Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Mi értelme volt engem kigúnyolnia "bauci"-nak, és miért nevez "Kavics78" provokátornak, nem tehetek róla ha normális választ helyett keménykedő mellébeszélést írnak.
Utánna lehet ennek olvasni, nem voltam személyeskedő csak nem hagyom magam és így lesűlyedtem az ö szintjükre :)
Üldözési mániás lehetsz mert a provokálás és arcoskodás a te stílusok, írtam nem érdekelnek a lőfegyverek de ha olvasni nem tudsz akkor te dupla zéró vagy az ajtón.
Válami ván-mondta Rajkin. Érdekes módon előkerültek olyanok akik már-már normálisan gondolkoznak a témáról, persze a kriminológusok és a széplelkületű liberális nőegyletek -akik a pirotechnika ellen is aláírásgyűjtésbe kezdtek, még nem lőtték el a puskaporukat.
Mi a téma szerinten nem az MH ismeretek, én nem személyeskedni vagy provokálni akartam hanem véleményt cserélni gúnyolodás nélkül (de amit kapok visszadobom).
Ha más, nem a topictémával kapcsolatos kérdésemben olyan oktat ki aki felszines akkor nem érdekel a jóindulata.
De mit értesz itt a topic témával kapcsolatban konkrétan provokáló alatt, mit lehetne provokálni a szó definiciója alapján (semmi értelme nincs a provokálásnak).
Mitől fáradsz el a sokirányú tapasztalataid bizonyításától?
A kaliberrel és lőszerrel kapcsolatos nagy tudásodat elismerem jártas vagy az elérhető szakanyagok olvasásában.
Nem érdekelnek részletesen a fegyver- lőszertipusok és szakanyaguk ráadásul nem a topicon fogjuk eldönteni mi lesz az engedélyezett. A különböző sörétes típusokat meg konkrétan nem említette senki, te jöttél a rókával és a vadász sörétes fegyverekkel engem kérdezgetve.
Téged per pillanat nem érdekel mi lesz a jogszabályban pedig azt írtad az otthonvédelem a téma, mi érdekel a mások gúnyolása és kioktatása vagy ez csak foglalkozási ártalom :)
Úgy tudom, a közelebbi jövőben megváltoznak a fegyvertartási szabályok. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, tudok-e valamit arról, hogy mondjuk egy éven belül várhatóak-e komolyabb változások az otthon tartott önvédelmi éles lőfegyverre vonatkozó előírásokban. Mi fog kelleni hozzá (milyen engedély, vizsga, stb.), és kell-e majd lőtérre járni a fenntartásához? Kicsit tájékozatlan vagyok, hálás lennék néhány támpontért.
Miről akarsz érvelni, a tudásodról mert nem én csúsztatok hanem te kezded firtatni ki ismeri jobban a lőfegyvereket (nem nyugdíjas rendőr vagy véletlenül).
Te provokálsz engem és kikérdezel nem otthonvédelmi kérdésekről, közben minden téren állítólagos nagy ismereteidet írogatva. A Fenyő gyilkosság és a bűnözők mit szeretnek ismereted, gúnyolódás gyógyszerről, késeim betiltása (mondtam, hogy van?) mi köze van ennek a topichoz ha személyeskedni akarsz nem vagyok rá vevő.
Mit értesz itt provokáló alatt (nem értem a jelentését ha talán megmagyaráznád) és a topicon miért kellene a provokálás, keversz mindent vagy tényleg félreérted (akarod érteni) amit írok :)
Befejeztem, mert lassan fárasztasz, de még utoljára hozzászólók:
- Othonvédelem: lényeges, hogy mivel akasz védekezni. Ezért bátorkodtam fegyverekről és lőszerekről írni. Ez volt felvetve, nem az, hogy általánosságban féljek-e a fegyvertől.
