Ismerős a probléma! Nemrég még én is ezzel küszködtem.Nagy Ts tankot a világon sem kaptam,vagy nagyon rossz állapotút. Azóta a Vaterát elnézve sokat javult a helyzet tank ügyben,de a rávalókat normális minőségben ma sem egyszerű beszerezni(krómbetét,gumi).
BERTA dugattyút ne vegyél! Eddig bármibe vettem bilianyag! Felső gyűrű rendszeresen beszorul a horonyba,csapszeg furat kikopik. Ragadni nem ragadt meg az tény na de a beszoruló gyűrű miatt ugye nő a fogyi,csöken a power és nő a kopás a hengerfalon.
Nem kérnék olyantól tanácsot aki nálam kevesebb járműt szerelt életében. A 7R blokkja egy db csapágy miatt lett széthúzva és ha már összerakom mindent kiakarok cserélni ami picit is kopott,mert én motorozni akarok vele nem évente szerelni. 4T gépeimnek blokk széthúzása: 2002 gpx750 saját hibám miatt 2004 zxr750 hibásan vettem 2010 zx7r elkopott váltótengely csapágy és váltótengely lógás ez miatt
Ami miatt a 4T t megutáltam az: -közös olajtér -siklócsapágy -minden második fhp n munkaütem -nehéz blokk -sok alkatrész
Másik az egy 2T gépen nagyobb vigyort érzek az arcomon a fogyira meg szarok rá! Most az MZ re nagyon ráizgultam tuti minimum 1-2évig ezt a ts250/1 -t sportosra megfogom csinálni minden 5let ami csak jön....(futómű,kinézet,blokk)
Szerintem így 30környékén nem én vagyok az egyetlen aki 30túlra már megint 2T gépet szeretne magának. 2T nagyobb feeling akkor meg a fogyi nemérdekes ha meg a fogyi a cél ahoz nem egy 100+++pacis SBK gép kell hanem egy max 2-3liter fogyasztó túragép.
Feszültésg (V) 24 V 36 V 48 V 60 V 72 V Áram (A) 110 A 110 A 110 A 110 A 110 A Teljesítmény (kW) 2.2 kW 3.5 kW 4.7 kW 5.97 kW 7.22 kW Fordulatszám (1/n) 1080 1/min 1700 1/min 2300 1/min 2870 1/min 3480 1/min Nyomaték (Nm) 20.5 Nm 20.5 Nm 20.5 Nm 20.5 Nm 20.5 Nm DC motor elektromos autóhoz
50cm 4T megint nem lesz tartós, alkatrészár miatt hiába eszik keveset. Ha gazdaságos gép kell: a Trophyd, Honda Innova 125, egyéb 125 4T-k. Esetleg 250-es. Többet eszik talán, de jobban bírja. Meg ugye az is kérsés, hogy milyen sebességnél melyik motor a gazdaságos. 50-70-nél szeritem kistrophy E85-tel, gázzal(kenést megoldani) az olcsó alkatrészárak miatt. Ha olcsón tudsz jó akkut venni, akkor az elektromos a legolcsóbb.
Hány km az a távolság, amit a kis MZ tartósan bír 110-zel? Ha 10000km-t bír fullgázon, akkor is többe kerül a leves, mint a hús.
Leszarod a fogyit? Ha nekem 7l/100km-re van pénzem, akkor inkább motort veszek azon a pénzen. Vegyél egy GS, CB500-ast. Anno CB1000-nek 100km/h-s tempóhoz 3,7! litert írtak.
Én szívesebben öntenék egy 7R-be 5-9 litert, mint egy MZ-be 7-et. Élvezetesebb a gyorsulás, fékezés, a jó futómű.
Az MZ egy szoci motor alacsony fenntarthatósággal tatatempóban. De ha elkezded ütni, nem lesz olcsó.
Hát persze, hiába van vagy 2 tonna egy olyan deg, 4 kipuffcső figyelt a seggibe, lehetett vagy 3-400 lóerős. Amúgy nekem még ez a 250-es Mz is nagy egy kicsit, valahogy túl erős-nyomatékos a tetszőlegesen lassan menéshez, a gyorsan menéshez meg azért egy kicsit harmatos. A kis TS-nél bezzeg nincs semmiféle kísértés, azzal lehet jókat döcögni. Valahogy fel se tűnik, hogy alig halad az ember. Mégis odaér és a gikszer sofőrjével ellentétben még azt is el tudja mondani, mit látott út közben. :)
etz251 karbihoz hol kapok használható tűt? Már lassan nincs luk a főfúvókán és mindig sokat kap nagy gázállásnál. Próbáltam a karbiba átrakni etz250 subert+subertűt is azzal se valami jó....
Nem azért de ha a fogyi a cél akkor legyen csak az és ne félmegoldás kompromisszumokkal! Lehet majd veszek egy 4t 1henger 50ccm gépet az elmegy 1,5-2vel is:)
120nál széria 250es azért is eszik sokat,mert max terhelés közelében van! Nézz meg egy terhelés-fogyasztás görbét 2t belsőégésűekről! Ha picit erősebb lenne akkor nem lenne a amx ereje kihasználva és tény legjobb tuning a ccm tuning :) Az átétel variálás miatt meg nem kellene nagy fordulatszámok felé elmenni. Váltó-kuplung szerintem nagyon strapabíró az MZ n,kérdéses a főtengely-hajtókar páros csapágyazása,meg a dugattyú-henger páros miatt nem kellene nagy fordulatszámok felé menni illetve a dinamó se kedvelné a nagy fordulatot ezért szeretném lecserélni forgó mágnes-álló tekercs párosra. Tűgörgős kosarat meg csapágykatalógusból ki kellene keresni,van skf-fag katalógusom valahol.
Kevesebbpénz?Neviccelj ha már rendberakom mindent cserélek ami minimális kopásos. Miért álom a 130 MZ vel tartósan? Egyik cimborámnak annó volt kis mz ami tartósan 110t tudott gond nélkül!
A fogyit meg leszarom! 130al egy jól megkreált átalakított Mz nem hiszem,hogy többet enne 6,5-7liternél. 7-9litereket meg a zx7r is bever ha húzom neki,tány 130al húzás nélkül csak elpöfögve hatodikban elmegy 5tel de az 4T. Ha meg a 3liter a cél ott a trofi! es125/1 elmegy 3-3,5literrel max 70el!!!!
Hát semmi extra, beleszakadt a generátor+megszakító bütyköt tartó csavar és rácsíptek egy ilyet, innentől tőcsavar, anyát teszel rá oszt heló :D (ne kérdezd meg hogy húzod le :D)
Hát amit leírtál, az Trabant alapú nyers dugó, utólag módosított tetővel és máshová fúrt másmekkora csappal. Amit nekem javasoltak, az az, hogy beviszem a dugót az öntödébe, félbevágják, lemintázzák, öntenek egyet, és az adott méretre esztergálják. Így nem kell matekozni a dugótetőn és a csapszegen, mivel a kokilla adja.
Áhhh, ez így felejtős. Kizárt, hogy összejöjjön. Sokat kibírnak ezek a blokkok, de ennyit nem. Ennél a sebességnél ez a motortest amúgyis szinte irányíthatatlan.
Ilyen célokra vegyél kiscibrit, vagy valami hasonlót.
Nem lenyomni kell senkit hanem tartós 130! És ha épp előzök odahúzzam 150ig ugye kell az a +20km/h előzéshez. Másik áttétellel,hogy ne pörögjön szét szerintem a 130km/h hoz nem, kell sok plusz paci!
Nem vagyok akkora(semekkora) tálentum mint itt néhányan de nem kevés km-et mentem MZ-vel és pannóniákkal. Szóval ennek tükrében ha megengeded? Tartós 130 km/h MZ-vel nem létezik. Van 130 csak akkor a blokk nem lesz tartós. Amikor még 60kg voltam és csak a nyélgázt ismertem ,nem bírt ki egy nyarat(nem szezont,nyarat) az ETZ blokk. Előzésnél kövér gázra tuti nem lesz 150 km/h,ha leáttételezed akkor elméletileg talán,viszont úgy meg tuti nem fogsz előzni. Lehet farigcsálni,tuningolni még eredménnyel is,de akkor meg nem utcára való. Szerintem.
Ez így igaz, mivel nem Trabi dugót alakított át, hanem azt a nyers, megmunkálatlan öntvényt, amiből a Trabant dugattyú készül...
Otthagytam mintának Páléknál anno a 251-es dugóját, és egy pár nap múlva kaptam egy nagyobb furatú "ETZ" dugattyút. Ami laposabb tetejű, mint a Trabié, és úgy emlékszem, a gyűrűbiztosítók is máshová kerültek, és kisebb csapszegfurat volt benne.
Amit ajánlottál Kawabiker kollégénak ,ZsoZsol, -az tulajdonképpen ugyanez! :D
Álom, édes álom. Mz 130-cal, élettartam, kis fogyasztás? Talán egy másik párhuzamos dimenzióban. Kevesebb pénzből rendberakod a környezetbarát színű vijjogót. És az alatt van jó futómű is.
Tökkelütött barátom volt így a GSX1100-assal: nehpogymá porse kájen lelőzze. Nekem lassan elhagyta az erő a kezem hátul, és beletörődtem a leesésbe a csillapítás nélküli hátsó rugózású lengőgépen, 4:1 kipufogó miatt jobbról kakasülő lábtartón 200 körüli tempónál. Aztán a városban megelőzte. Mikor helyet cseréltünk, 2 mili gázra befigyelt nála a beszraásjelző. Pedig óvatos voltam. Hátul azért más a helyzet.
Lehet, hogy én találtam ki. Annyira szidtátok itt, és a szocimotoroson is. BexArolt, már sokszor írtam. A piros Stihl drágább a Huskynál, és Huskyval jobban ment a gép. Kevertem Huskyt E85-höz 1:40-ben, nem oldódik fel teljesen. E85-oldódásban a BeszArol a kerál.
50 liter Arolom nincs, de ha jó árat adnak érte, eladó. :-)
Ne legyen Kawabiker a neved, ha nem csinálod meg azt a két ződ porosodó kotlófészket a garázsodban :P :)))
130 -> 150el ne akarj túrázni MZvel.
Ha a haverok 130al túráznak, akkor új haverok után kellene nézned.. MZsekkel én speciel nagyon szívesen túrázok, mert jó arcok és én nem felejtettem el honnan indultam. Valamint a statisztikák szerint ilyen 90 körüli tempóval hosszabb az élet is :)
Nem lenyomni kell senkit hanem tartós 130! És ha épp előzök odahúzzam 150ig ugye kell az a +20km/h előzéshez. Másik áttétellel,hogy ne pörögjön szét szerintem a 130km/h hoz nem, kell sok plusz paci! Kb. 25-30Paci elég lenne.... Az meg jó karbi,rezo,pici faragás.... De lehet faragni se kellene csak egy rezo is sokat dobna ha elvan találva.
"Nemrég széria 250-essel 1500-ös Ladát simán lenyomtam" én meg egy legújabb szériás Terjedelmes Rovert. Este 11 körül, kellemesen hűvös és finoman dunsztos levegő volt, amit valahogy különösen kedvel a gép. 2-ben szépen húztam neki, na erre odalépett a böszme gép tulaja is, visszarakta neki az ótómata vagy kettőt, (ahogy hallottam) de így se jött össze az utolérésem. Rövid (2-3 km) távon. Ekkor már nagyon mentünk, tovább nem kísérletezett. Máskor porse kajen elől próbáltam elmenni, de az valahogy nem jött össze. Csak csörgött-kalimpált az ócska berta dugó, kopogott az égés, menni meg nem ment.
Akkor szerintem [személyes vélemény következik] utcára felesleges megherélned. Egy rendben lévő szériával simán boldogulsz városban, országúton pedig könnyedén tartja a 100-110 utazót, még emberi fogyasztással. Sok helyzet van, amikor amúgysem tudod kihasználni a 19 pacit.
Nemrég széria 250-essel 1500-ös Ladát simán lenyomtam, pedig én csak a 4gangossal nyomom, ami azért lomhább az 5gangos társánál. Országúton előzgetni is simán lehet vele. Úgy, hogy tervezed egy versenygép építését, pláne nem bántanám a szériát. Szerintem ha használnád gyáriként 2-300 kilómétert, magad is rájönnél erre.
Olcsóbban kijönnél, ha a versenyszellemet letudnád egy BING, vagy inkább egy Dell'Orto karbival.
Az a 27,4Nm a 250-es értéke, a 301-esre (291ccm) 31 Nm-t írnak változatlan fodulatszámon. ('92 MK)
Nagy valószínűséggel a 301-es változatnak is ugyanaz a főtengelye, mint a 250/251-é. Pl KTM EXC 250/300 esetében is így van. Szóval nem okoz semmiféle gondot a nagyobb dugatyú és teljesítmény elvileg. A gond inkább ott van, hogy általában összedobják a nagy dugót a megfáradt cucokkal, aminek következménye, hogy rövid időn belül lehasal a gép.
