Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1093
Ha Te is beszállsz, akkor már 4. Így 7,50Euro-nak megfelelő forint a DHL, és 875Ft a bank. De hivatalosan csak akkor leszel benne, ha tőlem magánban kapsz visszaigazolást az e-mail-edre!

Többeket érint: lehetőség van az újdonságok előrendelésére is (vorbestellung), ekkor felveszik a rendelést, és értesítenek, amikor kapható a cucc. Utána utalni kell, mert nincs kedvem a jövőben sem elszúrni a renomét BeTTina-nál! Ennek az a veszélye meg van, hogy nem biztos, hogy leszünk elegen, lenyomni a DHL költségét. Kéetik meggondolni!
Előzmény: umbriel73 (1091)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1092
Mert nem emberi módon viselkedtél. Nem nyomultam, csak szólni szereTTem volna hogy ideje lenne egy sorry-nak. De felejtsük el!

Desiro: ízlések, és pofonok! Van, akinek a verkersrot szín nem tetszik, amit a DB AG, és a MÁV motorvonat is visel. Ezek viszik majd a Connex Desirót, az fix! Ha megnézed a német magánvasutakat (KEG, MWB, stb) majdnem mind fehér/sárga/kék köntösű. Nyilván ezzel is hangsúlyozzák, hogy ők nem a DB AG.
Előzmény: BerlinerTTNoHAB (1089)
umbriel73 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1091
Köszi az infót, a jövőhéten leadom én is a rendelésemet. Hányan leszünk így elsőkörben akik rendelnek?
Előzmény: Törölt nick (1083)
BerlinerTTNoHAB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1090
Amugy ha belegondolok hogy ez a megromlott* Desiróból indult ki,amit felvetettem még az elején....
*rohaTT-csak azért is
BerlinerTTNoHAB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1089
mé köll még neked is rám nyomulni,csíkoshátú?!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1088
Nincs mit, így "beszéltük meg" iTT a topicon.:-)))
Előzmény: Gashpy (1085)
RhB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1087

:-)))))))))

De akkor is hibás, mert kis tt-vel írta... :-)))

Előzmény: jakoa (1084)
vasutTOM Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1086

A sínszálat maszkolom

Ha a régi horganyzott lemez sínekkkel csinálod, akkor hiába maszkolod le a sínt! A rozsdásodást nem tudod megelőzni! A vízpára nem olyan mint a festék, az be tud szivárogni a maszkolás alá!

Ha meg profil sínekből csinálod a pályát, akkor felesleges a maszkolással tökörészni!

Előzmény: TTbakter (1070)
Gashpy Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1085
ad 3) kösz az infót, még vacillálok. (és kalkulálok)
Előzmény: Törölt nick (1083)
jakoa Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1084

OFF

Ugyan már, hát nem érzed a finom nyelvi játékoTT? ;-) hiszen ez a TT topic. iTT megngedeTT az ilyen, sőt majdnem köTTelező. CsíkosháTTú kolléga neve is helyTTelen.

Előzmény: RhB (1081)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1083
Nna forduljunk a modellezés és a kapcsolódó dolgok felé!

Rendelés ügy:
1: érineTT kollégáknak e-mail ment a postafiókukba!
2: úgy néz ki a dolog, hogy a 12-vel kezdődő héten indul az első megrendelő BeTTina-hoz.
3: ha valaki még csatlakozni szeretne, van egy bő hete, ugyanis 10-n éjfélkor zárom az első adagot, utána lehet várni a következőre, hogy megint mindenki összegyűljön, és elviselhető szintre szoruljon a postaköltség.

csíkos
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1082
OFF
Berlini TT NoHAB! (ez a nick ömnagában is anakronizmus)

Állj le, vagy következménye lesz! Kértek Tőled valamit, emberi hangon! Kcsit túllihetged a dolgot, igyál kevesebb Vörös Bika nevű műanyag löttyöt, és sokkal jobb lesz a hangulatod!

ON

MÁS, de még egy OFF:
Tisztelt Operátor Kolléga! Ha lehetne ezt az épületes reakcióözönt, amit BerlinerTTNoHAB elkövetett törölni, akkor ne habozz!

Köszönettel a TT-sek és más modellezők nevében:
csíkos

ON
Előzmény: BerlinerTTNoHAB (1077)
RhB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1081

jó-jó nem direktbe nyomom ezt az ocsmány szöveget nektek,hanem csak Tucsi16-nak

1) Ha csak neki nyomod, akkor miért teszed ezt mindenki előtt? :-(((

2) Ha mégis itt nyomod, akkor legalább arra figyelj, hogy Tucsi16 8 éves unokaöccse ne hibásan tanulja meg a ROHADT szó helyesírását...

Előzmény: BerlinerTTNoHAB (1080)
BerlinerTTNoHAB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1080
Tucsi16-nak
Előzmény: Gashpy (1078)
BerlinerTTNoHAB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1079
jó-jó nem direktbe nyomom ezt az ocsmány szöveget nektek,hanem csak
Előzmény: Gashpy (1078)
Gashpy Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1078
pls visszafogni!
Ha már eddig sikerült, ne rontsuk a renomét...
Előzmény: BerlinerTTNoHAB (1077)
BerlinerTTNoHAB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1077
Tahókám,te kötöttél bele abba a ki˝˝˝˝ott rohatt szóba!!!!Mert a drágalátós unokaöcséd aki még olvasni se tud,csúnya szavakat fog látni....És sztem a ROHATT nem éppen egy "CSÚNYA" szó!!!
Előzmény: Tucsi16 (1076)
Tucsi16 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1076
Amugy kicsimozdony nickje nagyon régi , de hozzádszólásaid tükrében nem igazán szeretnék beszélgetni veled!