- Nem látod be a nagyobb kaliber célravezetőségét: Ez baj. Egyébként megint csúsztatsz, a kaliber egy dolog, a többi pedig a lövedék fajtája, tömege, lőpotröltet, stb. Nem mi találtuk ki, hogy jobb a nagyobb kaliber, olvass szakanayagot. Én sem látom be, hogy miért az "A" betű az első az ABC-ben, de elfogadom, ha nem értek hozzá és hozáértőbbek mondják.
- Sörétes vs. vadászat: csúsztatsz, nem erről beszéltem. Arról, hogy otthonvédelemre milyen sörétes puskák képzelhetők el, ha egyáltalán ez alkalmas lehet otthonvédelemre a hazai körülmények között. Szerintem nem szükséges, más, pl. Trebitsct másként látja. Na ezen lehet értelmesen beszélgetni.
- A fegyver kezelése egy minimális fizikai erőt feltételez. Ez van. Amit írtam, annak értelme csupán annyi, hogy akinek minimális fizikai képességei hiányoznak, az semmiféle fegyver kezelésére nem alkalmas. Vagy gyerek és azért vagy gyengélkedőbe kell küldeni. Annyit jegyeztem meg, ha olvasol a sorok között, hogy a sörétest előre megtöltheted otthon. Viszont, szemben csőre töltött sörétes az esetek túlnyomó részében nem feszteleníthető. Azt mondtad, voltál katona, ellenőriztél fegyvereket, vizsgáztál is. Ha igaz, akkor értened kellene amit írok.
- nem tudom mi lesz a jogszabályban, per pillanat nem is érdekel. Azt tudom, hogy a sörétes, véleményem szerint nem a legalkalmasabb erre a célra (figyelj: nem azt írtam, hogy alkalmatlan).
Nem mondtam, hogy szakértő vagyok és azt sem, hogy a szifon otthonvédelmi fegyver.
Ha otthonvédelemről beszéltünk akkor miért kellett felvetned szakértőként a fegyver és lőszerismereti témát és kérdezgetni, ha valaki akarja bárhol utánna nézhet (nem ez a topictéma).
Nem látom be a nagyobb kaliber célra célravezetőségét mert nem vagyok híve (mint írtam) a tartásának és jogilag biztos nem lesz otthonvédelmi.
A söréteshez való szakértelmeddel meg szinten te térsz el újra az otthonvédelemtől a vadászathoz.
Jól tudom és te is, hogy mik az előírások sörétes fegyver szállításánál valamint töltött állapotban vadászatkor történő hordásának de ne menjünk bele mert engem írsz másról témázónak.
Feleségem a PA63-ast (tár kivéve, ürítve és ellenőrizve) nem tudta megfelelő módon csőre tölteni erölködve húzta a szánt, a revolver elsütése teljesen más típustól függően (rugó ereje) az automata sörétessel ne foglalkozzunk de te tértél el megint ezek felvetésével a témától.
Az otthonvédelemi tervezetben duplacsővű sörétes volt nem ismétlő, nézd meg végül mi lesz a jogszabályi engedély :)
Jaja, innen kell megközelíteni, nem is a gumival van a baj önmagában, néhány ombre-t az is leszerel..., hanem avval, hogy még ennek a használata is kriminalizálható adott esetben, még ez sincsen ugymond "engedve" csak kényszerűségből megtürve.
Na ez az aminek meg kellene most alapvetően változnia.
Lehet. Azért nem vennék cicire két gumibogyót :) Meg egyet sem :)
Persze, mindennek megvannak a határai, és minden eszközt a helyén kell kezelni. Most a gázolgó lehetőség, hordom is. Ha lehetne gumis, akkor hordanám azt, meg mellé egy GA-t mondjuk. Ha meg lehetne éles, akkor azt hordanám, bár alighanem Less Lethal lövedékkel az első pár töltényűrben. (Meg mellé egy GA-t. Vagy egy gázolgó revolvert.)