyszerre nyomom le, működik. Nem igazán értem hogy működik, gondolom valami közös tengelyen lehet a két kar, láttam, hogy van bovden, akkor lehet az állítani.
Egyáltalán hogyan tudnék nekifogni kideríteni, hogy javítható-e vagy valami eltört és ennyi volt....vehetnék másik ülést, amit nem szeretnék....
Kérdésem az lenne, hogy mennyire nehéz jobb oldali féltengelyt cserélni kompletten? Régi kiszed, új berak. De mindannyian tudjuk, hogy ez sosem ilyen egyszerű. Mire kell odafigyelni. Már nagyon ropog, sajnálom így használni. Szerelőre nincs pénzem, szóval ha túl bonyolult, akkor bekerül a garázsba pár hétig.
szerintem a lenyeg a gyari eloirasok szerinti viszkozitasi osztalyon es minosegi besorolasi osztalyon van. ha a totalt megveszi a shell es eltunik a total nev akkor nem fogsz olajat cserelni?
Hát nekem alapból már majd széthullott a gyári és már csúnya hangja volt. Most szép mély, sportos hangja van, de ahogy az interneten is írták nem ordít. Youtube-n találsz róla videót. Nekem teljesen megérte, postával együtt 19.000Ft volt kereken.
Rendben, köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsot. Még annyi kérdésem lenne, hogy vajon hol lehet a leeresztő és betöltő nyílás a váltón? Nem is hasonlít az interneten található képekhez. 2001-es a 206-os 1.1-es benzines motorral. Ez saját készítésű fotóm.
Mondjuk a gyári előírás sem 75W-90 hanem 75w-80, mégpedig ahogy mondták, a Total BV olaj a belevaló. A 80W-90-el jó kemény váltót fogsz kapni, bár ez lehet, hogy csak télen fog jelentkezni.
Én nem tenném bele.
Alternatíva még pl. a Fina Pontonic BV, de ez is csak azért, mert ez is Total olaj már. :-D
Még annyi kérdésem lenne, hogy Agip ROTRA HY SAE 80W-90, API GL-4 mehet a váltóba? Tudom, hogy nem a gyári 75W-90, de elvileg ez is manuális váltókba való hajtómű olaj.
Én sem tudtam hova tenni a jelenséget. Amikor kimentem a telekre még működött tökéletesen a fordulatszám mérő, miután felraktam az új kipufogót már nem működött. Akkor csak egy egybeesés lesz? Milyen költségekre számíthatok?
Uraim! Volna egy kis problémám. Kipufogó cserét hajtottam végre. A gyári elhasznált dobot egy tipusspecifikus Paragi dobra cseréltem ami tökéletesen passzolt is, viszont azóta nem működik a fordulatszám mérő az autóban. Magas fordulaton kezd csak el picit ugrálni. Mi lehet a gond? A hátsó dobon kivül semmihez se nyúltam és előtte még tökéletesen működött. Valaki segitsen kérem mit rontottam el.
Létezik hozzá egy kis lehúzó szerszám, nem is túl drága. Anélkül reménykedni lehet, hogy lejön sérülés nélkül. Van olyan, amikor még a lehúzó mellett is tud sérülni. :-(
Ha nincsen kéznél lehúzó, én meg szoktam fújni WD40-el, felhajtom a kart és megpróbálom finoman feszegetni oldalirányba oda-vissza / föl-le. Nehéz írásban elmagyarázni. :-(
Sziasztok! Olyan kerdessel fordulok hozzatok, hogy a hatsó ablaktörlő kart hogyan lehet leszerelni, úgy, hogy az ne serüljön meg? Az egyetlen csavar ami fogja, az elvan távolítva, de valami miatt mégis szorul. Előre is köszönöm a segítséget. 206 2.0 HD.I 2000évj.
gyari cd lejatszoba be raktam egy cd rw lemezt. lehet mp3 felvetelek voltak rajta. kiirta a kijelzo hogy trk 1 de nem tortenrt semmi csak forgatta a lemezt. viszont innentol fogva nem adta ki a cd-t. ha at kapcsoltam radiora akkor dzolt, de ha legkozelebb ra adtam a gyujtast megint a trk felirat eg. nagy nehezen ki operaltam a cd-t. azota semmilyen cd-t nem vesz be es eg a trk felirat. ha atkapcsolok radiora az szol. ha kikapcsolom a radiot ed bezarom az autot majd kinyitom a trk felirat eg. es nem is alszik el a radio kikapcsolasaig. ha meg kinyitom az ajtot akkor a felirat vegig futasa utan ott marad az utolso betu a kijelzon. akksi lekotes nem srgitett. jart mar valaki igy?
Gyújtás levétele után 5 perccel akksisaruval áramtalanítasz (előtte egy ablakot lehúzol, motorháztető kinyit, ajtók becsukva!) majd kicseréled az alapjárati motort.
Utána saru vissza, gyújtáson (nem indítózol!!) vársz 30 másodpercig majd leveszed és 10 mp szünet. Ezt eljátszod 2x-3x és utána indíthatsz.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy vette egy alapjárati motort de nem tudom hogy elég ha csak úgy belerakom vagy be kell szabályozni? Gondolom azt meg csak villamossági szerelő tudja.
Szálszakadás +1 - viszonylag kisebb sebességnél ez lehet, centrírozottság hiánya nagyobb sebességnél lép fel. Ökölszabályként lehet alkalmazni, de természetesen vannak kivételek...
Ha változik, hogy mikor ráz, érdemes lenne valahogy megnézetni a gumikat, mert a szálszakadás tud ilyet produkálni. Ha nem látszik szemmel és kézzel sem érezhető, én szerezni szoktam próbára két tuti jó kereket és megyek vele egy kört. Ezzel legalább a kerék-oldal hibáját ki lehet szűrni.
Sziasztok ! Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek ! 1.1-es 206 osom van , egy idő óta 70 kmh felett elkezd remegni , rázni . Lógott a kormány ősszekötő , ki lett cserélve , fotómű be lett állítva , mégis csinálja . Van , hogy csak 100 felett , van , hogy már 70-nél . Ha tud valaki tanácsot adni , nagyon megköszönném ! Üdv öregsika
Ha az, (bár a 16v is tud a csőnél levegősödni) akkor a légszűrőház alatt megy 2 műanyag üzemanyag vezeték, ott szokott megkopni a cső jellemzően. Természetesen más hibaforrás is lehet ezen kívül, pl. a gyorscsatlakozóknál is levegősödhet.
Ettől függetlenül jó lenne tudni, hogy a töltéslámpa mitől világított, annak nem kéne járó motornál.
Lehet, hogy több probléma is felmerült egyidejűleg.
Sürgős segítségre lenne szükségem, egy Peugeot 206 1.4 HDI-ről lenne szó (2002).
Menet közben kigyulladt a sárga motorhiba jelző és a töltés, elkezdett rangatni majd leállt. A kijelzőn az eco-mod olvasható. Később még beindult de 2 km után újra leállt és azóta semmi. Kicseréltem az üzemanyag szűrőt, de vmiért nagyon levegős a rendszer. Nem látom sehol,hogy vmilyek vezeték sérült lenne. A szűrő csere után az eco-mod eltűnt. Már ötletem sincs hol keressem a hibá, a lehető legrosszabbkor hagyott cserben, várom a véleményeket.
A hőfokmérő csatlakozóját lehúzva és visszadugva működik, helyrejött. Lehet kontakt baja volt, de most tényleg 95fok fölött bekapcsol a venti, kicsit, lenyomja a meleget és ki is kapcsol. Köszi szépen! Azért majd figyelgetem.
Érdeklődnék hogy múltkor kitakarítottam a szelepfedelet mert tele volt trutyival, és most nézem hogy ahogy a szelepfedél vissza lett rakva elől egy kicsit ereszti az olajat. Szerintetek túl lett húzva vagy próbáljak rajta még egy kicsit húzni? Előtte tök száraz volt.
A hőfokmérő menet közben 90fok körül mutat, ez gondolom rendben van, üzemi hőmérséklet, igaz? A kérdésem az lenne, hogy a hűtőventilátornak mikor kell bekapcsolnia, hány foknál? Mert a minap dugóban araszolva felment a mutató majdnem 100 fokra, és nem kapcsolt be. Amúgy a venti működik, klíma esetén pörög rendesen, ja és benzines.
Köszönöm a segítséget! Szétszedtem és láttam, hogy a kis csapszeg ami a helyén tartja az ajtóhatárolóban lévő kart ki volt esve, majd utána meg is találtam az ajtó aljában. A javítás sikeres volt, még jó, hogy nem vettem újat. Örök hálám.
