BR52, BR52.80, az új emeletes vonat (nem az, amit újra kiadtak, a régi DR-es zöld, hanem az új DB AG-s!), és nagyon bután néznek ki a halberstadt-i kocsik is rajta.
Most ezeken az íveken én is elgondolkodtam... Nekem BTTB-s síneim vannak, ahol ha jól utána néztem 286 sugarú volt a legkisebb ív, amiket a váltók kitérőinél is alkalmaztak. Kérdésem, hogy van olyan mai mozdony, vagon amely ezt az említett sugarat sem bírja elviselni?
A 35-tel ellentétben szerkocsihajtásos. Az erderti tervek még a BTTB végnapjaiban készültek, modellt a Tillig csinált belőle 1996-ban. Szerintem szép, én is pályázok egyre, de nekem a DR III. korszak kell, a modernizált kocsikból álló gyorsvonatomhoz. A JATT poggyászkocsija már meg is van hozzá!:-)))) Csak ugye itt van a modell építés nagy arany etalonja a Gützol BR65.10, és jövőre jön ugyaninnen a BR24, és a BR64... Hajjajajjj! Futását tekintve vigyázni kell a mozdony kerekeinek szabad mozgására (mint minden ilyen modellnél), de alapban semmi gond vele. Jót tett a modellnek a Tillig, de ez elmondaható az összes hajdan Zeuke/BTTB által gyártott, és a Tillig által is tovább készített modellekre.
A mostani TT Kurier címlapján van egy alaposan elkoszolt V60-as! Szép, de én sajnálnám így összemaszatolni a modelljeimet!:-) www.tt-modelleisenbahn.de
Sajnos megint OFF, mert Z méret, de most koszolunk: aZ alábbi képeken egy Faller sorompó őrház van, a "patina" száraz ecseteléssel készült.
Teljes mértékben egyetértek veled! De mivel nincs másmilyen szerkocsis gőzmozdonyom ezért kénytelen vagyok a Br35-tel vontatni (nekem sem tetszik de, ez van). Tervezésben van egy Br01 (02125 zöld) beszerzése, remélem még nyár előtt összejön. Ha esetleg tudnál mondani néhány tulajdonságot (futás, kinézet, stb... ) a Br01-ről akkor megköszönném.
Holgery! Ha az 50-es éveket modellezed, akkor a DRG festésű VT137 nem jó választás, a most is kapható III. korszakos VT137 a nyerő. Az 50-es években mér kikoptak mindkét vasútná (DR, DB) a birodalmi festésű DRG-s járművek, ennél biztosan, mert eleve nem nagy darabszámban készültek, a DR-nem sem sok volt belőle.
Lyozsy! A képen a Karwendel express eilzug kocsija van. Tipikus DRG-s vonat, vagyis 1945 előtti szerelvény. A DR BR35.10 mozdonya tuti rossz választás hozzá, lévén annak a mozdonynak az első példányát 1955-ben adták át a DR-nek, még BR23.10-ként, és 1970 körül, vagyis már a IV. korszakban lett belőle BR35.10. A BR01-es passzol hozzá, a DRG festésű (Tillig kat. szám: 02120, vagy a zöld 02125), vagy régebben volt a Tillignek E44-ese is DRG-s verzióban, de ma már nincs gyártásban.
P.S.: mielőTT megkérdezitek, hogy miért BR23.10 a BR23: mert a DR néhány késői DRG-s mozdonyt áttervezett, és úgy állította forgalomba, a DB-től, és a DRG-től való megkülönböztetést szolgálta a ".10". Két neves cég is beleesett ennek elfelejtésébe. Az egyik a MIBA, ami azt rótta az akkor megjelent új TT-s Gützold BR65.10 szemére, hogy hosszú a modell az eredeti 65-höz mérve. Igen, ugyanis a DB BR65 rövidebb gép, mint a DR65.10, nem is egy helyen készültek, lévén a DB-s mozdonyt a Maffei építette, München mellett. A következő lapszámban aztán helyesbítettek, sűrűn kérve az elnézést. A másik már gáz, mert azt nem lehet ilyen könnyen helyesbíteni, de szerencsére OFF, a ROCO 2006-os H0 újdonsága a DR BR23.10, ami sajnos egy festési variációnak tekinthető, ugyanis a DRG/DB 23-ast feliratozták DR-nek. Csak azt az egyett felejtették el, hogy a Chemnitz-ben...izé Karl marx Stadt-ban az eredti DRG terveket alaposan átdolgozták, hosszabb kazánt kapott, és ennek megfelelően tényleg hosszabb is a mozdony, mint az erdeti, amit a ROCO nem követett le.
