"Ha jól tudom az oldal szvör alapján készül, de néha lehet eltérést tapasztalni csomószor láttam Bko helyett Bo kocsikat, magyarán ne vedd készpénznek az oldalt."
1. Azért van Bo is szerepeltetve, mert bizony sokszor előfordul Bo kocsi is.
2. Készpénznek veheti az oldalt, hiszen az bőven kiderül belőle pl., hogy melyik vonat Bz, Desiro, vagy hagyományos szerelvény.
De július 31-én változik a SzVÖR de az megjelenik majd a vonatosszeallitas.hu-n is.
Szombaton: hajnalban 3 egység szerelvénymenetben Pilisvörösvárról Székesfehérvárig majd onnan: 9720, majd 1 egység: 9725-9718-9731 A két egység ami lent maradt Tapolcán este fel: 19711
Vasárnap: mindhárom egység: 9720-19711, majd Bp-Pilisvörösvár szerelvénymenet
Classik nincs... :( Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön ez az idő amikor már nehéz itt Classikot elkapni... :/ Első héten volt amikor még vágányzár volt amúgy semmi... :( 19702-17923 M62-3xx-al megy. Kb. ennyi lehet az érdekes. :)) Ha döglik valami akkor esélyes lehet classik gép, bár szerintem akkor is inkább előkerítenek egy M62-3xx-ast.
Sziasztok. Megyek pár napra Fűzfőre. Van valami érdekes szerelvény, amit érdemes fotózni? :-) Szergejes menet, esetleg régi festésű Csörgős vonat, classic?
Mászás volt. Az egykori kép megismétlése lett volna a cél (Hörgővel), de azóta eltelt egy kis idő és jól benőtte minden... :/ 11 év sok idő... :) nohab.hu-ról egy link: http://nohab.hu/020-38big.jpg Remek felvétel! :);)
Ha jól tudom az oldal szvör alapján készül, de néha lehet eltérést tapasztalni csomószor láttam Bko helyett Bo kocsikat, magyarán ne vedd készpénznek az oldalt.
Az egyébként nagyszerű vonatosszeallitas.hu oldal adatai mennyire naprakészek?
Összeállítottam magamnak egy táblázatot, amiben a vonatok révfülöpi indulásai szerepelnek (oda megyek majd nyaralni) és hogy az adott vonat milyen típus, hogy tudjam, mikor mit lehet fotózni ;) És pl. meglepve tapasztaltam, hogy ha hihetek a vonatosszeallitas.hu-nak, akkor 6:35 és 21:53 között nem jár Révfülöpön Desiro :O
Azonkívül szeretném megkérdezni, hogy a 9740 Bz-e?
M61-020 tapolcai személyvonatokkal Balatonakali-Dörgicsén, illetve Balatonfüreden. Közben M41-2212 halad át Fövenyesen a 974 sz. gyorsvonattal (Ovidius szerelvénye)Vonatok 2000-ből
2010.07.17. "Nem volt vasúti közlekedés Balatonalmádi és Balatonfűzfő között, mert a vonat elgázolt egy embert ezen a szakaszon – tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.
Miklós Éva hozzátette: az eddigi vizsgálatok szerint a jármű egy holttesten haladt át. A rendőrségi vizsgálat idejére, reggel 7 óráig nem jártak a vonatok ezen a szakaszon, ám pótlóbuszokat sem állított forgalomba a vasúttársaság."
6:12-kor (60 perc ácsorgás után) eljöttünk a 9710-essel Fűzfőről miután a gázoló Bz-vel megvolt a kereszt. Ezen kívül még a 9719-et verte el az eset azzal Almádiban keresztezett a 9710. Szóval durván 6-tól már ment a forgalom....
Gondolom azért mert a Záhony-Tapolca ütemes a 100a-n, és az alap is csak 2. osztállyal megy, ami akkor jár, ha nncs nyári menetrend.,míg a Tapolca-Záhony ütemfeletti.
7 kocsi, ebből egy BDbh, egy A, és öt B. Menetrend szerint csak 2. osztály, tehát az A kocsiba is be lehet ülni. Ebben múltkor volt hely, az emberek nem mertek beülni :)
Biztos, hogy lesz rajta utas, főleg ha kifogsz egy jó kis csoportot, helyfoglalással. De érdekes, szép út, ha Nyíregyen szállsz fel, biztos lesz helyed.
Nem is téma, hogy egyik (1973?) gyors ma ütközött egy autóval a 44-esen? 2 páros nem tudom emiatt-e , de csúnyán elcsúsztott. Bár az első alapból a 30a-n megy.
Ahogy a déli parton már érdeklődtem,szeretném megkérdezni,hogy az északi parton milyen a kihasználtsága a Tapolca-Záhony vonatnak? Jövő vasárnapra terveztem erre a részre egy túrát.Mennyien szoktak lenni általában Pest irányába és mennyi kocsiból áll a vonat?
OFF Pontosítok. Dezső miatt se jönne el ide. 2-es vonal és ennyi. Ott van minden és az neki Magyarország. Többet nem mondok mert megint perrel fenyeget. On
Badacsony mh után az ívben Tapolca fele ahol nincsenek házak egy rövid szakaszon a sínek mellet, valahogy a hegyet belelehet venni a képbe, hogy a vonat is bent legyen úgy ahogy?