Nekem 1.6 16V van, 206 XS, 2000 végéről. Ehhez a tömeghez bőven elég a 110 LE, nagyon fürge kis autó.
2500 alatt nem ugrik annyira padlógázra, de fölötte nagyon megy.
A motorral egyelőre annyi problémám volt (210ezer van benne) hogy a hengerfejtömítésnél kifelé szivárgott a hűtővíz, emiatt kellett megbontani a motort.
Amúgy nagyon jól fogyaszt (hasonló korú Opelekhez képest), 90-nél simán 6L alatt elmegy, városban még sok dugóval is kijön 7.5-8 literből.
Nekem a 307 SW-ben van 1.6 16v, az 1400 kg-s kasztnit elég jól mozgatja, szerintem a 206-os 950-1000 kg-jához bőven elég kell hogy legyen. A 307-es fórumon nagyon dícsérik azt a motort, az 1.4 16v viszont nem ajánlott kategória.
Ez mondjuk jól hangzik. Én egyébként 8V szelepest találok nehezebben Budapest környékén. Menettulajdonságokban, gyorsulásban nagyon elmarad a 8V a 16V-től? Még 306-osban találtam 8V-vel szerelt motort, csak a 206-ban kényelmesebben elférek.
Még azt megteheted, hogy kiszereled a régit és megnézed mi baja van. A legtöbbször a görgő tengelye szokott kikopni és kiesni a tartójából a görgővel együtt. Ez esetben lehet, hogy javítható (vissza kell tenni mindent a helyére és a tengelyt bele kell hegeszteni a kikopott részbe) , csak a darabokat meg kell keresni az ajtóban. :-)
Köszönöm az ajtóhatárolós tippeket, akkor ezt sajnos el kell, hogy napoljam. Azt hittem 2000-3000 forint újonnan maximum. Számít, hogy 3 ajtós kupé? Remélem nem befolyásolja az árat.
Nincs eget verő különbség az 1.4 8V és az 1.6 8V között de utóbbi egy literrel többet eszik.
Igazából egyik sem szereti a forgatást ezért "nyomatékból" érdemes őket hajtani így 2500 és max 4000 között érzik jól magukat.
-Azt jó ha tudod h nincs még egy márka aminek ennyire őskori, nehezen és LASSAN kapcsolható váltója lenne mint a PSA-nak (2010 után már jobb a helyzet) tehát ha volt japán kocsid ez egy időutazás lesz a 70-es évekbe.
Mindkettő szinte elpusztíthatatlan de az 1.4-es hajlamos 150.000 km-nél megenni a hengerfej tömítést. Típushiba.
Pug 206 vásárlásban gondolkodom. 2.0 HDI-t szerettem volna, de jellemzően igen rövid távokat megyek. (9-10km) Úgy gondolom erre nem lenne ideális egy dízel, mert nem igazán melegedne be a motor. Sajnos a jobb lábam nehezebb ezért főleg az 1,6 8V-re és az 1,6 16V-re koncentrálok. Szerelő barátom azt mondta, hogy 16V-t ne, több a probléma vele és ugyan 20LE-vel többet birtokol nem olyan fürge és nyomatékos mint a 8V-s.
Mi a Ti véleményetek? Menettulajdonságokra és megbízhatóságra vagyok leginkább kíváncsi, a fogyasztás gondolom láb függő. Már alább hagyott a Fittipaldi énem, de szeretek lendületesen közlekedni illetve, szeretem ha egy-egy előzés nem egy bátorságpróba.
Le kell venni az ajtókárpitot. Az alatt egy fehér fóliát fogsz találni Azt a határoló felől egy éles tapétavágóval a ragasztót óvatosan vágd le. Ne a fóliát, hanem csak a ragasztót, így utána vissza tudod gond nélkül ragasztani! Nem kell az egész fóliát letépni, csak addig húzd, amíg hozzá nem férsz a határolóhoz. Utána sima ügy az egész.
Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy hol tudok beszerezni ajtó határolót? Az enyém meghibásodott és nagyon kinyílik a vezető oldali ajtó. A képen bekarikáztam. Mennyire bonyolult a javítás, otthon elvégezhető?
Szeretnék venni egy 206 ost. Tudnátok segíteni mire figyeljek oda vásárláskor , tudom nem új kocsi de sz... se akarok venni. Milyen felszereltségei szintek voltak 2002 ben ? Miket tartalmaztak esetleg van valakinek PDF ben leírása.
P 206 1,4 HDI 2002-es motorja munkába menet reggel elkezdett dadogni. Olyan, mintha egy henger kihagyna, de mire beértem a munkahelyre max 6-7 km addigra már kitisztult a hangja. Kivillant a motor check lámpa is, de még csak világít nem villog.
Mikor elkezdte csinálni, akkor rögtön visszavette a gázt és nem engedett csak nagyon lassan gyursulni. Kipufogó nem adott ki semilyen színü füstöt.
Nem használom hoszabb utakra csak hétvégente.
145 ezer km van benne.
Most volt rajta olaj csere és váltóolaj csere, illetve kisszervízhez tartozó alkatrészek cseréje.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, akkor megköszönném, ha leírná pár sorba, hogy mi okozhat ilyet.
Nagyon sokat tudnál segíteni nekem, ha megmutatnád, hogy milyen ez az átalakító, vagy mit kell vennem, mert nincs kedvem blankolni.. azt eleget csináltam a Ladában meg a másik családi autóban :D
12,6 V volt töltés után még 2 órával is. Csak a töltő használati utasítása azt írta, hogy gondozás mentes aksit csak addig szabad tölteni amíg a töltési feszültség el nem éri a 14,4 V-ot. Meg a töltés elején meg se mozdult a mutató a töltőn ami elvileg azt jelenti, hogy fel van töltve. Ha átraktam lassúról gyors fokozatra akkor egy kicsit kimozdult a mutató és úgy volt töltve kb. 2 órát.
Hétvégére lesz komolyabb töltő, meg terhelő villával rá tudok mérni, hogy van-e valami a baja...
Mondjuk napközben a reggelihez képest nem ment lejjebb a nyugalmi feszültség, 10,4 V-ot tartja.
Ha mégis jó az aksi akkor mi lehet? Generátor feszültség szabályzó? Fogyasztók (lámpák, rádió, légkondi...) közül minden off-nak tűnik. A BSI-t újra lehet indtani ha jól tudom, bár ezt most az aksi kiszerelés megoldja.
Sziasztok! A gyári hangszórókat szeretném kicserélni valami jobb koax hangszórókra.. :) Én Pioneer-on és Kicker hangszórókon gondolkodtam, nézegettem már, nagyjából meg is van mit szeretnék, de... mondja már meg valaki, hogy ezekben a francia csodákban mik ezek a gyári csatik a gyári hangszórón plíz :D Mit kell nekem vennem, hogy én a koax hangszórókat problémamentesen be tudjam kötni?
Áramtalanító kapcsoló nincsen benne, feltehetően az inercia kapcsolóra gondolhattak, az old ki ütésre (ütközésnél / borulásnál), de az nem áramtalanít "csak" a motort állítja le.
A 10,4 nyugalmi feszültség az harmat gyenge. (ha jól emlékszem 12,6-nak kéne lennie) Sztem az az aksi kuka, de azért én egyszer rádobnám egy töltőre egy napra és utána, némi pihentetés után mérném meg megint.
Egy 1.4 Hdi 2002-es 206-om van. Kb. 2 hét állás után minden hiba nélkül indult-ment volt benne 2 45 perces autózás is. Majd egy rövidebb út és 1 nap pihenő után nem akart indulni. (Jász akku 60Ah gondozásmentes 4 hónapos)
Az akkumlátor lemerülésére gyankodtam. Bikázással be is indult, majd legalább 30 perc alapjáraton töltés és 10 perc nagyobb (3-4000) fordulaton való autózás után másnap megint semmi.
Kiszereltem az aksit, rátettem töltőre és a töltő azt jelezte az elején is, hogy fel van töltve de gyors töltéssel kb 1 órát azért töltöttem amíg az előírt 14.4V-ot el nem érte a töltő áram. De még mindig nem indul.
Mi lehet a probléma?
Lehet az aksi mégis rossz? Hallottam olyat, hogy valahol van egy áramtalanító kapcsoló vagy gomb ami rázkódás miatt aktiválódhat, ha van ilyen az hol lehet, mert nem találtam erről semmi leírást.
Lehet valami probléma - a meglévőn kívül - ha 4-5 napig aksi nélkül hagyom a kocsit?
