Keresés

Részletes keresés

mistermekkmester Creative Commons License 2010.01.10 0 0 255
Sok videót megnéztem azóta de nem akarok fölösleges köröket futni. Vannak ezek a "dry cell" tipusú bontók ahol a + és - lemezek között 3-4-5 db semleges lemez van. Ez miért kell? meg sok helyen van a rendszerben valami "PWM" elektonika amit szintén nem értek, h hogy működik. Azt sejtem , h vmi pulzálást vagy frekvenciát modulál, de nekem ez kínai. 12v ra akkor hány lemezes cellát lenne érdemes csinálni, leírnád pontosan? Köszi
Előzmény: szsrobert (180)
szsrobert Creative Commons License 2010.01.08 0 0 254
Küldd el mailben, merre lax. He elérhető közelségben, saját szememmel akarom látni a csodaapparátot.
Előzmény: szsrobert (253)
szsrobert Creative Commons License 2010.01.08 0 0 253
Várom a fejleményeket, és a baráti segítségnyújtásod. :-)

szsrobertkukacfreemail.hu a mailem, küldhetnél egy kis infót, mielőtt az IMF emberei (Izraelt Magyar Földre) megszerzik a találmányod.

A tarfó téma is érdekel.
A hobbielektronika.hu oldalon is találsz hasonló, vízbontós, ingyen energiás, trafós, szélkerekes témákat.
Előzmény: csonakszerviz (252)
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.08 0 0 252

Ha készen lessz a fütés is akkor egy barátikörnek biztos csinálok belőle,mert nem mindegy mekkora a gázszámla senkinek,hivatalosan úgysem tudnám kivitelezni mert biztos lennének olyan antiszakemberek jól megfizetve akik közölnék a médiával,hogy ez rákkeltő,mérgező,nagyon veszélyes,és különben is a vizet nemhasználhatom fel,mert az az övéké,és szeretnék exportálni izrelbe  (kuruc infon van egy szabadalom erröl).

A jelenlegi biztonságos járható út az,hogy a megtermelt hidrogént hozzákeverem a földgázhoz nagyobrészben,így nemlesznek gyujtási késedelmei igaz marad gázfogyasztás de jelentősen kevesebb. Hétvégén letesztelek egy gázos vizmelegítőt,feltöltöm hideg vizzel elindítom csak gázzal,megmérem mennyi idő után lessz 60' os,ezután lehütöm, ismét feltöltöm,és ujrakezdem kevert üzemmóddal,és megint mérek,kiszámolom a villamos fogyasztást is,és felteszem ide az eredményeket.

Van egy másik rendszerem amivel lehet áramot termelni,elvileg egyszerűen,de komoly elektronika kell hozzá,és egy korszerűsitett trafó,ennél apszolut nem viszek be semmit,pontosabban van bevitt energia ami körülöttünk van,mégpedig a folyamatosan változó földmágnesesség. az alattunk lévő mozgó olvadt láva miatt.

Magyarországon egyedül állóan közel van a felszinhez,ezért van annyi termál viz is,söt ebben nagyhatalom vagyunk.

szsrobert Creative Commons License 2010.01.08 0 0 251
Működni működik akármilyen bontóval, csak a befektetett energia jóval több a szükségesnél. Pl 1kW-os hegesztőtrafóval egy 50-es segédmotor biztosan működne.

Cégnek oda ne add átnézésre!
Ha szabadalmaztatod, azért leszel céltábla. Ha nem, ellopják, és eldugják, míg az olaj pénzt hoz számukra.

A sós vizet 14MHz körüli rádiófrekivel bontották. Gazdaságtalanul. Tényleg furcsa, hogy mekkora feneket kerítettek neki, pedig gyakorlati haszna semmi.
Előzmény: csonakszerviz (249)
szsrobert Creative Commons License 2010.01.08 0 0 250
"Az eddigieket azért csináltam,illetve csinálom végig,hogy bizonyitani tudjak olyat ami már régen létezik,és megoldható,reményeim szerint találok hozzá befektetőt aki a további kisérleteket átválalja,és tovább fejleszti a saját költségén. "

Még most oszd meg velem a fejleményeket, mielőtt elsikkad az olajmultik páncéljában a szabadalmad, vagy "véletlen baleset" áldozata leszel, mint már sokan előtted.
Én magamnak építek. Számomra az önállóság, a szolgáltatóra nem szorulás az elsődleges. Ha a profitot hajszolnám, nem fórumoznék.

