Újra itt.
A nemhivatalos Red Devils-szilveszter egy kicsit kifárasztott, majdnem megfeledkeztem a tippelésről.
Körmend-Debrecen +16 (hú de optimista vagyok)
Falco-ZTE +3 (nagy nehezen azért összejön nekik)
Szeged-Szolnok -14 (de azért lesz egy kis szolnoki szenvedés)
Kaposvár-Dombóvár +18 (a rangadó az rangadó)
Alba-Nyíregy +16 (ennyi)
ASE-MAFC +12 (nem olyan rossz a MAFC)
Megnéztem a naptáramban (amit a fiba.com-ról írtam ki) és tényleg Észtország van ott is, úgyhogy nem értem. Még a végén én is kénytelen leszek beírni a Nemzeti Sport-os topicba:-))
Ma végre folytatódik!!!
Én úgy tudom, hogy januárban azzal a két válogatottal játszunk, akikkel eddig nem (hasonlóan a csoport többi tagjához), ez pedig Észtország és Fehéroroszország.
Ha mind a 6 roma származású szkinhed átjön Szegedre,akkor abból nem lesz nagy baj! Érdekes, edig én úgy tudtam , hogy FEHÉR ember nem felejt...! :)))
Amúgy meg ő nem szoktak járni edzőmeccsre!!!
Üdv a tippversenyben.
A csapatotok lehet, hogy sima meccset vív Szegeden ti azonban vigyázzatok mert a Vásárhelyiek nehezen felejtenek és állítólag járnak Szegedre:-))
Körmend-Debr. H 13 (ennyivel jobbak a hazaiak)
Falco-Zte H 15 (Bodrogi nélkül nagy a különbség)
Szeged-Szolnok V 8 (de csak akkor lesz szoros ha a két amerikai játszik)
Klíma Vill-Dombóvár H 18 (Sima)
Alba - Nyír. H 20 (Sima, de látványos meccs)
Paks-MAFC H 20
Körmend-Debrecen +10 (Nem lesz sima)
Falco-ZTE +2 (Ez még annyira sem)
Szeged-Szolnok -11 (Unalmas játék, kevés kosár)
Kaposvár-Dombóvár +14 (Szerdára tartalékolva)
Alba-Nyíregy +25 (Talán)
ASE-MAFC +27 (Czigler nélkül is, Davis 33 pontjával)
Na, a sok bejglievés, pezsgőivás és egy győztes All-Star gála után végre vissza a bajnoki és kupa-hétköznapokba. Hétvégén folytatódik az alapszakasz, meg is teszem tippjeimet.
Körmend-Debrecen H +2 (nagyon jönnek fel a kakasok, előbb utóbb idegenben is bravúrt csinálnak)
Falco-ZTE H +7 (nincs nagy különbség köztük)
Szeged-Szolnok V -11 (a Szeged anyagi gondjai miatt ez a tippem, egyébként a fordulómeglepetése lehetne-jó lenne)
Klíma Vill-Dombóvár H +26 (remélem sima meccs lesz balhé nélkül)
Albacomp-Nyíregy. H +20
Paks-MAFC H +33 (sima meccsek)
További Boldog Új Évet,
Hajrá Kaposvár!!!
sporttárstól kérdezném, hogy idén milyen gyakorisággal tervez a Duna TV kosármeccseket közvetíteni (esetleg konkrétumok)? És külön gratula az írott sajtóba való bekerüléshez:-)))
Hovatartozástól függetlenül kívánok minden kosárlabdarajongónak kellemes karácsonyt és boldog új évet (bár azt hiszem az utóbbiban csak az ASE szurkolóinak lesz része :)))))!!!
Üdvözlettel:
Feribá04
Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!!!!!!!!!
Ui: Remélem a magas színvonal szakmailag és hangvételben, a jövő évben is jellemezni fogja ezt a topic-ot.
Idén már nem leszek, úgyhogy kellemes ünnepeket mindenkinek.
A kupacsapatoknak hasonló évet kívánok, mint az idei ősz, a válogatottnak egy kicsit jobbat.
A Körmendnek meg egy aprócska bajnokságot.
Na, ideje felébredni.
Sziasztok, jövőre ugyanitt.
Ti szerencsésen, mi viszont annál szerencsétlenebbül jártunk, bár a PAOK továbbjutása még nem tuti.
A Sopot valamivel gyengébb, mint az a lengyel csapat akit kivertetek, a Celje pedig talán valamivel erősebb, mint a Slovan. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy nagy esélyetek van a 8-ba kerülésre. Nekünk kevesebb, de azért ott leszünk.
