Keresés

Részletes keresés

halford Creative Commons License 2005.06.18 0 0 168
ok értem
Előzmény: Törölt nick (167)
halford Creative Commons License 2005.06.18 0 0 166

hopsz, éppen itt voltam...

Értem, ha tudsz erről infót, dobd majd át ide, hogy pontosan mi is ez...

Előzmény: Törölt nick (165)
halford Creative Commons License 2005.06.12 0 0 164

OK!

JÉ!:)

Előzmény: Törölt nick (163)
halford Creative Commons License 2005.06.12 0 0 162

Szia Ein Gespenst!

Patikában, drogériában már vagy ezerféle-fajta kiszerelésben (tabletta, ampulla, szárított-filteres stb), kiszerelésben kapható.

A családban, ismerősök körében más is szedte - "csak teljesítményfokozás, agykarbantartás" céljából -, saját bevallásuk szerint, igazán jó hatást gyakorolt rájuk ez a szer.

(A drogériákban kapható 10 ml-es ampullással indítottak, majd áttértek a tablettás: Gingium, Tebofortan...készítményekre)

Még info>>>>

Még több Gingko készítmény>>>

Előzmény: Törölt nick (160)
halford Creative Commons License 2005.05.23 0 0 159
Jó lenne ha csak ennyi lenne a probléma, leszámítva azt a (ez esetben szerencsés) 1-2%-ot, akiknél tényleg csak ez volt a "gond", és egy alapos mosással átlépték a problémát.
Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.28 0 0 157

Ha valaki sorstársam idetévedne: szóval van fülzúgás amitől könnyen meg lehet szabadulni.

Kb. fél-egy éve nyűglődtem a fülzúgással, de mivel cukros vagyok... szóval úgy gondoltam, hogy nagy valószinűséggel érszűkület, sokat tenni nem lehet vele, beletörődtem.

Egyik éjjel arra ébredtem, hogy a zúgós fülemre nem hallok... volt egy igen hosszú és kellemetlen éjszakám... reggelre picit már hallottam, összeszedtem a bátorságom és elmentem a fülészetre.

Kiadós mosás és... most jobb mint új korában - nem is zúg. :-)

A tanulságot vonja le aki akarja ;-))

halford Creative Commons License 2005.04.28 0 0 156

Szupi! Gratula!

Nálam mondhatni ok a vérnyomás, amit anno a két karban külön-külön is mértek.

Előzmény: yicak (155)
yicak Creative Commons License 2005.04.27 0 0 155

Üdv mindenkinek.

Elég régen jártam itt, de ami jó hír fűlzúgásnak szinte teljesen vége.

A vérnyomásomra kaptam Coverex nevű gyógyszert és 1 hónap után elmúlt.

A vérnyomásom egyébként nem volt magas 130-140/90-100 a per utáni értékre mondták és helyretettek (remélem és lekopogom)

Javaslom mindenkinek, hogy fűlzúgás esetén első dolog a vérnyomás mérése és beállítása.

halford Creative Commons License 2005.04.10 0 0 153

Gingko biloba

A földtörténeti középkorból (mezozoikum) fennmaradt, mintegy 200 millió évet túlélő Ginkgo biloba L. (Gingkoaceae) Kelet-Kínában honos, igen dekoratív növény. Keményítőben gazdag magvait Kelet-Ázsiában pirítva fogyasztják, és különlegesen finom csemegének tartják. A ~ nálunk is gyakran ültetik parkokba és utak mellé, mert igen ellenálló a baktérium-, vírus és gombafertőzésekkel, valamint a rovarrágásokkal szemben, mindemellett jól tűri az erős szelet és a szennyezett városi levegőt. A ~ gyógyászatban felhasznált leveleinek legfontosabb hatóanyagai: diterpenoid ginkgolidok (A,B, C, J és M), bilobalid, flavonoidok és cserzőanyagok. A fitoterápiában a ~ levelek standardizált kivonatait tartalmazó készítményeket használják. Az utóbbi másfél évtizedben több száz farmakológiai és klinikai kísérletet végeztek el standardizált ginkókivonatok hatásainak megismerése érdekében. Főként az EGb 761 (24 százalék flavonoidra és 6 százalék terpenoidra standardizált) és a BN-52063 (ginkgolidokra standardizált) elnevezésű kivonatokat vizsgálták. A kísérletek eredményei szerint a ~ levelek hatóanyagai ill. a belőlük előállított készítmények gátolják a vérlemezke aktiváló faktorát (PAF antagonisták), fokozzák az agyi vérellátást és az agy oxigénnel való ellátottságát, javítják az emlékezőtehetséget és a szellemi teljesítőképességet, csökkentik az infarktust kiváltó vérrögök képződését, fokozzák a láb ereinek vérellátottságát, csökkentik a vér kóros sűrűségét, csökkentik a hajszálerek kóros áteresztőképességét, fokozzák a halláskárosodásért felelős idegek vérellátását, oldják az asztmás görcsöket, szabadgyök-semlegesítő és egyéb hatásúak. A fitoterápiában a ~ leveleiből készült porokat és a különböző hatóanyagokra standardizált kivonatokat tartalmazó készítményeket például krónikus agyiér-elégtelenség, agyi ödémák, emlékezési zavarok, időskori elbutulás, magas vérnyomás (hypertensio), infarktus megelőzése, belső fül funkcionális és szervi zavarai, időszakos sántítás, visszeres tünetegyüttes, asztma és más légzőszervi panaszok, poszttraumatikus szindrómák és cukorbetegek érellátási zavarainak kezelésére használják. A ~ levélkivonatok külsőleges alkalmazásakor is az erekre kifejtett kedvező hatások érvényesülnek.

