HAjrá Hajrá Kaposvár. A Ivkovics aláirt meg egy evre a Bánéval egyetemben.Az Ivkovics meg negyed annyit jatszik mocskosan mint amenyit rafognak.
Hajrá Kaposvár
Ezidáig inkább csak olvastam a hozzászólásaitokat, nem olyan rég fedeztem fel a fórumot, de nagyon tetszik. A szombati Szolnok elleni meccset élőben láttam, és mondhatom, megértem a szolnokiak bosszankodását, mert a Váradi melletti bírónak nem nagyon voltak saját döntései, valóban sokszor a közönség "kérésére" fújt. A Váradi meg hozta a szokásos formáját, hihetetlen, hogy ez az ember mit meg nem lát, mintha teleszkópból lenne a szeme. Na mindegy, nem érdemes ilyenen bosszankodni. De szerintem az előbb említett 3 mp-k mind jogosak voltak. Aki látta a meccset TV-ben az meg tudná mondani, hogy a Körmend a 3. negyedben miért kapott technikait?
Holnap hánykor lesz az MK licit? Kívánom, hogy a Szolnok rendezhesse az eseményt, színvonalas avatása lehetne a csarnoknak.
Hajrá MTE!
Avass!
Balhé: A Szolnok támadott, az alapvonalnál elvesztették a labdát(kiment a vonalon, vagy pedig fújtak ellenük vmit, nem t'om pontosan), gondolom Vukicsevics emiatt is ideges volt, meg val'szeg be is szóltak neki vmit, erre ő odament ahhoz a szurkolóhoz, vmit mondott neki és utána meg leköpte. Valahogy így történt(nem 100%, elég messze voltam), de talán aki közelebbről látta, az pontosabb információkkal tud szolgálni!
Tippmix:
Szolnok-ASE +9 (a Paks hullámvölgyben van, na meg azért a csarnokavatón illik nyerni)
Dombóvár-Falco +5 (végre kijön a Dombóvárnak a lépés)
Debrecen-Albacomp +6 (akár fordítva is lehet)
Kaposvár-Körmend -6 (Isti nélkül nehéz lesz, de azért megpróbáljuk, mondjuk ez részben a játékvezetői felfogástól is függ => Ivkovics)
Ivkovics védekezése a nullával egyenlő?
Akkor miért nem tudott Béci egész meccsen középtávról dobóhelyzetbe kerülni? Miért nem kellet Ernőre egyetlen egy alkalommal sem segíteni? Miért szedett Czigler csak 3 lapattanót? Miért nem tudta egyszer sem az egyébként magasságához képest gyors Jurgilas egy-egyben megverni?
Szolnok-ASE H2 (Nagy meccs lesz, a Szolnok nem hibázhat, mert még a 4. helye is veszélybe kerülhet-igaz, a csarnokavató nem mindig sikerül jól a hazai csapatnak)
Dombóvár-Falco v7 (Kezd a Zsoldos munkája látszani)
Kaposvár-Körmend H4 (sok múlik a sérülteken)
Debrecen-Alba V7 (remélem többet már nem botlunk, ja és a Halm nem dob 20 pontot)
Én nem a védekezését szidtam, mert az kb a 0-val egyenértékű. De támadásban, mindig, az esetek 100%-ban könyökkel megy befelé, egy nagyobb center esetén 3-at lép mikor le akar fordulni, és még így is, ha dob egy homályt, vagy esetleg kihagyja, akkor rögtön fut a bíróhoz, hogy őt majdnem megölték. Monjuk sokat nem kell futnia, mert legtöbbször lefújják.
És ennek tetejébe egy arogáns, önimádó köcsög, kimutogat a nézőknek, esetleg megrángatja a mellette elsétálót. És amikor már mindenki monja neki, hogy takarodjon be az öltözőbe, akkor még mutogat kifelé, hogy ő aztán nem csinált semmit. Menjen az ilyen a p....ba. Le kellene igazolnunk, és leültetni a padra, hogy ott rohadjon meg, és mindenki röhöghessen rajta.
MÉgegyszer, a Kaposvárt utálók 70%-a emiatt a köcsög miatt utálja a csapatot. Nem egy kaposvárit ismerek, aki azt mondta, hogy addig ő nem megy meccsre, míg ez ott van.
Gratula Körmendnek, csapatnak, szurkolóknak egyaránt!