Utcára meg néha néha Kakucsra kinézni vele. Versenyre majd később vennék egy másikat(papir nélkülit) és akkor rendszám+lámpa csak felrak.. Idén nem hiszem,hogy MZ kupa belefér anyagilag de addig is Kakucsra kijárnék vele.
Én vettem kb 5 éve valami 4500ért egy ETZ300 dugót, szereztem hozzá egy olyan hengert ingyen aminek a 72es túlmérete jól meg lett karcolva, de nem volt reszelgetve semmit. Így nem rontottam el a hengeremet. Ki szerettem volna próbálni és bevált. Fogyasztás alig emelkedett, nem fúvókáztam át, gyertya nem volt fehér, még egy kicsit sötét is volt. Alapból nem ment jól az ETZ-m sosem, és 5ösben 2 személlyel már megfogta a szembeszél, néha 1 személlyel is. Ha meg is pakoltuk akkor már kifejezetten gyenge volt. Baját nem találtam, nagyon szép volt a bele. 300asra fúratva sem ment 140et de 2 személlyel csomagokkal vígan tudtam tartani 125öt is ha nagyon muszáj volt, egyébként 110el nagyon könnyen szaladt. Kapott 1 foggal nagyobb első lánckereket. Így használtam 2 évig, kb 15-20ezret tekertem bele. Nem csörgősödött le a főtengely, hozzáértő fülek közé kerülve mindig megjegyezték, hogy szépen jár. Összegezve az én motorom használati értékét nagyban növelte a 300asra fúrás. Egyébként motort fúratni nem szeretek javító túlméretre, csak ha tényleg nagyon muszáj.
1: Arol 2T nek most hallottam először ezt a becenevét. Te találtad ki? ÁLLAT :DD 2: a husquarna xp ből kb 2 éve vettem 4 litert, azóta minden kisgép azzal megy. Még van félig. Nem vettem rossz áron, asszem akkoriban az 1 literes kimérős volt 2000 Ft/L ez meg vagy 6e vagy 6,5eFt 4L de simán ugyan abból a boltból, nem kamionról lepottyant ár. Kicsit gondolkodóba estem, hogy ugyan az van-e benne mint a literesben. Ennek a kannájára nincs ráírva az XP csak h husquarna 2t olaj 1:50be használjam, oszt ennyi. Előtte egy 4 v 5 literes (nemtom mekkora létezik belőle, de még meg van) kannás stihl olajat használtam el az jobb volt. Ha szerelni kellett, akkor tisztábbak voltak a motorok belülről, ezzel a husky olajommal van egy kis koki a dugótetőkön, 1:40be nyomom. Na ennyit kitérőnek.
Kérdésre rövid válasz: olajokat sztem ne keverd. Megelőző gondolat: hogy miért ne arra nincs igazán indokom, csak ilyen érzelmi alapú dolog ez nálam :) használd inkább a husky-t 1:50 be, az arol is pézbe kerül és egy szemét. Esetleg jó érv mellette ha van otthon 50 liter és nem tudsz mit kezdeni vele, de akkoris inkább add el :)
"Traban dugó csapszeg furatra mi a legjobb megoldás?"
Csmisi megoldásán kívül van még egy lehetőség :
- keresel egy dugattyúöntödét, és elviszel egy széria MZ dugót. Megmondod, hogy ilyen dugó kell, csak 76-osban. A többi már az ő dolguk. A Trabanté 1 az 1ben nem mehet bele. Viszont a fogyasztáson kívül számolj a főtengelyed nagyobb igénybevételével is. Szerintem ne öld meg azt a motort.
Bár nekem még mindig nem esett le : Utcai használatra, vagy versenyre akarsz motort ?
Olvasgatva a beírásokat,nem tudom megállni szó nélkül.Eszement eszmefuttatásokat olvasok.Felfurás,300 ccm .stb.Gyerekes nagyotmondásnak tünnek.Most divat,ha kell ha nem furatunk.Véleményem szerint a furatás egy szükségmegoldás.Túl nagy csodát és telljesítményt ne várjatok tőle!
Haverom RF400 nyitott dobbal úgy elhajtották egy 14 ezer forintos helyről mint a lepkét, pedig a rokonja ott a góré. Nem tudom melyik KPM ről beszélsz, de biztos nem a szolnokiról, persze miért is vinnéd jó helyre a motort. Soha nem indíttatták még be.
Igen kellemes volt műszaki után elmotorozni 24 liter benzint a különbözetből, egyben nem is volt kedvem beletankolni, csak 2 fogásban sikerült...
2 éve futózni kellett a motort mert lejárt, így egy közeli 14 ezres helyre vittem, ott többet kukacoskodtak mint szolnokon, persze full gyári állapotban került a szemük elé és mégis. Szolnokra hordtam az ETZket is, soha nem volt olyan alkalom, hogy ne a traktorbelsőből saját kézzel kivágott sárfogó gumi legyen rajta. Valamint jóérzésű ember képes összepiszkítani a kezét, hogy 8000 forintért betekerjen az ülésbe egy kapaszkodót. Aztán te tudod.
Nekem most ha igazat mondtak a dugó-csapszeg közt perselyezve van. De ha letudnak gyártani olyat a Pálék akkor beszélek velük,mert a perselyezésben annyira nem bízok. Ők nagyon jó dugókat csinálnak kocsikhoz,tény nem egy gyári de nem is hulladék. Kösz az infót!
Kb. 10 éve csináltam az Öcsémnek a 251-esébe "Trabant dugós" átalakítást, a saját kútfőm alapján...
Pesten az Üllői úton bementem a Pál-dugattyú készítőhöz, hogy megbeszéljem vele a nagyobb furatú dugót...
Csak annyit kérdeztem, hogy a nyers Trabant dugattyún a furat van-e olyan kicsi, hogy 20 helyett csak 18-ra fúrja?! És hogy leesztergálja-e olyan laposra, mint az ETZ dugó teteje? Azt mondta, hogy minden további nélkül elkészíti! -Alig volt drágább, mint egy széria Trabi dugó...
-Ja, és mellékesen fasza krómozott gyűrűt adott hozzá! A bejáratás után igen disznó MZ lett belőle. Kár, hogy már nincs meg... :(
Nekem 18-as ból.Az agy jó,4-seb.TS vagy kis ETZ hátsó felni.Meg kell nézni melyik milyen széles.A küllőt sajna le kell gyártani.Nem lehet egy hosszú küllőn tovább vágni a menetet,mert a menet mángorolva van rá,igy sokkal többet bir.
Hát a futómű persze hogy bonyolult dolog.De ez nem is VB volt.Szoc.(szegényházi)formula.Egyszer Nagyváradon utcai ETZ-vel(nem kellet szálitójármü)110körül iszonyúan rázza a kormányt.Többen több tipp:guminyomás,teló-csillapitás,kiskerék,kormánycsapágy,stp.Avégén kiderult a lengővilla kotyogott.Hát persze hogy bonyolult a futómú.Szerintem kevés jó váz-szakember van.
Olvastam külföldi fórumon,hogy suzuki dugót raknak bele páran. Amugy prox nem gyárt MZ dugót? Vagy trabihoz valami megbízható cég? Traban dugó csapszeg furatra mi a legjobb megoldás?(Már annyi félét hallottam-láttam)
Én az utcán is rezóval jártam,az nem ért le!Ezért volt öregasszony...a szatyros fajta!Nekem a Dobos úr megbizható,utcai gépet csinált.Mondta hogy vigyázzak rá,mert az utolsó"six days"MZ dugattyút rakta bele.Egy téli éjszakán megszoritottam,elrepedt a dugó csapszegtől csapszegig.Ment,de szörnyű hangja volt.Ez lett a vége annak a motornak.
Első hulladék 4T gépem(Mielött páran beszólnak nem azért hulladék,mert zőőőőd hanem mert 4T) Az bezony 16" első kerekű volt és még most is emlékszem milyen kezes volt lassú fordulóban a "halszálka mintás" me33 gumikkal:) Én barom azt hittem kiskirály vagyok 4T vel mikor még kevés 4T volt erre mostmeg vissza sírok a2T re:)
Elakartam ma vinni eredetvizsgára és mászakira a gépet erre nemjött össze:( Kb. 3km re jutottam de a karbit 3szor pucoltam ki. Konstatáltam,hogy a 6éves rozsdadarabokkal a tankban nem jutok el Ceglédig. Hazajövök erre ömlik az eső,áram elmegy,jégeső,stb. Na jó ez kiválló alkalom a rozsda írtásra pár liter vegyszer elhasználasa és tankon keresztől benyulva pici drótkefével meglett az eredménye. Ezekután jöhetett a bekarburálás. Sajnos még felül dől bele a benzin de pöcre indul alul-középen jó. 1/4-2/4 között kb. 3/8 gázon megy 100at de ha tovább húzom lassúl és elkezd besokalni a benyába. 3/8gázálláson is kibirt első pár fokozatban pörögni egész szépen és nem csörög. Fordulatszám mérő kihajtást meg főtengő nem forgatja:( Hátsó gumi lukas lesz,mert vasárnap lett fújva és 0bar volt benne ma.
Röviden ennyi még most is izgulok nevemre tudom e iratni és minden zökkenőmentesen fog e menni:(
Lejtőn kipörgi. Ennyiből jobb az ETZ-t túláttételezni, mert akkor a 4 lehetne picit rövidebb a gyári 5-nél. De inkább 6 sebesség lenne jobb, 1,2-es áttétel már túl nagy ugrás felül. 10%-os urgások kellenének. Tehát 5. 1,0, 6. 1,1 7. 1,2 .
Nekem most 14-es lánckerék van fent. Egy személlyel még a 125-ös hengerhez is rövid, de sokkal kevesebbet kell váltani. 60 felett detonál E85-tel is. Kevertem 40-es keveréket Husqvarna XP-vel, hét végén ki kéne próbálni. Lehet, hogy kell még benzin az E85-be, mert nem oldódik fel az öszes olaj. 1:40-nél hígabbat nem nagyon akarok, szerintem az 50-es vékony. Plusz benzin az E85-höz, hogy feloldódjon a 2T olaj, és BeszArol, vagy occsó Favorit 1:50-be+ hozzá Huskí 1:100-ba. 1:33-as keverék.
na igen ez már nekem is eszembe jutott,persze nem igy van ez.Mikor mentem vele 103-105 öt akkor sem kellett teljes gáz,inkább olyan jó 3/4-aztán efölött már hiába huztam nem volt értelme,de ha ráfekszek majd egyszer a tankra kiváncsi leszek kipörgi e még azt a maradék gázkarállást. De megigérem aki kételkedik a félgáz 85-90 ben hogy ha sikerül elmenem pl a győri turára,mellém jöhet a motorjával és ránézhet hol áll a gázkar.
hejj, ha bele lehet kotyogni... en is 16os elso kerekkel kozlekedtem ottan ahol idot mertek es semmilyen oregasszony es zebra nem maszkalt elottem anno, de Mazsi (I am story: mazsolmaany) altal leirtakon tul az egyik legfontosabb, hogy ha 16os elsokerekk kerul bevetesre, akkor a kipuf konyok (felteve ha s z e r i a -ezt a szot ismeritek???:)))) ) nagyon kemenyen leer!!! evvel tessenek vigyazni, nehogy a munkatok gyumolcse rogton a kavicsagyba vesszen!!!!!! a fektavon valoban lehet goromban viselkedni, de sztem a gumi meret miatt!!! mar csak egy jo (minosegu es meretu) gumit kell raja szerelni. ui. kerek ki/beszereleskor mindig (nekem legalabb is) le kellett szerelni a munkahengert, de hat megeri.... hajra!!! Tartalek BB
Nem. Ugyanis szedtem én már ki belső szimmeringes főtengelyt szimmering nélkül. Ráadásul az az oldal itt pont takarásban van. A csapágy méretét lenne jó tudni. Mondjuk a tűgörgő miatt jóeséllyel nem Trophy, a hasított alsó szem miatt valószínű /1.
Pontosan az erőkar: 16-os kerékhez más az aránya ugyanannak a tárcsának, ezért jobban tudja fékezni! A jelenség olyan, mintha 18-as kerékhez nagyobb tárcsád lenne. (Ami meg tudjuk miért jó...)
Gyári 16-os tárcsafékes első kerék nincs."átfüzök egy hátsót előre?"Nem.A küllök hossza nem jó!Nekem volt 16-os kerék elöl,igaz 250-es ETZ-ben.Fordulékonyabb, mert meredekebb a villaszög.Viszont kicsit idegesebb is.Pl.leboritott mocival fordulsz az öregasszony meg ballag át a zebrán,fékezel és a motor felegyenesedik.A kis kerék miatt nagyobbat tudsz fékezni.Féktávon mindenkit kifékezel!Kézenállás a kormányon! :) Ezen a fizikaórán nem voltam ott...Ugyanaz a fékberendezés,kisebb a kerék jobb fék!Ez valami erő-erőkar...Probáld ki!