Ajaj, de még mennyire. Sok-sok végkielégítés meg amiről nem tud az ember, miket mostak, mosnak ki az állami kasszából. Ha csak a politika által ellopott pénzt tennénk egy bankszámlára, nos azzal valószínűleg az egész hazai felszíni közlekedést látványosan lehetne korszerűsíteni. Ehelyett ez a pénz luxusautókban, ofsore-cégekben és nyaralókban van.
Ez igen érdekes lehetett, csak a vonatszemélyzetet és az utasokat sajnálom. Gondolom a helyszíni vizsgálat eltartott pár emberöltőt.
Sajnos igen nagy a 'Jóisten állatkertje, s alacsony a kerítése. Ennél már csak az lehetett szebb eset, amikor az elgázolt autós felelősségre vonta a mozdonyvezetőt a jobbkézszabály be nem tartásáért. (Tán Bárdos Imre erről bővebben is tudna mesélni.)
Én csak egyen csodálkozok. Ha jól értettem a híreket, ezentúl a "B" kat. (úrvezetői) jogsi letételéhez megkövetelik a nyolc általános elvégzését.
Lehet, hogy rosszul tudom, de ezt már 30 évvel ezelőtt is megkövetelték!?
Emlékezzünk csak az egyik Moldova riportkönyvre. Ebben van az a részlet, amikor Tonhauser örnagy figyelmezteti az egyik (legalább) potenciális bűnelkövetőt: - Ne óberkodj Dezső, mert utána nézünk a nyolc általánosodnak és ugrik a jogsid!
Szombaton hajnalban 3 egység szerelvénymenetben Székesfehérvárig majd onnan: 9720, majd 1 egység: 9725-9718-9731 A két egység ami lent maradt Tapolcán este fel: 19711
vasárnap mindhárom csak: 9720-19711 majd Bp-Pilisvörösvár szerelvénymenet
Személyszerint ha rajtam múlna, akkor a Bhv, By, Bko, Bo, Ao, stb... kocsik most olyan színvonalúak lennének, hogy a desiro, flirt, és az egyéb műanyag ipari hulladékok elbújhatnának mögöttük.
Almádi páratlan váltókörzetében egy autó közel parkolt a sínekhez,és a bejáró Desiró előtt kinyitotta a hátsó ajtaját.Az autó ajtaja összegyűrődött,a Desiró karcolásokkal megúszta.
De már sokszor mondtam, hogy ennek az az oka, hogy a Start nem gondolkozik személykocsikban.... Azaz lehetne a jelenlegi kocsikból szuper járműveket csinálni. Van mozdony, kocsi, tehát eszközpark (csak mindez ész, és akarat nélkül).
Személyszerint ha rajtam múlna, akkor a Bhv, By, Bko, Bo, Ao, stb... kocsik most olyan színvonalúak lennének, hogy a desiro, flirt, és az egyéb műanyag ipari hulladékok elbújhatnának mögöttük.
Így csíkos Bhv pedig egy félbehagyott valami. A forgóváz kritikán aluli, s légkondi beépítése pedig elmaradt valahol. Helyette van a féktuskóporral eltömődött légkeringető...
És ehhez jön, hogy némelyiken még az utasvészhívó is rossz. Aztán ha valaki rosszul lesz, vagy bármi más gond van, és a jv épp nincs abban az egységben, akkor ki lesz a felelős? Nagyon bátor emberek ülnek az íróasztalok mögött a Startnál... Ha baj van akkor meg a vonatszemélyzete csesztetik.
Utaztam Desiron klíma nélkül, katlanok katlanja, ez jogos, csak, hogy így indult az indító állomásról vagyis tudtak róla, hogy nem megy benne a légkondi!!! Mégis elküldték! Azt mondja a kalauz Nyugati-Aq között, hogy ki van adva, hogy a légkondi nélküli Desirot is el kell küldeni 50 fokos melegben! Na, ezért ki a felelős? Meg a többször írt mozdony nélkül hagyott légkondis szerelvényért? Ha valaki tudja a választ írja meg, hadd tudjuk ki ma bűnbak a szenvedésért! Persze a jegyárát nem térítik meg a hiányos szolgáltatásért!
De nem is Fehérvár és Bp. közé! Nem lehet velük menetidőt tartani, és még a vizet is felforralja! Amíg nem lesznek normálisan karbantartva, addig ez felejtős. Egyébként azon is csodálkozom, hogy az NKH még nem vonta vissza az üzemengedélyüket, mert elég gázos a dolog...
Nem a gyorsba való! A mindenhol megállókba, hogy az egyszerű utas pótdíj nélkül is megismerje a légkondit! A gyorsba meg Bpmz való, más kérdés, hogy miért nem abból van összeállítva!
A menetrendet valaki, valakik megtervezik, elfogadják! Pontosan tudják a korábbi tapasztalatokból, hogy az utasok kedvelik, inkább odaérnek lassabban is de a környezet fontosabb, ezek tények! A Desiro szidalmazóknak meg annyit, hogy lehet mindenkinek adott véleménye de az utasok a voksot egyértelműen letették! 30 éve a Bz-ét is szidalmazták aztán kiderült, hogy esetleg a hozzáértésen is lehet javítani mint egyik társunk is beírta!
A Te általad említett vonat sajnos csak vasárnap (azaz ma) Desiro. A mostani menetrend ökörsége is oda vezetett, hogy gyakorlatilag a nyári forróságban, napközben nincs Desiro Füred és Tapolca között, pedig a kirándulások ezen a szakaszon sokkal inkább jellemzőek -lásd Badacsony, Szigliget- mint Székesfehérvár és Füred között. Mondom újra, ez a menetrend miatt is így alakult az idén.