Avass,
Vuki köpését nem láttam (de el tudom képzelni), csak azt amikor a biztonságiak bírták jobb belátásra a szurkolót. Ennek a Vukinak Gojkó Mitic volt az öregapja. Ahelyett hogy a passzért ment volna támadófaltra játszott kritikus helyzetben a vége felé. Az els? mutatványát még megették a bírók, de utána már nem. Ennek ellenére Vuki többször eljátszotta védekezésben, támadásban egyaránt
A f? probléma a Lapovon történ? védekezés megítélése volt: Eddy folyamatoasan támasztotta könyökkel ill. egy kis karfeszítés, így Lapov moccani sem bírt középtávolról pedig egyszer kapott használható passzt. Kíváló taktika volt ez a védekezési módszer, jó ha egyszer bírt bel?le Bojan asszisztot nyomni azt is elrontották.
A Kaposvár és Paks ellen könnyebb dolgunk lesz.
Nagyott küzdöttünk szombaton az Isti nélkül, de győzelmet ért! Nickel irányított, rengeteg pontot dobott, hátán viszi a csapatot hetek óta.
Szerdán a remek formába került Kaposvár ellen nagyon nehéz lesz, valami nagyon nagy bravúrra lenne szükség. Pakson nagyobb esélyünk van talán, ott már bizzunk benne hogy az Isti is játszhat.
Szerencsére az eddigi eredményekkel elértük azt, hogy nincs nagy baj akkor sem, ha mindkét meccset elbukjuk.
Azt mondom éljük túl a szerdát sérülés nélkül, és főleg kiállítás nélkül! Az Ivkovic környékére se menjünk!!
Azt hiszem ez lesz az első hiteles hozzászólás a Körmend-Olajról, nem NS, vagy Szolnok Tv alapján.
Összesen heten voltunk mikor elkezdődött a meccs, aztán még befutottak 3-an, 4-en, de elvesztünk aközött a rengeteg ember között. (Remek volt a hangulat egész meccsen.) Sajnos a hangunk sosem hallatszott nagyon a nagy szurkolásban, pedig nagyon lelkes voltam. MIKOR VOLT UTOLJÁRA ILYEN, HOGY KÖRMENDRE SZOMBATI NAPON CSAK TÍZEN MEGYÜNK? HOVÁ TÜNT A HíRES SZOLNOKI TÁBOR? SZEDJÜK MÁR ÖSSZE MAGUNKAT!!!
No, egész királyul kezdtük a meccset. Vuki betört, tempózott, jól védekezett. Az ember csak azért imádkozott, hogy tartson ki a lendülete. Persze nem. Az első komoly hibánk Benő védekezésében volt megfigyelhető. Dekoncentráltsága miatt Mujke szórta a pontokat. Sajnos az első negyedben Isti is kivált, ami elég nagy felháborodást szított. Jelzem szerintem teljesen ártatlan szituáció volt. Azt hiszem Borisz bokáján landolt a triplakisérlet után, legalábbis ő ezt mutatta. Különben szerintem nem biztos, hogy nekünk Isti kiválásából származott előnyünk, hiszen akkor a második félidőben a nagyon jó Madison (hol van már Toroman) nem egyénieskedett volna annyit. Az látszott, hogy a csapatot egyáltalán nem tudja mozgatni, de sajnos mindent meg tudott oldani egyedül. Ja és Zsebe sem dobott volna tizenvalahány pontot. Már a meccs elején megfigyelhető volt a számomra legidegseítőbb dolog, amivel a repertoárunk fele meghalt. Ahogyan Eddy fogta Bojant az szerintem az egész meccsen egy permanens falt volt! Nem csodálom, hogy Bojan felkapta a vizet. A legenyhébb, amit csinált az a karfeszítés volt. A másik, ami mérgesítő volt az a 3 másodperc szabály. Ellenünk meccsenként kb. 0,5-öt szoktak befújni most meg nézőtéri bekiabálásra 3-at, vagy négyet is.
De a legnagyobb baj az volt, hogy elemi hibákat követtünk el a második félidőben 3-4 pontos különbségeknél. Miért nem tudjuk megtanulni az alapvonali bedobást?!
Félek, hogy egy idő után Vuki iránt is olyan hangulat lesz a kosárlabda szeretők táborában, mint Alexe iránt. Bár azt még valamennyire én meg tudom érteni, hogy magas hőfokon izzó játékosok nehezen viselik a nézőtéri bekiabálásokat (főleg, ha fél éve csak erőlködik az ember), de egy profi hátékosnak ezen felül kell emelkednie. Szerintem azzal jobban meg lehet "alázni" a nézőt ha a játékos azt mutatja, hogy le se sz.rja, nem törődik vele és csak magában gondolja, hogy "Hagy kiabáljon a kis köcsög". (Itt elvonatkoztattam a szombati meccstől.) Az a baj, hogy lassan az egész csapatra ráragad az idegbeteg stílus.