Sziasztok!! peugeot 206 sw tetősín jobb első csavarvedő burkolatot lelopták a kocsimról :( hol kaphatnék, bontoban csak egyben van,neten nem találok sehol!! segítsetek köszönöm
én tavaly májusban vettem egy 2002/05ös 206 CC 1.6 autót 80e km-rel. Vásárlás után másnap mentem vele 1500 km-t és azóta is naponta használom. Eddig 2 hiba volt vele: 1 csavar ment a jobb első kerékbe (de ebben ártatlan ) 2 a rádió elvesztette a vételt (szerintem az antenna kábel csúszott szét). Amúgy semmi baja, tető is tökéletes de lehet hogy a hátsó híd környékén lehetne mihez nyúlni.
Lehet egx MX-5 jobb cabrio de ebbe befér a 2 lányom meg a fiam és elvezik
Erdeklodnek, hogy az 1,4 benzines '99 evjaratu 206-bol az oninditot, hol kell kivenni felurol vagy alul lehet kuhuzni? Kell akna vagy siman felurol kilehet bontani?
Valahol van rajta olajleeresztő nyílás, de mi nem találtuk meg, ezért a betöltőnyíláson keresztül szívtuk le fecskendővel. Én Elf Tranself NFP,TRP 75W80-at töltöttem bele.
Sziasztok! Valaki aki jártas ebben megtudná mondani, hogy kell váltó olajat cserélni? Meg esetleg, hogy milyen olajat érdemes betölteni (márkára gondolok).
Az enyémben nincs ABS de amikor elkezdett halódni az akksi akkor nekem is világított a légzsák és övfeszítő ikon. Elvittem villamosság szerelőhöz. Nem talált semmit de azt mondta szerinte akksi probléma.
Hát így is lett. Az új akksival már nem csinálta.
Szerintem kérj kölcsön egy új akksit és nézd meg vele.
Elég nagy problémával kerültem szembe és kérném a segítségeteket.
Vettem egy Peugeot 206 cc-t 1.6 benzin 2003-as évjáratú.
A problémák a következők: Az óracsoport nem számlája, hogy mennyi km-t teszek meg, és nem méri, hogy milyen sebességgel haladok. A többi funkció működik rajta.Továbbá kijelzi és kiírja a légzsák(övfeszítő), kipörgésátló és ABS jelzését. A kocsi indul, nem fullad, de vittem már szerelőhöz, villamosságoshoz, de hiába teszik komputerre, semmilyen hibajelzést nem produkál.Itt elakadtam, ha van elképzelésetek, hogy mit lehetne tenni, várom válaszotokat.Egy dolog még kimarad, ABS kockát cseréltek rajta, de semmi eredménye nem volt.
Saját tapasztalat, hátha valakinek segít kétségbeejtő helyzetben. Nejem a kocsi élete alatt 3-4 alkalommal csinálta, hogy gyújtáskulcs elfordít, mutatók teljesen lecsapódtak, majd se kép, se hang. Mondtam neki, hogy egyszerűen zárja be távirányítóval a kocsit, nyissa ki újra és láss csodát, minden probléma nélkül indul!!! (elsőre én sem voltam ilyen vagány...)
Köszi! Ezt én is így gondoltam, csak biztosan nem voltam egyértelmű. A probléma megoldódott, bekötés + két kiégett izzó cseréje szakemberrel 2e-Ft. Nem érte meg a neten egy fél napot tökölődni a keresgéléssel, meg a fórumregisztrációkkal. :-)
Akksi feltöltve, majd az ajtó nyitásra megint ECO MOD jelent meg a kijelzőn, de pöcc-röff indult az autó!
Probléma megoldódott! :)
Köszönöm a tippeket!
Tanulság:
Feleséggel tudatosítani kell, hogy ne engedje a 2 éves gyereket a kormány mögé, hogy össze-vissza nyomkodjon, kapcsolgasson mindent, mert különben nem tudja használni az autót!
Az ECO mode az elméletileg csak annyit jelent, hogyha hosszabb ideig töltés nélkül szívódik az akksi(jellemzően üzemelteted a rádiót), akkor egy idő múlva leold, hogy ne szívodjon le teljesen.
Sziasztok! Meg volt a kormányösszekötő gömbfej csere az autón. Csak az volna a problémám, hogy eddig is kopogott a futóművem, de most már még jobban hallatszik. Szerelő szerint lengőkar cserés. Flennor nevezetű gömbfejek kerültek a kocsiba. Mi a véleményetek erről a márkáról? Németnek német, csak azt nem értem miért kopog jobban a futómű, amikor csak a gömbfej lett cserélve, máshoz nem lett nyúlva.
Mégegyszer nagyon köszönöm a választ! Hát én is csak álltam a kocsi mellett! Remélem mostanában nem játsza el velem de mindenképpen alkalmazom amit mondtál! Köszi
Felesleges, ha valóban a kürt. Nekem ezt csinálja átlag évi 2-3-szor. Gondolhatod, milyen blama volt, míg rá nem jöttem a megoldásra. Ez a hiba véletlenszerű és így a szervízek nem tudnak vele mit kezdeni.
Sziasztok! Tudnátok segíteni mi történhetett velem? Egy. 206 hdi -vel közlekedem. Mikor kinyitottam az autót (távirányítóval) az autó kinyilt de megszólalt valami fülsiketitő hang (nincs riasztó a kocsiban)! Kinyitottam újrazártam, megpróbáltam kulcsal nyitni zárni de a hang nem maradt abba! Ráinditottam, leálitottam újrazártam de semmi!!! Majd 5 perc múlva abbahagyta! A kocsi eleje szabályosan rázkodott a hangtól ! Mi lehetett ez??
Voltam szerelőnél, tényleg rossz oldali gömbfej került a kocsira. Nem tudom ki végez ilyen munkát, de szerencse, hogy nem lett belőle nagyobb baj. Köszönöm a segítséget.
Rosszul van felszerelve a gömbfej! A képen látható a bal oldalra való és akkor nem érne bele! Én pár hónapja cseréltem és Lemfördert vettem, de az is hibásan volt jelölve. Jobbra került az L balra az R jelü.
Köszönöm a választ! Akkor jobb, ha ezt szakértő kezekre bízom. Egyébként a gyári 14 colos alufelniről van szó. Ezért gondoltam, hogy a futóművel van a baj, és nem a felnivel.
Autóvásárlás előtt állok, és nagyon szemezgetek a Peugeot 206 CC-vel, és szeretném megkérdezni, hogy ennek az autónak milyen hibái szoktak lenni, valamint mennyire strapabíró autó? Természetesen simán a hétköznapokra szeretném használni, pl.: munkába járni, hétvégén erre-arra... Semmi versenyzés... :) ,de azért nem szeretném havonta a szervizbe hordani.
Először próbáld ki, hogy középről(amikor egyenesen megy az autó) mennyit lehet jobbra, majd középről balra kitekerni a végállásig. Lehet olyan is, hogy félreállították a futóművet valamikor. Ez esetben érezhető (esetleg jelentős) különbséget fogsz számolni a két irányba tekergetés között.
Azután lehet olyan is, hogy rossz oldali összekötőgömbfejet tettek be. Vagy a futóműben kikopott valami, ami miatt létrejöhet ez az állapot.
Vagy......
Szóval vannak hibalehetőségek. Ha elviszed egy tisztességes és hozzáértő futóműveshez, az megmondja mi a baj, vagy beállítja, ha csak annyi kellett neki.
Fontos, hogy értelmeshez vidd, mert híres, nagy nevű futóműves már bas**a el a futóművemet hasonlóan, nekem nem ért bele ugyan, de jobbra fél körrel elállította az egész geometriát. :-O
Uraim! Peugeot 206 1.1 benzin 2001 évjárat. Futóművemmel lenne probléma. Képen bekarikáztam, a csukló hozzá ér a felnihez (gyári 14-es alufelni), ha elcsavarom a kormányt. Látszik is, hogy már belemart a felnibe. Szemből nézve bal oldali kerék, csak ezen az oldalon fordul elő. Az autó menet közben enyhén balra húz. Lehetséges, hogy csak egy beállítás kell neki?
Ez úgy kevés lesz. Ugyanis a menetfénynek égnie kell, ha ráadod a gyújtást és "elviekben" el kell aludnia, ha ég a tompított.
Én ezt úgy oldanám meg, hogy gyújtásról kapja a tápot (mármit olyan helyről) ahol csak gyújtásnál van feszültség) és ha felkapcsolod a lámpát (tipukusan a helyzetjelzőt, hiszen az tompítottnál és reflektornál is ég) akkor egy relén keresztül elveszi az áramot.
olyan kérdésem lenne, h honnan tudom meg h a váltógombom csavaról, vagy pattintós? és hogy tudom levenni ha pattintós? Gondolom akkor valami kúpos kúp szerű?