De vannak azért biztató hírek. A gyorsokból kiszakadt 3 egység visszatér a 29-esre jövő hétvégétől. Valószínűleg az alábbi fordulókban: Péntek: 4668 Szombat: 9720-9725-9728-9731 Vasárnap: 9720-9725-9728-9731-4651
Azért az kezd nevetségessé válni, hogy folyamatosan klasszabb járműnek kiálltjátok ki a BZ-t, mint a Desiro-t. Ez vicces. A Desiro egy érzékeny műszer, megfelelő karbantartás és hozzáértés kellene hozzá. Kb. ez olyan, mint amikor a Trabantot meg a Zsigulit otthon bütyköltük és ment tűzön vízen át, most viszont átszálltunk egy japán Hondába mondjuk. Azt próbáld barkácsolni! Szakértelem, szakszerviz és menni fog.
Itt vagyok a Badacsonyból 19.07-Kor induló vonaton ami most éppem Bzmot! KÍVÁNOM ANNAK AKI KITALÁLTA, HOGY A DESOROK HELYETT ADOTT VONATOKNÁL BZMOT LEGYEN AZ EGÉSZNAP EZEN ÜLJÖN 50 FOKOS MELEGBEN! GYALÁZAT! ÍGY KELL AZ UTASOKAT LESZOKTATNI A VASÚTRÓL! LEHET VALAKINEK GRATULÁLNI!
Balmádiban nincs megfelelő rálátás a Kij.kelzőre. Egy ideig jv. menesztett, volt, hogy hangosba bemondta a forgalmista,hogy áll a kijárat. Így most ésszerűbb. Meg sokszor a forgalmistának a vonaton kell átmásznia, hogy kijusson a peronra, aztán nehogy elinduljon vele a vonat :-)
Több feltételt is támasztott a forgalom, hogy hol kell még mindig a szolgálattevőnek menesztenie. Pl. a kijárati jelzőt a vjv. is láthassa (a szerelvény mellől), ezért kell pl. Kelenföldön is külsős. Lehet, hogy itt is ez az ok.
Urak! Egy kicsit hülyének tűnő kérdés, de miért meneszt Balatonalmádiban máig is a szolgálattevő? Ha jól tudom, egy ideje már csak azokon az állomásokon meneszt a fszt, ahol az utascsere egy szintben történik a vasúttal (kivétel persze van). Almádiban viszont ott az aluljáró, ahogy Füreden is, ahol viszont nincs menesztés. Mi az oka ennek?
Haverom mesélt olyat, hogy meg kellett állnia Esztergom fele valami vörös jelzőnél, ami ívben van, az ív túlemelt. A dezső úgy érezte, hogy nincs benne elég gázolaj és leállt.... Ez sztem az általad is említett tervezési hiba. De a karbantartási hiányosságra meg az a jó példa amikor ásványvizes üveggel kell hordani a csapvizet a taligának.
Igen,vannak elképesztő hibái,de hála az égnek eddig sikerült szolgálatképtelenség nélkül megoldani egy-egy hibát. Senki szaktudását nem tisztem megkérdőjelezni,de a múltkori fékhibás(Zánka-Köveskáli) eset után volt szerencsém a 009-016-017-es triplához.Mivel Tapolcán nem fér be a 3 egység a kútra,ezért szét kellett akadni.A 016-ossal nem sikerült megmozdulni a szétakadás után.Persze,hogy nem!Rugóerő tárolós fék működtető karja az "A" végen befékezni állásban,szükségmenet kapcsoló szükségüzemre kapcsolva,(miért????Ezt a vezérlő motorkocsin kell kezelni és tudomásom szerint nem voltak cserélgetve a járművek a 016 végig középen volt),hidegmeneti kapcsoló csatolt állásban(ha ez volt a "rossz" motorkocsi akkor saját állásba kellett volna kapcsolni)Féküzem kapcsoló zavarban volt.Persze,hogy nem akart menni.Mindent visszaállítva a gép tökéletesen üzemelt.Egyszer hozta,hogy az állvatartó fék nem old fel,de 117,1 km-ert elment.a félautómata fékpróba is gond nélkül lefutott.Megkérdezném,hogy az illető tudta-e egyeltalán,hogy mit miért kapcsol el?Nemhiszem,hogy tudta.Mégegyszer jelezném,hogy nem szeretnék senkit ezzel megbántani,vagy belekötni senkibe,de ezek az 50-60 perces késések Sv.-i személyzettel szoktak előfordulni.Nem egyszer segítettem telefonon már nekik,de alapvető gondok vannak mikor próbálok segíteni,de szegény kollega azt sem tudja mi hol van.(ez lehet a stressz miatt is.)Tapolcán minden évben június első két hetének valamelyik napján szervezünk egy Desiro tipusismereti emlékeztető előadást.Szívesen látunk mindenkit.Ha érdekel titeket akkor jövőre felvehetjük a kapcsolatot.
Bocs a hosszúságért,csak azt próbáltam jelezni,hogy a program lehet buta(és az is elismerem),és semmire való,de nem mindíg a program a hibás.
Egyelőre nem alkotnak sehol. Most hétvégén -mint a panellift- üzemen kívül lesznek. A 29-es mellett szó van több vonalról is. Reméljük most már mind a 31 db-ot más-más vonalra teszik. :-(((((
Ez azért bonyolultabb technika mint egy kemping bicó.
