Nekem is lenne egy pici gondom, bár nem túl jelentős. Kiváncsi vagyok más is találkozott-e ilyen problémával. Mindössze 6 db TT teherkocsim van, mind újak, ebből négynél mindig kiesik a kerék és ez nagyon idegesít. Ez csak velem fordult elő vagy Tilligéknél ez megszokott? Három E-s kocsinál és egy 2tg. tartálynál fordult elő. Könnyű volt megoldani, de akkoris idegesítő.
viszont van problem némely állítóval (U profilos váltókhoz), ha leszedjük a váltorol se vált át tökéletesen, nem szakitja meg az áramkört és van hogy át se akar ugrani. 9db bol 2 tökéletes 2 jó a többin javitani kéne. hogy lehet?
VT137 nek ihvatalosan nincs rmin je (katalógusban) /az SVT 137 nek honlapon nincs, katalógusban van rmin310/, desiro nak sincs.
viszont szerintem ezeken a kisívű pályákon nagyon hülyén néznek ki a hosszú kocsik és a desirorol is amit láttam videót, nekem nemtetszik ahogy törik... amugy a modell tetszik de én igenvalsz hogy nem fogok venni, az előbb emlitett erős valósághűtlenség miatt.
saját asztalon ezért a 3 szintből 2 t ugy terveztem hogy 310nél kisebb sugár ne legyen, azon minden elmegy, állomás bejárati ívek meg nagyrészt IBW k ből állnak, azaz 631 es külső ívvel, ami már egész tűrhető (210x105cm es asztal)
a felső szinten ami mellékvonali téma, ott szinte csak 267es ív van, itt rövid gőzösöket és 2tengelyes kocsikat szeretnék járatni
Ezek tényleg nagyon szépek! De majd valamikor szerezd be hozzájuk a harmadik személykocsit és a poggyász kocsit is. Nekem megvan mind és BR35-tel vontatom őket, de nem az igazi, ezért akarok majd beszerezni egy BR01-est.
Szerintetek mi lehet a baja a PIKO-s TT Taurusomnak,hogy nem simán fut az asztalon???Az lehet a baja,hogy a terepasztalomon nagy részben régi BTTB-s sínen fut?
Ááá,értem!Nekem amugy van Desirom!!!!És nagyon jó,tehát ha netalántán lemondanál az 50-es éveket idéző terepasztalodról,nyugodtan ajánlom,mert sztem az egyik legjobb motorvonat az összes vasútmodell közül.Íme egy kis ízelítő kép:
Egyébként tetszik a Desiro és néha lenne kedvem megfeledkezni arról hogy az asztalom a 50-es évekbeli bajor táj, karosjelzökkel, stb. és feltenni egy Desiro-t a pályára!
Én most vettem elő a közel hét éve pincében tarott terepasztalomat. Kb. 12 éve épült, BTTB sínekből. Az alaplemezhez drótokkal rögzítettm. Teljesen meglepődtem, amikor az első mozdonyt rátettem, teljesen símán végigfutott a pályán. Az új asztalomat is ezekből a sínekből fogom építeni. Egyszerűen sajnálom kidobni.
A sínszálak összeforrasztása nekem nem tetszik. Én a csapoknál az "anya" oldalon fogóval összenyomom a szálat. Ez eddig elegendő volt.
A lényeg az, hogy nem biztos, hogy sűrűn kell pucolni.
Nagyon tetszik a Tillig újdonságok közül a VT137-es motorvonat II korszakbéli változata. Beleillik, épülö asztalom koncepciójába.
Milyen tapasztalataitok vannak a Tillig VT137-esével? Mert az új modellen sz'tem csak a festés új, a hardware ugyanaz. Ha jól emlékszem DigiTTrainnél láttam belöle.
Elmegy a 267-es sugarú ívekben?
Sajnos építettem jócskán 267-est, ha most kezdenék neki a terepasztalnak, ez lenne az amit mindenképp elkerülnék.
