Keresés

Részletes keresés

Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1151
Lassan kiderül, hogy a magyar bajnokikra legkevésbé a helyiek járnak:))). Én is Pestről járok szurkolni.
andrej11 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1150
Teljesen egyetértek. Nem tudnám elképzelni, hogy ne a fehérvári csapatoknak szurkoljak.
Aki ezt képes megtenni, az nem szereti azt a várost ahol él.
Előzmény: kaposvari (1133)
kwest Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1149
Szerintem nem az a "divat", hogy valaki elmegy egy másik városba szurkolni. Nemcsak olyan szombathelyiek járnak Körmendre, akik akkor jöttek először, amikor nem volt Falco. Vannak olyanok, akik pár éve járnak, de egyből Körmendre jöttek. A Falcónak nincs igazán bázisa Szombathelyen sem, a Körmend ezzel ellentétben az egész megye csapata. Vannak olyanok, akik mindkét csapat meccseit látogatják (természetesen nem a b-közép), de olyan nincs, hogy tömegesen aszerint járkálnának a szurkolók meccsre, hogy éppen melyik csapat a jobb.
Szerintem a divatszurkoló az, aki az érdektelenebb meccseken, vagy amikor nem megy a csapatnak, érdekes módon nincs ott (ez most fontos lesz), pedig megtehetné. Amikor meg jönnek a sikerek, ott veri magát az első sorban, és játssza a húdenagyszurkolót.
Ebben a státusszimbólum-dologban van valami, igaz ez szerintem mindenhol jellemző, de Fehérváron szembetűnően sokan vannak az ilyenek. Na de ehhez már megint sok közük van bizonyos társadalmi dolgoknak...
Most vettem csak észre, hogy Haladó kollégát elvileg ismernem kéne, mer' én is bivalybasznádi vagyok :))))
Előzmény: kaposvari (1134)
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1148
Ott a pont! :)
Előzmény: Fishtax (1146)
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1147
Újvárosban szoktunk hülyén festeni a helyi erők között, ahogy örömködünk a fehérvári gólokon, de máshol nincs probléma (főleg, hogy sosem hordok sálat :-DDD).
Előzmény: kaposvari (1145)
Fishtax Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1146
Ha csak űberelni kell, én Bp-ről járok haza Szekszárdra, hogy onnan mehessek szurkolni Paksra! :-)

fish

Előzmény: DRT (1143)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1145
Te viszont menthetetlen vagy:-)) Csak vigyázz, nehogy egyszer rossz sálat köss fel:-)
Előzmény: DRT (1143)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1144
:-)) Indoklás elfogadva:-))
Előzmény: Fishtax (1141)
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1143
Mi, tolnaiak (megye) tartsunk össze! :)

Csak, hogy menőzzek: én meg Pestről járok(járogatok) szurkolni Paksra (kosár), Fehérvárra j.korong), D.újvárosba (j.korong, de a Volánnak :-D), sőt esetenként Szegedre (korong+vízilabda+kézilabda) is. Bár ha jobban meggondolom, mióta Pesten vagyok, Szegeden még nem voltam :) Mindegy.

Előzmény: Fishtax (1141)
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1142
Na azért! Akkor rendben.

Szerintem én találtam ki, legalábbis mástól még nem hallottam, de rohadt jó, vagy nem? :)))

Előzmény: kaposvari (1140)
Fishtax Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1141
Bivalybasznádról jelentem (aminek egyébként Szekszárd az elővárosa! :-) ), hogy én Paksra járok szurkolni, kész szerencse, hogy nálunk csak női csapat van, ráadásul az Atomerőmű révén összeérnek a szálak, így csak egy sálat "kellett" vennem! :-)))

fish

kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1140
A bivalybasznádot nem degradáló értelemben értettem (még ha úgy is hangzott:-), tisztelem a falusiakat, magam is szeretek falun tartózkodni, ha érdekel. Ez a vér-előtag valami új pesti szleng különben?:-)
Előzmény: DRT (1138)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1139
Elhiszem, nem azt mondom, hogy nincs ilyen, csak azt hogy ez nekem nem tetszik, teljesen ellentmond a lokálpatriotizmusnak, ami viszont jó dolog. Nem vagyok MIÉP-es egyébként:-)))
És nem akartam megbántani senkit (pláne belferát vagy Feribát).
Előzmény: Feribá04 (1137)
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1138
"...A vonzáskörzet más téma, mert egy bivalybasznádi sportkedvelő ..."