Még ha csak bonyolultabb lenne. Elképesztő hibái vannak, amit nem is nagyon értünk, hogy lehetett elkövetni. A buta járművezérlő szoftverről ne is beszéljünk. Egy tervezési katasztrófa a jármű.
Találkoztunk egyikkel (021) Tapolca és Keszthely között. Fekvemaradás határán volt. Ezért marhára kell erőltetni, pedig mindenki látja, hogy mit kell velük szenvedni Esztergom felé, az üzemkészségük 50% alatti.
Pedig egyértelmű lenne -ha már napközben nincs Desiro-s személy ami hűvös is,- hogy a 9720-9725-9718-9731 körbe kerüljön legalább kettő. Úgyis csak hétvégéről van szó.
Az utas biztosan nem fog fesztiválozni, hogy a 3 levegőtlen, 30 fokos BZ helyett, kap 2 légkondis Desiro-t. Ennyire nem perverzek az emberek.:-) Ott a helyük a személyekben.
Egészen pontosan mennek a : 9720-9725-9718-9731 kanyarba. 9738-ban nem igen mehet mert akkor reggel 9739-ben kéne visszajönnie, ami 2 perces vezetőállás váltást jelentene SV-n.
Volt hozzá szerencsém vasárnap.Pont középen volt a 3 egységes csoda gyorsvonatban.Tapolcán még kihúztunk vele a dombra.Na onnan se tőled se hozzád.16-oska állvatartó fék nem old fel... Nagynehezen sikerült betolni a kútra,nagyon gyatrán ment.(mintha fogott volna a fék és mindezt vontatástiltás nélkül!!!Persze 16-oson fogott a fék)
Volt egypár, legutóbb majdnem elfüstölt az egyik fékhiba miatt ( egy északis mv.-nek nem is kellett mondani a pályaszámot, már tudta magától, melyik volt...) NKH-s ellenőrzés is volt, állítólag nem rajongtak a Desirókért. Bár ez utóbbinak valószínű nincs köze hozzá.
Helyes, remélem beteszik őket az Sv-Tp-re mindenhol megállónak! A gyorson meg lesz legalább egy légkondis kocsi de lehetne az egész, pótdíj nélkül!, kerékpár szállítóval.
A Szergej Uzsáról hozta a 10 db üres dozátoros kocsit, ami az 5-ös vonal sorompóinak bemérésére szolgált. (Tp ind 08:30, Sv érk 11:44) Elvileg tegnap már visszavitte. Nem fotózta még valaki? :-)
Fehérváron indulok az 5.35-ös vonattal, 6db-os Bz, valamilyen hozzáértő ide írhatná miért kellett az évekig meglevő megoldást felborítani? Azt, hogy az összes Sv-Tp vonat Desiro!
Rendben, akkor felszaladok Arácsra a domboldalon, és igyekszem vissza. A hajóm 11.00-kor indul Siófokra. Sőt, lehet, hogy a 9712-vel megyek, és csak vissza hajóval, csak éppen nem nagyon bízom benne...
Ccsütörtökön volt aláverőgép a daruk, meg a kétéltű mellé, jött a hatos nohab a darukért, szombaton a különvonat, kedden A-166 ment lefele, szerdán M47 1328 ment Kenesére egy Bo-ért, ami nem tudja valaki miért volt ott?
A pontosságért köszönet mindenkinek aki segített és közreműködött a vonat leközlekedtetésében, és külön nagy nagy köszönet a vezérnek, aki parádésan terelgette a vasat!
Én egyébként csak a 9704 és 19702 gyorsokról alkottam korábban véleményt, ott a 3 egység helyt állt. Sokan voltak a vonaton, de mindenki űlt, aki űlni akart.
Révfülöpön elég a 20 perc a hajóállomásról a vasútállomásig? Ahogy nézem a térképet nagyon közel van egymáshoz így nem lehet gond. Pár éve volt olyan, hogy a 29-esen a záhonyi fürdőssel lementem Badacsonyig, onnan át hajóval Fonyódra, majd vissza déli parton vonattal.
Viszont most majd úgy akarom, hogy a déli parton le valamelyik fürdőssel (záhonyi, vagy szegedi) Balatonboglárig, és onnan át hajóval Révfülöpre, és a 14:33-as gyorssal vissza Pestre, és ez végig dízellel megy elterelve Pestig.
Én meg újra leírom, hogy nem szokás egy nagyon jól pörgő, rengeteg hozzászólást tartalmazó topicot beleolvasztani egy jóval kisebb fórumba. A józan ész pedig azt diktálja, hogy a 29-es vonal és a 26-os vonal, meg a 30-as vonal ugyan mind balatoni vonalak, de szerencsére más-más adottságokkal. Elég ha csak a drót, nem drót effektusra gondolunk. Önálló a 29 és a 26 is. Az, hogy te létrehoztál egy Balatoni vonalak topicot, nem jelenti automatikusan az összeolvadást. Meglátjuk egyébként mennyi ideig lesz életképes. Aztán átgondolom majd, de jelenleg ez nem téma.
2. A gyorsvonat Desiró vagy rendes ablakos vonat? Ha ablakos milyen kocsik vannak benne? Ha mégis elmennél vele, BDbh+Ao+5Bo, de az Ao is igénybevehető másodosztályú jeggyel.
Minden gyorsot terelnek? Jön egy gyors Szombathelyről is, 16:39-kor indul Fehérvárról. Azt is terelik?
Egyébként Kónyba megyek(8-as vonal). A 17:55-ös eleje Sopronba megy, 8 körül van nálunk. A következő vonat meg 23:00-kor van nálunk. Az meg kicsit későn van.
