Keresés

Részletes keresés

gyingyi Creative Commons License 2002.02.22 0 0 1285
Read_me!
Mennyi SD RAM van a gépedbe?
Gyingyi
Előzmény: read_me (1284)
read_me Creative Commons License 2002.02.22 0 0 1284
Hello!

A múltkor egy olyan kérdéssel fordultam hozzátok, hogy az SB Live midije a régi GUS kártyámhoz képest nagyon szar és, hogy miképpen lehetne ezen javítani. Azt a választ kaptam, hogy az alap 4 megás pacsskészlet helyett töltsem be a 8 megást.
Na hát erre még szarabb lett a hangzás, másnak más, de szarabb. Van egy ősrégi, de nekem tökéletesen megfelelő recording session nevű sequencerem, és ott ki lehet választani, hogy melyik midi device-t használja. No ott van kb. 4 választható eszköz, ebből a midi output és a midi synth-et használom, de egyik gyérebb, mint a másik, és nem is igazán értem, hogy mi a különbség a kettő között.
Szóval amateur vagyok, mint a láma, de lécci adjatok valami választ!
Előre is köszi!

r_m

MidiTom Creative Commons License 2002.02.22 0 0 1283
Sancho,
van egy pár száz ok, amiért részvétet nyilváníthatsz, de most konkrétan miért történt ?
Előzmény: Sancho (1281)
Rigor Creative Commons License 2002.02.22 0 0 1282
hát hogy 24bit/96khz:)
És érezhetően nagyobb a dinamikatartománya, erősebb a belső erősítő.
pusztán zenehallgatás céljára ebből is megteszi egy oem, ami ráadásul olcsó.
Vagy hát ha jobbat akarsz akkor terratec 24/96,
de az bizony háromszor drágább, viszont ezért nem háromszor jobb.
Előzmény: putymuty (1279)
Sancho Creative Commons License 2002.02.22 0 0 1281
MidiTom,
Őszinte részvétem. :)
Sancho Creative Commons License 2002.02.22 0 0 1280
Javallom a hiányzó file keresése helyett azt megnézni, miért nem indult el az APSLive driver rendesen. Pl. mert még fent van a device manager-ben a korábbi SB Live! driver, avgy mert egy másik eszközzel akad a kártyád.
Előzmény: Wolf2000 (1277)
putymuty Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1279
Hellowu!
Gondolom van itt egy pár audigy-s bácsi/néni, aki tudna nekem segíteni. Nekem egy Live!-m van és most valami jobb kártyát akarok venni zenehallgatás céljából. Szerintetek a line outja mennyivel jobb az audigy-nek. (nem a külső dobozosra gondolok) Vagy más márkát tudtok ajánlani? Pl. terratec, turtle beach? Lécci segíjjetek!
gyere a papához Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1278
No, van itt Wolf2000-nél amatőrebb is... Pl .én. Engem még csak most kezd foglalkoztatni ez a téma. Persze leszedtem az egész fórumot, de idő kell, míg átrágom magam rajta. Addig is egy kérdés (mert először nem ártana egy jobb hangkártya se): Ajánlottak nekem egy SB Live (OEM (CT 4830) kártyát 7000 pénzért. Nincs hozzá semmi, csak egy CD, a driverekkel. Ez reális ár érte, vagy baklövés megvenni. Alternatívák?
Wolf2000 Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1277
Tisztelt mindenki!