Ez volt nagyon szép.
Nyomjuk a kozmopolita szöveget, a szlenget meg nem értjük? Ejnye-ejnye...

Előzmény: kaposvari (1136)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1137
Egy Calcio-t gyakran látogató ismerősöm mondta, hogy Milánóban több Juve szurkoló van, mint piros-fekete.
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1136
Ezt nem teljesen értem. Ha falusi lennék akkor is ugyanez lenne a véleményem. Amúgy mi az a vér városi?
Előzmény: DRT (1135)
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1135
Bírom az ilyen vér városi, elmebajnok elszólásokat...
Előzmény: kaposvari (1133)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1134
Ja és ha valaki elmegy a szomszéd városba szurkolni, mert ott jobb a hangulat, jobb a csapat és olyan cool minden, az DIVAT. Ha valaki megunja a focicsapatát az DIVATból szerette. Lehet, hogy egyszer a kosarat is megunják, majd ha a Hali bejut a Bajnokok ligájába?:-))
Előzmény: belfera (1128)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1133
Hát nem tudom, mifelénk ezt másként gondolják. Itt egy dombóvárinak se jutott eszébe a Kaposvárnak szurkolni akkor sem amikor a B csoport legmélyebb bugyraiban játszottak és én sem leszek soha PVSK szurkoló (max. szimpatikusak, pedig szeretem a női kosarat is) mert nálunk nincs ilyen. A vonzáskörzet más téma, mert egy bivalybasznádi sportkedvelő persze, hogy nem lakóhelyének szurkol (hiszen ott nincs semmi) hanem választ egy csapatot, legtöbbször a legközelebbi városból. És szerintem olyan esetben indokolt a csapatváltoztatás, ha lakóhelyednek egyeszer csak lesz csapata az adott sportágban. Na én ezt nevezem lokálpatriotizmusnak. Nekem lesülne a pofámról a bőr, ha bármilyen sporteseményen mocskos kaposvárt kéne kiabálnom. Másnak ez úgy látszik könnyeben megy a lakóhelyével.
Nem akarok meggyőzni senkit (te is soproni vagy, ha jól tudom, úgyhogy téged se értelek:-), csak ez a véleményem. Kisbaltás poén jó volt, már várom egyébként:-))
andrej11 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1132
Azért én egy kicsit vitatkoznék veled ebben a kérdésben:

1./ A szurkolókat ki védi meg pl. attól a Váraditól, aki 2 hónappal ezelőtt kimutogatott a fehérvári közönségnek és puszikat küldözgetett hölgyeknek??? Ja mellesleg 30.000 forintért vásároltam két bérletet. Ezt kapom a pénzemért?
Hol volt az ellenőr, a sajtó stb.? Egy ilyen után miért nem tíltják el hetekre?

Az eseményeknek mindig két oldala van.

2./ Azzal teljesen egyetértek, hogy a nézőtéri skandálások, bekiabálások botrányosak, minden jó érzésű embert felháborítanak.

3./ Attól, hogy véget vet egy meccsnek még nem fog társadalmi problémákat megoldani.

4./ Ha már a Kálmán Laciról van szó: egyrészt hazánk egyik legjobb játékosáról beszélünk, ez nem is lehet vitás. De mit csinálsz pl. Fehérváron, ahol a muja közönség az ő esetében mindig fütyül és "buzizik". Hogy miért? Mert kiverte a Matus fogát évekkel ezelőtt és akkor ezt nem totolták meg a játékvezetők! Ha akkor kiállították volna (és nem a Matust), akkor már rég elfeletettük volna a történetet.
Ettől még nem védhető a közönség reakciója, de érthető!

5./ Ami pedig a Fehérvári közönséget illeti, hát tényleg elég sznob, és sajnos van egy réteg aki státusszimbólumnak tekinti csak a bérletét. Ez meg is látszik az utóbbi 2 év nézőszámán.
Ha szurkolsz egy vsapatnak, akkor nem csupán akkor tedd ezt, ha megy a szekér, hanem akkor is amikor gyengébbek az eredmények.