Extrém kemény anyagnál elképzelhető, hogy egy MZ 50-70-es tempóban kibír fúrás nélkül 100000km-t. De a gyári anyagnál nem valószínű. Ahoz nagyon jó olaj, szuperhiper légszűrő kellene.
Mert a gokartokat sűrűn szervizelik, cserélgetik az alkatrészeket. A hangos rezó miatt nem hallod a csörgést. :-) Az is biztos, hogy nem Nevesincskence 2T olajjal üzemelnek 12000-es fordulatszámon.
Sokminden függ a használattól, bár a gyakorlat éppen az ellenkezőjét mutatja. Ezek gyárilag nagyon jól sikerült motorok. Ismerek egy öreget, aki (mint nyugdijas versenyző) mielőtt ETZ re ült, Ts 250/1-el motorozott. Több mint 100 e km volt benne mikor eladta az egyik közeli településre. Ez x éve történt. Azóta a motorban tudomása szerint több mint 150 ezer km van. És még jól működik.
Fúrás nélkül.
(lehetséges hogy azóta meggyűrűzték... ez nem kizárt).
Szerintem nem rossz teljesitmény. Ja és végig ásványi keverékkel, hiszen az élettartam is számit. Na meg persze ezek az emberek a régi időkben nőttek fel, akko még nem szintetikusoztak orrbaszájba:)
Nem lenne egyszerübb megnézni a belső szimering-külső szimering dolgot?:)
Vagy szemre ha fejedben van a Ts 250 és a TS 250/1 szimering belső átmérő mérete, vagy egyszerüen ezt összehasonlitod a csapágyak helyein a csapok átmérőivel..?
ahoz képest hogy 2 sorral indult az egész pár éve, most meg kb. 8-10 megvan, az nem rossz szerintem. Itt is vannak ám dörzsöltek. Pl. hogy csábitsalak egy kicsit, vettem már peregy tankot gyárit, gyári 6 voltos röpsúlyos gyujtásegységet kompletten, váltóalkatrészeket, kuplungot, karosszéria alkatrészeket olcsóért... ésatöbbi. Néha itt is akadnak ugymond veterános 'kincsek'.
Ott van egy kis kavar. Valaki(k)nek megtetszett a történet anyagi része és úgy gondolták ,hogy ebből lehet kaszálni. Szóval tudtommal az Old Motors csinálja régen,a másik csapat pedig .............khmm.
www.oldmotors.hu/kepek/2010borzek.xls
Amúgy semmi közöm senkihez,csak van igazságérzetem.
Akkor tárcsafékes 16" kerék nincs? Maximum átfűzök egy hátsót előre? Miért nem javaslod a 16" kereket ts250/1 elejébe? Szerintem kezesebb lenne szűk kanyarban.
Olvastam már rólad legendákat véletlen nem tudsz nagyon olcsón jó állapotú ts250/1 tankot illetve a standard kormányt? Meg egy kérdés,ha jól rémlik nekem a kis etz -k első kereke 16" és az ugye berakható a nagy etz villájába?Mert már etz eleje van a ts alatt de sajnos 18" az eleje ami nekem nem szimpatikus megoldás. Kipróbálnám 16" elsővel...
Karbikról kinek van rajza,adata? Ilyen karbit még nem láttam,hogy nem csavar fogja az úszóházat hanem pánt. Leszedem és megvan miért nincs alapjáratom,mert az alapjárati rendszernél fuvóka helyén egy csavar:( ez ts karbi vagy es? Egy biztos nem etz karbi.
Veterán újságban esemény naptárban van börze Szolnokon de a weboldalon nincs és a rendezvény szervezők oldalán sincs. Googleval se találok egy oldalt se ahol írnák. Holnap felhívom a telefonszámot ami az újságban van. Gyöngyösi börze nagy szokott lenni?
Azért minek másik főtengely? Felkell rakatni és eredeti méretre munkálni!
Nekem volt motorban javított főtengely de régen melóhelyen is csinálták vonatokhoz. A lényeg hozzáértő csinálja ne a sarki fűszeres aki vett praktikerben egy co gépet 60e ért!
ZsoZol! A 6953 nekem segít a Ts-hez főtengelyt keresni, mert a kuplung kúpja teljesen be van rágódva, sőt már golyós módszerrel volt rögzítve. Én is néztem azt a vaterán, de a kúp annál is gyanús. Most találtam a neten egy "felújított" főtengelyt, 13-14 e. forintért. A héten megnézem, hogy milyen. Kellene még sok minden, pl. a kuplung agy is. Minden ötletet, segítséget köszönök!
Én a Ts-t az autóklubhoz vittem, vetettek rá egy láncvédőt,beállították a féket(amire az nkh-nál azt mondták hogy cseréljem ki a fékpofákat) és meg is volt a műszaki.
Ahogy elnézem, lehet, hogy ez a Vaterás tengő 4gangosé. Az arányait nézve lehetséges. Méreteket kellene kérdezni az eladótól, vagy legalább a rajta lévő csapágy méretét.
Ha 5 gangoshoz keresel, akkor Vaterán pont van egy, meg az ETZ főtengője is jó bele. Ha 4 gangoshoz, akkor kissé komplikáltabb a dolog, de Trophyéval cserés, ha azt tudsz szerezni. Börzén szokott lenni.
Nem ismerem az utángyártottak minőségét, mindenesetre a gyári is el bírt nyekkenni, akár üresen felboruló motornál is. Szolnokon szerintem sikerrel jársz, nagy börze szokott lenni.
Felügyeletnél ahol a következőket kapod pluszban: -elhajtanak a picsába,hogy nemérnek rá csak 3hét múlva -kötöszködnek olyanért amin nehéz változtatni(pl. egy mz esetében a dobfékeseknél fék kapcsoló vagy a 6voltosoknál az eredeti index relé....) -várnod ekll egy egész napot a 15perc helyett
Ha nincs a nyergen keresztben kapaszkodó és gumilebeny a motor seggén az a baj ha van akkor meg az. Első esetben közlik balesetveszélyes második esetben lehülyéznek mi az a szar rajta ha nem gyári gumi vagy kapaszkodó. Régibb sportmotoroknál még a gyári kipufcsőbe is belekötnek,hogy hangos.
Szerintem az jó ár ha minőségi a kormány és a króm. Kérdés egy enyhe eséstől nem hajlik vagy reped(túl lágy és túl rideg se jó) meg a krómozás tartóssága kérdéses. Utángyártottról vélemény?
De ha jól tudom vasárnap Szolnokon börze,majd lesek standard TS kormányt meg /1 tankot.
Ülj le, vegyél magad mellé piát, csócsát, mert ezt most kifejtem :-)
Hol is kezdjem...szóval mikor a szovjetek 1941-ben visszatámadtak, akkor.... na jó, nem ilyen régről. Kis típustörténet : Kistroffen, nagytroffen csak egyfajta kormánnyal volt szerelve. A kistroffené felfelé ívelt, a nagyé lefele. Utána feltalálták a púpost. Eredetileg lapos kormánnyal voltak szerelve, de néhány prospektuson lehetett látni magas kormánnyal. Az már annyira nem tűnt sportosnak. Utána jöttek a TS-ek. Volt lapos és magas kormány, ez a kis és nagy köbcentisek közt cserés volt, mivel megegyeztek. Viszont : Az ETS-ével nem egyezik a TS lapos ! Nagyon hasonlít, de mégsem ugyan az ! Kicsire és nagyra, standardra és deluxera került lapos és alacsony is. Magyarországra viszont úgy rendelték, hogy deluxe magas kormánnyal, standard meg lapossal. A lapos kormány aszfalton vagányabb, de terepen a magas kormány jön jól, mint ahogy az oldalkocsison is. Jött a /1-es széria, de a kormányok nem változtak. Végezetül az ETZ, ami csak egyfajta, magas kormánnyal jött le a futószalagról.
Lényeg a lényeg : Egykori Standard TS MZ kormányára van szükséged, börzéken beszerezhető.
Googleval képeket kerestem és nemértem! Sok ts250 és ts250/1 nél ilyen lapos kormány van mint ETS kormánya. Na most olyat mofában,vaterán,sehol nem látok?
Olyan kormánya nincs valakinek eladó? Mi a pontos neve,hogy keresek rá? Az ETS kormány vagy volt eredetileg valamelyik TS ben is? Egyéb sportos alternatíva?
A rezonátor a motorhoz van méretezve.A pályához az áttételezéssel állitják a gépet.Általában úgy hogy a leghosszabb egyenesben kiforogja a végsebességet.
tegnap is voltam a pannoniaringen,mint irtam is,csak nem irtam le pontosan.AZ egy jó pálya,bár sztem mz nek még nagy is.Ha 80-90-100 al mész rajta sztem majdnem gond nélkül mehetsz végig rajta a kanyarokban lassitás nélkül. 5 km hosszu kb.
Ja! Én simán 1mm-es lemezből csináltam a rezonátort. Először kilágyítottam a lemezt, hogy könnyebb legyen alakítani, amikor kész lett felmelegítettem és olajat égettem rá, így olyan barnás színű lett és nem rozsdásodik.
Én készítettem egy rezonátort a tervezőprogram alapján de még nem próbáltam ki pályán. Mindenesetre nem úgy néz ki mint a MO FA ker-nél. Gyorsgázkar pl.: szolnokon a Fehér Hollóban vagy bármilyen enduros boltban. A FH-ban 3-4000 Ft.
Kipuft akkor kezdjek el házilag próbálgatni? Méretez,felrak és próba... Ha nem jó átszámol áthegeszt megint próba :) Havernak van profi ipari CO meg nagyon szépen dolgozik. Milyen anyagból érdemes csinálni? saválló nem rozsdásodna de nehéz hajtani vagy sima 0,7 bililemez és hőálló korrozióvédő alapozó ha még EU tag ként árulnak valahol? Sajna minden jó vegyszert kezdenek betiltani:S
A kipufogóról én még sok jót nem halottam, az ismerőseim közül senki nem használ ilyet, talán nem véletlen. Nekem is volt "kiskoromban" 250-es ETZ-n de semmi extra.
Ami nekem most bevált az a gyorsgázkar, kagyarból kijövetkor nem kell ujjat fogni a gázkaron, és nem utolsó sorban nagyon gyorsan emeli a subert.
Én szolnoki vagyok, veterán börze: Kánya Zoli (AVB) a sógorom vagy valami ilyesmi, fenn látható az én motorom, ezzel talán elárultam mindent, de ha nem akkor:
MZ kupában indulok ujoncként
Az előző képen lévő motort most építjük a haveromnak
Kakucsra járunk bár sokan javasolták már Brezovát, még nem próbáltuk, de Kecskemét-Kakucs -Brezova durván egyforma távolságra van tőllünk, utcai motorom jelenleg nincs tavaly ősszel adtam el egy japán endurot.
Ma voltam egy ringen.Gokartverseny volt.Kb 100 gokart volt,abból 3 volt 4 ütemű.A többi 2T volt.Hogy azok mit pörögnek :)). SZtem 10-12000et biztos.Voltak kisebb nagyobb ccm esek.És a motorjuk milyen csendes,mármint nincs semmi zörej és csörgés.Egy nagy rezo dob volt rajtuk,nagyon mennek.Nemtudom milyen 2T olajat használhatnak. A 2T mindig is lesz szerintem,és ez jó:))
Ledes km/h és ford mérő kapcsrajz van neten valahol? ledmeghajtásra uaa180 t gondoltam ha megy 5voltról(rég építettem vele) De mivel kellene az impulzusokból feszt csinálni? 555-741? Ugye a ford mérőnél a gyújtzástól lelehetne venni bárhonnan csak jó szintillesztés legyen a km/h hoz meg egy mágnes a küllőre és mégnes érzékelő mint bicaj óráknál.
Elektromos indexet csinált valaki? 555 re gondoltam ott is az elég sokoldalú ic és olcsó.
Krómosra szeretném na de eddig még jobb tankot nem találtam:(
Mentem 1 karikát a géppel az utcában. Lesz vele meló dögivel,de mind pepecselős apróság viszont a blokknak szép a hangja de füstől mint atom(kérdés szimering vagy az ezeréves keverék). Volt olyan olcsó 2T olajom ami így füstőlt olajosflakon kibontása után egyből.
Ami tény: -első körben nevemre íratni -elöl-hátul nagyon puha a csillapítás azzal kezdenem kell valami,mert kanyarvadászatra ehez képest sportmotor az es125/1 így mind a négy telót felkell keményíteni -veszek egy szatyor nagyfényerejű ledet és kap ledes indexet,helyzetjelzőt,féklámpát -km/h és fordszám mérők szokásosan remegnek így 12 vagy 24 ledes km/h és fordszám mérőt építek -lapos sportos kormány kell bele -eredeti tank kell rá -elején picit ültetni(16" felni tárcsafékkel belemegy?) vagy sportkormánnyal elég lenne fentebb engedni a telókat ici-*picit? -matt feketéről átfesteni metál feketére(bele a tank tetejére pici caferaceres stilusban fehér kockázás) -hájdenáú részer gumákat feldobni
Aztán következő körben szerezni egy másik 250/1 blokkot amihez csinálni forgótömeg könnyítést,34es karbi,hengert picit átfaragni,rezót méretezni.
