Nagyon tetszik a Tillig újdonságok közül a VT137-es motorvonat II korszakbéli változata. Beleillik, épülö asztalom koncepciójába.
Milyen tapasztalataitok vannak a Tillig VT137-esével? Mert az új modellen sz'tem csak a festés új, a hardware ugyanaz. Ha jól emlékszem DigiTTrainnél láttam belöle.
Elmegy a 267-es sugarú ívekben?
Sajnos építettem jócskán 267-est, ha most kezdenék neki a terepasztalnak, ez lenne az amit mindenképp elkerülnék.
Fátylat rá és SORRY,bár azért Tucsi16 sem ártatlan...
A Desiro-ból nekem nem tetszik a sárga-kék Connex,bár végülis egész "játékos",de hát nem tetszhet mindenkinek ugyanaz....és még1szer bocs mindenkinek,én sem szeretném ha ebből a ROHADT!!!! szóból nagy ügy lenne...
Kiegészíteném Csíkost... -A lemezsinek összekötő csapjaiban nem bízok, mi lesz, ha egy év múlva kontakthibás lesz, így én a sinszálakat összeforrasztottam. (kövezzetek meg érte!) -A talpfarács alján a sinszál füleket egyenletesre lelapítottam, hogy jól feküdjön a vágány -lerögzítéskor egy hosszú léccel + súllyal leterheltem, hogy ne hullámosan , döccenősen rögzüljön Nem tudom, hogy a régi lemezsinek miből vannak, azt hiszem ónozott lemez, de minden tisztításnál retkesnek tűnik. Szerintem a galván bevonat ilyen, mint pld a konzervdoboznál. Grafikusok használtak ónceruzát. Tehát sűrűn kell pucolni és kész. Azért profil Tillig sinből egy nagyságrenddel drágább építeni...
1mm-es SMD LED-en kívül más nem nagyon játszik. Egyébként tök jó lesz, nem húzol vele semmit? Ugyanis vörös zárfény csak gépmenetben van a mozdonyokon, ha vagonok is vannak mögötte, akkor a zárfény az utolsó kocsin van. Mint a képen látható, igaz H0-ás, és III. korszakos teherkocsin.
1: érintkezések a sínszálak között. 2: egyenletes pályafektetés 3: maguknak a síneknek az egyenessége, ill. pontos íve. 4: kitérők rendkívül érzékenyek a pontos lerakásra.
még egyet se olajoztunk sose:) hacsak gyárilag nincs túlolajozva... :)
az odafigyelés és több munka mit takar, mire figyeljünk jobban mint máshol?
más problem, magam baja: (ami I sinekkel se lenne másképp) hogy alighogy leér a lejtő már váltóvan és kitérőre ha megy még kicsit emelkedőn van a hosszú kocsi vége, és az elölkerék kiugrik; figyeltem hogy megy, az lehet megoldás, hogy a váltó terelősínét 1mm el ha megtudom emelni nem ugrik le? -mert azon ugrik át ugy veTTem észre-, vagy abba már beleakadnak a járművek
megint más: tüzetesebben is megnéztem az eladó TT modellekröl felrakotTT képet, és a jobb szélén észreveTTem egy szép magyar jelzőt. ez TT méretű vagy ennyire jo a nagyobb méret is? vmi ilyesmi jól jönne majd nekem is:)
Nincsnek kicsit túl olajozva a mozdonyaid? Tudom, hogy nagy úr a pénz, de kétszer megcsinálni ugyanazt sokkal drágább. Egyébként lehet üzembiztos pályát építeni BTTB-ből is, csal sokkal nagyobb türelem, odafigyelés, és több munka.
boTTsánat, elfelejteTTem hogy nem profilbol épíííTT
szerintetek mennyit bírok ki az U profilos tárolóval ha végre működőképes lesz, mikor döntök úgy hogy akkor most felszedem és csere?:) nemrég csiptettünk tesztbekötést az első próbamenetre de máris "többkilonyi" koszt kellett eltávolitani alulrol, ugyhogy csak 1 vágányt pucoltunk meg, de másnap megint végigkellett törölnöm...
[OFF]:tisztában vagyok az első szóban elköveteTT helyesírási hibámmal, nekem eszembe se jutna ilyen, ha egyik osztálytársam nem írja fel így a TTáblára nyelvtanórán :D -hogy pontosan idézzem: "botsájtsatok meg"[/OFF]
Ha Te is beszállsz, akkor már 4. Így 7,50Euro-nak megfelelő forint a DHL, és 875Ft a bank. De hivatalosan csak akkor leszel benne, ha tőlem magánban kapsz visszaigazolást az e-mail-edre!
Többeket érint: lehetőség van az újdonságok előrendelésére is (vorbestellung), ekkor felveszik a rendelést, és értesítenek, amikor kapható a cucc. Utána utalni kell, mert nincs kedvem a jövőben sem elszúrni a renomét BeTTina-nál! Ennek az a veszélye meg van, hogy nem biztos, hogy leszünk elegen, lenyomni a DHL költségét. Kéetik meggondolni!
Mert nem emberi módon viselkedtél. Nem nyomultam, csak szólni szereTTem volna hogy ideje lenne egy sorry-nak. De felejtsük el!
Desiro: ízlések, és pofonok! Van, akinek a verkersrot szín nem tetszik, amit a DB AG, és a MÁV motorvonat is visel. Ezek viszik majd a Connex Desirót, az fix! Ha megnézed a német magánvasutakat (KEG, MWB, stb) majdnem mind fehér/sárga/kék köntösű. Nyilván ezzel is hangsúlyozzák, hogy ők nem a DB AG.
Ha a régi horganyzott lemez sínekkkel csinálod, akkor hiába maszkolod le a sínt! A rozsdásodást nem tudod megelőzni! A vízpára nem olyan mint a festék, az be tud szivárogni a maszkolás alá!
Ha meg profil sínekből csinálod a pályát, akkor felesleges a maszkolással tökörészni!
Ugyan már, hát nem érzed a finom nyelvi játékoTT? ;-) hiszen ez a TT topic. iTT megngedeTT az ilyen, sőt majdnem köTTelező. CsíkosháTTú kolléga neve is helyTTelen.
Nna forduljunk a modellezés és a kapcsolódó dolgok felé!
Rendelés ügy: 1: érineTT kollégáknak e-mail ment a postafiókukba! 2: úgy néz ki a dolog, hogy a 12-vel kezdődő héten indul az első megrendelő BeTTina-hoz. 3: ha valaki még csatlakozni szeretne, van egy bő hete, ugyanis 10-n éjfélkor zárom az első adagot, utána lehet várni a következőre, hogy megint mindenki összegyűljön, és elviselhető szintre szoruljon a postaköltség.
OFF Berlini TT NoHAB! (ez a nick ömnagában is anakronizmus)
Állj le, vagy következménye lesz! Kértek Tőled valamit, emberi hangon! Kcsit túllihetged a dolgot, igyál kevesebb Vörös Bika nevű műanyag löttyöt, és sokkal jobb lesz a hangulatod!
ON
MÁS, de még egy OFF: Tisztelt Operátor Kolléga! Ha lehetne ezt az épületes reakcióözönt, amit BerlinerTTNoHAB elkövetett törölni, akkor ne habozz!
Köszönettel a TT-sek és más modellezők nevében: csíkos