Előzmény: Törölt nick (1095)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1131
"és talán egy újpestinek se vetik a szemére, ha a Vasasnak szurkol."
Ezt a kérdést egy másik topicban tedd fel. A Rabóczkis telefon egyébként döbbenet:)))))))))))).
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1130
A DIVAT szót kivételesen pozitív értelemben gondoltam.
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1129
Tényleg, ti ismertek akár egyetlen embert, akinek megváltozott a csapata??? Én egyet sem...
Előzmény: Feribá04 (1127)
belfera Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1128
Ez nem volt szép...
Mindenesetre adnék némi felvilágosítást ebben a témában, mielőtt Chris teszi ugyanezt kisbaltával a kezében. :-)

Körmenden ugyebár 25 éve létezik A csoportos kosárlabdacsapat, az első bajnoki cím pedig épp 15 éve született.
Namármost Szombathelyen még csak akkoriban ismerkedtek a sportág alapjaival néhány kiöregedett körmendi játékos segítségével. Ennek megfelelően a szombathelyi kosárbarátok, vagy azok, akik unták a focit, lejártak a 30 km-re lévő Körmendre, ahol minden meccsen garantált volt a jó szórakozás és a remek hangulat.

Tehát ha lehet, akkor ne divatozzuk le azokat a szombathelyi szurkolókat, akik 10-15 éve ott vannak a Körmend meccsein, mert szeretik a csapatot, a hagyományokat, a meccsek hangulatát és a szurkolást, és attól függetlenül, hogy azóta már az ő városukban is van férfi kosárlabda, hűek maradtak kedvenc csapatukhoz.
Gondolom Pakson és Kaposváron is vannak olyan szurkolók, akik a város 30 km-es vonzáskörzetéből érkeznek, és talán egy újpestinek se vetik a szemére, ha a Vasasnak szurkol.

A lokálpatriotizmust pedig arra értettem, hogy Chris annyira rajong kedvenc csapatáért, hogy már körmendinek érzi/vallja magát, sőt talán szombathelyiként körmendibb sok körmendinél, és ez szerintem mindenképpen megsüvegelendő.

Hajrá Körmend!

Előzmény: kaposvari (1126)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1127
Félreérted! A legtöbben már akkor a Körmendnek szurkoltak, amikor Falco még nem is volt. Utánna pedig tudod hogy van: Gatyát, nőt válthat az ember, de csapatot nem!

Üdv.
Feribá04

Előzmény: kaposvari (1126)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1126
Hát igen, a lényeg az első mondatod harmadik szavában rejlik. Én eredetileg is ezt akartam írni, de féltem, hogy megint lincshangulat lesz:-))
Előzmény: Feribá04 (1124)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1125
Köszi. De nekem nagyon tetszik rossz tulajdonságai ellenére is a szolnoki, szombathelyi és különösen a körmendi B közép.
Előzmény: be-st (1123)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1124
Szombathelyen nagy divat az MTE-nek szurkolni. Én a két kezemen nem tudom megszámolni hány szhelyi piros-fekete szimpatizánst ismerek. Igaz ott voltam katona.
Előzmény: kaposvari (1122)
be-st Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1123
Félreértesz. Nem a B-közepekkel van bajom, hanem azzal, ahogy egyes (nem minden, hanem EGYES) B-közepek, illetve hangadóik viselkednek. Ebből a szempontból nekem a paksi szurkolótábor a pozitív minta. Nem tudom, ott hogy alakult így, de sokkal kulturáltabb a szurkolótábor a többinél. Meccs közben szurkolnak, és nem az ellenfelet gyalázzák. Szerintem ez fontos különbség. És azt meg nem szeretem, és nem tudom, miért kellene szeretnem, hogy figyeljek arra, hogy lehetőleg ne ugyanazon az ajtón jöjjek ki a csarnokból, mint az ellentábor szurkolói. Mert veszélyes lehet. Én azért még nem akarok megverni senkit, vagy belekötni, mert körmendi, szolnoki, kaposvári, paksi, stb. Belém se kössenek, engem se akarjanak bántani ilyenért.
És ezúton köszönöm a lelkes szurkolást azoknak, akiknek ez a mentalitásuk, ha ezt sportszerűen teszik. Én csendesebb vagyok, ez tény, de tetszik a pozitív zajcsapás. A POZITÍV!
Üdv
Pistike
belfera! És természetesen a fórum hangulata is pozitív (szvsz). Nem Te vagy az egyetlen pozitív körmendi, természetesen. És én is szeretném, ha többen lennénk, akik így gondolkodnak.
Az a szurkolj, ne háborúzz jelmondat a kormány kivételesen jól eltalált mondata. Mert a jövő még nem kezdődhetett el. Azért jövő. Ez a fiaim szintje volt 2-3 éves korukban, amikor reggel azt kérdezték, hogy akkor most holnap van?
Előzmény: Feribá04 (1117)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1122
Szombathelyi??? Hol van itt lokálpatriotizmus?
Előzmény: belfera (1118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!