Ez az a tank, bár így embléma, betét és gumi nélkül nem tudom, hogy megér-e ennyit. Mondjuk nem kötelező, hogy krómosra kell összerakni, megcsinálhatod 'Standardra' is.
Nem feltétlen beszél valaki hülyeséget csak azért, mert nincs igaza.:) De tökmindegy...annyira kevesen vagyunk az egyéb szennyezőkhöz képest, hogy biztosra veszem: nem a 2T motorok miatt pusztul ki a jeges maci.:)
Húzzanak katalizártort a buzik a vulkánok tetejére is onnan is jön co2! Meg amíg a tuningolt kopott pdtdi rák keltő szart okád előttem addig 2T forever!
Még a vételárat nem alkudtuk ki. Kaptam egy valag alkatrészt(es,ts,etz) meg elhozta futón. Látatlanban mondtam 55 de majd megbeszéljük,munkatársamé,mert picit sokkalom(azthittem több alkatrész ad mint amit kaptam). Fesszabra is mikor mondtam 1500 erre aztmondja oké mikor hozta a feszabot mondja inkább legyen csak ezer:) Ma írtunk adásvételit a szürkeforgalmis tulajjal,remélem jövőhéten már lesz biztosítás,eredetvizsga,műszaki és go okmányiroda.
Szerintetek mi a reális ár egy szürkeforgalmis ts250/1 ért?
Elismerem a mértéktartó(bb) tudományos körök a vízgőz hatását "mindössze" 60%-ra teszik,de ez sem kevés,a szén-dioxid csak 25, az ózon 8, a metán, dinitrogén-oxid és egyéb gázok a maradék 7 százalékért felelősek.Azért nem pont ezt szajkózták eddig.Igen,elképzelhető,hogy átbasztak az egyetemen:-)).Nem nagyon szeretnek évtizedes dogmákat felülírni,még akkor sem ha bebizonyosodik az ellenkezője.Főleg ha egy élet munkája van benne.Nem ez lenne az első eset. De nem offolok tovább.
a gyújtásoldali főtengelyszimering állapota alapján a váltóoldalinak is nagyon rossznak kellene lenni, de nem csipkedi a váltóolajat, még a tavaly tavaszi challoils 80w90 van benne ami még mindig tiszta és szint felett van
Ami pedig a 2T vagy 4T környezetszennyezését illeti,szerintem nem kellene a kardodba dőlni mert nem villanyossal jársz. Csak marketing+lehúzás az egész. Az üvegházhatást előidéző gázokból van egyféle ami az említett hatás 95%-ért felelős,ez pedig a VÍZGŐŐŐŐŐŐŐZ! Gyakorlatilag az óceánokat kellene betiltani:-) A többi csak duma,hogy fogyasztásra serkentsenek illetve kötelezzenek bennünket. Vegyél új hűtőt,deo-t,euro nyócas motort stb.
A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Motorok ť Aprilia ť Sr 50 Ditech 2000 (50) Sr 50 Ditech 2000 (50) Az ítélet értékelése 5,0(1 db) Az értékeléshez lépj be itt. A megbízható olasz Szöveges ítélet
Ahoz képest hogy 50-es az enyém 90-et ment:most nemrég vettem rá Egy sporkipufogót.Én nagyon szeretem télleg jó kis motor még mindig meg van. Hibalista
- Hát amikor megvettem főtengelycsapágyas volt elvittem szervízbe kicserélték a csapágyat 30000 ft volt az egész,de elfelejtettek szólni ,hogy el van kopva a futófelület és így olyan mintha nem csináltak volna semmit.Ezután erőt vettem magamon és magam szétszedtem,abszolult nem bonyolút motor.Rendeltem bele főtengelyt ami egy 20 as össze lett rakva azóta semmi baja."
Mein Obergruppensexfuhrer! Tegyél kifelé álló könyököt a kipuf végére, akkor nem lesz a csaj szakibácsi szagú. E85, eperillatú olaj csodákat művelhet. :-)
A motorozás élvezet. az autózás is. De! Még nagyobb élvezet lenne, ha nem élné fel egy óra élvezet a napi béred, és nem segítenél rá vele a megdöglésre. Én sokkla jobban élvezném, ha elektromos géppel suhannék (vagy repülővel repülnék), illetve nem tej, hanem ét-olaj szolgáltatná a guminyikkantó forgatónyomatékot.
mire gondolsz? mitől lehet még olajos a kipuff füst? amúgy a kipufogó vége nekem is száraz, nem a füst mennyiségével van gondom (lényegében csak szivatózáskor füstöl), hanem a büdösséggel, ami még a láthatatlan gáznak is van most cseréltem főgengelyszimeringet, akkor láttam meg az elforgó csapágyat
Nem lehet hogy mást is leszarsz a blokkoddal kapcsolatban és azért olyan olajos a kipuffüst?? Nekem ETZ 251-en porszáraz a kipuff vége 1450Ft-os MOL Sprint 2T-vel. És a füstöt is csak hidegen érzem jelentősebbnek.
hát igen,a csapágyház is rossz de azt valamikor megkentem csapágyrögzitővel,az szépen tart aránylag most is,egy nagyon minimálisan látni hogy nem fog rendesen a ragasztó,mert ha elmozditom oldalirányba a főtengelyt a blokkban,akkor látom ahogy a csapágykülső és a blokk közti helyen az olajfilm mozog.De ez nem is lenne probléma.A nagyobb golndot mint irtam a főtengelyen a csapágy elfordulása okozza nálam.Vagyis engem zavar,mert nemtudom hogy akkor most hogy is forog a főtengelyem,a csapágy gyűrűben vagy rendesen a csapágy is forog.Ezt nem lehet tudni,emiatt szeretném megcsináltatni.Meg a másik baj hogy a gyujtás ideje bizonytalan.Mikor én ezt a blokkot még valamikor szétszedtem ugy 18000km rel ezelőtt,akkor tettem bele uj főt,csapágyakat,és amit kivettem pl jobb oldalról az magyar csapágy volt és sima,nem c3as.Lehet az tette tönkre a cspágyházat a blokkban,lehet az kezdett el forogni a blokkban még régen.Ekkormég a főtengelyre mikor feltettem az uj csapágyat még viszonylag szorosan ment fel a csapágy.De hát most nem.
Miért,milyen árban van ez a felszóratásos művelet?
az én 150-es etz-m főtengelycsapágya is ugyanezt játssza, mzclubhungaryn azt mondták hogy a főtengely gatya és ez minden kists és kisetz motoron előjön 20-30 ezer km után, ja és hogy a főtengely szét fogja verni először a csapágyat aztán a csapágyházat és lehet blokkfelet is cserélni én leszarom :(
Az én kipuffom kivezető csöve a dob végén hátul ha belenézek tök por száraz.Néha egy városi menetel után jön ki füst belőle,de az is minimális,mikor meghuzatom vmi főbb uton,utána aztán ujra nem füstöl már.
Ki mit szól ahhoz,hogy:A kis ts em jobb oldali főtengely csapágy belső gyűrűje nagyon könnyen forog a főtengelyen.Arra gondoltam felszórattatom fémmel és megköszörülik méretre.Ti mit mondotok erre?Vagy más ötlet?
1:50 van az útmutatóba írva, úgyhogy azt 10 literhez 2dl tavaly végig gagyi shell 2t-vel jártam, 1300 körül adták literjét, aztán idén tavaszra felbaszták 1800 forintra, annyit meg nagyon nem ér meg, főleg, hogy 2-ért kapom a repsolt de a bűzzel nem birok mit kezdeni
szegény motor, már azon is gondolkodtam, hogy nem műszakiztatom le, hanem eladom és veszek négyüteműt így 3 év MZ-zés után már hányingerem van a 2T olajok szagától, az utasom haját minden motorozás után mosni kell, mert nem lehet megmaradni mellette, de az én ruhám is hasonló aromás :( most próbáltam Repsol moto sintetico-t, de ezzel se sokkal jobb :(
Nem tudja valaki, mennyibe kerül mostanában egy műszaki a 150-es ETZ-re? 2 éve egy nagy suzukis autószalonba vittem a motort, kikötötték, hogy reggel 7-re jelenjek meg, aztán nem volt kedvem nevetni, amikor közölték, hogy délután 3-4 körül lesz kész. Ezt idén szeretném elkerülni.
Gazdaságosság?A motorozás élvezet,jó érzés,feldobja a kedvet stb.Bánja a facc hogy mennyit fogyaszt,milyen drága bele az olaj,sőt hogy épp kifekszik a hajtókar.A gépnek lelke van.Na azt kell kihajtani belöle! .'-)
Csap.fészek - telj összefüggésben felhozom a turbos gépet , erre jössz itt ezzel a dumával . Ki vesz azért dragot , hogy aztán méricskélje a fogyasztást , meg hasonló faszságokat .
Busa - Simson hasonlat , hogy jutott eszedbe ? Miért nem az állati erővel hajtott biciklidet hasonlítod a Busához ? :-))
Arol 2T-től megkiver a víz . Ki az a hüllle aki 1000-ért vesz olyat mikor 1200-ért van sokkal jobb is ?
Haverod meg egyenesen kőkemény . Szerinte szar a D Sportmax , a ruszki pedig jó ,mikor meg megkérdőjelezem ezt azt elméletet , hadovál össze vissza .
Tök aranyos mikor 10 éves használt olajtól csodákat vár , de azért közvetve egy egész gumigyárat lehülyéz nagy arccal ...... :-o
Szar kenés miatt??? Nem kell szintetikus olajat venni. Gyertyacsere? Vegyél egyhengerest (de ne 2 gyertyást). :-) Az erős gyorsulás, nagy fékezés nagy tempóról soha nem volt, és nem is lesz gazdaságos. Papíron gyenge gépet kell venni.
nsr, tzr, rgv, kr, rs pont nem hosszú élettartamú, gazdaságos alkatrészárú olcsó gépek, amikhez a 800Ft-os Favorit, vagy 1000Ft-os Arol 2T olaj is megfelelő. :-)
Az első motorom P10H volt.(Nem ilyet akartam...)Akkortájt KGST gumik voltak.A 19-es kerékre volt szovjet és lengyel,ezek nem is gumik voltak inkább műanyagok.Ha esett az eső,útvonalat kellett tervezni,különben tuti perec.Én akkoriban sárga-keramitos utcában laktam,gondolhatod...
Szerinted a sportmax meg a ruszki gumi egy ár és kategória? azért 190/55 méretben 100Le feletti motora pályára is ajánlott méregdrága gumitól mit vár az ember annyi pénzért? A ruszki ocsó is és azt tudja is amit egy túrázásra használt szoci gépen tudni kell. Nem kopik elvan 20évig és filléres. De a sportmax nekem hirtelen úgy megcsúszkált többször is!Semmi előjel nem szép finoman hanem hirtelen.
Vagy ez a csodás sportmax van mz re való méretben? Mert ha nem túl drága akkor jobb mint a veerubber XDDDD Én a kettőt nem egymással hasonlítottam hanem kategórián belül! FELFOGTAD?
A képen lévő Suzuki blokkos csoda ha jó magasra állítod az alapjáratot , akkor kis tulzással kb ott 122 Le , nyomaték is van , mert 1500-ös és még meg is van etetve , de érdekes módon abban bírja a csapágyfészek :-o
Ha mindenképp baromságokat zagyválsz , legalább gondolt át mielőtt megkínálod vele a népet ....
Vagy ma megint vicc napod van ?
Dunlop SpotMax kaki , viszont a kőkemény ruszki gumi facca ?? Menjél a C vágányra , azokat oltsad ilyenekkel , azok még el is hiszik :-)))))
2T -t a szar kenés miatt évente generálozni kell ha sokat mész akkor meg váratlan meglepetés nem ér és kevesebb alkatrész így kevesebb pénz. 4T t meg nemfogod 20e km után széthúzni de ha bent elszabadul a pokol mindent lerendez az meg nem olcsó. 4T nél se olcsó a szintetikus olaj ugye 16eft a 4liter ami 5-10ekm. Gyertyacsere 4T re eleve 4gyertya az már 4x3e=12e és sűrűn mivel minden gyertya duplát szikrázik ugye a japánok 1-4 2-3 sorba kötik és a 4t nél csak minden második fordulaton van munkaütem.4T nehezebb is így erősebb gép kell azonos menet teljesítményhez amihet kétszer olyan drága erős lánc és a fékbetét is hamarabb kopik,mert 200+Kg -t fékezünk! Ugye 0.5m*v^ aki tanult mechanika3 -t.... Olyan nyalánkságokról meg szót se ejtettünk, hogy szelep hézag állítással 2évente elcseszni egy délutánt az életemből.... a nagyobb teljesítmény miatt drágább járműadó és biztosítás!Átírási illetékek....