Mint amatőrök amatőrje azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy az APS driver installálása után miért nem található a WINDOWS/SYSTEM könyvtárban a soundscene.dll, merthogy enélkül nem indul APSLive mód? Mit csináltam rosszul? ? ?

vasa Creative Commons License 2002.02.19 0 0 1276
Köszi tere!
Egyébként találtam kapcsolási rajzot/lábkiosztást:
http://w1.910.telia.com/~u91003452/live/advanced_modifications.htm
http://alive.singnet.com.sg/musician/aps-rewiring/
vasa
Előzmény: tere (1275)
tere Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1275
vasa >> A mic in-en kívül bármelyik bemenet jól működik. Az aux, a tad in, a cd in és a line in tökegyforma. Egy mátrixon keresztül csatlakoznak a DAC-hez, vagy az EMU-hoz. A line out 1 és 2 között az a különbség, hogy az 1-es alkalmas fejhallgató meghajtására is. Megkockáztatom, hogy a 2-es "jobb minőségű" kimenet.
MidiTom Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1274
GEE,
ha gondolod, küldj egy mailt, és megpróbálok segíteni!
Előzmény: GEE (1273)
GEE Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1273
Udv!

MidiTom:
Sehonnan sem. :( Eddig nem volt semmi baj, de most nemtom mi van. Van a gepen egy win98, meg egy 2000 es egyik alatt sem megy.... Es mar csak 5 napom maradt :(( Help! Amugy meg 1 kerdes: sb live bemenetehez lehet 0DB-n keveropult kimenetet illeszteni? Elore is koszi a segitseget!

Bye:
GEE

vasa Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1272
Ja, és még valami!
Mindenhol azt hallani, hogy 8 MB-os soundfontok járnak a Live-hoz. Én egy OEM verziót vettem, és a CD-n csak 2, és 4 MB-os sf készletek vannak. Akkor most mi van?
Lehet, hogy az OEM miatt?
vasa
vasa Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1271
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy milyen a lábkiosztása annak a csatlakozónak, ami a Live-on van, és amihez a LiveDrive csatlakozik. (Ami a dokumentáció szerint NEM IDE interface!! :)
Szeretnék ehhez bemeneteket kötni (nem akarok LiveDrive-ot venni).

Azonkívül szerintetek lehet használni a TAD_IN bemenetet felvételre? Milyen szintű bemenet lehet ez?
Rádugtam egy CD kábelt, és a szélső vezetéken (ugyanúgy mint a CD_IN-nél) fogadta a jelet, de mikrofonnal mégsem igazán sikerült felvenni vele.

Szóval valami rajzféleség kellene, vagy leírás.
vasa

tere Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1270
MidiTom, az az igazság, hogy nem kísérletezek ezzel. Ha akarjátok, megméregetem a Live SP/DIF-jét.
Azt viszont el szeretném mondani, hogy a Live! és a Value 1. Line Out kimenetén (mivel fejhallgatót is táplálhat) viszonylag nagy értékű elektrolit kondi a DC leválasztó. Ezért előfordulhat (sőt nálam úgy is van) hogy recseg a rákötött hifi, vagy keverő. Azt a két kondit ki kell kisebbre cserélni.
MidiTom Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1269
GEE,
se a windows medialejátszójából, se szekvencer progiból nem szól?
Előzmény: GEE (1266)
MidiTom Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1268
tere,
igen, "hivatalból" annak kéne lennie. Azért találtunk egy-két noname példányt korábban, amik nagyon kicsi jelszintet adtak ki, és a legtöbb kártya bemenet emiatt nem fogadta őket.
Előzmény: tere (1267)
tere Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1267
MidiTom>
Igen, más. Jelszintben. És illesztésben. De SP/DIF is lehet ilyen is, olyan is. Ezer féle. Szó mi szó a Live TTL szintű. És szerintem a PC-s CD-ROM olvasók kijárata is az lehet.
GEE Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1266
Udv!