A tudósok bele sem vágnak a dolgokba, mert az eddigi tudás alapján nem működik.
A szabályokat nem ismerők kísérletezése közben derülnek ki jó ötletek. Lehet, hogy más hasznos dolog, mint amit épp kerestek.
A profitorientált csoportok saját üzletüket védendő megpróbálják cáfolni a működését.
A tudós pofesszorok szintén. Nehogy egy egyszerű szántóvető nagyobb dolgot találjon ki, mint a tudós professzorok...
Előzmény: csonakszerviz (248)
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 249

Most néztem,amit írtál azon kettő különböző dolog van,a kék generátoroshoz nem kell 25 liter gáz kevesebbel is beéri,a 25 literest egy sárga színű 6.5 lóerös motorra tettem rá próbából,és azt egy átalakitott hegesztő inverter müködtetett,de az pusztán azért lett csinálva,hogy müködő képes egy motor benzin nélkül is mert sok nagyon okos ismerősöm hitetlenkedett amikor felvázoltam nekik,amikor pedig megnézték,hogy mégis müködő képes akkor jött a kritika,hogy nem hajt semmit ezért értéktelen. Az abszólut nemhozzá értő embereknek meg hiába magyarázom ennek az előnyét illetve késöbbi fontosságát,nincs mit mérni tehát =0 dolog. Ezután készitettem el a generátorost,így is volt kifogás mégpedig az (semmire nem elég egy reflektor) ezt egy állitólagos műszaki zseni mondta aki az egyik esetleges befektető embere volt,

Röviden azt vontam le,hogy akinek lenne rá kerete,hogy tovább dolgozzak rajta az abszolut nem ért hozzá,és annyira hüjére vettek,hogy adjam oda nekik, átnézésre a rendszert,ezen csak mosolyogtam.

Amikor elmeséltem azt,hogy hangfrekivel is lehet vizetbontani akkor már egy boszorkány lettem a szemükben,pedi lézerrel is lebomlik,kérdés milyen befektetéssel. Aki hangfrekivel bontotta a sos vizet az több milió dollárt költött el arra,hogy a kémcsőben lévő vizet felbontsa,a berendezése pedig pont egy csarnok méretű,mégis eredménynek vették amit elért. 

csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 248

Ez csak elméletben szép mert ha azt szeretném,hogy folyamatosan napokig menjen a rendszer,ahoz más motor kellene,ez csak bemutatóra készült,hogy tudjam esetlegesen szállítani. A gázt közvetlenül kellene elégetni ,mert az összes többi veszteség,a cirkó is,de az elvileg egyszerübb megvalósitás,és házilag tudom is kivitelezni,de a rendes induláshoz tárolnom kellene egy robbanó elegyet 0.5-0.8 baron.ami azért valjuk be elég izgalmas,(már sikerült élveznem 2 hónapon át az ágybanfekvést)  egy kinai jogging,vagy a zsebben lévő telefonomnak köszönhetően. A nadrágom,és a cipöm egy tenyeremben elfért! Azota óvatosabb vagyok. igazából a legjobb út a fogyasztás csökkentés gépjármüveknél mert az tényleg jól müködik,és nem kell tárolni a gázt hozzá.

Az eddigieket azért csináltam,illetve csinálom végig,hogy bizonyitani tudjak olyat ami már régen létezik,és megoldható,reményeim szerint találok hozzá befektetőt aki a további kisérleteket átválalja,és tovább fejleszti a saját költségén.

30 éve ha valakinek mondta volna valaki,hogy lehet tv és rádios gyufásdoboz méretü telefont csinálni amit bárhol használhat az ember,biztos kiröhögték volna az akkori szakemberek,mert ök csak a saját mértékükben gondolkoznak és kritizálnak,de a legtöbb dolgot ami tényleg hasznos,és jó nem sokat tanult tudósok  csinálták hanem egyszerű addig ismeretlen emberek,akiket késöbb ismertek el,sőt legtöbb találmányt később vették át tovább fejlesztésre.

szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 247
Nem akarom bonyolítani, ha a tiéd trafó nélkül is jó hatásfokkal működik. akkor inkább építek olyat kicsiben.