Nem hiába mindneki segg hülyén jön ki a nedves lukból és idővel okosodik.... Külföldi oldalakon mostmár értem miért látok sok 30 túl idősebb motorosokat 2T gépekkel(nsr, tzr, rgv, kr, rs). Azt meg ne mondjátok,hogy pályára és közútra nem elég egy 2T 250ccm japán vagy olasz pöcsköszörű.
dunlop sportmax az mióta gumi? Hirtelen csúszik mint a takony,szarabb a michelin macadamnál is ami legalább nem hirtelen hanem egyfolytában csúszik.
Pirelli megnem mondom mi volt a tipusa ami volt nekem gyorsasági seggemberregőn nagy ccm -re meg diablo super corsa vagy metz. racetec amit rakni szoktam. Nagyon sok gumit próbáltam de általánoságban a pirelli és metz. márkák termékei jöttek be.
Bár a tudás jobban számít, a vee rubber első és ezeréves asszem orosz hátsóval mátrában úgy mentem a trofival,haver csak lesett:))))
Se szeri se száma mi baja lehet egy motornak, MZ után el se tudtam volna képzelni, hogy mi érhet még. Az a cumi, mikor felújítod, valami eltörik és egy kis kis fém beköszön a dugattyú alá, meg ide oda, és tönkrevágja jobban az egészet, mint mikor belekezdtél.
A mai napon azt mondom, hogy megvenni a legolcsóbb papíros szemetet aminek nem görbe a váza és rendben vannak a blokk csapágyfészkei, nem is lyukas meg nem is sokat volt hegesztve majd venni (pontosabban kifogni egy nagyon jót) mellé kintről ami papírmentes és mehet a legó. Ennek az elméletnek kb csak annyi buktatója lehet amennyi szót leírtam :D
De ahogy mondod az az igazi cumi mikor megveszel valami szépet hazait, drágát, biztosangarantáltan nagyon jót és 2 nap alatt széthullik, semmivé válik 5-600e FTod.
Viszont ha meg kifogsz egy áron kínált jót, akkor meg nem szerelsz semmit, csak motorozol és örülsz. Ez a legjobb variáció :)
A legjobb lenne occóé venni rakat cart. Elméletileg ha felújítod, utána egy ideig nem lesz vele gond. Sok pénzt kifizetnim aztán vagy jó, vagy nem(inkább nem)..zsákbacica.
A csapágyfészek kinyúlás garantálom elszakadt és begyűrt sec. lánctól van. Azt ne mondd h kinyúlik a fészek "egy kis" egykerótól :) Vakold be FBS el :))
Annyi a lényeg, hogy egy öreg szemétnél ne számíts semmi jóra.. Ezesetben csak túl nagy meglepetések fognak érni, de nem ugrasz ki a 10edikről :) Ezen a fórumon kívül sehol nem értenek meg ha azt mondom "vegyél inkább emzét" :))
Csak a 4T "védelmében" emlékeztettelek erre a kis apró malőrödre. Tudtad mi a baja, szerelő létedre tettél rá, meg is lett az eredménye. Itt nem a 2T vs 4T háborúja zajlik, hanem az elhanyagolt, előző gazdák által lelakott, nyomott áron megvett motorok általános sorsa ez. Csodák nincsenek. Legyen az MZ vagy akármilyen sokhengeres csodamasina. Csak egy MZ "kispénzből" fullosra felújítható. Míg egy csodamasina feltámasztása pénzügyi TK-val érhet fel.
A 27. képen nem stimmel a Berta dugón a csapszeg távolsága dugótetőtől, és a dugattyú oldala(átömlőknél) a gyári MZ dugót ábrázoló képpel. Akkor kipufogóoldalon alacsonyabb, oldalt és a szívónyílásnál rövidebb dugót is lehet "utángyártani".
Legjobb lenne egy rakat TÉNYLEG egyforma alkatrész, amit sorsolással osztanának szét az indulók közt. Nem pofázok többet bele. :-)
Nem beleszól! Pont egy márkatárstól :( Az én hibám volt,mert nem cseréltem láncot időben de most miért említed fel....
Hetesen az előző tulajok egész napos egy kerekezése és nekem meg az 1-2 végig pörgetése lámpától lámpáig gyorsulások meg versenypálya és fék-gáz a négyes úton egész nap.... következménye,hogy a váltótengely csapágya a kihajtásnál kuka és a fészekben van 0,15mm nyúlás ezen kívül a 3. és 5. fokozat kuka. Összes láncot blokkba cserélni kellene,mert közel a 100e km és lehet nem ártana új főtengelycsapágysor is,hogy 3év múlva ne bontsam meg újból ha már most meglett...
Hetesen nem lenne még hitel eladnám a francba akár fillérekért is és vennék egy kr1s vagy tzr250 t.Soha többet 4T nem jön be a portámra csak ha kenyérkeresésként másnak javítom....
4t: -nehéz -sok alkatrész -sok henger -fele db. munkaütem -idióta siklócsapágyak(jó létezik régi 4t ami még golyós)
így a harmadik X környékén már nem a legdivatosabb motor kell hanem amivel haladni tudok az meg 2T!100-150Le meg felesleges ha nem az alföldi egyeneseket nézzük!
Május 22-én kerül megrendezésre az Euroringen (Örkényben) az MZ Kupa első futama. A szabályok a régiek, minél egyformább motorok, hogy a tehetség számítson igazán. mzracing.hu
Ja, a papír elbír 30LE-t. Valóságban egy jól etetett 250-es ETZ legyorsulja. De utána beérik. Felül több nyomaték, kisebb légellenállás, jobb hűtés, jobb anyagminőség.
Ha tankot akarsz cserélni, szerintem ne Pannoniáét tegyél rá. A 10/20/21/12 tank majdnem úgy néz ki, mint a sajátja, a T-s tankok meg nem biztos, hogy jól festenének. Tudom ajánlani a Jawa csepprankot, szerintem ha egy MZ-re OFF tank kerül, akkor ez a legjobb eset. Sportos vonala van, meg kényelmes is.
Sok helyen olvasok ilyen 25-30Le 250es mz -k ről.De bővebb infó nincs. Egy tartós,korekt jól bevált tuning leírás nincs valahol ts 250/1 hez? 25-30Le már kellemes lenne végűlis egy széria cagiva mito kb. 30pacis :)
Én biztos ha megint veszek japán motort két dolog lehet csak. Kawasaki kr1s(kr250B) vagy tzr250(3ma) a 4T vel végképp teli a tököm! Elmult 10év alatt csak szívtam 4T gépekkel és még,hogy a 2T megbízhatatlan.....
Nekem közel 60 ezer volt a TS 125ben (dobfék, 6Vdinamós, fordmérős, 79-es. Kb 20 ezrenként, tehát 1* főtengely 2 oldali, egyszer ugyanezek + hajtókar alsó csapágycsere, semmi más, gyűrű, dugó eredeti. Na erő semmit sem csökkent, nem jutott eszembe, pedig igen nagy divat volt fúrni/cserélni. Én azt próbáltam ki, hogy 2-ben kb 70, és óvatosan ki üresbe, motor leállít. Nem gurul oly soká, surrog a lánc a láncvédőben, valaki feltételezte, a láncszakadásnál széttörik a láncvédő tok és nem bukunk (totalcar mért nincs láncvédő...). Nekem egyszer, biztos melege volt, nem állt le, gázadásra csután felpörgött, le kellett fullasztani2ben. Na ennek a váltó nem örült, egyetlen egyszer jártam így. A fenti csapágycserén kívül szénkefe, megszakító. Semmi más. Ja, meg egy kuplungbowden. Jó moci volt. Ellenszelet nem szerette, egy személlyel 2.5-3 (max4) litert evett. Enyhén csörgős volt mindvégig, néha egyet-egyet (lehet ugyanazt) hallok...
Kistrophy mennettulajdonságok, kanyarvétel szempontjából mennyivel gyérebb kis TS-nél, ETZ-nél? A blokkot át lehet pakolni ES-ből TS-be, és le is lehet papírozni?
MSN re felnézhetnél! Lenne pár kérdésem 250/1 -ről.
Meg kipufogó méretező progid van?Vagy vegyem elő áramlástan jegyzeteim? hóóó de utáltam a hőtan és áramlástan tárgyakat meg is látszik 2es és 3as voltam belőle :)
Azt tervezem,hogy szerzek majd később egy másik blokkot és azt fogom farigcsálni.Ha kész épp egy faragási kisérlet csak blokk csere... Blokkon kívül majd amit tervezek: valami szép tank pl. régi Z kawa vagy pannónia. Hátra ledes lámpa.
A másik faragott blokknál a tervek henger faragás,kipuf méretezés,dinamó helyett álló tekercses - forgó mágneses rendszer aksi nélkül ami kibír 60/55 izzót,elektromos gyújtás,felhajló lábtartók mint japán gépeken.
Még nem láttam a motort de állítólag trabant dugó van benne meg valami más motor tankja az illető nemtudta minek a tankja és etz tárcsafék.
Ha összejön a biznisz akkor jár mellé egy szinte a blokk kivételével majdnem hiánytalan es125/1 is.Aból szedte ki nekem a fesszabot múltkor.
Az MZ TS 125/150 jut róla az eszembe, de a tartófül felé kanyarodó krómozot csőrészben lévő hajlítottság elbizonytalanít. Az mintha egyenesebb lenne, nem ilyen trapéz alakú. Vagy rosszak az emlékeim?
Szia! Érdemes azokat a dolgokat megnézni/megcsinálni, amit az előbb Trophy Sprint kolléga írt, de ha mégis a fúrásnál döntesz, 53,5 mm méretben tudok gyári dugattyút.
Miért kell egy 40 ezret futott jó motort fúrni?? Valaki mondja meg nekem.
Mi értelme? Annak még bőven jónak kellene lennie, ha komolyabb a hiba, lehet egy gyürücserével megoldódik a helyzet. Gyenge/erőtlen? Lehet az gyenge szikrától is. Cserélj gyújtáskábelt, és megszakitót/kondenzátort. Új gyertya megintcsak ajánlott. Jó értéken legyen a gyújtás, és a megszakitóhézag. Kipufogóra már irtam nem olyan rég hogy mit érdemes vele tenni, ezesetben lánggal kiégeted, vagy próbálsz keriteni gyári szépet, és kevésbé eltömődöttet, vagy veszel újat, ami gyakorlatilag szuper. Levegőszürőre ránézel, nem-e cserés, érdemes egyébként cserélni. Utolsónak egy Jó keverékbeszabályozás... kezdésnek körülbelül ennyi. (ha mindent kicserélsz amit irtam - új kipufogót is beleértve - ez kb. 10-12 ezer forint, és nem több) szerintem nem egy nagy vagyon. És lesz egy jó motorod.
Gyári dugattyút már valóban nem gyártanak, de találni/keresni, a megfelelő helyen kell:) Kellemes motor rendbetételt!
Épp ma vásároltam egy szép külsejű 1982-es TS 125-t. Egy öreg fószeré volt, tötymörgősen használta, de a motorban már több mint 40ezer km van, szóval kicsit csörög, erőtlen. Mivel már régóta szerettem volna ilyen vasat, szeretném a gépet szépen, igényesen felújítani. Kérdésem is erre irányulna: Mivel gyári dugattyú már nem létezik hozzá, szerintetek melyik dugót érdemes megvenni hozzá és milyen illesztési hézagra kell a hengert fúratni?
Segítségeteket előre is kösz. Üdv minden MZ-s kollégának!
Áttételezd hosszabbra, és ülj a tankra, akkor nem kóvályog. :-) Vitathatatlan, hogy egy Hayabusa sokkal stabilabb 130-nál, mint egy DRZ. A leggazdaságosabb lehet talán 130-ra egy régi 500-1100-as sornégyes(GSX, GSXR, FJR, ésatöbbi.). De ha bele kell nyúlni, felújítani, az nem 2 forint.
Nekem van drz 400sm-em elöl 1 foggal kisebb lánckerék van mint a gyáros, de gyári áttétellel sem szerette a 130-at. 110alatt nagyon jól érzi magát hosszú távon, ott a fogyasztása is 4,5. Persze előzések erejéig, vagy pár percig oké a nagyobb tempó, de endurót, supermotót nem 130-140re terveztek.