Ez egy puszta kérdés volt de ha igy reagálsz az mindent elmond rólad !

Ha továbbiakban is ilyen jellegű hozzásszólást szeretnél tenni akkor a mailemre ne OFF old a topikot
Előzmény: BerlinerTTNoHAB (1075)
BerlinerTTNoHAB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1075
Nekem fütyülsz kismozdony?
Előzmény: Tucsi16 (1074)
Tucsi16 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1074
Lehet hogy most meg fogsz utálni , de szerintem használhatnál kicsit finomabb kifejezéseket !

"Desiro r****t ronda" kifejezés helyett irhatnál valami jobban ideillőt esetleg : Nem tetszik vagy nagyon el lett rontva vagy valami hasonlót!

Ezt csak azért irom mert miután a 8 éves unokaöcsém is olvasgatja a fórumot és ha ez már egy nyilvános társalgási hely akkor szerintem lehetne szalonképessebb kifejezéseket is használni.

ez csak egy kéré volt. remélem nem vezsed zokon. köszi!
BerlinerTTNoHAB Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1073
Huh,ez a Desiro ügy ez engemet teljesen felkavar:ugyanis tavaly vettem egy DB-s Desirót és attó félek ogy az ÖBB-s szebb lesz(de remélem nem).Amugy sztem a kék sárga (Cornex) Desiro rohatt ronda!!!Bővebb infóóó!!!
ho Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1072

Sziasztok!

Feltettem a Börze topicba egy hírdetést, de hogy ne kelljen átvándorolnotok oda, és biztosan észrevegyétek, felteszem ide is. :)

Eladó egy nagy halom BTTB gyártmány TT méretű vagon és néhány mozdony. Részletek a http://vasuTTmodell.fw.hu  honlapon. 

Ottó

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1071
A folyadékok, különösen a víz nevű agresszív oldószernél jelentkező felületi feszültség ellen. (Most nem áramról van szó:-))) a folyadékok felületén létrejövő jelenségről.)
Előzmény: TTbakter (1070)
TTbakter Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1070

Mindenkinek!

Én most tanulom lépésenként a modellezést. Azért kérdezek és kísérletezek, mert szeretném megérteni és megtapasztalni a dolgokat. Ha valaki megtisztel a válaszával, annak örülök!

Több próbaragasztást végeztem.

Nekem a következőre áll rá a kezem (szép végeredményre jutottam):

A sínszálat maszkolom, szárazon leterítem a követ, elegyengetem, vízspriccelés, ragasztócsepegtetés.

Spriccelés nélkül, sajnos tényleg idétlenül terül el a ragasztó anyag, az elrendezett köveket összehúzza. Ez a módszer szerintem gyors és hatékony.

Mindez a TI segítségetek nélkül nem sikerülhetett volna!!!

Csak arra lennékmég kíváncsi, hogy a víz-ragasztó keverékbe ki miért tesz egy-két csepp mosógatószert?

Válaszotokat ezentúl is köszöni:

TTbakter

hamel Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1069
Nem a személyed és módszered ellen irányult a kolléga módszerváltása, hanem arról volt szó, hogy a lemezsinek közé szórt száraz kavicsra permetezett víz károkat okozhat a bádog anyagban. Víz nélkül meg nem terül el a kavicsokon a ragasztó. (felületi feszültség) Alpakka profil sineknél nincs ilyen gond. Márpedig senki nem akarja a lerögzített vágányzatot elrozsdásítani.
Előzmény: BlackC (1067)
prepo Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1068
Én is szárazon csinálom, szintén Auhagen kaviccsal, ahogy te. Én a fecskendőre injekciós tűt is rakok. Adagolás: Fontos, hogy a fecskendőbe először egy kis levegőt szívj fel, ne csak ragasztó legyen  a hengerben, hanem levegő is, akkor könnyebb adagolni.
Előzmény: BlackC (1067)
BlackC Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1067

kavicsragasztás: énis szárazon rendezem, de ugylátom senki nem figyel rám, főleg aki kérdezte hogy csinálja, pedig képet is raktam be hogy milyen lett, ennek ellenére nem tetszik kedves kisérletezőpajtásunknak a módszerem, mert nem alkalmazza... pedig szerintem tűrhető minőségű lett, auhagen kő, és nincs gond a vízmiatti festékoldódással

a fecskendővel van mert nincs benne a gumija és nemis lehet egyenlehetesen adagolni belőle a ragasztót, de ez egy normális állapotúval nem igy van. fecskendőzés után szétnyomodnak néhol a kövek azt vissza lehet igazitani, 1-2 óra száradás után (még nedves) meg ujraragasztózom, és voila, másnap kocogtathatom mert kemény mint a ......

(a képek:magamnak cimeztem a választ, ráklikk és ottvan, 1009es hozzászólás ha igy nemmegy)

üdv:BC

Előzmény: BlackC (1009)
J.B.07 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1066
ELADÓ MODELLAK A BÖRZE TOPIC_BAN.

Üdv : Attila
MV.hu Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1065

Szép mozdony,de sajnos nem erre gondoltam. :-(

Ezt nem kérem,hasonló van már! Köszi a képet!

Előzmény: Törölt nick (1053)
Tucsi16 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1064
Minden kezdet nehéz! Amúgy én úyg szoktam hogy fogom a kavicsokat és eligazgatom szépen őket mikor még nem nedvesek meg semmi nincs velük csinálv aaztán palma ragasztó + víz + pici mosogatószer és azzal szépen becsepegtetem és nagyon könnyen átfolyik a kavicsok közt és jó módszer :D

Amúgy a kavicsok megfelelő eligazgatása tényleg sok idő ha szép igényes munkát akar az ember !
Előzmény: TTbakter (1063)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!