Levezetés:
Akku: akkuból felvesz a bontó 12V 30A-t. 360W-tal 25l/perc gáztermelés.
Ezzel működik a motor. 1 liter benzin energiatartalma 2400 liter hidrogénnel egyenértékű. 25 liter x 60 perc= 1500 liter. Ez 0,6 liter benzinnek felel meg.

Az áramfejlesztő lead 500W-ot az izzónak, és az akkutöltő 60%-os hatásfokával 13 V 30A-t az akkunak.
500+557W=1057W.

A belsőégésű motor 25%-os hatásfokú, 75%-ot hő formájában ad le. Az áramfejlesztőt vegyük 90%-os hatásfokúnak. Valszeg nincs annyi. Az eredő 22,5%, ez egyenlő az 1057W-tal.
Akkor az egész bemenő teljesítmény 4698W.

Tehát 360W-tal 4698W teljesítményre képes gázt termelünk.

A motor bordái közt felmelegedő levegő, és a vízbe merülő kipufogócső fűti a lakást, az áramot elhasználod, vagy szintén fűtesz vele.
Előzmény: csonakszerviz (243)
szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 246
110V 110 lemezzel nekem nem bontotta a vizet, az 1V/cella.
Előzmény: csonakszerviz (242)
szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 245
Fent van a leírás.
http://fenykapu.free-energy.hu/
Ingyenenergia
Bob Boyce vízbontója
Előzmény: csonakszerviz (242)
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 244

Bob Boyce 101 lemezes elektrolizáló készüléke

 

www.free-energy.hu

 

De lehet,hogy ismered ezt az oldalt is.

 

csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 243
Ez azért is nagyszerű dolog, mert Bob vízbontójának a paraméterei messze felülmúlnak minden eddig ismert megoldást. Elég, ha csak azt nézzük, hogy Bob kb. 340 W villamos energiával 80-100 liter/perc gázt tud termelni a 101 lemezes bontójával, ami hihetetlen mértékben meghaladja a hagyományos elektrolízis hatásfokát! A lényeg a rezonancia elérése, amihez precíz kialakítás szükséges mind a lemezeknél és a doboznál, mind az elektronikánál, mind pedig a toroid transzformátornál, ahol megcsapoljuk a longitudinális hullámokat.
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 242
van egy másik bontó is ami nagyon jó,az 110 lemezből áll,de lehet rosszul emlékszem,ennél 110 volt az üzemi feszültség,ennél sincs fémesen összekötve a cella,mind külön álló és elektromosan független,csak az elektrolit vezeti az áramot a lemezek között. teszek fel róla anyagot ha megkerestem,de ez is nagyon drága rendszer,tulajdonképpen ez adta az enyémhez az alap ötletet.
szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 241
12V-ra 20 lemez???
Egy segédmotor teljesítményű járműnek is örülnék(1-2kW), ha 50km/h-val el tudok vele pürrögni ingyér.
Előzmény: csonakszerviz (240)
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 240
A lemezek száma függ a feszültségtől,és a távolságuktól is,de az egyiknél több mint 20 at. Föleg a felületük a lényeg,illetve a méret,van egy mód amikor nagyon nagy felületet tudok kicsi dobozba rakni. A lakás fűtés hez készitett doboz,70x40x40 cm es,és szerintem több mint 150kg,még nem mértem le,de az még nincs teljesen készen. A sima elégetésnél nemtünik meggyözőnek a teljesítménye,vág fémet a láng meg ilyesmi de csak kis felületen tünik forrónak a környezetében,talán a kerámián keresztüli égetés jobb lenne,de még nem próbáltam meg,úgy mint a gáz szieszta ami kerámia betétes,annak nagyobb fütő értéke van érzésre mintha simán elégeted a pb gázt.
szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 239
próba
szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 238
Szimplán csak elégetve a keletkező gázt (lakásfűtés) nem jó a hatásfok? Vagy még úgy is drágas 55FT/KWh-val?
szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 237
A vezeték egy szakaszára csatlakoztatsz egy voltmérőt. A vezetéket söntként használva a voltmérőn mutatott feszültségből számolható az áram. Pl. 50cm vezetéken 10A-nél 0,1V a feszültség. Én az elektromos biciklimnél oldottam meg, megkerestem a műszerhez illő vezetékhosszt. Mutatja a töltést, merítést.