Amúgy számomra roppant meglepő, hogy végig partiban voltunk a Körmenddel, sőt. Borisz végig kválóan irányított, fontos triplákat dobott, jól védekezett, de hiába lassítottuk a játékot a végére elfáradt és cserét kért. Pavlo mostanában olyan őrizetet kap, amiből egyszerűen nem lehet rendesen kibontakozni. Vuki jó kezdés után is hasznosan, de nem, eredményesen játszott.(A Madisonra osztott "monsterblock"-ja miatt már megérte elmenni, kár, hogy ebből is triplát kaptunk.) Benőn én végig bizonytalanságot láttam, bár a végén volt néhány fontosnak látszó kosara. Bojan nem tudta hozni, amit tud a fentebb leírt okok miatt. Trepi támadásban hozta, amit tud, védekezésben egy nulla. Csabinak nem volt maradandó megmozdulása. Végül kiemelném RUSZNÁK ZSOLTIT, hiszen mindig jó helyre tette a labdás zsákot és mindig a megfelelő embernek adta az üdítőt, a törölközőt.(haha) Ja és kiemelném a Badacsonyban fogyasztott SZÜRKE BARÁTOT, szombaton ő nyujtotta Nickell után a legjobb teljesítményt.
Gratulálok a Kaposvárnak, a Körmendnek is. Fontos győzelmeket arattak.
Ami Ivkovicsot illeti: ezt az embert nem szabadna pályára engedni. De ezt már 6 éve is tudta mindenki. Kivéve a magyar bírói kar, akik mindent elnéznek neki. Mi lehet ennek az oka? Néha az az érzésem félnek tőle.
Alba: gyengye meccs, biztos győzelem. A csapat akart és ez is valami.
Lee nagy játékos minden tekintetben. Nagyon magas szinten és rendkívül sportszerűen űzi ezt a játékot. Igazi sportember.
Sajnos nálunk nagy bajok vannak. A játékosok dumálnak, veszekednek az edzővel, kommentálnak mindent. Akár igazuk van akár nincs, ez nem az ő dolguk.
És még egy jelenség ami nagyon nem tetszett. Bencze! Vitathatatlanul a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetsége, nagyon nagy játékos lehet belőle és nem csak itthon. DE! Még nem az, és nem is viselkedhet úgy. Amit szombaton két alkalommal is csinált, arról gyorsan le kellene szoktatni.
- 1-2 perc játék után lecserélték, ami neki nagyon nem tetszett. Mondta a magáét edzőnek, játékosnak egyaránt.
- A meccs vége felé sportszerűtlen kalimpált Lee előtt jelezve, hogy fél méterrel magasabb nála.
Mire jó ez egy fiatal játékosnál?
Teljesen egyetértek Farkas Sándorral. Az európai kosárlabda szinte nézhetetlen, a "szerb iskola" tönkreteszi a játékot. Amig egy NBA mérkőzés szórakoztató és látványos, addig egy európai az egy élő csata... Nem tudom kinek jó ez. Szerintem a nézőknek nem.
A mai Vas Népe arról ír, hogy Isti bokájának külső szalagjai húzódtak meg. Ez azt jelenti, hogy a sérülés hála Isten nem komoly és kezeléssel gyorsan helyrehozható. Persze ez nem jelenti azt, hogy már a következő (kaposvári) meccsen játszana. A sérülést megvizsgáló doki szerint, ha minden jól megy akkor a hétvégén pályára léphet. A kaposvári meccsünk meg szerdán lesz...
Én mindenféleképpen azt mondom, ha kell inkább 2-3 meccset is hagyjon ki, csak a sérülés jöjjön rendbe. Feleslegesnek tartanám a kockázatot. A csapat jelenlegi helyezése biztatást adhat a rájátszásra, nekünk ott kell mindenképp komplett csapattal harcba szálnunk.
Belfera!
Sajnos csak ma délelőtt olvastam írásaidat, mivel hétvégén nem voltam netközelben. Nagyon sajnálom, hogy nem találkozhattam veletek, de remélem még lesz erre mód a jövőben.
Az biztos (illetve 99%), hogy én Kaposvárra és Paksra is megyek. Ha esetleg Te is jössz akkor akár ott is találkozhatunk, ha nem akkor a következő hazai meccs ad erre lehetőséget (ápr.6 Körmend-Filko).
Az Alexe név felvételén nem gondolkodom, inkább átadom az első helyet!!!