ahogy eddig észrevettem neked nagyon kevés dolog tetszik...
nem egy paksinuti szintű az asztala, de én becsülöm a munkáját, én még eddig se jutottam, és annyira nem rossz. a BTTB sínek és állítók miatt a mai terepasztalokhoz képes kevésbé szép, de ez meg nem az ő hibája, ha lett volna 1 vagon BTTB nk miis abbol épitenék. (igyis az 1/3át U profilbol csináljuk)
szóbajött a koszolás, milyen koszolóanyagokat ajánlotok? gondolom bp n lehet kapni szfvaron ugyse, de ha fenjarunk majd keresünk vmit; bár a koszolás még odébb van, de mindig 2 lépéssel előbbre gondolkodok:) (ha nem többel)
Az a fahíd nagyon tetszik...A mellette levő házikó teraszán a kőborítást kicsit koszold. A fenyők műanyagos csillogását pedig valami matt festékkel kellene tompítani. Szép lesz, jól alakul!!!
Menni megy csak egy picit hintázik jobbra-balra egyenes-ív találkozásánál. Két ilyen gépem van és mindkettő ezt csinálja, persze az hozzátartozik, hogy a sín nincs lerögzítve. Azért nem olyan nagy dolog, legalábbis nem zavar, ettől még szeretem őket. Más véleményére is kiváncsi lennék, lehet, hogy másnál nem fedezhető fel ilyesmi.
Két olyan gőzmozdonyt kaptam lencsevégre, amit szeretnék megmutatni Nektek is! Sajnos ebből sose lesz TT méretű modell, mert ezek ÖBB-s mozdonyok, 1 méteres nyomtávon, de a legjobb: fogaskerekű vasúti mozdonyok.Elhatároztam, hogy nyáron visszamegyek ide vasutazni....
Ezek sajnos már mozdonyszobrok, de a hegyi vasút nyáron üzemel. A vasút neve Erzbergbahn. A fényképek ma készültek, Vordernberg főterén, illetve a vasútállomáson. Télen azért sincs vonatozás, mert a sípálya keresztezi a vágányokat, és a síelő lobbi itt is erősebb, mint a vasutas. Én viszont síelek a vágányok között...
Hűha,a tilliges sínen se megy gondmentesen???!!!Az már elég GÁZ a PIKO-nak!Azt hittem,hogy csak az én BTTB-s sínemen nem megy normálisan,de hogy a tilligen sem megy....Ez nekem új!Amúgy igazad lehet...Mert a TILLIGes mozdonyom(BR101)-motorvonatom(Desiro),szinte "hibamentesen" közlekednek,meg persze a BTTB-s mozdonyaim is.Ugyhogy örülök(ne vedd kárörvendésnek...),hogy nem csak nekem megy sz*rul a Taurusom.
ui1.:amugy van egy barátom akinek H0-ásban van meg a PIKO Taurusa és neki kitűnően megy ui2.:azt tuttad hogy H0-ás motor van a TT-s Taurusban is???
Én nem a látvány szempontjából aggódom az erös ív miatt, mert a 267-eseim benn vannak a hegy belsejében alagútban, abból a célból hogy a vonat felvegye a szintet. Nekem a lényeg hogy müködjön, és a vonatom kisiklás nélkül kijöjjön majd az alagútból. De ha most új terepasztalba kezdenék, akkor takart helyre sem tennék 310-nél szükebb ívet.