Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ez. Osztályonként volt néhány. Ezzel vontatták a nagy kabinokat és az indító állványokat. Aztán a javát lecserélték a T-141 Tátrákra, akkor osztályonként már csak 1 - 2 maradt. Nekem 1978-ban Börgöndön még volt szerencsém hozzá. Tőlünk valamikor 1980-ban vonták be.
Olvasom a célok felsorolását. Valaki ezeket a településeket valahol hallotta, és amúgy fonetikusan leírta a táblázatba.
Két dolog jut eszembe róla: Az orosz mindent úgy írt le, ahogy hallotta, csak a saját betűit használta. Mikor kint voltam tanfolyamon, néha csak lestem, hogy ez vajon mi akar lenni. Az általam eredeti nyelven ismert angol megnevezés oroszul úgy nézett ki, hogy nem lehetett ráismerni. Ha élő beszédben hallottam, akkor már más volt a helyzet.
A főiskolán volt egy harcászat tanárom, aki néhány dolgot úgy mondott (így fonetikusan, ahogy le van írva) srajk, sedevinder, nató. Bizony néha nehéz volt visszatartani a röhögést.
Állítólag - és ez szerintem csak legenda - még az 56 előtti Magyar Néphadseregben történt, hogy egy tüzér FOGADÁSBÓL lelőtt egy repülőt. Állítólag 122-es tarackkal. Állítólag azonnal lekaptak a válláról egy csillagot, és állítólag másnap a fantasztikus eredményért vissza is kapta.
Én egyébként kissé kételkedem a dologban. Szerencsétlen ágyún semmiféle eszköz nincs, amivel a repülő lelövését elő lehetne segíteni. Irányzó és lőelemképző berendezésre gondolok. Ugyancsak semmi ilyesmi nincs az R-300-as rakétán sem.
Úgyhogy nem ügyes tüzér kell a dologhoz, hanem peches repülő és mázlista tüzér.
Tudtommal a Bólyain olyan szitu forog fenn, hogy azt a sarkot a HIM mindenáron megakarja tartani. Ez ellen bizonyos körök erősen lobbiznak, és a teljes iskolai komplexummal együtt leakarják nyelni. A válaszreakció az volt rá hogy telezsúfolták mindenféle nehéztechnikával. Egy évvel ezelött még alig volt valami az udvaron, most meg zsfi van.
Szerintem míg el nem dől a "sarok" sorsa addig onnan nem biztos hogy fog valami nehézdolog véglegesen elgördűlni.
Állítólag nem is fog. Nyírtelek elküldött egy listát, hogy mit készítettek össze. Valaki meg állítólag meghúzta a felsorolást, hogy mi kell. És mit ad isten, a PV kimaradt. Állítólag az AV is. A közelmúltban jártam Nírtelken, ott mondták.