Valaki meg tudná mondani, hogy nappali menetfényt hova kellene szakszerűen bekötni? Van egy fekete 31(-) vezetékem, ami mehetne az akksira is, egy piros 15(+) vezetékem ami a gyújtáskapcsolóhoz kellene, illetőleg egy sárga (+) vezetékem ami a helyzetjelzőhöz kellene. Ha jól gondolom, az utóbbi kettőt a biztosítéktáblához kellene bekötni, de ott a csatlakozópanelen nem igazodok ki. Valaki tudna tanácsot adni, vagy kapcsolási rajzot linkelni? 2004-es 206 1.4 HDI volna az alany.
Véleményetek szerint mekkora súlyt lehet biztonsággal elhozni az autóval (nem vontatva, hanem benn az autóban) egy 100km-es szakaszon, amire azt mondanátok, hogy nem vágja tönkre. Tudom nézzem meg a forgalmit, hogy mi van bele írva, de nem szeretném teljesen kinyírni az autót, hátha van valami tapasztalata valakinek.
Ugy, hogy ha angol nicket választottál magadnak akkor beirod a youtube-on. Persze angolul és kidobja.
Már magadra ne vedd, de szinte alig van olyan művelet és autó aminek a folyamata ne lenne fenn. Jó lehet, hogy főtengely csapágy csere nincs fennt, de mégis...
Tud valaki BP-en olyan szervizt, ahol a fűtőradiátor cserét korrekten és nem horror áron vállalják?
Tudom, hogy a műszerfalat szét kell kapni hozzá, de pl a hűtővízet előtte célszerű leereszteni, vagy elég csak felfogni azt a néhány decit, ami kifolyik mikor lehúzom a csöveket a radiátorról?
CSak a középkonzol kiszerelése szükséges, vagy mást is kell?
Sziasztok. Segítséget kérnék olyanban, hogy vettem a kocsihoz (1.1 benzines) alufelnit 15"- ost. Nyárigumit mekkorát vegyek rá? 185/65 vagy 195/65??? Köszi előre is mindenkinek.
A légzsák visszajelző villoghat azért mert ki van kapcsolva. (gondolem ezt már megnézted)
Az én esetemben a kikapcsoló szerkezet vezetéke szakadt volt. Egy forraszás és minden rendben.
A műszerek valószínüleg azért nem működnek mert a "motorjukban" a kis fogaskerék tengelye eltört.
A "youtube"-on van egy kis videó amiben mutatják hogyan javíthatod. (jó kézügyesség előny!!!)
Ha bowdenes lenne a km óra és a műszer csoportba jó a csatlakozás akkor a váltó és a bowdwen csatlakozásánal lévő jeladó fogaskereke kopott el. Ezt lehet külön kapni a Peugeot kereskedésben csak éppen a fogaskerék ház műanyag és szegecselve van, de javítható.
Bárhol ahol szerszámokat árulnak és nem alap a választék. Négyszögkulcsnak hívják, csak a méretet kell mondanod. (8mm, 10 mm, stb). Létezik crova adapterben is.
Gyakorlatilag is van benne , első tulajtól vettem, nem volt törve az autóazt mondta az idős néni néha villog néha nem , de mióta nállam van mindig villog a légzsák lámpa
Nemrégiben vásároltam egy 1.4 es benzines 206 os peugeotot.
3 kérdésem lenne , aki tud segíteni annak nagyon megköszönném.
1. A légzsák lámpám folyamatosan villog , elvileg csak kormány légzsák van benne és ez nem nyílt. Mi lehet a probléma , km órám nem működik de néha egy kicsit megmoccan a mutató kattan egyet majd ismét visszaesik , km óra spirál lehet a rossz??, Illetve a belső terét szeretném kicserélni (ülések ajtókárpitok), de angliai autóból szereztem szép állapotú ülést és ugye ennek a jobb oldali ülésen van magasság állító a régi ülésemről esetleg át lehet szerkeszteni az új garnitúra balos ülésére a magasság állítót előre is köszönöm.
A 206-osban a légzsák más erővel "robban" 70 km/h felett és alatt. A légzsákvezérlő (BSi?) "szól" ha nem kap jelet vagy kívül esik a referencia tartományon.
A kilométeróra hetente 4szer 5ször menet közben elfekszik nem mutatja a pill. sebességet, néha csak egypár percre néha órákra.Van hogy menet közben meggondolja magát, és ismét működik 1 perc után, teljesen random módon csinálja.
Ilyenkor a megtett kilométereket se méri.
Következő induláskor minden ok.
Amikor a hibát produkálja a kilométeróra, akkor kb 10 másodperc múlva kigyullad az airbag hibajelző lámpájam is.
Most került hozzám egy 206-os (3 ajtós) és mivel az előző gazdája nem volt egy pedáns ember ezért szerettem volna kiszerelni és kitakarítani.
A négyből három csavar ki is jött de egy csak körbe forog!
A hátsó nyúlványon megtaláltam a lyukat ahol elméletileg hozzáférhető lenne az ellen darab.
A kérdésem az lenne hogy a szokásos négyzet alakú ellendarab szabadulhatott-e el vagy ennél a típusnál van valami más megoldás. Továbbá ha valaki már járt így az hogyan tudta megoldani a csavar kivételt?!
Vagy szakadt a légzsák kábel a kormányban (nagyon óvatosan, de cserélhető rutinos szakember által), a csatlakozóknál bárhol kontakthibás, vagy a légzsák elektronika halt meg, vagy maga a légzsák krepált be.
Bontóból minden beszerezhető néhány 10.000 Ft-ért.
2. Nem jó a hátsó ablaktörlő,
Üdv a klub-ban... :-(
Ha az ablakig elmegy az áram akkor lehet h. "csak" a fólia szakadt az üvegen. Ha igen, akkor fűtőszál javító festékkel javítható (=gányolható).
Egy kis fekete müa. fedél alá futnak be a kábelek (motor + fűtőszál= 4 db) ott szokott még elválni a fólia. Vagy bárhol meg tud szakadni ahol a gumikéder kidörzsöli.
Én javítottam a fűtőszálamat a fenti módon kb 3500 Ft-ból pedig sokan reménytelennek mondták... ;-)
A következőekben szeretném a segítségeteket kérni:
Egy 2005-ös 206 SW Presence 1.4 8V-ről lenne szól. Az autónak 2 olyan hibája van amit szeretnék belátható időn belül orvosolni (áprilisban műszaki)
1. Világít a légzsákvisszajelző lámpa, eddig 2 szerelőnél jártam mindkettő azt mondta, hogy a com2000 panel romlott el, állítólag típushiba. Az alkatrész és a csere az autó árának majdnem a 10%-a, szóval elég sok. A kérdésem az, hogy tud-e valaki egy kifejezetten Pugokra specializálódott vagy azokhoz jól értő szerelőt aki még egyszer megnézné, illetve javítható-e ez csere nélkül. Az autó kb. bruttó 1,5 órát volt a szerelőknél egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ezt a hibát 100%-ban meg tudják ennyi idő alatt állapítani.
2. Nem jó a hátsó ablaktörlő, nem a motor a rossz, ha kap direkt áramot szépen megy. Az egyik szerelő azt mondta, hogy szintén a com2000 a ludas, a másik viszont azt, hogy a kombi hátsó üvegébe perforált kábelek mentek tönkre, valószínűleg azok szakadtak el, vegyek egy új hátsó üveget (100 kFt kb.). Hát kösz. Ilyen hibával találkozott már valaki?
Szóval ennek az orvoslására is szükségem lenne egy megbízható szerelőre aki már találkozott hasonló problémával. A műszaki vizsgáig ezeket szeretném megcsináltatni, de nem akarok közel 200 ezer Ft-t rákölteni az autóra ilyen apró xar hibák miatt. (A légzsák hiba nyilván nagyobb gáz, valószínűleg nem üzemel, de elautózott vele eddig a család.)
Sziasztok. A mai nap alkatrészek után nézegettem az első futóművem rendberakásához és feltűnt, hogy a legolcsóbban alkatrészt kínáló márka a BÖLK. Már csak az lenne a kérdés, hogy minőségileg mennyire elfogadható az alkatrész? Az interneten semmit nem találok róla. Nevesebb pl. BOSCH márkához képes, töredék áron kínálnak alkatrészeket. Természetesen fontos a minőség, de pénzileg se tudok költekezni túlzottan. Szerintetek megéri? Nem tervezek hosszútávra ezzel a kocsival, a 44kW nagyon nem elegendő. Előre köszönöm a választ.
600e Ft körül keresnék megbízható 206-ost. Ha esetleg valaki tud ilyet kérem jelezze!
A megbízhatóságon kívül annyi igény lenne még, hogy ne alap felszereltségű legyen (el.ablak, kp.-i zár, légzsák, szervó legyen azért benne), de egyéb, konkrét felszereltségi szint igény nincs.