Az a hatalmas gondom lenne, h vettem egy SB live 5.1-es hangkartyat, de midit az istennek sem akar lejatszani. Ez nekem nagyon fontos lenne, ezert(is) vettem, mert hallottam hogy szepen adja vissza a midis hangszereket. (Legalabbis szebben mint az en regi sb64-em :)) Szoval, tudtok vmilyen megoldast erre? Win2000, es win 98 alatt is probaltam, toltogettem drivereket, de semmi.
A segitseget elore is koszi:

Gee

MidiTom Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1265
lxír,
igen, a tüskesoron elvileg működnie kell a bemenetnek. Viszont a Cd lejtszók csatlakozói sem mind szabvány jelszintet nyomatnak ki, hogy egyszerűbb legyen a helyzet. Meg nem tudom, milyen madzaggal próbálkozol, mert vigyázni kell a polaritásra! Tovább egyszerűsíti a helyzetet, hogy néhány CD hátulján a digi kimenet test és meleg pontját fordítva jelölik, ezeknél aztán állíthatsz akármit, meg kell fordítani a jelöléshez képest a vezeték árnyékolását és a meleg eret.
Előzmény: lxír (1264)
lxír Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1264
A tüskesoron tudtommal van digit bemenet. Mint említettem ez a Live ct4830 egy másik konfigban működött is így ! Kell a Mixer SPDIF-in bekapcsolásán kívül v.mit beállítani még ? Nekem csak digit in-re volna szükségem. Tudjátok, szaporodnak a másolásvédett cd-k :))
Előzmény: tere (1258)
MidiTom Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1263
Hááát... nem egészen... illesztési szempontból más tészta.
Előzmény: tere (1262)
tere Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1262
Ja, ja, de az AES/EBU... végülis ugyanaz.
MidiTom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1261
Csak azt ne mondd, tere, hogy nam találkoztál még azokkal a helyes kis toroidokkal, amiket spdif illesztéshez használnak!
Előzmény: tere (1258)
tere Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1260
Hogy ne csak dumáljak: Sancho site-ján találtam egy gyöngyszemet: KATT
Itt minden kiderül, sőt illesztők kapcsolási rajza is előfordul.
tere Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1259
Mielőtt bárki bármit mond, meg kell követnem MidiTom-ot! Télleg használnak trafót, de csak ott, ahol fölhurok akadályozza az összekötést és galvanikus leválasztásra van szükség.
tere Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1258
MidiTom>> digitális illesztésnél nem használunk trafót!!! :))) Nem tudom ezt honnan szedted!

lxír>> A csatlakozó nélküli kártya szitázott helyén NINCS SPDIF ILLESZTŐ ÁRAMKÖR! Értelemszerűen ez nem is használható. Tehát hiába forrasztasz rá vezetéket, nincs hova csatlakoznia. :) A Live Value-n (jééé, ez pont a ct4830) pl. kapásból hiányzik konkrétan R81, R86, C95, C117, U10, ami ide tartozna. Azért próbálkozz csak ügyesen! :))De ez csak a digit bemenet lenne. Az in/out (sárga jack) működőképes kell, hogy legyen. Na, utánanézek, majd írok még...

MidiTom Creative Commons License 2002.02.11 0 0 1257
lxír,
a Lájvon levő csatlakozás TTL szintű bemenet. Ezt kapásból csak a PC-ben levő CD játszók kimenetéről lehet megtáplálni, onnan se mindig. Hivatalosan kéne még egy-két ez-az (pl. trafó) ahhoz, hogy a szokásos spdif kimeneteket tudja fogadni.
Néha ugyan öszejön a dolog trafó, illetve más jelillesztő nélkül is, de csak akkor, ha a meghajtó cucc kimenete éppenséggel eltér a szabványtól.
Előzmény: lxír (1256)
lxír Creative Commons License 2002.02.11 0 0 1256
Tisztelt Live-osok ! A SPDIf bemenetet szeretném életre kelteni, mert sajna nem müxik. CT 4830-as kártyám van. A tüskesoron próbálkoztam először, majd a panelra felszitázott (tehát a csatlakozó nincs rajta) forrasztási ponton. Az érdekes az hogy ez a kártya régebben már müködött SPDIF bemeneten . Lehet hogy a telepítéssel vagy egyéb beállítással van gond ?
Üdv: lxír

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!