Jó lenne legkésőbb 17:50-re beérni. Veszprémnek nincs kedvem hazamenni, Veszprém felé is borzalmas a menetrend.
Jövő héten szombaton az egyik Tapolcáról Pestre közlekedő vonattal fogok utazni Kelenföldig. A vonat 16:28-kor indul Fehérvárról. A kérdéseim a következők: 1. Mennyire szokott pontosan érni Kelenföldre? A menetrend 17:40-et ír, nekem 17:55-kor megy vonatom haza utoljára... Elérem? 2. A gyorsvonat Desiró vagy rendes ablakos vonat? Ha ablakos milyen kocsik vannak benne? 3. Terelik e még a 44-re a tapolcai gyorsokat?
Na akkor legalább van utas. Úgy tudom, (mert volt ismerős aki utazott a Délitől Füredig) hogy nem volt álló utas! Sőt maradt ülőhely. Mit akarunk még? Egy teljesen jól kihasznált vonat, nem erre vártunk?
A kolléga hallgatózott, mert sokan beszéltek a vonatról, nem volt olyan utas aki negatívumként hozta fel, hogy csendes vonatban, kellemes hőmérsékletben utazhat.
Komolyan mondom felgyújtok egy ilyen sz@r 6342-est, mert nekem már teli van vele mindenem... Amúgy köszönjük a szakvéleményt, ma is nagyon kényelmes volt...
Szerintem én voltam az, aki szombaton 10:30 és 15:15 között minden vonatot láttam a füredi állomáson. Lehet, hogy nincs itt a nyár a szó igazi értelmében, de az utasok nagyon is mozgolódnak. Rengetegen voltak minden vonaton. Én láttam és ezt el is kell hinned nekem.
15.08 kereszt Csajágon Desiro Tp felé, tömött Bz Sv-nek! Múltkor is írtam gratulálni lehet annak aki a Bz-ékben fullasztja az utasokat, tudván azt, hogy korábban mindem, mindenhol megálló Desiro volt! Igy kell az utasokat elriasztani az utazástól! Uttánam meg siránkozni, hogy nincs utas!
Volt alkalmam most megnézni 19702-t. Mindhárom Desiroban volt kb. 10-15 szabad ülőhely. Viszont ahol ültek, ott lógtak a csomagok a tartóról.:-) Itt a nyár és a Desiro-s gyorsok úgy tűnik mégis megállják a helyüket. A félelmek alaptalanok voltak. Ma azért a 19711-re kiváncsi lennék, 2 Desiro Pestig...
A 29-es vonalon kb. 10 kilométerenként vannak az állomások, mindegyik kettőnél több vágányos, a pálya törközi közlekedésre kiépített. Ez azt jelenti, hogy a ma teltházas vonatokat akár öt perccel is követhetné egy mentesítő járat, ami ráadásul nettó nyereség lenne a START-nak - ha nem lenne még nagyobb nyereség ugyanannyi utast egy vonattal, tömegnyomorban elszállítani.
Vonatkilométer-korlátozás pedig - taxxx állításával szemben - láthatóan van.
Nem az én szakterületem, de nem biztos, hogy sokkal több vonat beférne az északi partra. És persze nem biztos, hogy a kedves utas vár még egy fél órát, csak azért, mert arra kényelmesen fel fog férni.
Nem hiszem, hogy van tökéletes megoldás. Ha rövid a vonat, akkor meg abból van gond. És persze az is lehet éppen annyira veszélyes, ha fürtökben lógnak az emberek a peronon.
Azért ez a napok óta minden oldalon megjelenő HONDA reklám olyan, mint ha detoxikálóban a konyak reklám lenne. Tudom hamarosan ezt a hozzászólást úgy is kimoderlják innen.
És ez utóbbin a Szergejes vontatás sem segít. Egyszerűen képtelenek a Startnál a vonalak viszonyaihoz alkalmazkodni, és ez sajnos általános, nem csak az északi parton...
Tonnában is sok. A menetrend könyvben meg ott a rendes terhelés megadva, neked azzal van dolgod. DE a nagyobbik baj, hogy a legtöbb állomás, megálló peronja mellett nem fér el! Ezért ki vállalja a felelősséget?
Ahogy ma tapasztaltam a vonatok átlag 10-12 perces késéssel közlekedtek. Kivéve 19722-t mivel az 25 perccel később ért Füredre, Almádiban az egyik utashoz mentőt kellett hívni. 9704, vagyis a 3-as Desiro szépen tele volt, de volt ülőhely mindenkinek.
Elvileg csak ideiglenes a megoldás. A nyarat bírja ki, aztán szeptemberben lehet véglegesen helyreállítani. A vonatok szépen járnak, az imént 2 perces késéssel indult Füredről a 9704 és 1973.
Holnap estefelé jövök sok fotóval, kint leszek a pálya mellett több órán át, ami jön az fotózom.:-) Benne lesz a nosztalgia is.
Sajnos nem tudom. De volt olyan forda is pl 19.-én volt 2204 19607/19606 vasárnap volt 8807/8806,hétfőn meg 19807/19804. De ez csak egyszeri eset volt szerintem...de majd holnap nézem úgyis 8807-et ha azon lesz 2142,akkor szombaton 19807/19804.
Tavaly volt stabil M62-es forda, remélem idén is lesz, mert 8-9 kocsit a Csörgők egy Bp-Ab-Sv-Tp távon (200 km) hosszabb távon nem sokáig fognak bírni.