Ha van benne esetleg klíma is, az mindenképp előny. :)
Igen hallottam már, hogy típushiba, csak akkor nem olvastam végig. Amikor meg keresem, naná, hogy nem találom. :) Köszönöm szépen, akkor azt is javítom!
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Családon belül adott egy ilyen "csodagép". 1.4 8v 2002. Sajnos az egyes henger befecskendező szelepe már évente megadja magát. Gondoltam, ha már ilyen gyakori, nem véletlen. Most ha jól emlékszem már az 4. befecskendezőt fogom belerakni. Mindig az egyes henger. A többi még a gyári. Van valaki aki megtalálta már, hogy mi okozza a hibát és elárulná nekem? Több gyártótóval is próbálkoztunk már, kivétel a Bosch a 4x-es ára miatt. Hibakód, csak a befecskendező kör hibáját jelzi és a gyújtáskimaradást. Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok! Nektek sem melegszik be ilyen hidegbe rendesen a kocsi (2001, 1.1 benzin, 3 ajtós) ? Termosztát csere meg volt. Az üzemi hőmérsékletem maximum 80 fok. Hallottam a kartonpapír a hűtő elé módszerről, de csodálkoznék, ha ez volna a valódi megoldás. Lehetséges, hogy a hőfok mérő a rossz? A mérő csak akkor éri el a 90 fokot, ha valami nagy forgalmi dugóban lassúzok. Utána visszahűl 80 fok köré. Valami ötlet? Köszönöm előre is.
Az 1.4 hdi-nél a motor tetején lévő műanyag gyorscsatlakozós üzemanyag csőrendszer szokott kikopni és ott levegősödni. Meg kell nézni , hogy nincsenek - e buborékok az átlátszó csőben. Természetesen más is okozhatja a hibát, de felgyújtani azért nem kell. ☺
Egy 2004-es 1.4 hdi 206-osunk van. Az elmúlt egy hónapban 5. alkalommal hagyott ott. Szétfrusztrál ez a dolog.
Mindig csak hidegindításnál volt gond. A hibajelenség általában az, hogy beindul a motor, majd 2-3mp után leáll és utána az istennek sem akar elindulni. Vonatatás, trélerezés szervizbe.
Először decemberben állt le, akkor elvontattuk a szerelőhöz Vasárnap. Hétfőn vittem a kulcsot. Mondta a szerelő mutassam meg mi a hiba. Beültem, indítok, beindult.
Következő alkalommal trélerrel vittük oda, akkor nem indult be. Kompresszorral megszívták (nem tudom mit) rajta is hagyták a nyomást, de nem szivárgott sehol a levegő.
Következő alkalommal vontatás, menet közben sebességbe tettem, gyujtás rá, mert kellett a fék. Ha kivettem üresbe, leállt a motor. 3-4 alkalomra beindult. Utána toltam bele prémium dízelt, mert hallottam, hogy egyes kutakon mutyiznak és lehet szar volt a gázolaj. Utána két hétig minden ok.
Ezen a héten Hétfőn az irdoánál megint ugyanaz. Beindítottam 2-3 mp után leállt és el sem indult. CSütörtökön vontatás a szerelőhöz (ezúttal a saját szerelőhöz vittük. szerintem jó szaki, megbízom benne) Útközben megint próbáálkoztam, aztán beindult. Persze mondta a szerelő, hogy jobb lett volna, ha nem indul. A motor hibát írt ki, a diagnosztika azt írta, hogy alacsony a nyomás. Üzemanyag szűrőt kicserélték, de nem voltak túl magabiztosak abban a tekintetben, hogy megtalálták a hibát. Nincs könnyű dolguk gondolom.
Tegnap elhoztam a kocsit, Soroksárról Újpestre átautóztunk vendégségbe. És megint ott hagyott.
Valakinek esetleg van tippje? Vagy gyújtsam fel és toljam egy árokba? :)
Új vagyok itt a fórumon,bocsi ha rossz helyre írok!
Nem régen vásároltam egy 206 1.4 50KW hdi Van-t
236000km-rel.
Eddig vezettem jó néhány turbó diesel kocsit kis köbcentist is,de valami nem stimmel a kocsival.Hiba kódot nem tárol sehol,már kiolvastattam.
A szervizben néztek rám furcsán mikor mondtam,hogy mi az észrevételem!
Amit tapasztaltam: Nagyon gyenge nyomod a gázt és egy mezei előzésnél is igen csak meg kell gondolni,hogy belevágjak vagy sem.
Múltkori esetem haladok az úton normál lendületes tempóval amikor nyílt útszakaszon beértem egy másik kocsit. 80-al mentem amikor bele kezdtem az előzésbe nagy gázzal neki leselkedtem, gondolva ez elég..... na de a lényeg hogy nem történt semmi nem akar gyorsulni mivel időközben mellé kerültem és közbe megjelent egy közeledő kocsi fénye,vissza váltottam. A végén 3.ba mire valamit csinált..... na itt gondolkodtam el ez így nem normális.
Ma haza érve néztem valami cső vagy illesztési hiba a turbó körül stb.,hátha a turbó szabályzóval lesz valami. VGT-s turbó van rajta. Különböző fordulaton nézve nem csinál semmit,egyedül padlógáznál,szabályzásnál pár 1-2 másodperc után mozdul meg egy pillanatra? Ez normális????
Ebben kérném a segítségetek segítene egy turbó pucolás?
Segítséget kérek.Peogeot 206 hdi motor alapjáraton dadog.A diagnosztika azt mutatja ,hogy injektorokkal van a baj.A szakemberek azt javasolják,hogy felújított injektorokat rakassak be kb 40000/db áron+munkadíj Elég borsos ár és nem tudom eldönteni,hogy megéri-e ez a befektetés.Hidegen pöcre indul és terhelés alatt sem veszek észre semmi teljesítménycsökkenést.Van valakinek tapasztalata,hogy mennyire megbízható a felújítás és mennyire időtálló?Minden válasz megköszönök.
Az indítózásnál most azt vettem észre,hogy izzít,indítózok,mintha el akarna indulni elsőre de nem kapja el és 2-3 indítózás után erős motorfüst, gázolaj szagot érzek!
Csütörtökre kaptam időpontot 1 szakitól,kíváncsi vagyok nagyon mi lehet a gond!
Mint írtam, ebben az időjárásban (4 fok) még izzítás nélkül be kéne induljon egy HDi.
Minap javítottam egyet, amikor még a fagyok voltak (-8 fok) és annak az összes izzítója rossz volt, mégis indult, igaz, nem pöccre, hanem kicsit tekerni kellett.
Azért írtam, hogy szerintem ott valami más probléma lesz. Sajnos elmondás alapján, látatlanul csak találgatni lehet. :-(
Ezért kérdeztem rá a tekerés erősségére, mert az is lehet(ne) probléma. (akksi feszültségi szint is)
Ezt támasztaná alá a "belökésre meg indul" jelenség is.
Indítózás közben leesik az akksi feszültsége, ha meg közben még izzít is, még jobban.
Meg kéne mérni műszerrel, hogy amikor hidegben (tehát amikor izzít is) indítózás közben hány voltra esik le az aksi feszültsége. Ehhez lehet, hogy kell segítség, de ha ügyes vagy és elég hosszú a mérőzsinór (vagy szerzel plusz vezetéket), akkor egyedül is meg tudod mérni.
Szia vízhőfok 90 celsius ,üzzemmeleg állapotban. Még annyi hogy néha amikor kuplungolok hirtelen 2ezer fölé ugrik a fordulatszámmérő, felpörög a motor , úgy hogy nem nyomok gázt. A "szerelő" egyébként azt megállapította , hogy nem jol mutat a fedélzeti hőfokmérő, ugyanis 100 foknál kéne hűtenie vagy hol, és a műszer szerint 110 környékén indul be a hűtőventillátor, de a magas fogyasztás okát ezúttal sem tudta mire vélni (4.szerelő) köszi a válaszokat azota tanácstalanok vagyunk esetleg még valami hibalehetőség?!:(
A vezetőoldalnál, láb mellett van a fűtés radiátora. Nekem pl. nedves picit a csatlakozásoknál. Lehet ott kéne meglesned mert abban is a hűtőfolyadék kering (aztán javítsatok ha hülyeség, én eddig így tudtam)
Sziasztok! Újabb probléma vetődött fel! :) A vezetőülés alatti szőnyeg elég nedves,már már majdnem vizes! A hűtővizem vízhőfoka csak kb 80fokig megy fel 90-es tempónál,viszont,ha meghajtom felmegy 90-re is,de utánna visszaálok 90re akkor a hőfok is visszaesik. És még a hűtővizem is fogyogat !! Először hengerfejre gondoltam,de mivel nem melegszik így szerintem nem az lesz a probléma,most olvasgattam,h lehet a fűtőradiátor is. Szerintetek?
