Magyarországon is kapható már a Nespresso kávérendszer, amely speciális gépekkel saját előre csomagolt kávékapszulákkal működik. Előnye, hogy gyorsan és egyszerűen lehet magas minőségű eszpresszó és hosszú kávékat főzni a segítségével. Jelenleg 12 féle kávéból lhet választani. Évente két alkalommal jelennek meg azok a "Prémium kávékeverékek", amelyek csak rövid ideig kaphatók. Ezek a kedvező évárati hatásokat kihasználva, az aktuálisan legjobb termőhelyek kávéiból készülnek. Ide várjuk azokaz a fórumozókat akik érdeklődnek a Nespresso kávégépek, kévék és receptek iránt.
elolvastam a 9 értékelést alattam és az én némettudásommal azt vettem ki h kínai vacaknak tartják, nagyon nem elégedettek, lehet hogy később lesz vmi rendes megoldás is, ha kísérletezni szertnénk
Hát, ezek sima egyszerű műanyag vacakok. egy darab csomagolása, szállítása meg sem érné, több lenne a leves, mint a hús. Hidd el nekem (bár lehet, hogy csak én voltam béna) hogy ha a nespresso kapsulás kávé a 100%, ezzel 50%-nál jobbat nem tudsz főzni, de még az is lehet, hogy alatta.
igazság szerint engem nem a gazdaságosság hajt hanem a kíváncsiság, h milyen lehet mondjuk Lavazza kávéból, ha vendégek jönnek nyilván nem vacakolok vele, csak azt furcsállom h 3 darabot küldenek, gondolom egy idő után ki kell dobni
Szerintem azért, hogy ha mondjuk jön 3 vendéged, akkor ne kelljen megvárni, hogy a zacc kihűljön benne és ki tudd szedni (ugyanis tűzforró főzéskor) és tudj 2-3 embernek is csinálni kávét egymás után.
Látom az amazonos linkedet és kövezzetek meg de én lehet h. rendelek próbaképpen. Azt szeretném kérdezni hogy miért van 3 db egy csomagban? Ezek szerint elhasználódik ez is? Mert ha nem bír sokat akkor nem érdemes vele szarozni.
en nem vagyok mervado. szinte sosem jarok kavezni. 20 ev alatt nem voltam 5x. nem kavezok napközben. a kave sajna összefonodott a cigarettaval es azt meg nem birom.
a centralba erdemes elmenni a feeling miatt! gyönyörüü!
Igaz, én könnyen beszélek, hiszen kb. 12 percnyire lakom a bolttól. Azért is bosszantó, hogy 2 boltjukat egymás mellé rakták, mint lejebb írtam. Egyébként az előttem írtak nagyon igazak lehetnek. Egy ilyen mesterséges töltés, sok mindentől függ.
Tegyetek be egy kapszulát, majd vegyétek ki. Így láthatjátok, hogy nem böki át mindkét végét, csak a kapszula fenekét. Amikor elindítod a lefőzést, ha jó a géped tömítése és a kapszula, akkor egy kis pukkanást hallhatsz. Ekkor szakad át a kapszula eleje, és azért pukkanással, mert rászabadul az x bár nyomás.
Tehát bármivel is töltöd föl a gépet, jó csak akkor lesz a kávé, ha a lehető legpontosabban képes vagy modellezni az eredeti kapszulás helyzetet. Azaz:
- Fontos a kapszula formája, mert tökéletes dugót kell képeznie a forró, nagynyomású víz útjába, hogy az a kapszulán (kávén) keresztül haladjon és ne szökjön el semerre.
- Fontos a lezáró fólia vastagsága/anyaga, hogy az optimális nyomásnál szakadjon át, ne előbb, ne később.
- Fontos a kávé szemcsemérete, hiszen a létrejövő vizes massza szintén befolyásolja a kávéfőzés ideje alatti nyomást.
Tehát az újratöltés nem lehetetlen, de nyilván kell hozzá valami gyakorlati érzék, kísérletező kedv és a tapasztalatok helyes elemzése.
Itt valószínűleg nagy jelentősége van annak, hogy ki mennyire finomra őrölt kávéval próbálja meg. Az őrölten kapható kávék nagy része túl durva bármilyen eszpresszó-jellegű italhoz, igazából a kotyogós/filteres főzőkhöz valók még akkor is, ha a nevükben vagy egy piktogramon szereoel rajtuk az eszpresszó.
Ja, végig olvastam. De amíg nem próbáltam... igaz nem is akarom nagyon... :-)
Óriási előnyének hozzák fel, hogy amíg elfogy az eredeti kapszulánk és várunk a következő adagunk megérkezésére, addig sem maradunk csemege nélkül... Ez picit azért fszság... amikor rendeléstől számítva másnapra kiküldik, és amúgy sem ülök otthon kapszulák nélkül... :-)
Azért nem keletkezik annyi szemét, mert a kapszulák újratölthetöek, így csak a zaccot dobod ki, a kapszulát magát újra lehet használni. A mérete olyan, hogy nem szúrja át teljesen a gép a kapszula alját. Èn az Amazonon olvastam erröl, meg Borzolt Kedély fórumtársunk is írt korábban róla. Èn nem vettem, mert többen mondják, hogy vacak, nehezen lehet ezzel finom kávét csinálni. Bár, az Amazon honlapján van olyan vásárló is, aki azt írja, szuper...
Tegnap voltam az Andrássy úti boltban kapszulákat venni. Kérésemre vollutóval kínáltak meg, azt még nem ittam. (Vettem is egy dobozzal, abbol is). Miután sokan voltak, a kévéfőző hölgy átírányított a tőlük kb. 6 méterre lévő másik Hajós utcai boltba, ahol senki nem volt. Udvariasan kiszolgáltak és morogtak az orruk alatt, hogy a No.1 boltban milyen sokan vannak. Ha ebben a boltban valaki kostolót akar, akkor azt önkiszolgáló rendszerben, papir pohárban megteheti úgy, hogy a kávét is önmaga készíti el. Megint kaptam egy csomag vízkőtelenítőt annak dacára, hogy mondtam, hogy múlt hónapban kaptam. Azt mondták, hogy nem baj, ez jár.
Számomra egy kissé érthetetlen, hogy mi a fenének kell oda egy bolt az előző közvetlen közelébe. Ezért a pénzért, a város távolabbi pontján sokkal hasznosabb lenne.
Minden kedves Nespressósnak és egyéb kávé élvezőknek kívánom ahogy menjen le az áfája a kapszuláknak és ehhez kapcsolódva egyuttal, Boldog Új Esztendőt is kívánok:-)))))))