Persze a máv holnapon "Csütörtökre nem változott a helyzet" címmel még ott van a korlátozás, de a honlapot kezelni tudó 1 db informatikus kolléga biztos korán lelépett a vb meccsek miatt, így nem volt aki 16.00-kor fel tudta volna tenni...
Jövő csütörtökre 1974-est választottuk. Remélem ez a munkanapi desiro őrület addigra eltakarodik a vonalról. Nem szeretnék azzal a sz*rral szenvedni, és a 8 biciklit feltenni rája. Elég abból a 2-es vonalon...
az is lehet, de nekem az rémlik, hogy a 18:16kor a déliből tapolcára menő vonat volt. de mind1, remélem holnap már jobb lesz a helyzet. azért nem irigylem azt, aki ezt meg kell hogy szervezze, hogy a másik oldalon is legyen vonat, ilyenkor gondolom teljesen fejre áll a menetrend..
Teljesen kezd hegyi vasút lenni ez a 29-es:-) Rácsos híd Csajágnál, felsőpályás híd Akarattyánál, jó provizórium:-) Na meg van alagút is, és közben szépen kanyarog végig a vasút, a hegyek lábánál.
skacok, az mi volt, hogy párom múlt hét pénteken akart akarattyára lejönni, de már fehérváron elvérzett a koncepció, lévén nem volt mozdony? a 18:valahányassal akart volna lejönni. aztán sok sok várakozás után átmentek egy kis pirosba, ami viszont háromnegyed óra késéssel indult, mert itt pedig személyzet nem volt.. végül másfél óra késés lett belőle, de úgy, hogy kimentem elé csajágra, hogy ne keljen bohóckodnia még a busszal is. most pénteken a 16:16os vajon mennyit fog késni?
Persze, nyilván nem is pont ezekre a napokra gondoltam (valóban nem írtam), de a vágányzár elvileg nemsokára végetér (remélhetőleg). :) Ha helyreáll a tervszerű közlekedés, akkor viszont valószínű, hogy betartják a fordulót?
Amíg tart a vágányzár, szerintem ne várj SzVÖR-szerinti összeállítást.
A felső szakaszon egyébként a 19708 debreceni szerelvény, az alsón pedig vagy szombathelyi, vagy délis, attól függ milyen nap van. (Amíg tart a vágányzár...)
Hát... Nem gondoltam volna, hogy van, aki a Bz-t komolyan jobbnak találja, mint a Dezsőt. Amúgy nem vagyok D.fan, de már nem egyszer áttettem utazást csak azért, hogy ne kelljen Bz-vel utazni. És a 5047-5147 sorozat sem jobb. PL. nincs benne klíma, és nem alacsonypadlós. Csak halkan jegyzem meg, hogy nemcsak 20 évesek utaznak vonattal.
Talán le kellene cserélni a karbantartó személyzetet. Nyilván Bz-n nőttek fel. És itt megálltak a fejlődésben. Emlékszem, ilyen szerelők voltak a Főtaxinál és a BKV-nál is.
(Mindemelett egyetértek azzal, hogy a vonalra olyan és annyi járművet kell kiállítani, amibe befér az utazni vágyó állampolgárok sokasága)
"A vonat különlegessége a két fotómegállás a nyílt pályán Balatonfüred és Révfülöp közt és a festői Kenesei-alagútnál. Töltsön egy izgalmas napot velünk a Balaton festői szépségű északi partjánál!
Fotómegállások: - Balatonfüred előtti alagútnál -Csajág és Balatonakarattya közötti szakaszon "
Nos ez így érdekes... Ügyesen írták fel a nosztalicskánál.
Ha az utolsó kettőnek lehet hinni, akkor szerintem a hídnál állnak meg és az alagútnál. Ha marad az eredeti terv akkor az alagút és Füred és Fülöp között de azt passzolom, hogy hol.
Kivülállóként lenne egy kérdésem: lehet-e tudni, hogy a vágányzár meddig tart a vonalon? Azért kérdem, mert ugye szombaton megy/menne a mávnosztalgiás NoHab, és készülök menni fényképezni.
Ez a fórum a 29-esről szól! Itt Desiro 2006-ban volt! Azt meg hozzá sem tenném, hogy elötte ki lett próbálva sokszor, Óbuda és Nyugati között vagyis erre felé már ismerősként jött.
Realistábban például a Bzmot 398-420, 5047-5147 sorozat.
Ugyanakkor a Desiro nem a legkisebb rossz, a 29-esen bevetni hülyeség, elképzelt színvonal ide vagy oda. A valóság meg az, hogy csoda, ha kiáll a depóból.
Hali!! Egy kis történetet a Tihany IC-vel kapcsolatosan:) 2003 augusztusában a Tihany IC-vel jöttünk haza Balatonfüredről Keszthelyre. M41 2105+Bp+Bp+ARp+Bp+Wrro+Bp+Ap volt az összeállítása.Emlékszem 20:45 magasságában ért be Keszthelyre,és mindig ment vissza Tapolcára gépmenetben a csörgő.(Párszor viszont itt éjszakázott Keszthelyen.Gondolom tankolni mehetett vissza Tapolcára.)Én itthonról hallottam (párszor mikor korábban felkeltem egy kicsit) hogy a csöri reggel 5 fél6 körül jött vissza gépmenetben Keszthelyre....Szép idők voltak;(
Korábban volt Tihany IC, nyáron tömve volt, csak,hogy a Dunakeszis IC kocsikkal amelyeknek a hütése nem sok. Aztán, hogy milyen a forgalom! nem volt még meg az M41 Fehérváron de a V43-at azonnal levették! 1 órát álltunk "50 fokos" melegben a zárt kocsikban légkondi nélkül! még szerencse, hogy ki lehetett szállni! ezt magyarázza meg valaki!