Tényleg! Hogy állunk tippügyileg?
Hajrá Körmend!!!
Üdv Némo
Szia Csaby1
Az én fülemnek (szememnek) ez egy kicsit durva, úgy érzem túlzásba esel Stojannal és a többi, úgymond "alattomos" játékossal kapcsolatban (bár te csak Stolét említetted). Egy idézettel kezdeném:
Farkas Sándor, a GYSEV vezetõedzõje. "Fejben, lélekben felnõttünk a feladathoz, és játékosaim azt is megértették, ha eredményesek akarunk lenni, nem elég kosárlabdázni, háborúzni is kell. Manapság az európai kosárlabdában az a divat, hogy a palánk alatt nem szerelni próbálják az ellenfelet, hanem némi túlzással megsemmisíteni. Ez a modor persze megöli a szép játékot, azt a kosárlabdát, ami igazán vonzza a közönséget, ám a bírói felfogás miatt egyelõre mégis ez a célravezetõ. Az NBA-ben az illetékesek már felfogták, hogy a drukkerek nem mészárlást, hanem szép cseleket, látványos akciókat és persze minél több pontot akarnak látni, ezért kötelezték a játékvezetõket, hogy kõkeményen védjék a támadókat. Az európai kosárlabda még nem jutott el erre a felismerésre, ami miatt vérzik a szívem, de nem tudunk mit tenni, alkalmazkodnunk kell az aktuális divathoz. Hogy aztán milyen szemléletet képvisel majd a harmadik meccs játékvezetõi kettõse, az ma még számomra is rejtély..."
...namármost. Azt már többször is írtam, hogy a j átékos azt enged meg magának a pályán, amit a játékvezető megenged Neki. Ivkónak nem azért engednek meg látszólag többet, mert ügyesen csinálja, tehát úgy, hogy a sporik ne vegyék észre. A szememben ez csak annyi, hogy mindent megtesz a győzelemért. A többiek is alkalmazzák ezeket a fogásokat, csak nem ilyen ügyesen. Most olvastam valamelyik hozzászólásban, hogy C. Lacika is eljátszotta a földön fekve, hogy Stojan belerúgott, de számtalan példát említhetnék. A színészkedésről is az a véleményem, nem szabálytalan, amíg a szabályok engedik, miért ne?! Egyébként csak úgy lehetne ennek véget vetni, mint a fociban. Ott ugye (elvileg) sárga lappal kell honorálni a műeséseket.
Rik, Kaposvári!! Ha láttátok volna a meccset, akkor tudnátok miről beszél Peti!! És ez már nem az első alkalom.
Ennek ellenére megérdemelte a Kaposvár a győzelmet, igaz mégegyszer ilyen 4. negyedbeli dobószázalékotok nem lesz több. Nem kellett volna 13 triplát kapnunk, ez még a Körmentől is sok, nemhogy a Kaposvártól.
Az utolsó tripla biztos, hogy támadóiő után volt, de valamiért újraindították a mérést, peig a palánk közelében sem volt a laszti, se Zalánnál. De tényleg hülyeség volt visszahúzni, a hosszabbítást megnyertük volna.
A Sztojant meg ki kellene Európából kergetni. Egy mocskos buzi. Elnézést ha valakit ezzel megbántok, de ez az igazság, és kész. A hülye bírók meg mindent megengednek neki. Valaki írta, hogy folyamatosan tolták ki. Ő persze nem lökte be magát könyökkel még véletlenül se. Egy rohadt alibi, akinek mindent meg szabad csinálni. Fele annyian nem utálnák a Kaposvárt, ha ez a köcsög nem lenne ott.
Sziasztok kocsmázók
A hosszú hétvégi szünetem után szeretnék gratulálni a győztes csapatoknak, főleg Körmendnek, szerintem mostanában az Ő teljesítményük a legmeggyőzőbb. Valamint nem utolsósorban gyors jobbulást kívánok Németh Istinek, remélem nem súlyos a sérülése, mint ahogy a topictársak is írják. (megnéztem tegnap a meccset a TV-ben, hála Istennek nem volt szándékos sérülésokozás).
Gabcinak és Bocainak igaza volt, nem jöttek be a triplák, nekem pedig abban, hogy a körmendi gyors játéknak nem fogjuk megtalálni az ellenszerét. Nickellt nem is értük utól, csak az öltözőben!
Meg akartam nézni a Vuki balhét is, de nem mutatták, kérdezném a szemtanúktól, mi történt?
