Walter győzött. Eleve baromság lett volna, ha ellenzéki városatyát választottunk volna. Nagyon remélem, hogy a múltbeli pénzköltéseket felülvizsgálják, előszedik a sok spontán meggazdagodott emberkét, telekspekulánst, stb.
Nem csak saját területek felértékelésével kellene foglalkozni, hanem a város szépítésére, karbantartására, parkolási gondok megoldására, parkok rendbetételére.
Hogy miből? Ez a legjobb kérdés. Az elcseszett 3milliárdunkból. Akkor igen egyöntetűen szavaztak az illetékesek a fedezet nélküli részvények befogadására. Persze biztosan nem tudták. Ezt nehéz kideríteni. (kéz, kezet mos effektus)
De előre nézve...
Remélem rend lesz végre és SOPRON felnő méltó nevéhez.
Az a helyzet, hogy a fidesz jelöltjét is sokan ismerték és szerintem messze nem volt népszerű. Nem nagyon kellett volna jönnie a gyerekorvoskodással, mikor mindenki tudja, hogy egy kocsmáros. És aki találkozott már vele, az tudja, hogy egy beképzelt, arogáns nő. Szóval az emberek többségének már eleve unszimpatikus volt. A Fidesz rossz jelöltet választott, nem tudom, hogy más jelöltjük győzni tudott volna e, de ezzel a nővel eleve vereségre voltak ítélve.
A tavaly készült Gallup-felmérés szerint - ha jól emlékszem, nincs most közelben az anyag -, harmadik legnépszerűbb ember a Walter. Hát ezért, többek között, persze...
Nem hinném, hisz az egész országban ilyesmi volt a részvétel. Inkább én a polgármesterjelöltek személyében, ismertségében keresném az okot. Az önkormányzati választásokon kisebb súlya van a politikai nézeteknek. Minél kisebb egy hely, annál kisebb súlya, annál jobban ismerik a jelölteket.
Meg benne lehetett az is, hogy a választók inkább kormánypárti polgármestert preferálnak, pusztán anyagi érdekből. Sajnos ez így működik Mo.-n. (lásd az országos eredményt)
Aztán javítsatok ki, ha tudtok valami Sopron-specifikus okot, pletykát. :-)
No, lányok-fiúk, mitől ez a fordulat a választáson? Én innen távolról nem tudom megítélni mi otthon a helyzet. Azt tudom, hogy Waltert jóval többen ismerik, mint a volt ellenfeleit...
Amúgy tetszett, ahogy kiosztotta Balót a TV-ben:
-Először próbálkozik politikával?
-Én nem politikával próbálkozom, hanem városvezetéssel.
-Bocsánat, akkor: Először próbálkozik városvezetéssel?
-Igen.
:-)