Segítségre, vagy legalábbis információra lenne szükségem mert feltúrtam már mindent a neten, a kocsiban és semmi eredményre nem jutottam.
A kocsi: Peugeot 206 1.6 16v 80kw / auto-digis klímás / 2001-es
Hibajelenség:
Autó fűtése néha megy, néha nem. Általában inkább nem. Ha elindul nagyon sokszor csak úgy hajlandó menni, hogy pár másodpercre felbúg a motor, majd abbahagyja. Nagy sebességnél (pályán) általában megjavul és van amikor a leállításig működik (igaz nem gyakran). Vezérlője szerintem rendben van mert egyrészt ha megy a fűtőmotor akkor vezérelhető, ha pedig nem, akkor is működik a hátsó ablakfűtés. A vezérlőt kapcsolgatva hallani, hogy a kis motorok tekernek a műszerfal mögött. Max fokozatra kapcsolva (kinyomva az AUTO mód) jellemzően nem működik.
Van valakinek tapasztalata vagy ötlete ilyen hibánál? Esetleg ki lehetne iktatni a vezérlőt és folyamatosan járatni a motort?
Távol lakunk BP-től... a kompresszort nem szándékozunk lecsatlakoztatni a rendszerről...csak akkor szándékozunk szakihoz menni, ha itthon nem kivitelezhető a csere.
Ha csak nem szakmád a klímakompresszor szerelés, inkább vidd el egy szakihoz (Pest környékén keress rá a "Két Moha és klíma" szavakra).
-Ha már lent van a kompresszor a tömbszelencét, és igény szerint a tömítéseket is cserélni kell. Lehet hogy a kuplung is égett... ha megvan, egy órás nyomáspróba majd a rendszer párátlanítása, gázzal töltése...
Sztem egyszerűbb ezeket rábízni egy rutinos szerelőre.
Van egy 206sw 1,4Hdi 2005-ös, a klímakompresszor kuplungja csapágy cserés.
Meg tudja valaki mondani, hogy a kuplungban mekkora a menet? A lehúzó miatt érdekel. A kétsoros csapágyat be lehet szerezni a kereskedelemben kapható típusok közül?
Üdv! Saját tapasztalatból írnék: kettőstömegű nincs benne (tudtommal), fogyasztása álomszép 4-5 liter, motorja tökéletesen megfelel egy munkábajárós napi szintű városi, vagy pályás közlekedésre. Ha kell, tud gyorsulni is elég szépen (egy chiptuning nem árthat neki: 69 > 90LE)
A rossz oldala, hátsó hidat szinte mindegyiken kell cserélni 100 ezer km körül (120 ezer ft kb), a HDi motorok nagyon érzékenyek az üzemanyagra, hidegen pörgetésre - ha javítani kell, borzalmas összegeket szurkolhatsz ki érte. Csak annak éri meg, aki legalább havi 30 ezer km-et megy vele. (én már utólag 1.6 benzint vettem volna, mert én sem megyek ennyit vele, és most lehet, hogy nem keveset kell ráköltenem a common rail rendszer sajátosságára - amint lehet menekülök belőle)
Amire oda kell figyelni, azok a szokásos parasztvakításos nepperkamuk - visszatekert óra, kormány - ülések kopása, illesztések pontossága, légzsák nem pukkadt-e ki már stb..) vezetett, leinformálható szervizkönyv nélkül ne vegyél semmit. - főleg kevés km-rel, mert úgy átvágnak, mint a szrt a palánkon.
2004 (2005-ös forgalombahelyezés) 130k km, évenkénti olajcsere - 2 évente üzemanyagszűrű, hidegen nem hajtott, stb... odafigyelt 1.4 HDi miért csinálja azt, hogy kb. 4 hónapja csak 1-2x kivillant pár órára a check engine lámpa, de az elmúlt 1 hónapban már 2-3 napig nem alszik ki, utána megint ég és mikor izzik a jelzés, 2500-as fordulat felett elgyengül az autó. De mikor nem ég, akkor semmi baja a nyomatéknak...
Hibakód: nagynyomású szivattyú....
Guríthatom a szakadékba? Januárban viszem egy common rail specialistához bevizsgálásra, de csak a befecskendezőrendszer bevizsgálása szétszedéssel 70k és 3 napomba kerül....
Helló! Boldog Karácsonyt mindenkinek!Tisztelt TarrG. Köszönöm a tanácsot. Az autó minden előjel nélkül áll meg, vagy nem áll meg de visszaesnek a mutatók. És ez rendszertelenül történik. Megnézem az említett alkatrészt, és ha rátaláltunk a hibára ígérem meghálálom a jótanácsot. Köszönettel Nagy István.
2003-mas 1.1 benzin Peugeot 206 autóm van. Nyáron vettem, akkor volt nagyszervizen, azóta naponta használom gond nélkül. 3 napja reggel elindultam és 2 sarok után ugrott egyszer az autó és elkezdett világítani a motor diagnosztika lámpa. Átértem a város másik végére, pihent az autó fél órát, mikor újra indultam, már nem világított a lámpa és a kocsi sem ugrott meg többet. Azóta minden reggel ez van, arra gondolok, hogy a hideg miatt lehet, de azért megkérdezem tőletek, hogy ez mire utalhat.
Hogy áll le a kocsi? Fulladozva? Vagy csak simán leesik a fordulatszám és megáll? Nekem is ez utóbbit csinálta. Az aksi alatt van valami jeladó. Az kontakt hibás. (Valami holtpont jeladó, vagy mi a szösz.) WD40-el meg kell fújni és jó hónapokig, aztán meg kell fújni megint. Vagy csere.
Sziasztok! 1.1-es 206 sw benzines autóm van. Városon kívüli tempónál fura hangot ad ki az autó a motortérből hallom. 1-2 másodpercig tart rendszertelenül jön elő. Talán olyasmi a hang, mint mikor valami kezd csapágyas lenni. Tud valaki segíteni? Ja még annyi észrevétel van,hogy 90es tempónál 80foknál többre nem megy fel a vízhőfok,viszont,ha meghajtom picit akkor felmegy 89körüli értékre, és egy picit elkezdett fogyni a vizem,de nem látom,hogy hol folyik.
A feleségemnek van egy 2004-es 1.4 206. benzinese. És az átkozott azt csinálja hogy menet közben minden előjel nélkül megáll. Vagy ha nem áll meg, akkor a mutatók vissza esnek. Pár napja meg nem indult el, indítózás beindul kettőt fordul leáll. Persze a tizedk próbálkozás után lemerült az akku. Elvontat a szerelőhöz az másnap megbikázza és indul. Persze a szerelő tök hülyének nézett. A tünetek nem rendszeresek van hogy hónapokig semmi.
Sziasztok! Ismeri valaki Pözsóka206 nevű felhasználót? Esetleg email cím vagy bármi elérhetőse jó lenne. Olyan hiba jelensége volt,mint nekem (26282 hozzászólás volt) Esetleg valaki másnak volt ilyen problémája? Előre is köszönöm,ha tud valaki segíteni!!
A segítségeteket szeretném kérni egy Oroszlánnal kapcsolatban. A barátnőm húga úgy gondolta, hogy üzem meleg motorral átmegy két utcát összekötő kis patakon, ami alap esetben nem is lenne probléma, mivel erre a célra alakították ki, de a mi esetünkben sajnos nyitva volt a zsilip és a benne hömpölygő víz sajnos nem tántorította vissza az átkelés megkísérlésétől. Az eredményt mondanom sem kell, katasztrófa. A kicsi Pözsi megsínylette és azonnal leállt neki. Vontatást követően darabokra robbantottam, természetese nem szó szerint. :-) A helyzet koránt sem vicces. Az 1-es és 2-es hatókar összerogyott a beszívott víz mennyiség következtében és az 1-es hüvely szoknyája is megsérült. A hüvely cserélhető a blokkban, már el is távolítottam a szétfűzést követően. Kérdéseim a következők lennének. Van valakinek a Pözsi típusához hüvely és dugó hajtókarral és csészével együtt eladó? Valamint a hüvelyt házilag vissza tudom nyomni a helyére, természetesen új o gyűrű tömítéssel együtt a kérdés ami felmerült, hogy nem lesz esetleg milliméter eltérés benne, gondolok arra hogy be tudom helyezni normál állásába minden gond nélkül, vagy csak gépműhely? ( dugó megszorulás veszélyének elkerülése )
Kicsi oroszlán adatai:
206 1.4 i, 55KW
KFW motorkód elviekben a KFX motor hüvely és dugó egyezik vele.