olvasgato Creative Commons License 2005.03.26 0 0 152
Köszönöm! :)
Előzmény: irimi (151)
irimi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 151
Prof. Z. Szabó László. H-SZ-Cs fél 10-11-ig rendel, beutaló nélkül lehet menni, és amikor kijön a nővér, a prof.hoz kell feliratkozni. Vigyél minden korábbi leletet! Ha már ott vagy, a portán a betegfelvételnél be kell előtte jelentkezni. Az országban egyetlen helyen tudnak speciális CT-t csinálni, ami alkalmas az otosclerosis kimutatására, engem oda utalt be.
Előzmény: olvasgato (150)
olvasgato Creative Commons License 2005.03.25 0 0 150
Szia irimi ! A problémám kb. ugyanaz mint neked , csak három éve. Én is végigmentem az összes kivizsgáláson , két infúziókúrán , fizikóterápián , gyógytornán , stb. Nem találtak semmit . Annyira elment a kedvem az egésztől , hogy másfél éve orvos felé sem néztem , de a Szabolcs utcában tennék még egy kisérletet . Meg tudnád mondani a Prof. nevét és hogy , kell-e beutaló ? Előre is köszönöm: Olvasgató
Előzmény: irimi (146)
halford Creative Commons License 2005.03.24 0 0 149
ok
Előzmény: Törölt nick (148)
halford Creative Commons License 2005.03.23 0 0 147

Hihetetlen lehetett ez a röpke' 13 év így, mindkét fülre...

Időpontod van már?

Zsoltu, várjuk a holnapi beszámolód.

persze nem ma:)

Előzmény: irimi (146)
irimi Creative Commons License 2005.03.22 0 0 146

zsoltu, azt hiszem, okulásra érdemes a történetem:

'93-ban kezdődött a bal fülemben a fülzúgás, egy jógaászanából (tarkónállásból) álltam fel, amikor szinte berobbant a hang, egy széles spektrumú zúgás - és azóta szünet nélkül, egyfolytában tart, csak az intenzitása változgatott. mára már alig elviselhető...

Fél évvel később a másik fülem is zúgni kezdett, ott jól azonosítható frekvenciák is vannak. Aztán pár éve hirtelen, fél nap leforgása alatt "bedugult" a bal fülem, és azóta nem is dugult ki, magyarán alig hallok rá, a halláscsökkenés mértéke, hogy nem hallom a normál erősségű beszédhangot.

Persze, minden vizsgálaton átestem, CT-t, MR-t is beleértve, megkaptam szépen az értágító kúrákat, teljesen eredménytelenül, és igazából senki nem tudott meggyőző diagnózist mondani, pedig voltam jó pár helyen, természetgyógyászokat is beleértve. Hogy az otosclerosis miért nem jutott az eszükbe, az most már eléggé megfoghatatlan számomra. (Ez a "meszesedés", meg "vérellátási zavar" duma szerintem hülyeség.)

A halláscsökkenés segített végül a diganózis fölállításához, és az, hogy eljutottam a Szabolcs utcába. Az ottani prof. az ottani hallásvizsgálat alapján kb. 2 perc alatt megadta a tuti diagnózist: otosclerosis. 13 év kínlódást megspórolhattam volna, ha rögtön hozzá megyek, ajánlom figyelmedbe!

