Itt gyülekeznek a Freewind tulajok és szerelmesek. Azon felül, hogy illik valamelyest a Freewindről szólni itt nehéz OFFolni. A túraplexi vásárlásától egy hétvégi Freewindes gurulás megszervezéséig itt minden elfér.
Az ülés akkor most "zselés" (mint a ha.hu-n írtad) vagy "szivacsos" ?
"haver csinálta új szivaccsal meg bőrhuzattal, először felszivacsozta és huzat nélkül motoroztam vele, és azután még alakított rajta ez lett a végleges forma."
Figyelj: szerintem menj el, nézd meg/próbáld ki - ahogy Dulka írta, bármi miatt is le lehetett venni a hfejet, kilométer meg van benne bőven, ami indokolhatná is. Az ülése nagyonf@sza volt viszont. :)
Az látszik rajta, hogy az előző gazdája sokat használta (szivargyújtó, GPS rögzítési lehetőség.) Jó lenne tudni, hogy miért nyúltak hozzá, mert ha pl. szelepszárszimmeringet cseréltek és amúgy rendszeresen volt olajcsere is, akkor az azért nem gáz. De mindenféleképpen nézz meg többet! Van egy pl. Dabason és a tulaj is itt van a fórumon - ha nem vettem volna egy másik motort, azt mentem volna megnézni.
Bármihez nyúljál a blokkban a hf et le kell szedni, hiszen a blokkot nem tudod szétszedni ha rajta van a henger. Ha nem fúj ki és nincsen folyás akkor nem gond. Jellemzően volt azthiszem akinek kis km.-nél szivárgott a hengertalp tömítés és e miatt kellett bontani... Olajfogyasztás ne legyen ill. kartergáz. Sztem (emlékezetem szerint) van egy konzol a hf és a váz között. Ha van kiképzés a vázon is vele szemben akkor kell lennie. Mintha két db. 3 lukas lemezkonzol lenne... Ne legyen zajos a blokk melegen sem, ne sírjanak a fokozatok...
Szia! Én megvettem nyáron. Kilométer a megkezdett szervízkönyv szerint akár reális is lehet, bár többre gondolnám.
Amiutan már én hajtottam, valami mindig csöpögött végig a hűtőbordán. Hamar megoldódott, hengerfejtömítés. Most ott nekem is kitüremkedik a fekete paszta. A kilométert sosem fogom megtudni :-)
Üdv! Véleményt/tanácsot szeretnék kérni: ma elmentem megnézni egy eladó Freet. Majd' 70e van az órájában, de nem is az a bajom vele, hanem hogy látszik a hfej már le volt szerelve: fekete paszta kilátszik és elég olajpárás volt a kipu szelepfedél. Mennyire normális, hogy ennyi futás után le kelljen szerelni - gondolom felújítás miatt. Illetve ami még feltűnt, hogy nincs konzol a hfej és a váz között: gyárilag ott nincs semmi vagy elhagyták? Mert mintha használva is lett volna ott a lyuk...a Bigen (asszem u.ez a hfej van) van ott egy konzol, ami a felső vázcsőhöz fogja a blokkot.
Volt még pár apróság: pl. a hátsó sárvédő hiányzik és a lengőkarról le van törve ennek a hátsó felfogatási pontja, illetve benzincsapnál picit csöpögött mikor járt a motor.
dulkanak igaza van tényleg szinte mindent lehet hozzá kapni akár váltófogaskerékről is legyen szó,ami macerásabb az talán az idomok azt jobban csak bontásból lehet szerezni.mondjuk van új is de horribilis áron.
Ma sikerült végre mennem egy kört eddig sajnos beteg voltam, egy laza kis off-road lett a vége ami eddig aszfaltos út volt az most 5cm mély kavics lett.... plusz egy sorompóval a végén szóval még árkot is másztam a Freevel :) még jó hogy túra-endurot vettem
Nem sok Freewind van a környékünkön.Ritkán látok velem szemben jönni.Még csak egyszer találkoztam egy haverral Vácon,neki is a régebbi típus,77 ezer km.el,semmi probléma vele.Érdekes sokat járok Veresgyházára nem láttam még.Én amikor van a piac a járdán szoktam megállni.
Interneten mindent tudsz hozzá rendelni. A kopó cuccok is ugyanúgy a boltokon keresztül esetleg. Sok minden szabványos. Lánc, kormány csapágy, motorba csapágyak, akksi, szűrő, gyertya. Ha csak ez a problémád akkor ez ne legyen az....
Kormányrúd biztosan van utángyártott, a váltókar sztem a végtelenségig javítható.... Még jó hogy a zakó alatt nem lukasztotta ki a váltódekli oldalát, mert azt szokta....
Most gondolkozom egy XF650 vételén. Egy kérdésem van csupán, mielőtt úgy döntök, megveszem. Alkatrészek mennyire elérhetőek? Itt gondolok kopó alkatrészekre is meg egyéb, ritkábban előforduló hibák alkatrészeire is. A szerelőm azt az infót kapta, hogy "múmia" és nehéz rendes alkatrészeket találni. Viszont egy másik szerelő meg azt mondta, hogy gond nélkül.