Ha Te is beszállsz, akkor már 4. Így 7,50Euro-nak megfelelő forint a DHL, és 875Ft a bank. De hivatalosan csak akkor leszel benne, ha tőlem magánban kapsz visszaigazolást az e-mail-edre!
Többeket érint: lehetőség van az újdonságok előrendelésére is (vorbestellung), ekkor felveszik a rendelést, és értesítenek, amikor kapható a cucc. Utána utalni kell, mert nincs kedvem a jövőben sem elszúrni a renomét BeTTina-nál! Ennek az a veszélye meg van, hogy nem biztos, hogy leszünk elegen, lenyomni a DHL költségét. Kéetik meggondolni!
Mert nem emberi módon viselkedtél. Nem nyomultam, csak szólni szereTTem volna hogy ideje lenne egy sorry-nak. De felejtsük el!
Desiro: ízlések, és pofonok! Van, akinek a verkersrot szín nem tetszik, amit a DB AG, és a MÁV motorvonat is visel. Ezek viszik majd a Connex Desirót, az fix! Ha megnézed a német magánvasutakat (KEG, MWB, stb) majdnem mind fehér/sárga/kék köntösű. Nyilván ezzel is hangsúlyozzák, hogy ők nem a DB AG.
Ha a régi horganyzott lemez sínekkkel csinálod, akkor hiába maszkolod le a sínt! A rozsdásodást nem tudod megelőzni! A vízpára nem olyan mint a festék, az be tud szivárogni a maszkolás alá!
Ha meg profil sínekből csinálod a pályát, akkor felesleges a maszkolással tökörészni!
Ugyan már, hát nem érzed a finom nyelvi játékoTT? ;-) hiszen ez a TT topic. iTT megngedeTT az ilyen, sőt majdnem köTTelező. CsíkosháTTú kolléga neve is helyTTelen.
Nna forduljunk a modellezés és a kapcsolódó dolgok felé!
Rendelés ügy: 1: érineTT kollégáknak e-mail ment a postafiókukba! 2: úgy néz ki a dolog, hogy a 12-vel kezdődő héten indul az első megrendelő BeTTina-hoz. 3: ha valaki még csatlakozni szeretne, van egy bő hete, ugyanis 10-n éjfélkor zárom az első adagot, utána lehet várni a következőre, hogy megint mindenki összegyűljön, és elviselhető szintre szoruljon a postaköltség.
OFF Berlini TT NoHAB! (ez a nick ömnagában is anakronizmus)
Állj le, vagy következménye lesz! Kértek Tőled valamit, emberi hangon! Kcsit túllihetged a dolgot, igyál kevesebb Vörös Bika nevű műanyag löttyöt, és sokkal jobb lesz a hangulatod!
ON
MÁS, de még egy OFF: Tisztelt Operátor Kolléga! Ha lehetne ezt az épületes reakcióözönt, amit BerlinerTTNoHAB elkövetett törölni, akkor ne habozz!
Köszönettel a TT-sek és más modellezők nevében: csíkos
Tahókám,te kötöttél bele abba a ki˝˝˝˝ott rohatt szóba!!!!Mert a drágalátós unokaöcséd aki még olvasni se tud,csúnya szavakat fog látni....És sztem a ROHATT nem éppen egy "CSÚNYA" szó!!!
Lehet hogy most meg fogsz utálni , de szerintem használhatnál kicsit finomabb kifejezéseket !
"Desiro r****t ronda" kifejezés helyett irhatnál valami jobban ideillőt esetleg : Nem tetszik vagy nagyon el lett rontva vagy valami hasonlót!
Ezt csak azért irom mert miután a 8 éves unokaöcsém is olvasgatja a fórumot és ha ez már egy nyilvános társalgási hely akkor szerintem lehetne szalonképessebb kifejezéseket is használni.
ez csak egy kéré volt. remélem nem vezsed zokon. köszi!
Huh,ez a Desiro ügy ez engemet teljesen felkavar:ugyanis tavaly vettem egy DB-s Desirót és attó félek ogy az ÖBB-s szebb lesz(de remélem nem).Amugy sztem a kék sárga (Cornex) Desiro rohatt ronda!!!Bővebb infóóó!!!
A folyadékok, különösen a víz nevű agresszív oldószernél jelentkező felületi feszültség ellen. (Most nem áramról van szó:-))) a folyadékok felületén létrejövő jelenségről.)
Én most tanulom lépésenként a modellezést. Azért kérdezek és kísérletezek, mert szeretném megérteni és megtapasztalni a dolgokat. Ha valaki megtisztel a válaszával, annak örülök!
Több próbaragasztást végeztem.
Nekem a következőre áll rá a kezem (szép végeredményre jutottam):
A sínszálat maszkolom, szárazon leterítem a követ, elegyengetem, vízspriccelés, ragasztócsepegtetés.
Spriccelés nélkül, sajnos tényleg idétlenül terül el a ragasztó anyag, az elrendezett köveket összehúzza. Ez a módszer szerintem gyors és hatékony.
Mindez a TI segítségetek nélkül nem sikerülhetett volna!!!
Csak arra lennékmég kíváncsi, hogy a víz-ragasztó keverékbe ki miért tesz egy-két csepp mosógatószert?
Nem a személyed és módszered ellen irányult a kolléga módszerváltása, hanem arról volt szó, hogy a lemezsinek közé szórt száraz kavicsra permetezett víz károkat okozhat a bádog anyagban. Víz nélkül meg nem terül el a kavicsokon a ragasztó. (felületi feszültség) Alpakka profil sineknél nincs ilyen gond. Márpedig senki nem akarja a lerögzített vágányzatot elrozsdásítani.
Én is szárazon csinálom, szintén Auhagen kaviccsal, ahogy te. Én a fecskendőre injekciós tűt is rakok. Adagolás: Fontos, hogy a fecskendőbe először egy kis levegőt szívj fel, ne csak ragasztó legyen a hengerben, hanem levegő is, akkor könnyebb adagolni.
kavicsragasztás: énis szárazon rendezem, de ugylátom senki nem figyel rám, főleg aki kérdezte hogy csinálja, pedig képet is raktam be hogy milyen lett, ennek ellenére nem tetszik kedves kisérletezőpajtásunknak a módszerem, mert nem alkalmazza... pedig szerintem tűrhető minőségű lett, auhagen kő, és nincs gond a vízmiatti festékoldódással
a fecskendővel van mert nincs benne a gumija és nemis lehet egyenlehetesen adagolni belőle a ragasztót, de ez egy normális állapotúval nem igy van. fecskendőzés után szétnyomodnak néhol a kövek azt vissza lehet igazitani, 1-2 óra száradás után (még nedves) meg ujraragasztózom, és voila, másnap kocogtathatom mert kemény mint a ......
(a képek:magamnak cimeztem a választ, ráklikk és ottvan, 1009es hozzászólás ha igy nemmegy)
Minden kezdet nehéz! Amúgy én úyg szoktam hogy fogom a kavicsokat és eligazgatom szépen őket mikor még nem nedvesek meg semmi nincs velük csinálv aaztán palma ragasztó + víz + pici mosogatószer és azzal szépen becsepegtetem és nagyon könnyen átfolyik a kavicsok közt és jó módszer :D
Amúgy a kavicsok megfelelő eligazgatása tényleg sok idő ha szép igényes munkát akar az ember !