Sokan kifezetnék! A By és a Bpmz között a különbség hatalmas! Csak a gyors valóban gyors legyen ne úgy, hogy Füred után mindenhol megáll! Az meg jogos, hogy igazából minden vonatnak Bpmz-ből kellene állni de ez jelenleg kb álom!
"A gyors legyen valóban gyors By-okkal és pótdijért Bpmz-vel ahol a légkondi valóban hűt!"
Szóval te kifizetnéd azért a gyorsvonatban a pótdíjat??? A légkondi miatt? Már minden vonaton kéne lennie... Azt sosem értettem, hogy meri azt megcsinálni a start, hogy az Esztergomi utas mehet a Dezsőkén alap áron, a paraszt bajai meg fizessen érte többet? MERT IC???
"A gyors legyen valóban gyors By-okkal és pótdijért Bpmz-vel ahol a légkondi valóban hűt!"
Mai magyar vasút két fő baja, felár nélkül By (amiket leginkább le kéne már cserélni), meg a pótdíjas IC, amit szintén el kéne már felejteni... Amúgy a Desiro még egy Bp-Esztergom távon sem kényelmes nekem, de hát a magyar gyorsvonati kocsiparkot tekintve sajnos tényleg ez képvisel némi színvonalat.
a Desiro hozta el 2006-ban elöször a hétköznapi utazásokhoz a légkondit ami valóban hűt is, zaj szigetelést, minőségi illemhelyet, stb Aki emlékszik rá tudja, hogy ez mekkora csoda volt akkor, meg utána évekig! A Desiro a mindenhol megálló Sv-Tp közötti vonatra ideális megoldás! Gyorsokba tenni azt jelenti, hogy kizárjuk az utasok egyrészét az előnyeiből, kicsit rosszul jön ki, hogy a mindenhol megállók egyrésze Bzmot, egyrésze Desiro, tudván azt, hogy anno mindegyik Desiro volt. A gyors legyen valóban gyors By-okkal és pótdijért Bpmz-vel ahol a légkondi valóban hűt!
Hmmm...19723 csak Sv-ig megy dízellel, azt elírtam. Akkor gondolom 1974-re visznek gépet, meg talán 19702-re. Pontosan én sem tudom, hogy mennek a gépek...a forda csak egy tipp, nem biztos, hogy jó...
Ez rendben is van,én aláírom hogy fapados utaztam rajta utasként is és mv.-ként is.Nem hosszútávra való.Tökéletes lenne Keszthely-Tapolca közé.Vagy más ilyen rövid távú útra,amire végülis készült.Ide a 29-esre főleg gyorsvonatba nem való.Az meg egyenesen nonszensz,hogy Bp.-Déli-Tp távon erre kárhoztatják az utasokat.Ezekkel a dolgokkal egyetértek.Azt feszegettem,hogy a mai magyar vasúton pillanatnyilag ez a motorkocsi ami talán kicsivel több komfortérzetet ad.Persze létezik a piacon szebb,jobb jármű,de nekünk csak ez van.
Tegnap hazafelé, amikor órákon át álltunk párszázan Sárbogárdon, a vízben elakadt vonatpótló buszokra várva, néhány utas lecsapott rám, amikor hallották, hogy szervezem a 838-ra való buszos szállítást magamnak, és elég sokan csatlakoztak egy bátaszéki kerülőhöz. Útközben elég jó hangulat alakult ki, ment az akasztófahumor, és mellesleg a pécsi utasok teljesen el voltak dőlve a Desiro-tól. Aztán, amikor Bátaszéken leszálltunk, azért páran megjegyezték, hogy nagyon jó, meg nagyon szép, de most már jó volt leszállni róla, mert qrva kényelmetlen.:-)) És ők nem utaztak vele végig a Déliből Bajára.
Az lehet,hogy messze van,de mivel nem válogathatunk jobbnál jobb járművekben ezért talán színvonalasabb egy olajos koszos büdös ülésű Bz.-nél. Neked mi lenne a jobb a színvonalasabb?Az tény,hogy ti fehérváriak nem szeretitek.
Egy párszor már elmagyarázták, hogy a DB a Desiro, Talent, RegioShuttle és LINT motorvonatokat a hadiipar összeomlása miatt jelentősen megcsappant mellékvonali forgalom V100+1 kocsi vonatainak minél olcsóbb kiváltására szerezte be, az elvárás tehát a legalacsonyabb ár volt, amiért cserébe a szolgálatások minőségét nem kérdezték.
Nem véletlen, hogy manapság, amikor a mellékvonalak fejlesztése és a gépkocsi elleni küzdelem kerül előtérbe, akkor teljesen más jellegű, adott esetben kétszer annyiba kerülő járműveket szereznek be a többnyire már nem állami, hanem magánvasúttársaságok, elsősorban Stadler GTW-ket, amelyek fajlagos teljesítménye, sebessége, kényelme, vezérlése mind kedvezőbb, mint a fapados Desiro és társai.
Senki nem fikázná a Desiro-kat ha karban lennének tartva(egy régebbi hozzászólásomban ezt le is írtam),de amíg minden szolgálatban futunk rajta hat-hét kört mire összemerjük indulásra készre addig hadd ne legyen a kedvenc járműveink között!(nem beszélve a vonalon előforduló egyéb hibákról..) Utas szempontból ha működik minden rendesen akkor színvonalasabb az eddig megszokott járműveknél ezt szerintem mindenki aláírja.
