Akiknél én érdeklődtem tavaly, egyik sem kért volna semmilyen foglalót. Akivel végül is megállapodtunk teljesen korrektül kezelte a dolgot; 5 perc alatt tisztáztuk telefonon az időpontot, árat, kondíciókat (parkolás stb.) három héttel az indulás előtt, aztán legközelebb már csak akkor hívott minket, amikor úton voltunk, hogy mikor érkezünk és hol találkozzunk. Érkezés után aztán leperkáltuk neki a megállapodott összeget, és mindenki megelégedésére kezdetét vette a nyaralás. Néha ránknézett, hogy mi újság velünk, felhívott mobilon stb., mostanában is rendszeresen váltunk SMS-t, szóval nem volt semmi gubanc, úgy éreztem, hogy megbecsülik a vendéget és lehet számítani az adott szóra, és szerintem a szállás várni fog szóbeli megállapodásra is, foglaló és miegyebek nélkül is, persze ez szigorúan csak az én tapasztalatom. Ha meg esetleg nem, előbb-utóbb úgyis megállít valami apartmantulaj, este nyüzsögnek az út mentén.
Még nem tudom, hogy az idén hová lesz a séta. 2003-ban voltam Becicin, 2004-ben Budván a városban, de mind a kétszer utazási irodánál foglaltam és mivel megtapasztaltam az ár különbséget, szeretném a neten intézni magánháznál vagy panzióban. Tavaly kaptam kinti mobil számot, a tulaj intézett még 1-2 nap szállást Budva belvárosában 9 Euróért, de a mobilt most már nem lehet hívni. Azért gondoltam a netes foglalásra, de itt probléma a foglaló eljuttatása. Ezért próbálkozom valamilyen megoldáson.pl:Western Union átutalás, vagy bármi más ami biztonságos
A neten kínált szállásoknak általában van e-mailjuk, vagy telefonszám. Néha azt is jelzik milyen nyelven beszélnek. Ott kell intézni a részleteket.
Tőlünk 50 Euro foglalót kértek (12 éjszakára és 5 főre) és egy kollégám adta át nekik, merthogy Budán dolgoznak akiknek a szomszédjánál laktunk, ez persze szerencse.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valaki mégis foglalna előre szállást a neten, akkor az előleget (10 vagy 20% ?) milyen módon lehet eljuttatni a tulajdonosnak?
Szerintem teljesen felesleges előre foglalni a szállást, van bőven még csúcsszezonbanban is. Sv.Stefannál kínáltak közvetlen tengerpartiakat is 3-4 emeletes apartmanházban. De ha mégis előre kell, akkor én is ezt ajánlom:
No, azért még reménykedem, hogy lesz valakinek ötlete. Nem ijedek meg, de szeretem előre lefixálni a dolgaim, így is érhetnek meglepetések, annak ellenéáre viszonylag tapasztalt utazó vagyok. A neten is böngészgetek, de ha valaki tapasztalat alapján tud ajánlani, annak csak örülnék. Nem luxus,, nem tyúkól, hanem egy olyan apparmant lenne jó, akár, évekig is elélhetne az ember. Szóval, otthonos, de nem kell hogy minden kényelemmel felszerelt Budva, Sveti Stefan környéki nyaraló lenne megfelelő. Az egyetlen "luxus", amit szeretnék, a tenger! H lássam a szobából, teraszról....
Érdekes, tegnap írtam ide s egyszerűen eltűnt a kérésem.
Egy jó szállást keresek, appartmant, 4 személyre külön szoba, reggeli, konyha, saját fürdőszoba, Sveti Stefan környékén. Nagyvonalakban ennyi.(Akivel felvettem a kapcsolatot elfelejtett válaszolni, érdekes, azt hittem a túristákból élnek ők is.) Na mindegy, aki tud, várom az ötletét.
az ex-es dolgot felejtsd el, hülyeség, kombináltam
én meg feltúrtam ma a lakást és nem találom a térképet
mi nem Sarajevo-felé mentünk, mert ott tavasszal voltunk
viszont visszafelé megálltunk Bijelo Polje-ban, ahol lepattant szállásunk volt, én mindenkit beparáztattam azzal, hogy az ágyamban láttam egy bolhát, de este mindenki sokat ivott, így nem foglalkoztunk hazatérve az állatokkal, meg megtanultunk korzózni, hihhetetlen, van kb. 50 méteres a város sétáló utcája és körbe-körbe mennek az emberek rajta, nagyon vicces
Az ostrogi kolostort ki ne hagyjátok ha akartok szépet látni!!
Niksic és Podgorica között van a hegyoldalba beépítve (Petrovactól 100 km).
Sokszor elképzelem, hogy vajon most mit csinálnak a szerzetesek... nyáron a pénzt lapátolták be a sziklaperemekről:))), viszont zarándokhely, biztos az igazi hivők most is járnak arra (van aki gyalog megy fel)..
Sajnos nem vagyunk lent egész nyáron. Most 10 napig voltunk augusztus közepén.Kezdett zsufolt lenni a szabadságolások miatt. 2005 nyarán júliusra tervezünk kettő hetet. Te mikorra tervezed és hova?