Kérdésem lenne, hogy katalizátort, hogyan tudnám kihajítani, hogy teljesen nyitott rendszert kapjak? Már csak ennyi híja lenne, illetve hogy levegyem a hátsó dobot! ;)
Amíg megvolt, nekem 5,6 (nyár)-6,1 (tél) között evett az 1.1 motorral, 5 ajtós kasznival, 20% város, 80% főút. Autópályán kajálta be a 7 litert.
Egy alkalommal nekem NGK dupla elektródás gyertya lett beletéve, akkor kb. 0,5 l lett a többletfogyasztása, így akkor visszatértem az eredeti, gyári Eyquem gyertyához. Sokan kételkedtek ebben, pedig biztos vagyok benne, hogy ez volt a ludas a dologban, gyertyacsere után visszaállt a normál fogyasztás.
Hideg motor indításakor a víz az óra szerint forr fel, beindítja a hűtőventillátort. A leállítás után a ventillátor tovább hűt, majd újra indítás után (ami megtörténhet egyszer-kétszer) minden visszaáll normálállapotban. Ezen jelenségek csak kizárólag hideg motornál történik vagy külső hőmérséklettől függően 4-8 óra állás után, indításkor. Az olajszintjelző villogva jelzi a teli szintet.
Idén augusztusban vettem egy 2005-ös Peugeot 206 1.1 x-desgin-t. Amikor megvettem akkor megnéztem az átlagfogysztást, és körülbelül 7,5 liter volt 100km-en.
Szeptemberben elvittem szervízeltetni a vásárlás utáni szokásos dolgokat kicseréltetni (gyertyák, vezérműszíj, hűtőfolyadék, olaj, szűrők...) Ezt követően is megnéztem az átlagfogysztást és eléggé meglepődtem, de 8,5 literre nőtt 100 km-en.
Tudnátok segíteni, hogy a Ti tapasztalataitok szerint ez soknak számít, vagy teljesen normális? A kocsit egyébként nagyjából ugyan azon az útvonalon használom, külvárosi forgalomban (tehát nem állok a dugóban, de nem is autópálya). Őszintén szólva én azért inkábbb kicsivel kevesebb fogysztásra számítottam, főleg a szervízelés után.
Sziasztok! Peugeot 206 SW riviera típusú autóm van, 2004-ben vásároltam. Pár hete jelentkezett az alábbi hiba: Hideg indítás után a fordulatszám visszaesik, a stop lámpa villog, csipog. A vízhőfok felforr, maximumra megy, majd a motorhűtés elindul. Leállítás után, majd kis várakozás utáni újraindítás során minden hiba megszűnik. 5-6 óra állás után viszont újra jelentkeznek a problémák. Szerintetek mi lehet az oka? A szerelőmnek sajnos semmi ötlete nincs már.
Van egy Peugeot 206 SW X-designe 1.4 8V autom. Az a problémám hogy az autó rugdossa az alapjáratot és a fogyasztás is megnőtt. Amiket meg néztünk: gyertya, injektorok, kompresszió, pillangószelep, injektor tisztitót is kapott. Tudna valaki esetleg segiteni hogy mi lehet a gond? Előre is köszönöm!!!!
2004-rs Peugeot 206-nál hogyan lehet a középkonzol világítását kicserélni? Konkrétan a hőfokállítás része nagyon halvánjy mintha ott nem égne a világítás. Van erről valami útmutató, tud valak isegíteni ebben? A másik pedig hogy a kijelzőnél is picit haloványabb a baloldala igaz az nem olyan vészes, de azt az égőt is lehet cserélni?
tudom hogy illene visszaolvasnom, de nagyon sok.... A keresővel nem jutottam sokra.
A kérdésem az, hogy ti már biztos körbejártátok párszor a témát, 206-os hátsó futómű felújításra van valami költséghatékony do it yourself megoldás, vagy elviszem a sok erre szakosodott műhelyből egybe aztán ők több kevesebb pénzel leszednek.
alkatrészeseknél nem láttam tűgörgőket, meg tengelycsonkot.
ha valakinek van valami tutija..
Ha netán nincs, van itt preferált felújítós műhely aki ár értékben jó?
Kb 2004-ig visszanéztem a találatokat, de nem akarom elhinni hogy nem találtam/nincs megoldás arra, hogy ne kelljen évente (néha kétszer) stabilizátor pálcát cserélni. Ballonos 14-es kerekek, max 2 fővel használva, és mégis a legtöbb márka pálcái kifeküdnek elég hamar.
Erősebb szilentes vagy jobb minőségű, vagy valami egyéb megoldás nincs rá hogy 2-3 évet (25-30Kkm) kibírjon legalább? :(
Sziasztok! Segítségért fordulnék hozzátok! 1 hónapja vásároltam egy Peugeot 206 1.1 (2001) benzines kocsit és lenne pár problémám/észrevételem amit szeretnék megosztani veletek. Elsőnek a legnagyobb, hogy a kocsi, már ebben az időben (kb 10 fok) nem melegszik be jobban 75-80 fok fölé csak maximum, ha egy nagy dugóban állok (talán termosztát?!). A másik az a műszerfal világítás, heti rendszerességgel eszi a műszerfal izzókat, ami annyira nem jó mert szétszednem, kicserélnem is alap hangon fél óra és, ha nem érek rá este azt se látom mennyivel megyek. A harmadik pedig, hogy a kis gépvadállat központi záras, de a távirányító/kulcs csak az autótól kb. 1 méterről érzékel csak, messzebből már nehezen, illetve általában hadonászok is mint egy Harry Potter rajongó, aki éppen a varázspálcájával akarja lebegtetni az autót. Elem csere megvolt, kulcs betanítása újra is, de még egy 10 centit sem nyertem vele, kellemesebb lenne, hogyha nem kéne mindig odasétálnom a kocsihoz, ha éppen nyitnám/zárnám. A negyedik pedig az első futóműve, ami inkább szerelő feladata lesz, de azon gondolkoztam, hogy mennyire érzékeny arra hogy elállítódhat a kerék összetartás? Az a probléma, hogy alapjában véve kicsit balra húz az autó, ami fékezésnél már nagyon kellemetlen, illetve hogy a kormány eltekerése közbe olyan szintű recsegés hallatszik, mintha bentről kifelé akarna szétfeszülni a futómű, ráadásul kormányzás közbe érződik az is, hogy az autó próbál ellenállni (túlságosan is), ha elkanyarodtam és elengedem a kormányt óriási nagy sebességgel pörög vissza a kormány (kis sebesség esetén is). Szerintetek egyszerű beállítás vagy inkább kopóalkatrész? Természetesen akkor derül ki, ha a szerelő megnézte. Ötödjére pedig a sebességváltó, tolatási fokozatot általában ötödjére veszi be, de problémám van az egyes fokozattal is néha, a kocsiban 185.000km van, lehetséges, hogy elég csak egy váltó olaj csere? Arról nem is beszélve, hogy a kuplung is elég magasan fog már ahhoz, hogy lassan kuplungos legyen az autó!
Mindenféle építő jellegű hozzászólásnak nagy hasznát venném, akinek elfordult már a probléma és sikerült orvosolni kérem avasson be, hogy felkészülhessek előre anyagilag a kis aszfaltszaggató szervizelésére.
2004-es 76k km, enyhe fényezési sérülések, új nyári gumi, új vezérműszíj, szürke, 1.4 Presence , digit klíma gyári cd fejegység mennyiért adható el vajon magánszemélynek?
Heló. látom neked is volt index hibád. megoldódott a probléma? Tudnál nekem segíteni a javításába. Az indexelést magától abbahagyja, és csak akkor folytatja ha újból rápöccintek, valami érintkezési hibája lehet. szétszedtem a kormánykapcsolót, megtisztitottam, 2 napig jó volt, de utána újból előjött a hiba, látom te szétszedted az index kart külön, annak a kitakarítása megoldotta a problémát? Az nem csak a lámpákat kezeli? Köze van hozzá az indexnek is? Várom válaszod. előre is köszönöm a segítséget. Üdv: Józsi
Sziasztok! peugeot 206 1998 as évjárat 1.4benzin. Olyan problém van vele , nem tudom tapasztalt-e valaki 12 liter/100km-es fogyasztást ennél a típusnál, és hogy van-e valószínű oka a magas fogyasztásnak?
Egyik okos barátom rákötötte valamiféle diagnosztikai programra mely 57-es hibát ír ,de a gép nem tudja behatárolni a hiba okát.
Egyébként a kocsi állt 2 hónapot és ezalatt "nőtt" meg a fogyasztása, előző tulaj nem panaszkodott nála 6 liter volt max.
Volt már 2 szerelőnél mindenki fogja a fejét, nemtudjuk mi lehet a probléma.