2010.05.15.-én megrendezésre kerül a II. Nagykanizsai Veterán Börze és Járműkiállítás a Kanizsa Centrum /Interspar/ parkolójában. Várunk minden érdeklődőt, árust, vevőt, járművét bemutatni akarót, kíváncsiskodót Délelőtt börze és környékbeli járművek bemutatása, majd 13.00. órakor motoros felvonulás a H-Turul Motoros Klubbal közösen, remélhetőleg 300 motoros részvételével. A kép a tavalyi felvonuláson készült, reméljük látnivalóból az idén sem lesz hiány.
iwiwen megtaláltam munkatársam 250/1 forgalmi szerinti tulaját :) Írtam neki,hogy hajlandó e velem adásvételit írni. Holnap okmányirodát felhívom,hogy forgalomban van e ha nincs vissza helyezhető e.
Mostanában járt valaki ilyen cipőben,hogy nem attól venne motort aki nevén van a szürkeforgalmi? Mi a járható út? Arra gondoltam adásvételit írni a forgalmis illetővel és elvinni műszakira,erdetvizsgára,azt okmányiroda. Csak mi van ha valami régi adásvételit leadtak eladáskor annó.... :( Ha díjtartozás miatt kivonták a forgalomból akkor visszahelyezhető én nevemen?
Régen írtam ide, igaz minden nap olvaslak benneteket!
Egy új projekt miatt (persze az is veterán) eladó lett az 1974-es, szeretett ES 125-ösöm. A motorról szinte mindent elolvashattok az MZ Club Hungary-n, az adatlapok között kőfej motorját keressétek. A felújítás óta kb. 100 km-t mentem vele, a szerszámkészleten kívül minden tartozéka megvan, még az első tulajdonos sisakja, az eredeti rendszám és szürke forgalmi is!!
Az ár: 150.000 .- Ft
Egy képet felteszek, ha valakit érdekel küldök még többet.
Onnan hogy az én 250-esem is evett már meg 8 litert. TELJESEN gyári a gép. Piszkálatlan mindene! Csak pislákoltam, de cserébe húztam is neki minden fokozatban, mint egy motorversenyző kb.
Tulajdonképpen folyamatosan keményen gyorsulgattam (6-7 ezerig pörgetve) az ne félj kihozza belőle a zabagépet.
Mondjuk 100-nál eszembe nem jutna a tényleges üresbe visszalökni a váltót (5->4->3->2->N), mert sztem azonnal dobhatnám ki a ledarált fogaskerekeket. Lehet, hogy tévedek, de sztem minden váltás csak a megfelelő tempónál mehet károsodás nélkül. Autónál sem hinném, hogy bárki kipróbálta 5-ből rögtön pl. 2-be visszarakni, ha még nem is ereszti rá a kuplungot, akkor sem.
Ezért hoztam fel az 5->"kvázi N" egylépéses módszert.
"Kapcsolható szabadonfutó lenne legjobb. 100-nál vissza a gázt, alapjáraton gurulni... azzal lenne alacsony fogyasztás. Nem véletlen volt Trabóban, Warnyúban. "
Nem tudom, TS-eken és a többi régi MZ-n lehetséges-e, de a kisetzmen 4. és 5. közé óvatosan be lehet tenni a váltót, és akkor dombon gurulhatok lefelé alapjárattal behúzott kuplung nélkül is. Mondjuk nem biztos, hogy ez nem veszélyes a fogaskerekekre nézve de magától még sosem ugrott be egyik sebességbe sem, ha nem akartam.
Oké,megyek,egyelőre motor nélkül.Ha valakinek kell szállitani abban tudok segiteni.Van felicia pick-up,átlósan a gsx-r1100 is elfér.Hol van ez az Euroring?
Üdv az Uraknak! Még 1-2 éve vettem ezt a Kesjár spoilert de nem került fel semmire és csak hányódik nálam.Festése kopott , de komoly baja nincs. Milőtt még valami komolyabb baj érné megválnék tőle.
1.tankolsz benzint 2.húzod a gázt 3.lesz alternálómozgás 4.lesz forgómozgás 5.forog a kerék,megx a motor 6.jön a kanyar 7.tul sokat forog a kerék és itt a kanyar 8.fékezel 9.ez a zenergia ami benzinből lett hővé alakul a féktárcsán
Nem ismerem a kawád belét, nem nagyon tudok rá mit mondani. Nyilván hülyeség volt beindítani 6 éves olajjal, de szerintem nem attól szállt el. Enyémet pölö hidegen kb 3-5 percig tilos kimozdítani függőleges állásból mert azonnal elmegy az olajnyomás. Oldalsztender se játszik. Melegen akkor se mozdul meg a nyomásmérő órám, ha eldöntöm oldalra amennyire meg tudom tartani. Tudom mi okozza, nincs baja a motornak, ez ilyen.
Sztem MZ vel kár 130 as utazón agyalni, meg különbenis minek, 90-100 al már el lehet lenni, én nagyon ritkán megyek ennél többel.
Én egy háromhengeres 2t-t tervezek erre a célra: pannónia vázba akarok behegeszteni babetta, riga, és egy 125-ös ETZ blokkjából. Azért pancsi, mert csillag elrendezésben csak ott fér el. Csak rendszámos babettát nem lelek hozzá, mert arra kérnék átalakítási engedélyt.
Hajjaj. Ment egy metálkék megkerálosított régi Golf alufelnivel. Látszott, sokat költöttek rá. Már finom gázadásra is olyan fekete dízelfelhőt eregetett, hogy nem lehetett leolvasni a rendszámot. Vagy épp azért? :-)
Rájöttem, hogy lehet gazdaságosan 130-cal utazni ETZ-vel. 1: Áramvonalas kisteherautóban. 2. Legalább 10kW-os villanymotort szerelsz az MZ-be a cennegő mellé. :-)
"talán ha a motor karburálás nem az lenne egyeseknél,hogy belerakom a legnagyobb fúvókát mert sok benzinnel milyen fasza csávó leszek....."
Tegyél bele 95-öst, aztán várhatod az aggastyáni élettartamot 6000-es fordulaton... :-)
Én sem féket húzva-taposva motorozok.
Amivel tényleg lehet spórolni, a motorféknél teljesen zárt tolattyú. Mindig kevesebbet evett a gép. Ha húztam kis gázt(kenőolaj), emelkedett a fogyasztás. Kapcsolható szabadonfutó lenne legjobb. 100-nál vissza a gázt, alapjáraton gurulni... azzal lenne alacsony fogyasztás. Nem véletlen volt Trabóban, Warnyúban.
Én többször megjártam a 4es úton Tápiógyörgye-Debrecent a kis trofival és volt több szakasz ahol már nembirtam a pofátlan kamionokat azt csőgáz km keresztűl! Nembirtam egyszer se 5,5-6felé otrnászni a fogyit és nem hulllot szét!
Talán ha a motor karburálás nem az lenne egyeseknél,hogy belerakom a legnagyobb fúvókát mert sok benzinnel milyen fasza csávó leszek..... Azt meg megse említem,hogy előgyújtás szabályzó nélküli gyújtásrendszerek optimális tartománya olyan keskeny mint a babapuni :) Ha sokat pörgetik érdemes oda állítani a gyújtást ha tatásan mennek oda.
Nézzétek csak meg bármelyik belsőégésű jármű gyujtásgörbéjét legyen az 2t-4t 50től 5000ccm ig.
Azt meg megsugom a legtöbb kárbaveszett benzin a kigyorsitáskor és elfékezéskor van!A fék hővé alakítja a mozgási energiát ami feleslegesen keletkezett a beniznből. Kigyorsításkor meg aki tanult mechanikát tudja hova tünik a benya.... Egyszer kell felgyorsítani és aki bujt bujt aki nem nem én megyek XDDDD
azért mert a 7R idén nemlesz összerakva a zxr t meg leginkább leadnám a méhbe a mostani mutatványa után :( Addig is kellene valami amivel tudok közlekedni és filléres gép! 125ös olasz pöcsköszörüt meg ha vennék az tutibiztos,hogy rá kétnapra hullna szét a tűgörgőskosara...
Nem értem ezt a 9litert honnan szeditek..... Az a 9liter annyira igaz mint a 100as utazó a kis trofinak(ami legyen csak 70)
Barátom Balatonról jött haza ETZ-vel, amit bírt a gép. Többet evett, mint a Lada kombi, és elég zenélőssé vált a motorja a pár száz km alatt. Nem egy turbós Busa. Gazdaságos mindennapi tatatempóhoz.
A széria 4 gangos 250 TS gyári adata szerint 120as tempónál 9 liter körül fogyaszt. A széria TZ ennél torkosabb kell, hogy legyen, egy faragott meg pláne.
Nem gondolom nagy ötletnek a tartós 130at. Szerintem rövid távon ölné meg a gépet.
Ha a Zedeksz elmegy 5-tel, minek 8-at evő ETZ? A főtengő, csapágyak a Marley-Zavidson gyári telejsítményét sem bírják sokáig. Minőségi alkatrészből építve többe lesz az üzemanyaggal, mint egy szarrá hajtott füstokádó sornégyes, ami két hengerrel is tartja a 130-at. Futóművet ne is hasonlítsuk MZ-hez. Ennyi erővel, NSR, RGV, TZR 250-est is vehetnél. Az is drága.
Mondjuk nem lehetetlen 130-at menni kis Trophyval. Izmos csapágyak, vágott kémény, reszelt blokk, sportosabb karbi, meg egy kötél, amivel egy gyors kocsi után kötöd. :-)
A nagyok sem szeretik azt a tempót, a 250-es Trophy 120-125-nél már pörög, mint atom, és egyátalán nem stabil az útfekvése....ott már nagyon nehéz megtartani.
Miért ne lenne? Szerintem simán elmegy 130al 6-6,5literrel! zx7r,zxr750 megy el 130al 5literrel. Ennyi plusz 1-1,5tuti lesz mert 2T. Olaj meg trofiban is sűrűn van keverve,de ha találnék etz t abba szintetikust raknék. Kapna egy méretezett kiput,membránt,34es karbit,itt ott picit kimarnám a hengert és ha találok pinkmotorsnál belevaló normális dugót vagy a régi eredeti DDR trabi :)
Régen volt egy etz -m gyári karbival és kipuffal 140 t ment és a 120at tartósan bírta. ahoz képest +10km/h t kihozni belőle nem lehetetlen szerintem. Csak előbb találjak eladót.... Én 50e környékén gondolkodok de mind 80-120e :(
Tegyél bele sűrű olajat. Nagy ETZ 130-cal nem lesz olcsó üzemeltetésű. Sok alkatrész, sok üzemanyag, és 130-cal nevenics kence 2T helyett jó olajat is érdemes használni. 130-hoz 4-500-as motor kell. DRZ400, GS500..stb.
Üldöz a sors... Beüzemeltem a régi kawát és mikor már üzem meleg lett odahúztam párszor üresben neki és most meg kopog mint egy főtengelyes ifa:S Többet CASTROLT soha!!! Asszem még 2004ben lett beletöltve,hogy az adalék anyagok állóhelyben így elvesztik kenésüket.... Vezlánc nem laza,meglestem a feszítőt szerintem tuti a csapágy kopog:( Csak nem értem,hogy üresbe pár gázfröcstől ennyit nem bírna az öreg olaj benne?:( Vagy csak engem is utolért a sors,hogy az "összes zxr főtengelyes lesz....",pedig régen sok kellemes kilómétert faltam vele.
Az is jó, nekem meg bejáratós motorra került fel és így produkálta az 500 körüli km-et. Haverom mindenáron didet akart venni, én a favoritot favorizáltam, végül aztán pénz híjján ybn lett, egyenlőre megvan kb 2-3 hónapja köszöni szépen. De nem tudom mit mutatna ha szemrevételezném :) (neki is ferde picit a blokkja)
YBN yaban chain vagy mi. Asszem 500 km-et se ment el, feltűnt, hogy valami nem oké, levettem a jobb deknit és a lánctagok egyáltalán nem mozogtak, teljesen berágódott. Zsírral nem sokra mentem volna, fújogattam minden hülyeséggel de nem járódtak be, viszont fémforgács jött ki belőle. Olyan volt mint mikor 2 ásónyom mélyről a földből veszel elő láncot. Beállt cikkcakkba és nem mozdult senki. Csak ez lágyan zsírozott új lánc volt rozsda nélkül. Persze ropogott ahogy forgattam a kereket stb. És nem azért mert feszes volt, sőt mikor felraktam meglazult ahogy illik, de mire hazaértem már jó volt csak furcsa volt a hangja. Valószínűleg mert nem nyíl egyenesen állt a blokkom, picit görbe motortartók miatt. A favorit lóg egy kicsit, és jól viseli ezt az ETZ betegséget, az YBN meg felszereléskor feltűnt h milyen jó kis passzos. Nálam nyilván ez lett a végzete.
Azért javasoltam, hogy láncvédő nélkül rakd fel először mivel úgy egyszerűbb, MIVEL...
Ne viccelj már te nem úgy csinálod, hogy patentszemmel összefűzöd a láncot és a régi behúzza az újat, ha meg hosszú az új, akkor az új behúzza a régit, ekkor vágsz, majd megint a régi az újat és ezt addig csinálod amíg jól esik :)
A 250-es Tz 300-asra fúrva, tiszta kipufogó, jól beállított BVF karbi, vagy egy modernebb pl. olasz, és simán megy 130-at. Maximum leeszi a fejed a fogyasztással.