Ez egy öröklött betegség, a belső fül csontosodása, ami a középfül hallócsontocskáit, közelebbről a kengyelt is érinti. A kengyel belekeményedik, belemerevedik az ovális ablakba, és romlik a rezgés átvitelének finomsága, vagy valami hasonló. Állítólag műtéttel gyógyítható, és most éppen erre várok.

üdv.

halford Creative Commons License 2005.03.18 0 0 142

rendi!

Előzmény: irimi (141)
irimi Creative Commons License 2005.03.18 0 0 141

Ha minden jól megy, április közepén megyek... majd referálok, addig is üdv!

Előzmény: halford (140)
halford Creative Commons License 2005.03.17 0 0 140

Várunk vissza utána...

...azzal, hogy mi volt (a menza kaja?), hogy volt persze (a műtét?), ki volt (a leghangosabban horkoló) a (hány ágyas?) szobában...

:))

Előzmény: irimi (139)
irimi Creative Commons License 2005.03.16 0 0 139

:-(

Ami pedig engem illet,már kezdek megbarátkozni a dologgal... még egyszer kösz!

Előzmény: halford (138)
halford Creative Commons License 2005.03.16 0 0 138

Önmagában annyit, hogy jószerével viccesen mesélte ezt el. Utána + kapta még az infúziókat (én csak 1-et), és kb egy hét múlva már távozhatott is bentről. (Ő benn volt még hétvégére én már nem).

Mikor a "kés" alatt voltam-voltunk, nyílván elképzelhet az ember ennél szebb perceket is, de utána mondtam is magamban, na végre ezen is túl vagyunk.

Azóta is jó az orrom.

Csak a fülem cseng tovább:))

Félsiker. 

Előzmény: irimi (137)
irimi Creative Commons License 2005.03.15 0 0 137
Mit értesz azon, h. "nem volt leányálom"? A szédülésen kívül még volt v.mi más is a szobatársnál? A dokiból nem sokat tudtam kihúzni... Vajon miért kell 3 hétig lábadozni?
Előzmény: halford (136)
halford Creative Commons License 2005.03.15 0 0 136

Örülök, hogy (legalább) ennyit segíthettem.

Jó egészséget, és "ez ügyben" mihamarabbi gyógyulást kívánok!:)

halford

Előzmény: irimi (135)
irimi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 135
Ez jó hír, hálás köszönet érte! És kösz a linkeket!
Előzmény: halford (134)
halford Creative Commons License 2005.03.14 0 0 134

Még annyit mikor én feküdtem bent az orrműtétemmel, a szobatársam hasonló okok miatt volt ott mint a te problémád. Nem volt egy leányálom, értelemszerűen szédült is a műtét közben, hogy altatást lehet-e kérni azt most sajna nem tudom. De, hogy meggyógyították a srácot, azt a saját két db szememmel láttam ám!:)

Tehát mindent bele!

Előzmény: irimi (130)
halford Creative Commons License 2005.03.14 0 0 133
(kattints a szövegekre)
Előzmény: irimi (131)
halford Creative Commons License 2005.03.14 0 0 132
Előzmény: irimi (130)
irimi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 131
Egyébként tudtátok, hogy létezik Bp-n fülzúgáscentrum? Krónikus fülzúgások ellen (ha az oki terápia nem segít) létezik egy olyan fülbe helyezhető kis ketyere, egy zajgenerátor, ami kellemes zajjal fedi el a zúgást, és segít abban, h. elfelejtődjön. A centrumban segítenek a beszerzésben.
irimi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 130
Aki tud, segítsen! Otosclerosis műtét előtt állok, szeretnék többet tudni a műtétről, a következményekről, tapasztalatokról azoktól, akik esetleg már átestek rajta, hogy eldönthessem, bele merjek-e vágni, vagy sem... Köszi!
halford Creative Commons License 2005.03.13 0 0 129
Köszi a linket, na erre kíváncsi vagyok!!
Előzmény: aircat (126)
aircat Creative Commons License 2005.03.06 0 0 126

Mielőtt a gyógyszerekkel tönkretennétek a bélflórát, azt kellene megtudni, hogy mi okozza a fülzúgást. A Medic-Poliklinikán csinálnak számítógépes diagnosztikai eljárást, ez a Voll módszer (német szabadalom, 40 éve használják a világban, mi 15 éve hoztuk be, de csak ez a klinika használja az eredetit). Itt megállapítják, hogy hol van az a góc a szervezetben, ami a tünetet, a fülzúgást okozza.

www.medic-poliklinika.hu oldalon több információt kaphattok.

Üdv - egy gyógyult eset

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!