Hány lemezt használsz?
Előzmény: csonakszerviz (236)
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 236

Üdv! A lemezeken nincs látható változás,a töltő egy normál 12 voltos aksitöltő,ami nincs kondival simítva,terhelésen 12.4 voltot tud és max 30 ampert egy ideig,ezután elolvad benne a gyári müanyag ampermérő,ez a kék agregátornál van használva,max 35 ampert veszfel a rendszer,és 12.4 voltot,esetleg ettöl kevesebbet,de majd csinálok egy pontos mérést,de nem volt eddig lakatfogóm,és enélkül nemlehet rendesen mérni mert a normál mérők nem bírják a folyamatos terhelést. Melegednek az átfolyó áramtól.

A generátor egy inverteres vezérlésű egyszerű 1000w os csúcsban a neten 25-30 000 forint között van,kicsit nehezen indul az elözöekben leirtak miatt benzinnel is,de ha üzemmeleg akkor semmi gond vele, aksinak megfelel,egy régi használt is mert csak az induláshoz szükséges hidrogént termeli meg,illetve kisimítja az esetleges hullámokat amit a generátor elektromos porlasztó állítoja okoz(elektromos gázállitással oldották meg a fix fordulatot) de ezenfelöl inverteres is a rendszer mert  így kisseb fordulaton is tud sinuszos 220 at csinálni,ezt economi fokozatnak hívják.

A többi régebbi generátornál nehezebb a dolog mert mindig késve reagál a terhelésekre,azért mert azok,vagy röpsúlyos vezérlésüek,vagy a hütő levegö kivezetésére tesznek egy lapot ami összevan kötve a porlasztóval,de a célnak az is jó,esetleg nem mindig 220 a 220.

Az összes cuc kb 80 000 forint,késöbbiekben ez lemehet kevesebre. Nagyobb teljesítménynél még nem tudok adatokat mert ahoz legalább 3db ot kell csinálnom külömböző méretben,ezekből lehet a végén számolni viszonyítani.

szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 235
A bontó lemezei nem bomlanak el a bontás folyamán?
Előzmény: csonakszerviz (232)
szsrobert Creative Commons License 2010.01.07 0 0 234
Tehát a töltő 30V 30A. A bontó mennyit vesz fel? Azért kérdezem, mert a videókon ampermérő nélkül van a bontó az akkura kötve. A cellák sorosan vannak, a két szélsőre adva az áramot? Érdekes konstrukció.
55Ft/kWh áramár esetén az áramfejlesztő árát, és üzemeltetési költségét figyelembe véve mennyi idő alatt térül meg a befektetés?
Előzmény: csonakszerviz (232)
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.06 0 0 233

A lámpa 500 wattos,ezzel még folyamatosan müködik,van amikor hullámzik egyet az agrgátor,kimaradt gyujtás,vagy más tényező miatt de viszonylag szépen jár a hangján is hallatszik,indításkor kell csak bespriccelni egy kevés benzint,mert alapban nagy az előgyújtása illetve ezek a motorok teljes gázon indulnak,de a négyütemű fix gyújtásosaknak az nem mindig tetszik és visszadurran a szívotorokba ami gáz vissza égéshez vezet a vizválasztóig,a visszacsapó szelep nem fogja meg,már csináltam más fajta vissza égésgátlót is de az sem olyan gyors,mint a robbanás,ezért nem biztonságos még kicsi nyomáson sem tárolni az keveréket,indításkor pedig több anyagot igényel minden négyütemű motor.

Késöbbi terv egy kicsi autó ami talán fog müködni ezzel a rendszerrel.

csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.06 0 0 232

A mértani számitásod egy hagyományos ismert módon müködő ,bontó é.