Az MZ-Kupa alapfeltétele a gyártási állapot. Semmi reszelgetés, kivéve a kuplungon lehet könnyíteni. De az se sokat ér, inkább csak a könnyebb hirtelen felpörgetésre jó.
ETZ250 miért nincs sehol olcsón műszakival? Lehet gazdaságosabb lenne egy etz250 -t venni mint faragni az es125 -t. Végülis szerintem normális csapágyakkal,rendes kipuffal meg karbival tudná tartósan a 130 -t vagy csak álom lenne? A bizti meg járműadó együtt éves szinten a trofira nincs 5ezer ft... Veterán/hobby bizti van minden kocsin/motoron most eggyel több vagy kevesebb.... Az a két ezer ft nem vág földhöz éves szinten.
Tud valaki olcsón etz250 -t? Meg picit megpiszkálva üzembiztosan mit bír tartósan? MZ kupákra aki faragott már etz t gondolom van tapasztalata...
Nálam nem megy el 10000-et a Favorit. Nem tudom az okát. Apám erőltette a cserét. Oldaldekni lebont, jónak tűnik. Egy szem egyik oldala már szét volt esve. Jó, hogy nem indultam el vele hosszabb útra.
Azért javasoltam, hogy láncvédő nélkül rakd fel először mivel úgy egyszerűbb, MIVEL ha ne adj isten hosszabb a kelleténél a lánc megspóroltál magadnak egy láncvédőkön való átszenvedést.
Arra mit mondasz,hogy X gyűrűs DID és láncvédő nélkül? Vagy legyen favorit és láncvédővel zsírban?
Lassan kezemen se tudom megszámolni hányadik MZ m de még MZ n sose cseréltem láncot,volt,már ami etz250nél 1kerekezéskor átugrott olyan volt de az se szakadt el...
Ezekután tuti cserélni fogom előírás szerint a láncot az is biztos....
Na asszem a favoritot kipróbálom meg a mofás lánckereket,de rendelek pót láncszemet. Burkolatból akkor a három közül melyiket rendeljem meg ami legjobban átreszelhető?
Azt tudni kell, hogy az eredeti burkolat frankón bakelitből van, ezek az utángyártottak csak vékony fekete műanyagból. Ég és föld. Azt nem mondom, hogy használhatatlan, de vannak pontatlanságok benne és sokkal kevésbé masszív, mint az eredeti.
A kis ES és kis TS dob közt egy zsírzógombnyi különbség van, ezt ismerjük el. Nade hogy ezek a TS 250-esre is felszerelhetők lennének ? Nem lennék biztos benne. Majd utánanézek...
Hát a bakeliten lehet hogy reszelned kell majd, itt-ott kicsit igazitani. Nem tökéletes a cucc. Sosem lesz az. De használható. Én még sosem vettem utigyártottat. Lánckerékből eddig mindig gyárit sikerült találnom (szerencsém volt). Ezt olyannak kéne megválaszolni aki vett már ilyen és ehez hasonló terméket a Mofakertől.
DID X-gyűrűs meghajtólánc (428) JP # Kiváló minőségű Japán X-gyűrűsarany színű meghajtólánc # Ajánlott: 40 LE teljesítményhatárig. # Szakítószilárdság: -- kN # Mérete: 428
116130 - Hossz: 134 csap 22260 Ft / db 116131 - Hossz: 140 csap 23210 Ft / db
Közben találtam első lánckereket mofánál 13-14-15-16fogast. Meg hátsót de csak TS hez 48fogast.
!!!!!!!Fontos kérdések:
TS hátsó lánckerék jó az ES be? 428as lánc való az MZ re igaz? Hány csapos lánc kell? 134 elég vagy 140?
!!!!!!!
X gyűrűssel elfogom felejteni a burkolatot az is hétszentség! :)))
Akkor olyat kell vadászni aminek jó méretű a fogai,de az agy része mitomén moskva-125-ös.A tiedről leesztergálni a kopott fogakat,és felheggeszteni a moskva fogait mint egy koszorút.Nemtom érthető?
70nél néha még 3nál kevesebbet is eszik! Ha sok a cső gáz akkor 4,nagyon sok csőgáznál 5,végig csőgáz 5,25-5,5 1:25-1:30körüli keverék normál95 es125/1
Milyen áttétellel ment fel a Mátrába 4-esben? Mikor nézted előtte a láncot? Nem szokása csak úgy elszakadni. Ha futó és autó kell, nem túl gazdaságos az MZ.
Felesben lehet gyári fúvókával is. Nagyobb E85-aránynál tűállást dúsabbra, alapjáratit fél fordulatra a másfél helyett, és nagyobb főfúvóka(nekem most 120).
Ha már gyűrűs láncot kap felesleges a láncvédő! Távtartót majd esztergálok. Lánckereket sehol nem látok ES125höz, Mofában se:(
Szűk kör volt.
Akikkel szoktam menni innen a szomszéd településről 1-2 fazer600 meg néha egy ts125(egyik Fazeros apukája). Most csak az es125/1+Fazer600 volt a felállás.
Lánckereket honnan? Gyártatni?Az egy vagyon.
Ha burkolatot mégis meghagynám hol tudok venni?Mert ugye a lánc szét törte.
Ha már van ez a forum igazán szólhatnál,hátha menne valaki"mátrázni"!Vagy csak szűk családi körben? :-)Más.aláncvédő bakelit egyben távtartó is a kerék és a lengövilla közt.Ha új láncon töröd a fejed akkor jól tennéd ha meghagynád a láncvédőt.Világbajnok a láncvédő az MZ-ken.Ez az én véleményem,de faragd ahogy jól esik. ;-)
Elmentünk mátrázni és meglepően nyélgázon negyedikben felfelé is meg lefele is vehető a mátra ES125/1 -el! Lefele ez 95 végig felfelé ez emelkedőfüggően 70-95. Viszont lent Gyönygyösön szétszakadt a láncom:( Haza futóért yamahán ketten azt futóval meg Opellal vissza....
Milyen láncot meg lánckereket rakjak fel? Van DIDből ilyen méretben patentszem nélküli O vagy X gyűrűs? Lánckerék hol kapható normális ami nemkopik hamar el? Mofakeres lánckerekek milyenek? A lánckerék burkolat meg nem lesz feltéve hanem Gyűrűs láncot akarok...
Mátraházán nagy sikert aratott,többen is meglesték a gépet amíg hamburgereztünk,hogy "ki ez az elvetemült vele" XD
Valószinüleg cellazárlatos.Az alján lerakódik az ólómiszap,attól zárlatos.A kimosás talán segit,ideig-óráig.Ha veszel,zselést vegyél.Ha feldől a motor akkor sem folyik ki,nem kell a folyadékra figyelni a nyári forróságban sem.
bajban vagyok. Két akkum közül az egyik már elpusztult. Előző 6 és fél évig birta. Pontosabban 2 hete döglött meg. Legyengült. A másik viszont csak 2 és fél éves. Az ugye nem is olyan sok... Yuasa, ez a koreai szar, de 6V-ba nem kapni mást itt nálunk a boltokban :( Ez azt csinálja, hogy feltöltöm, szuper, pezseg, és van benne 5.98 Volt. Valahogy több nem fér bele :/ :) leviszem, beteszem a 250-esbe. Veszély nincs, mert be van kötve egy manual billenőkapcsoló, hogy le tudjam kapcsolni a rendszerről (még véletlenül se szivja le valami fogyasztó). Kitolom, beindul, minden gyönyörűen működik, nagyon gyorsan reagál minden, az index, élénken és gyorsan jár, lámpa rögvest kapcsol, duda prima..stb. Miután kimotoroztam magam, hazaérve leteszem a mocit. Na... másnap reggel már nem tudom beinditani, mert gyújtást ráadva rugdosáskor az akku lemerült, olyannyira, hogy az ellenörző lámpák haloványan pislognak. (a megszakitó ahogy megszakit, veszi el a kraftot, ismerős ugye?). Megjegyzem, ha igy félig döglötten kitolom, és 2-be -> majd 1-esbe lerúgva a váltókart betolom, beindul, elkapja, és utána mintha misem történt volna, ugyanúgy szinte virít, élénken világit, és gyorsan reagál minden, mintha megint csurig fel lenne töltve :O viz van benne, szint jó.
Szerintetek eldobandó-e a cucc? Vagy jó lenne neki egy kis belső mosás?
Egyszer mikor elállítottam a karbit TS 150-en akkor nagyon ment és nagyon is zabált. Amúgy 4L-körüli fogyasztás a reális. Azért azt is figyelembe kell venni, hogy ma már ahhoz hogy tartani tudd a forgalom tempóját, jobban kell hajszolni a gépet, így többet is eszik. Szerintem nyugodt csendes utakon való túrázás alkalmával óvatos tudatos gázkezeléssel le lehet szorítani a fogyasztást a gyári értékek közelébe. Mondjuk nekem ehhez nem volt még türelmem hogy megpróbáljam :)
nekem a 150-es 4 litert eszik pedig én sokszor pörgetem .És 85-90 el járok vele.Ez ilyen vegyes fogyasztás,ha csak országut van benne akkor olyan 3.7.És tök jól is megy mindezek mellett. szerintem 4-4.3 nál többet nem ehet a 125 ös se.
Hali!Kösz a mailt,utánajárok!A Manó akkora Arc lett,nem áll szóba velem!Ez a gép valójában a fiamé lenne...A történet a következő:friss jogsi,kell egy gép.Választott egy Cagiva freeciát,egy hónap mulva atomjaira hullott.Irány Dobos úr.Mire kész lett eltelt egy év,(szegényebb lettem többhavi fizetéssel)kozben a gyerek a véremet szivta,motorozott volna már.Na mondom veszünk egy kis etz-t az is motor.Hétfőn megvettük,pénteken belerongyolt az árokba,kb.60-nal.Eltőrt a lába,műteni kellet.A moci is szarul nézett ki,ennyire sikerült helyreállitani.Azóta nem ül mz-re!Nekem az 1100-as gsx-r suzim van a Dobos úrnál,totális helyreállitás végett(a blokkon kivül nincs egy ép darabja)várom mikor lesz kész,addig gyüjtöm a pénzt! Üdv Mazsi
Megviccelt ma a moci, 8 litert tankoltam legutóbb(3 liter 95, 5 liter E85), azóta mentem 170 km-t így indultam el egy 30km-re lévő faluba odaérve konstatáltam, hogy a motort hátrabillentve már látom a tank alját :( ilyenkor már a városba se szoktam elindulni, mer úgyis kifogy
erre most hazahozott 30 km-ről és még van benne !!!
:) nekem akkor volt utoljara ilyen megoldas a mocimon, amikor a Mano egyszer megelozott a gyali krosszpalyan '88 korul. A muszerek rogton arccal fektarcsa fele fordultak... Motto: "Ovakodj a Fovarosi Tuzoltosag szovivojetol!!!"
Egy darab dornit (rézből vagy bronzból)a lánc és a lánckerék közé.Meghúzod kézzel,utána ráütsz kalapácsal.Nem kell széttépni,ugy tudom kúpos a kislánckerék rögzitése.Nem laza alánc?
Forgó kötőellemet a büdös életben nemfogsz adott nyomatékra lehúzni pontosan! Gányolás de ésszel támassz ki valahol puha anyaggal pl. FA Kipunyilásnál dugó teteje de puha fa legyen.
Egyéb felelőséget nem vállalom!!!!!!!!!!
Tessék célszerszámot gyártani megvan az pikkpakk aztán nyomaték kulcsal lehúzni az adott értékre!
hát sztem egyszerű... azért a pozitívra, mert azon van töltés... nem a negatívon (mondjuk elektronikához satu vagyok :D) hogy mitől van, azt nem tudom, gondolom a réz vezeték oxidálódik... reakcióba lép a hozzá kapcsolt dolgokkal töltés hatására... vagy ilyesmi :D
Mikor vettem az akksimat (szaküzletben) akkor kértem egy kólás kupakba ilyen zsírt, nagy tégellyel volt a fazonnak, adott is szívesen, azzal el is vagyok egy ideje. Egyébiránt kerestem ilyet borzasztóan, de csak az átlagos kontakt sprayt hozza minden cég rá. Az a banneros zsír amit kaptam az állítólag borzasztó drága. De nem konkretizáltuk. Jó lenne, ha valaki aki tényleg tudja miért van ez a dolog, leírná. Nálam általában ez a jelenség öreg akksinál fordul elő, arra is gondoltam, hogy a műanyag elválna esetleg egy kicsit a pólusoktól és párolgó sav marná meg? De mindig csak a pozitívnál van. Traktorra nemrég tettem új +os akksi sarut, és 1-2 hónap alatt bemarta félig, dobós.
már nem azért, de régebben pont erre a célra árultak benzinkúton akkumlátor saru zsírt... ez ilyen fehér kenőcs állagú trutyi, olyan mint a kézkrém... aki számítástechnikában valamelyest jártas, az tudja hogy sokáig ezt használták processzor és hűtő közé hővezető pasztának... lényeg az hogy megakadályozta az oxidációt, de nem rontotta a kontaktust, mint a sima zsír vagy olaj...
ez elvileg lehet attól is hogy a töltés közben keletkező gázok amik kijönnek pl a szellőzőn ezt teszik vele,Meg attól is lehet hogy ha levett kupakoknál tölt az ember és rápattog az elektrolit. Nekem ezt mondák. Pucold le tökéletesen és csiszold vagy reszeld meg hogy minden fényes legyen.Aztán csavarozd össze majd a végén kend be zsirral mindenhonnan.Tanárom viszont az is mondta hogy akku pólust nem szabad csiszolópapirral csiszolni mert a csisz.papion levő al2o3 aluminium oxidnak nagy az ellenállása,és azok az apró részek meg beleülnek a pólusba,ezután meg már az akku pl nem képes megfelelő nagyságú inditóáramot leadni.