Tudom, hogy vonatszámnak írtad oda, de belegondoltam, hogy a kép készülhetett volna akár 1976-ban is.
Kicsit más színű volt a mozdony, de ugyanez a mozdony, ugyanezeket a kocsikat, ugyanott, ugyanabban a vonatban akár továbbíthatta volna 1976-ban is, 34 évvel ezelőtt...................:-))
Bocs. Kimaradt egy-két szó Szóval műbőrburkolatú természetesen a Bhv, meg B, meg társai. Az összes kocsi közül még a Bko számomra a legelfogadhatóbb, de azok perdről percre rohadnak le.
Tetszik ez az újra és újra fellángoló Desiro fikázás.
Az is tetszik, ahogy egyesek eldöntik az utasok helyett, hogy nekik mi a jó.
Egy Desiro, amiben elférnek az utasok, és végigmegy a vonalon, nem lehet vetélytársa a többévtizede készült, többször (szánalmasan) felújított, másfél méter magas padlójú, műbőrburkolatú ülésű Bko, vagy Bo. És a halberstadti sem. A Bz-ről pedig szó se essék.
Arról nem a Desiro tehet, hogy nem tartják karban, vagy hogy keveset küldenek belőle.
És ha állni kel, én inkább a Desiroban állnék.
A mi korosztályunk, túl a 40-50-en már nagyon figyel arra, hogy milyen minőségre szórja el a pénzét.
A több fogyasztásról pedig annyit, hogy a MÁV összköltségéből kb. 1 % az üzemanyag.
Akartam is kérdezni tőled,hogy szívtok-e velük(ugye mikor nincs szívás Desiro-val szinte mindíg van).Kérdés nélkül is megadtad a választ.Akkor mi örülhetünk,hogy nem járnak végig...
Nem is kell válaszolnod, ez amolyan "költői kérdés" volt. De ezek után pláne állítható, hogy a Desiro - Magyarországon - nem képes olyan szolgáltatást nyújtani az utazóközönségnek, mint amilyet az elvárna. Akkor már nézhetjük a gazdaságossági szempontot is, és a Csörgővel jobban járunk. :-)
1. Igen én a Desiro-t annak tartom, persze ehhez kell az üzembiztonság, vagyis a megfelelő szintű karbantartás. Csajág-Déli között pedig kibírható az ülés is, de mondjuk a Tapolca-Déli távra én sem tartom szerencsésnek. Ezért írtam, hogy per pillanat optimális.
2. Két ideiglenes hídat építenek be a löszfalba, amely a szilárdabb talajon áll majd. Szerintem nem lesz akadálya az M62-es vontatásnak. De ezt majd a mérnökök megmondják, ha elkészül.
Nekem nem kell elmagyaráznod, hogy többet fogyaszt 6 db Dezső motor, mint 1 db Csörgő motor. :-))) Az utast viszont szerintem ez érdekli a legkevésbé. A pénzéért szolgáltatást, jó szolgáltatást vár el. Hiszen a vasút egy szolgáltató, akinek sokszor nem csak a gazdaságossági oldalt kell vizsgálnia, egy-egy döntés meghozatalakor.
Nincs körbejárás Csajágon, nem kell a szerelvényt kirángatni a Csöresz mögül a Déliben. És ráadásul most, hogy kint 15 fok van még a légkondi is megy rajta.:-))) Ahogy láttam az utasok is kényelmesen elférnek rajta, hétfő van és rossz idő.
"Megint a gyorsokban bohóckodnak az elővárosi vonattal?"
Székesfehérvár az még hajszál híjján előváros. :-) A másik pedig, hogy most kifejezetten optimális a Desiro-s gyors, hiszen az akarattyai vágányzár és pusztaszabolcsi terelés miatt egyszerűbb megoldás a Csörgős vonatnál. Szegény pesti embernek, most úgyis nagy a zajterhelés a Déliben az M41-ek miatt.:-)))
Szombaton a 9704 - 971, vasárnap a 19702 - 1973 Desiro az alap forda szerint. Amíg bele nem futnak egy tömeges utaslemaradásba, vagy valami más méretes botrányba. Bár amilyen agyasok, lehet, hogy az sem számít. A Desiro piros, és a piros az jó.
(Most a vágányzár alatt a 9720 - 979 - 9704 - 1973 - 978 - 19711 tripla Desiro munkanapokon is.)
Tudom, tudom, de a mi 5000 hozzászólásunk meg a 26-os nemtom mennyi hozzászólása már pont elég lenne, hogy életet leheljünk bele, és ne 3 topikot nyitogassanak a Balaton fanok. :))) Még mindig nem? :( A 29-es topik tekintélye megmarad nyugi. ;)
Azt jelenti, hogy amennyi befér a busz csomagtartójába (tegnap 1 olyan busz volt, aminek befért valamennyi), vagy elfér a babakocsinak kialakított helyen. Magyarul amennyi épp sikerül...
"Ezúton tájékoztatjuk tisztelt utasainkat, hogy ezen időszak alatt a fenti szakaszon a csoportos utazásokat, kerekesszékes utazásokat és kerékpárszállítást átmenetileg nem vagy csak korlátozott számban tudja biztosítani a személyszállító vasúttársaság. Utasaink megértését és türelmét kérjük."