Ebben nem szodabikarbóna van,és nem normál rozsdamentes lemez,a belseje egyenlöre még nem nyilvános ,de ha nem tudok pénzt csinálni belöle akkor az lessz,legyen mindenkinek olcsó fütése,és ne vigyék egy multnélküli keleti országba a pénzünket. A 25 liter azért megtévesztő mert ez nem mind hidrogén,mert a víz nem pont úgy bomlik le mint nagyon sokan hisszik,hogy 2 hidrogén és 1 oxigénre. A töltő 30 amperos csúcson ,ez a kék generátornál van. A másik motornál amelyik 6.5 lovas egy módositott hegesztő inverter van beüzemelve,20 amper,és terhelten 28-30 volt,próbáltam több amperral is de felesleges volt a motornak,mert túltöltötte,és fuldoklott. Jelenleg egy cirkora is köthető rendszert csinálok,de nemtudom mikor lessz készen mert nagyon nagy az anyagköltség,jelenleg 350 000 nél járok. Egy lakásfütésre alkalmas rendszernek sokat kell tudni mert a hidrogén fütő értéke kevesebb mint a földgázé,a googlén vannak pontos értékek,de 1 köbméter 3.25kw/ó

a földgáz pedig 12kw/ó tehát nekünk négyszer annyi kellene mint gázból,egy átlag felhasználás közepes lakásnál hidegben 10 köbméter,tehát negyvenet kellene tudni legalább a rendszernek. Ezeket csak azért írtam mert a vaterán árultak számítogép méretű rendszert(hidrogénest) de sohasem érkezet meg,illetve percenként csak 5 litert tudott a kinti eladó szerint is,az meg kb annyi mint egy jobb öngyujtó.

A rossz hatásfokú motorral azért látványosabb a dolog mert hidrogénnél müködik szegény keverékes modban is ha már egyszer beindúlt,ilyenek a közvetlen befecskendezéses benzinesek is (gdi) de átkell alakítani a gyujtást,esetleg a vezérlést is a tökéletes működéshez. Annyit azért elárulok,hogy a cellákat nem kel feltétlen elektromosan összekötni,másként is müködik a rendszer,csak sok cella kell hozzá

szsrobert Creative Commons License 2010.01.06 0 0 231
Percenként 25 liter gáz mérésem szerint 25x80A(2000A) 2V-on. 12V-on 333A.
Mi módon oldottad meg, hogy viszonylag kis mennyiségű árammal termeled meg a 25 liter gázt? A videón szereplő kábelen becslésem szerint nem halad át bontáskor 20-30A-nél nagyobb áram. Nagyon kíváncsi vagyok.
Előzmény: szsrobert (230)
szsrobert Creative Commons License 2010.01.06 0 0 230
Szervusz!
Az első videót nézve meglepődtem, milyen sok gázt termel a szerkezeted.
Milyen megoldású a vízbontód? Hány Ampert vesz fel a bontó, és hány Amperrel tölti az akkut az apparát? Mekkora a kivehető teljesítmény?
Előzmény: csonakszerviz (229)
csonakszerviz Creative Commons License 2010.01.05 0 0 229

Tiszteletem mindenkinek!

A lentebb irt bontók hoz küldenék linket,ez egy saját gyártmány,már régebben megcsináltam,de igazából senkit nem érdekel,habár bevallom szebb környezet kellene hozzá,de a célnak ez is megfelel. Jelenleg a rendszer folyamatos üzemre képes,addig amig megnem hibásodik a motor,vagy a generátor. Hasonlót már más is csinált de az itt látható berendezés kicsi méretű,és még van min dolgozni. Mind a kettő videót meg kell nézni sokmindent elárúl,a régebbi videón csak pusztán egy motor üzemel benzin nélkül,üzemanyag tank nincs is rajta. A kék generátor elzárt csappal van inditva a videón de a bizonyosság kedvéért a benzin csövet is elvágom,müködés közben,amikor megszüntetem a hidrogén utánpótlást leáll  a rendszer,ez több áramot termel mint amit a bontásra felvesz,DE ETTÖL NEM ÖRÖKMOZGÓ! mert közben van bevitt üzemanyag csak a szokásostól eltérően tulajdonképpen viz jelen esetben de némi átalakítás után.

A /csonakszerviz/ felhasználó név alatt több videó is található!

 

http://videa.hu/tagok/167497

szsrobert Creative Commons License 2010.01.03 0 0 228
Száraz bontó:
http://www.youtube.com/watch?v=XmDxcmqlT5U&feature=related
Atis57 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 227
Szia!
mert az nem elektrolizis!kicsivel jobb a hatásfoka.....
Előzmény: xplod (226)
xplod Creative Commons License 2010.01.01 0 0 226

Miért jobb a szénrudas megoldás mint a sok-sok lapka egymás mellett a víz bontásnál?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!