Ti találkoztatok már ezzel a jelenséggel ? Fél évente kiül egy adag savas trutyi az akkumulátor + pórusára, és kis idővel később lemarja a drótot is. Hiába javítom/cserélem, pár hónap múlva ugyan ez jön elő. Mitől lehet ez ?
Hát ez nemsemmi emlék...Az a német pornósztár-bajusz!Van amin nem segit az idő,sőt rosszabb lesz!Most is erőssen lombrozó-forma vagyok!;-) Köszi Bambi :-)
Hm. A kis TS gyárilag gyenge, de 50-80km/h között keveset eszik, gazdaságos. Megtuningolva sokat eszik, hamar széthullik, gyenge lesz a hűtése, vagy drága minőségi alkatrész kell. Neked maxra fúrt 150-es henger, nagyobb porlasztó benzinokádó fúvókával(ne hevüljön szét), és 30-as karbi kell. Fogyasztás 6 litertől felfelé. Szerintem nem éri meg.
Ma végre gurultam egy könnyed 125km-t az MZ-vel. Az új csúcs az óra szerint 90km/h. Az eléréséhez le kellett hajolnom, viszont utána felegyenesedve is tartotta a tempót.
Az olaj mizériához belevau.Én teljesen szintetikust használtam a suzukiba mert 10500-tól piros mezőben forog,terhelve utolsó fokozatban.Ez ömv volt 3000/lit.Az öreg mz nem forog ennyit mol dinamik srint teljesen elegendő
Navégre!!!Egy ismerős!Sajna teljesen kiestem ebböl a körböl.Család,harc a létért,kutya-macska mérhetetlen luxus...Ird meg mikor lesz valami benzingőzös összejövetel!Megpróbálok ott lenni! üdv:Mazsi
tudom nem arolt emlitettél,csak olyan nehezen venném rá magam ismeretlen márka kipróbálására,nagyon régóta omv-t használok,csak hidegen van pici füst ugy 2-3 km ig aztán semmi.És hol lehet azt kapni?a pristát,mert még errefelé nem láttam,igaz nem is nagyon kerestem .Még nagy ritkán shell 2t -t is szoktam használni.
Ha felbőrödző korom van a dugód tetején akkor szerintem nem jó olajat használsz.
Ne értsd félre amit most mondok, nem azt mondom, hogy EZT vedd, de ez egy picit jobb olaj és ez is csak az API TC nek felel meg. Ez a dolog 2 élű, mert vagy azt mondod hogy fú akkor marha jó olajad van mert más 6-8 ezer forintot ad egy olyanért amit te 1200 ért veszel, vagy pedig belátod, hogy az API TC hez ragaszkodni nagyon semmit se ér. Próbálj ki mást. De ne arolt, szerintem nagyon nem azt mondtam :)
Ez a blokk jelenleg szétburítás alatt áll, úgyhogy minden problémájára fény fog derülni. Az esztergálás csak ötlet volt, szerintem nem szánom rá magam.
itt a linken is fent van amit mondasz csak ez mix, 800/liter, alatta shell advance vsx 2t 960ft/l-itt olcsón hozzáférhető.shell advancem,van,olyannal járattunk be egy motort,fél liter még megvan,de lassan lejár a szavatossága.Csak arra tartogatom,hogy van egy jól megfurt hengerem csak a kipufogó hollander menetet kellene megcsinálni a hengerben,amit lehet bambira biznék vmikor.És ha meglenne csinálva a mente,meg vennék egy jó főtengelyt,akkor használnám el az advance-t.Részszintetikus olaj azthiszem.
Mért szerinted az nem jó olaj amit használok??API TC szintű ásványi olaj.Inkább ezt használom mint arolt-Mást eddig nemnagyon próbáltam,egyszer agip 2t-t de azt még barkasba,arról nemtudok mit mondani hogy milyen igazából.1200 körül adják és az van ráirva hogy szintetikus,nem hiszem el annyi pénzért ,és azis csak api tc. Amit te mondasz az mit tud?Mik az adatok róla?
Addig ok, hogy építsen az ember játszós motort. Bár ha megnézitek a hirdetést, az egyik képen van még pár sufnituning vashalom. De egy ilyen motort nem mutogatnék, főleg nem értékelnék olyan szintre, mint egy sokkal jobb állapotú (mondjuk nem szalonállapot), érvényes forgalmival rendelkező, mindennapi bevetésre kész példányt.
Hát szerinte 100e az értéke...Biztos sokat agyalt rajta,hogy ilyen legyen! Megfaragta!Vannak fura dolgok,én is láttam a vaterán etz elsó kereket kopott tárcsával,megütött felnivel 10000-ért.Ár-és érték!!!De szarhoz biztos ez a legjobb! :-))
Mi a véleményetek erről a hirdetésről? A szöveg alapján nem hogy motort nem adnék a kezébe, de még le is vagdosnám az összes végtagját. Méghogy 100.000Ft. Talán max 10.000Ft, de már akkor nagyvonalú voltam.
Ja, és a legjobb az, hogy szerinte a szupermoto- és a cross szett annyiból áll, hogy lecseréljük a gumikat.
Nekem a TS 150-em, felújítás után kb.2500km-el egyszer amikor a Nap-Hold-Szaturnusz-Karburátor-Gyújtás jó helyzetben álltak egymáshoz képest, ment 100-105öt és még nem volt nyélgázon. Mögöttem Clio II mérte a sebességemet, mert az én órám 90 és 110 között hintázott :D Tovább nem mertem erőltetni, így is megrázó élmény volt, mind nekem, mind a gépnek szerintem. Ja ezt tudta 22es bvf-el, meg 24es Dellortoval is, de amikor minden jó volt és a karburátort gyújtást valami csoda folytán összehangoltam, akkor a Dellortoval úgy gyorsult 100ig hogy majd leestem róla, rendesen nyúlt a karom. Azóta be sem indul... De ez egy más téma.
Végre óráktól függően 85-95 amit tud. De a lengyel utánhányott gyűrű 70felett csörög és tartós 85-95körül(tudja a fene mi igaz az értéket nézve) meg elég szépen deformálódik.Próbáltam már kisebb és nagyobb gyűrűhézagot adni mindenképp a tartós csőgázra deformálódott a gyűrű. Szerintem 70 amit szeret bár egy másik lánckerék átételel lehet szeretné a 80at,mert inkább a fordulatom sok. Nem tudom milyen lánckerék van fent,még nem cseréltem. Tartós alatt meg akár 2-2,5óra megállás nélküli üzemet értek nyáron melegben is!!!!
Ismerem,ilyen van a gyereknek elől.Nagyon jó,puha,jól tapad!Hátul kenda,kemény mint a kéthetes kenyér!De van-e kiskerékhez,pl.trophy v.4seb ts?Nem egyszerű utcai,hanem kicsit sportosabb.
enyém 83 as ts,igaz 150 es de 100 at simán szokta vinni még 103-104 et is.Itt még ülve nem ráfeküdve.Mostanában ujra kiváncsi vagyok a végére,de tettem fel egy megszakitot ez meg nem ér össze tökéletesen a zérintkezőjénél igy nagy fordulaton nem pörög ki annyiram int kéne, 3 ban 80 a vége,de ha minden jó akko 92-93 annyit mentem már vele és ott adtam neki egy megkönnyebbítő 4.et :).Ezt a 3 ban 93at és a 104 et 1 éve tudta,azóta nem próbálgattam ujra most viszont igen csak a megszakitó rosszalkodik és a főtengely csapágy is megkopott,emiatt változik a megszakitohétag és az előgyujtás is.ennyit ér egy Fag csapágy ??Portugália az van rajta meg c3.kb 15000km tettem bele a csapágyba.És már többet kotyog mint amennyit szabadna.
nekem is ilyen szokott lemmi a hengerfej,csak szárazabb,de korom nekem is szokott lenni,anélkül nincs hengerfej.:) Nekem meg a dugattyún a 2 felömlő felén ilyen felálló koksz szokott lenni ami nyáron beizzik és akkor hallom,ekkor csak a lepucolás segit.Én használom sokat a kis ts-t meg pörgetem is de ilyen mégis előfordul amit leirtam.Nemtudom miért lesz olyan a dugón nekem,majd mutatok képet,
Ebben benne van a kilóméteróra csalása és a kipufogó tisztasága is. Az is lehet, hogy Hans, aki tesztelte, csak egy 40 kilós emberke volt, és úgy jött ki a 100....erős hátszélben. Ez a nap-hold együttállásos szöveg nagyon nagy, valóban sok köze van a dolgokhoz :-)
70? az enyém ('82-es TS) 80-at megy (utána dönt úgy, hogy neki nem kell több, addig egész fürge). De nem tudom, mennyi lenne neki a természetes utazója. Végsebességnek a kis kék könyv mindenesetre 100km/h-t ír (azzal a feltétellel, hogy a nap-hold együttállás, valamitn a Vénusz kisugárzása megfelelő), tehát a 80-as tempó egy 28 éves motortól akár még vállalható is. Majd az okosabbak megmondják, hogy mennyit kéne tudnia.
a tartós 100 a főtengelyen múlik,de nagyban.Túl nagy lenne a fordulatja.Hameg mássabb áttételt teszel sztem egy 25 ös nem fog kipörögni 100 ra. 85-90nel már meg kéne elégedned,és az autósoknak is.Ezek 20 éven felüli technikák,ezt tudja ha többet szertnénk csak kevés ideig fogja tudni.Vagy prox hajtókar 22-25000 ért,meg nagyon jó fúrás,és talán birná.De a fordulatszám ugye nagy lenne,lehet érdemes lenne akkormár a főtengelyt is frankón kiegyensúlyozni meg a dinamót is mert előbb utóbb a főtengely csapágy is megadja magát énszeintem.Mert azért egy dinamó nem fut olyan szépen,hacsak fél mm ütése van az már nem tökéletes. 100 körül már olyan 7000es a frodulat ami elég szép:D. Karbis ötlethez annyit,hogy lehet jól menne vele közép és nagy fordulaton ,de kisebb fordulaon meg nem jó a porlasztás mert "lassu" a levegő áramlása. Fogaskerékből azthiszem 16 os a max,ez fér fel,ugytudom nagyobb nem.Én meg ma pont azon gondolkoztam mi lenne ha a 16 osom helyett a jawa mustang 11 esét tenném fel :Dcsak próbára.Sztem egykeréken lenne:D Ha ez tul kicsi lenne és a lánc elérne vmit akkor 12 est,13 14,15öst,van nekem minden:D csak kedvem nemsok ahhoz hogy elállitsam a kereket meg a láncfeszességet.Meg már igy is eléggé hátul van a kerék,sokat nem is tudnék hátrahuzni.Azért majd egyszer olyan 13 ast kipróbálok . :)
régi 125ös mz blokkot(es-ts) még mindig nem tuningolt senki picit meg? 70el ha pöfögök életveszély amikor letolnak a kamionok a 4esen. 28as karbira,egyedi kipufra,valami membránra gondoltam és aminél még nem tiszta,hogy mennyire lehetne nagyobbra a csatornákat kimarni illetve milyen dugót meg gyűrűt bele. Ha tartósan tudna 100at az jó lenne. Nem akarok több fordulatot,mert más lánckereket raknék fel. Kérdés az kapható vagy azt is gyártani kell?Melóhelyen letudnánk gyártani csak alapanyag a kérdéses.Talán még a felület kezelés is megoldható de az nem biztos.
Kipuf méretezéshez valami programot használtok vagy csak a szakirodalom képleteit papíron?(áramlástan...)
Kösz az ötletet, valójában tényleg nem vágom, hogy esztergával, vagy síkköszörűvel, vagy mi egyébbel csinálják az ilyesmit. A dolog tényleg nem egyszerű. Remélem valaki itt a fórumon készíttetett már ilyet és megosztja velünk.