Tegnap letudtuk utolsó idei mérkőzésünket Salgótarjánban, ahol a győzelem mellett Filipovics Gordan eredményes visszatérése volt a legnagyobb öröm. Dzunics is rendben van, úgyhogy jövőre reszkthetnek ismét az ellenfelek. A kupasorsolás (ahol már a négyes döntőbe kerülés a tét-jó lenne a SMAFC-ot kapni:-) jan. 20-án lesz. Sikerült megnéznem a fiba honlapot és kiderült, hogy ha azonos pozícióban végez a Klíma és a Paks akkor a négy közé jutásért már egymás ellen játszanánk, feltéve ha a nyolcaddöntőt sikeresen veszi mindkét csapat. Nekünk ott lehetséges ellenfél a lengyel Sopot vagy a szlovén Celje, a Paksnak pedig a Lokomotiv Moszkva vagy a PAOK Szaloniki, de ennyire még ne menjünk előre.
Végül Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kosárfannak! (még a körmendieknek is:-))
A végig vezető egyetemisták nagy küzdelemben verték ki A csoportos ellenfelüket, akik inkább a pankrációban jeleskedtek, mintsem a kosárlabdában.
Rezák mester végig egykedvűen rágózott a padon.
En is gratulalok minden kupacsaptunknak a gyozelmehez. Ilyenkor sajnalom, hogy a szolnoki vezetok nem vallaltak a szereples, mert akkor most eggyel tobb csaptert szorithatnank.
Mas. Nem latta valaki veletlenul a BSE meccset. A Sport ugynis azt irja, hogy Bellovai 360 fokos fordulattal szerzett kosarat es ezt en sehogyan sem tudom elkepzelni. Ha valaki leirna, hogy hogyan is tortent az eset akkor megkoszonnem.
Willie
Nagyszerű nap volt a tegnapi és jó ilyenkor magyarnak, paksinak lenni. Gratulálok a Kaposvárnak a sikerhez (bár mint megjósoltam, nem okozott komolyabb erőfeszítést a győzelem).
A mieink az elmondások szerint (de jó lenne megszerezni a felvételt) remekül játszottak és a csapat nem érezte meg Geri hiányát. A hátvéd nagyon lázas volt és édesapja nem kockáztatta a pályáraküldést. Amit Marci az utóbbi időben csinál az fantasztikus. Kíváncsian várom, hogy fog kinézni kezdőötösünk Geri visszatértekor. Feribá végre megtalálta régi önmagát, Laci pedig egy tripla-duplával tette fel a koronát a hetek óta tartó remek teljesítményére. Szóval szép volt így az évvége és ilyenkor az ember nem is gondol a problémákra.
Úgy tudom, ha az egyik magyar csapat bejutna a 8 közé, akkor automatikusan kapnánk egy Saporta helyet jövőre. Az eredmény tudatában néztem tegnap az Euroliga meccset (Partizan-AEK, qrva nagy meccs volt!) és egyszercsak eszembe jutott, hogy csapatomnak köszönhetően már mindkét gárdát láthattam élőben is (sőt a görögöket le is nyomtuk). Ezért van értelme az európai kupáknak! Tudom, hogy ez elsősorban pénzfüggő, de olyan szép lenne, ha a bajnoki helyosztók a kupakvalifikációk miatt hoznának kemény ütközeteket. Talán egyszer még Euroligás csapata is lehet a férfi szakágnak...
Gratulálok Gulyás Robinak a Leverkusen elleni győzelemhez, illetve Munteán Andrásnak és Bovánovics Miklósnak (két egykori játékosunk) a Falco elleni remek dobóteljesítményekhez (Munti 19, Bova 20). Nélkülük valószínüleg nem áll ilyen szépen helyt a kecskeméti csapat élvonalbeli ellenfelével szemben.
Sporttárs!
A paksi produkció alapján valóban nem meglepő a sikerünk, ám azóta a Himki a bajnokságban és a Koracsban is bizonyította, hogy nem szabad leírni. Ha nyernek Opavában még tovább is juthatnak. Szerintem nyugodtan legyünk büszkék arra, hogy egy orosz csapatot idegenben megvertünk (ez a csapat az Ural-al és a CSZKA-val játszik egy bajnokságban!), illetve, hogy egy osztrák gárdának esélye sincs egy magyar ellen. Fociban lenne Europában olyan kupaellenfél, aki ellen bármelyik magyar gárda bárhol és bármikor győzni tudna? Arról, hogy milyen kupában indulhatunk egyes egyedül mi tehetünk. Szerintetek fontos az MKOSZ-nek a kupaeredmény? Ha igen miért nem támogatja a kupaindulókat? Ha lenne egy fix biztos támogatás erre, nem karikásostorral kellene hajszolni a kupaindulókat. Remélem jövőre elkezdhetjük a menetelést komolyabb ligában is.