Ez valóban így van a mindenki által használható fórumokon, viszont például ez a magánfórum nem mindenki által használható, hanem csak azoknak akik a szabályait (többek közt az etikai szabályait) elfogadják, azt megértve regisztrálnak és a hozzászólásait a fórum tulajdonosa elfogadhatónak tartja :-))
A bárki által használható frekvenciákon bárki bármilyen hívójelet használhat - akár még másvalaki létező hívójelét is, akár hatósági az, akár szabadonválasztott.
Nem kell elbonyolítani. Használj nyugodtan olyan hívót, amit akarsz. Úgyis mindenki tudja, ki kicsoda a frekvencián. __ Persze.Biztosan tudja,egy külföldi állomás, hogy esetleg 2 darab 109 HA3333 működik. Az csak zavart kelt,ha 2 azonos hívóval rádiózik 2 különbözö ember.
Azt az ügyet a karácsony miatt nem feszegettem tovább, bár gondolkodtam a dolgon miként lehetne általánosan de röviden megfogalmazni, hogy más területen is használható legyen, amire első közelítésben kb a következő született: Más nikk azonosítása olyan azonosítóval, amely bárki által hozzáférhető nyilvántartáson keresztül valódi személyére utal, a szituációtól függően IRL-nek minősülhet. (Pl: lakcím, rendszám, rádió-hívójel, személyi szám, GPS koordináták, telefonszám, url ... stb) Nem lenne ez újdonság, mert gyakorlatilag ez élt eddig is (olyan személyes adatokra hivatkozhatok amit előtte a másik nikk közölt magáról ezen a fórumon), de talán a hívójel vonatkozásában ez nem volt nyilvánvaló vagy nem érvényesült.
Sokat nezegetek SSTV-t mostanaban, 14,230on, de 27.700on is.
27.700on is csak hivojellel lehet SSTV kepeket kuldozgetni, vagy ott valamivel 'kotetlenebb' a modi? (Van egy kulon sajat kep galeriam a gepen, talan masokkal is meg lehetne osztani, itt a kamionban pedig nem sokszor tudok netezni, es igy valahogy az atmoszferaja is megvan a dolognak:))
... ja, és ne nagyon kattintgassunk bal gombbal, mert csak egy lassú "móricka" szerver korlátozott számú hozzáféréssel. Jobb egérgomb, majd Save Linked Content ... vagy mittudomén kinek hogy jelenik meg (hivatkozott tartalom mentése?)
Ne stresszeld magad ezért, igazán nem sűrgős, majd külöd amikor küldöd, akkor majd észreveszem hogy megjött, ígérem nem rágom miatta a füledet addig sem...
Régi Ericsson GSM bázisállomásokban fordult elő. Én is már csak bontottban láttam. Ha van esetleg GSM átápítéssel foglalkozó cég a látókörödben, aki még az ősidőkben dolgozott a Westelnek (amikor még nem T volt) esetleg náluk valamelyik lomos fiók mélyén előfordulhat. Szerintem a hupilila pettyes aranyycsőrű fehér holló kb. egymilliószor gyakoribb nála. 8-)