Sziasztok! Peugeot 206 2.0 Benga, ti milyen szervó olajat raknátok(ajánlotok) bele ? Lecseréltem a régit ( nem tudom mi volt benne, de a színe és szaga alapján vmi öreg szmötyi) Castrol ATF DEX II-re és sokkal hangosabb a kormányom mint a régi fos szar olajjal. Levegősnek biztos hogy nem levegős a rendszer, ennyire szar lenne bele a Castrol Dex II??Elvileg jó kell hogy legyen bele , vagy mégsem? Tanácstalan vagyok ez ügyben Köszi a helpet
Sziasztok! Olyan problémám van, (206 1,4 hdi sw 2002 évj.) menet közben elveszi a gázt, ha benyomom a kuplungot alapjárat van kb 3-5 mp mulva ismét megy az autó. Addig hiába nyomom vagy kapcsolgatok nem történik semmi. Ezt kb 10 km enként csinálja. Járt már valaki így?
Klíma tisztítás, fékek elől hátul csere, hacsak a szerelő azt nem mondja, hogy újak. Fékolaj állapota, fékcsövek állapota. Gyertya csere. Szerintem ezek a legfontosabbak.
Sziasztok! Van egy peugeot 206sw-m 1.1-es benzines. A vízhőfokom 90 tempónál 70-75 fok között mozog,ha beérek vele városba visszahűlik 70fokra kb. Ha egy kicsit meghajtom (110-120) akkor felmegy 80 ra. Ha egyhelyben jár akkorsimán felmegy 90 fölé és kapcsol a ventilátor. Mi lehet a baj? Volt már valakinek ilyen? Jászberény környékén tudtok valami jó szerelőt hozzá?
Végül egy 2004-es évjáratú első tulajos 206 1.4HDI Riviera-t választottunk 121 ezer km-rel, klímás, ténleg szép állapotú, magánszemélytől. 780.000Ft-ért. A vezérlés + vízpumpán kívül ilyenkor mit érdemes még cseréltetni? Olajcsere most volt.
Egy 10 éves HDi-ben bármi zsebe nyúlós ha tönkremegy... Ő tudja de évi 10.000-15.000 km alatt szerintem nem érdemes dízelt venni. Persze ha autószerelő a férje akkor nem szóltam :)
A segítségeteket szeretném kérni. Egy hölgy ismerősöm szeretne vásárolni egy használt 2004-es évjáratú Peugeot 206-ost dízel motorral. Ami tetszene az 1.4HDI (68le) és 1.6HDI-vel (109le) van szerelve. Ezekben a típusokban már van részecskeszűrő ami 150-200 ezer km környékén megadhatja magát és akkor az ember mélyen a zsebébe nyúlhat? Egyáltalán melyik a megbízhatóbb konstrukció? 99%-ban városban lenne használva az autó.
Van egy 2003-as 1.4 HDi-m és az utolsó tankolás után észrevettem, hogy kb dupla mennyiséget eszik az autó. Az autót rádugták egy diagnosztikára de nem mutatott semmit. Az autó sem jelez semmi hibát. Nem füstöl, csak 3800-4000-es fordulaton. Az autó nem veszített az erejéből. Olvastam már sok helyen, és persze hallottam ismerősöktől, hogy egérszelep vagy részecskeszűrő. Igazából az lenne a kérdésem, hogy valaki találkozott már ilyen problémával, és ha igen akkor mi lett a megoldás?(ja és hozzáteszem az autó leginkább városban van használva). Köszönöm!
Látni kellene az előlapját - ha négy furat van a négy sarkán, akkor vagy az U alakú célszerszámot vagy 4 vékony csavarhúzót, szeget, stb kell beletolni és azoknál fogva kihúzni.
Nagy valószínűség szerint ugyanolyan DIN csatlakozók, ha mégsem akkor illesztőkábelt is kell venni hozzá.
Sziasztok! 206 peugeot bol,hogy lehet kiszerelni a gyári kazettás rádiót?Akarnák bele venni egy új rádiót.Ha a régi rádiót kiveszem akkor az újnak a csatlakozói kompatibilisek az autonak a csatlakozóival vagy kell valami alakitani?
A segítségeteket kérném: 2004 206 CC 2.0 S16, indításnál engine immobiliser fault-ot ír ki. Elindul a kocsi, de rögtön le is fullad. Nem mindig csinálja, van hogy kiírja, aztán túráztatással sikerül életben tartanom és meg is szűnik a hiba, de van hogy sebességből üresbe kirakva lefullad az autó, elég para. Találkozott már valaki ilyen hibával? Mi okozhatja?
Egy 2002-es 1.4 Hdi 206-osom van kb. 3 hónapja (legjobb vétel, ha valaki idegbajra vágyik). Elég gyakran előfordul, hogy menet közben kigyullad a motordiagnosztikai lámpa.
Eleinte csak 6-700 km után csinálta és csak ennyi volt.
Újabban már minden 150 km-nél előjön, valamint egy lefulladáshoz hasonló rántást lehet érezni és van hogy teljesen le is áll a motor (nem reagál gázadásra, mintha leállna pedig még jár a motor, majd lefullad).
Ez után nem lehet elindítani kb. 1 percig, majd ha sikerül akkor ismét rendben van újabb 150 km-ig.
Ezen kívül a gyorsításnál (előzés, indulás) csinál még olyat, hogy amikor a turbónak kell nyitni kb. 1900 rpm-nél a motor hirtelen felpörög kb. 2500-ra majd visszaesik 1900-ra és ekkor már normálisan gyorsul, de mégsem úgy mint kellene, olyan mintha nem is lenne turbó (régebben tapadtam az ülésbe partnak is most meg lomha még sík terepen is). Ezt csak akkor csinálja, ha intenzívebben gyorsítok.
Még régebben amikor először jött elő a hiba, elvittem diagnosztikára és 3 hibakód jött ki. Tempomat (ami nincs) hiba. Kuplung kapcsoló bemeneti áramkör hiba. És Főtengely helyzetérzékelő "A" áramkör gyenge.
A kuplung volt felújítva.
A hibakódok ki lettek törölve és közölte a szerelő, hogy az utolsóval kellene foglalkozni, de Ő nem tud ezzel mit kezdeni, ha megint előjön a hiba akkor vigyem márkaszervizbe ott jobban tudják, hogy mi lehet a gond és be tudják mérni amit kell.
Találkozott már valaki hasonlóval? Vagy tud egy olyan szerelőt Szombathely környékén aki nem csak márkaszervizbe küld 6000 HUFt-ért? Mennyire érdemes márkaszervizbe vinni?
Ha megnézed a forgalomban és az utcán látható 206 SW-k hátsó ablakait akkor a rengeteg karcos, matt, legyező alakú foltból látható, hogy a hibád nem egyedi. :-)
A legvalószínűbb, hogy vagy a kormánykapcsolóval van gond vagy szoftveres a hiba.
Sziasztok ! Peugeot 206 hdi 2006ból .Több probléma is van .Az autó kombi ,mikor nyitjuk a kombi ajton csak az üveget vagy nyitás zárást inditunk a távirányiton akkor elindul a hátsó ablaktörlö.De az üvegajto zárásakor is töröl párat.A teljes kombi ajtot csak diaggal tudom kinyitni.Nincs eltörve az átvezetésben a vezeték .Diaggal nyilik tehát a nyitó motor és a bsi között van kapcsolat.Szétszedtem a motort és megnéztem benne a zárva vagy nyitva állást mutató mikrokapcsolot ,az jó.A rendszám feletti nyito gomb viszont mindig zárt kontaktust ad.Viszont áttettem egy külső kapcsolora .Igy sem müködik a teljes ajtó nyitás.Köszönök minden hozzászolást
Van egy 1.1-es 206-os ugye az üzemanyag kifogy belőle ahogy a szintmérője negyednél tart, de ha ilyenkor csak 5 litert viszek rá akkor rendesen keveset mutat és világít a lámpa is. Már cseréltem szintjeladót kétszer is. Most óracsoportot is pont ugyan az a hiba. Tankoltam csurig párszor mert állítólag így visszaállhat a kalibrációja. Ez sem nyert
Logikám szerint még vmi vezeték hiba lehet de nincs kapcsolási rajzóm.
Úgyhogy ha valaki járt már így és sikerrel járt szívesen veszem a segítségét, vagy ha vkinek van kapcsolási rajza és elkűldi azt is megköszönöm. Ha kell írom az e-mail címem
Ha csak hátul villog össze-vissza lehet hogy kontakt hiba, először nézd meg a hátsó lámpáknál az égő foglalatokat, valamint húzd le a csatlakozót lehet hogy el van oxidálódva.!!