Fátylat rá és SORRY,bár azért Tucsi16 sem ártatlan...
A Desiro-ból nekem nem tetszik a sárga-kék Connex,bár végülis egész "játékos",de hát nem tetszhet mindenkinek ugyanaz....és még1szer bocs mindenkinek,én sem szeretném ha ebből a ROHADT!!!! szóból nagy ügy lenne...
Kiegészíteném Csíkost... -A lemezsinek összekötő csapjaiban nem bízok, mi lesz, ha egy év múlva kontakthibás lesz, így én a sinszálakat összeforrasztottam. (kövezzetek meg érte!) -A talpfarács alján a sinszál füleket egyenletesre lelapítottam, hogy jól feküdjön a vágány -lerögzítéskor egy hosszú léccel + súllyal leterheltem, hogy ne hullámosan , döccenősen rögzüljön Nem tudom, hogy a régi lemezsinek miből vannak, azt hiszem ónozott lemez, de minden tisztításnál retkesnek tűnik. Szerintem a galván bevonat ilyen, mint pld a konzervdoboznál. Grafikusok használtak ónceruzát. Tehát sűrűn kell pucolni és kész. Azért profil Tillig sinből egy nagyságrenddel drágább építeni...
1mm-es SMD LED-en kívül más nem nagyon játszik. Egyébként tök jó lesz, nem húzol vele semmit? Ugyanis vörös zárfény csak gépmenetben van a mozdonyokon, ha vagonok is vannak mögötte, akkor a zárfény az utolsó kocsin van. Mint a képen látható, igaz H0-ás, és III. korszakos teherkocsin.
1: érintkezések a sínszálak között. 2: egyenletes pályafektetés 3: maguknak a síneknek az egyenessége, ill. pontos íve. 4: kitérők rendkívül érzékenyek a pontos lerakásra.
még egyet se olajoztunk sose:) hacsak gyárilag nincs túlolajozva... :)
az odafigyelés és több munka mit takar, mire figyeljünk jobban mint máshol?
más problem, magam baja: (ami I sinekkel se lenne másképp) hogy alighogy leér a lejtő már váltóvan és kitérőre ha megy még kicsit emelkedőn van a hosszú kocsi vége, és az elölkerék kiugrik; figyeltem hogy megy, az lehet megoldás, hogy a váltó terelősínét 1mm el ha megtudom emelni nem ugrik le? -mert azon ugrik át ugy veTTem észre-, vagy abba már beleakadnak a járművek
megint más: tüzetesebben is megnéztem az eladó TT modellekröl felrakotTT képet, és a jobb szélén észreveTTem egy szép magyar jelzőt. ez TT méretű vagy ennyire jo a nagyobb méret is? vmi ilyesmi jól jönne majd nekem is:)
Nincsnek kicsit túl olajozva a mozdonyaid? Tudom, hogy nagy úr a pénz, de kétszer megcsinálni ugyanazt sokkal drágább. Egyébként lehet üzembiztos pályát építeni BTTB-ből is, csal sokkal nagyobb türelem, odafigyelés, és több munka.
boTTsánat, elfelejteTTem hogy nem profilbol épíííTT
szerintetek mennyit bírok ki az U profilos tárolóval ha végre működőképes lesz, mikor döntök úgy hogy akkor most felszedem és csere?:) nemrég csiptettünk tesztbekötést az első próbamenetre de máris "többkilonyi" koszt kellett eltávolitani alulrol, ugyhogy csak 1 vágányt pucoltunk meg, de másnap megint végigkellett törölnöm...
[OFF]:tisztában vagyok az első szóban elköveteTT helyesírási hibámmal, nekem eszembe se jutna ilyen, ha egyik osztálytársam nem írja fel így a TTáblára nyelvtanórán :D -hogy pontosan idézzem: "botsájtsatok meg"[/OFF]