Artúr Doki
Csak annyit szeretnék hozzászólni a paksi meccs utáni történésekhez, nekem az a tapaszatlatom, vagy inkább érzésem, hogy a "legbunkóbb csapat" kategóriában a szemetekben (mármint a kocsmatársak szemében) a Szolnok az első. Lehet, hogy át kell értékelnetek a véleményeteket? Nekünk csak egy szem Vukicsevicsünk van, a Kaposvárnak legalább 3, de lehet, hogy 4.
Filipovicsról már írtam a topicban, amikor a mutogatós, beszólogatós játékosokról volt szó, most a paksiak is megtapasztalhatták, hogy Ő sem egy szende szűz kislány.
Paksiak, csütörtökön emelitek az est fényét jelenlétetekkel? Nem tudom, hogyan sikerült a körmendi pofavizit, (Gabci, Bocai??) de ha van kedvetek, egy Szolnok-Paks találkát mi is rendezhetnénk?!
Hajrá OLAJ!!!
Nem azt szeretném, hogy FELTÁMADUNK, hanem FEL, TÁMADUNK!!
szia Artúr doki!
nem kötekedni akarok, de a ti edzőtök írta "jelezte a jegyzőkönyvben a meccset követően, nem kizárt, hogy megóvja a találkozót".
Nemzeti Sportból idéztem.
más: A Fogor Geri a mai nyilatkozatával (szintén Nemzeti) nagyot nőtt a szememben. Akarom mondani sosem néztem le, de úgy tűnik több esze van mint az apjának...
S akkor most a lefújás utáni történtekről...
Vita a zsűriasztalnál...nem tudom,hogy kedves kaposvári kocsmatársak miért hordanak össze úgy hülyeségeket,hogy nem is voltak ott a meccsen...
szó nem volt óvásról!!!!
Az egyik szurkoló a semmitérő(pontosabban létszámotnövelő...a szememben dupla nulla) bérletesoldalról) elindult a bírók felé...konfliktusba keveredett az egyik rendezővel,és F.P. szedte szét őket.Eztán a szurkoló(középkorú joviális úriember)elindult át a pályán a családja felé...csakhogy útját állta Stojan.Azt nem tudom,hogy ki kezdte,de pillanatok alatt az egész vendég kompánia ott lökdöste a szurkolót...ekkor berohant jópár rendező,játékos,stb. és parázs dulakodás kezdődött.
Az öltözőbe vonuló somogyiak közül a balhéfelelős stojan még afférba keveredett néhány paksival,kapott is majdnem egy vödör popcornt...
Aztán a kedves" Kovács László kiinvitálta a csapatát az öltözőből,hogy szítsa egy kicsit még a hangulatot...az visszaözönlő kaposváriak heves mutogatások közepette vonultak el a paksi tábor előtt...persze,hogy ismét cirkusz lett belőle.
A végén még Filipovics is kivette a részét a műsorból/azt hittem eddig hogy ő legalább normális...de tévedtem!/
Elég csúnyán beszólt F.P. feleségének...Aztán még Kovács úr aggresszorkodott egy keveset...
Így ért véget a rangadó...
Még néhány szösszenet:
Az utolsó mp-ek történéseinél sajnos többen hibáztak.
1.Zacsi...nem kellett volna visszahúzni a lasztit és szépen hosszabítás lett volna...de gy sem lett volna rossz,ha figyelnek a többiek...esetleg Bácsi indult volna...
2.Hibázott az asztal,sajnos az időmérésnél is volt baki,ami mivel nagyon kiélezett volt a helyzet,végzetes volt...
Sajnos azt kell,hogy mondjam hogy megérdemelten nyert a vendég egylet...az az igazság,hogy nem érdemeltük meg a győzelmet.
a bírók marha gyengén fújtak(főleg Földházi),de nem lehet az ő nyakukba varrni...
Hazai pályán hagytuk,hogy eljátszák a szokásos kisded játékaikat,és időnként be voltunk szarva...
Főként Czigler Laci...az utolsó percekben meg tudta azt csinálni,amit egész meccs alatt meg sem kisérelt...
Csak a Gerit tudom igazán kiemelni,bár az elején meggyűlt a baja az "újmagyar" Bánéval...
Bácsi csal támadásban volt jó,védekezésben katasztrófa...Szőke róla dobott egy szatyor kosarat triplákkal megtüzdelve...
Azért amit megengednek Ivkovicsnak az már tényleg túlmegy minden határon...
szia sabee!!
kösz a beszámolót.
úgy értesültem, hogy a corey brownt csak pár meccs erejéig szerződtettük, mert elképzelhető, hogy mégis jön RONALD NUNNERY!
Meglepően sok vendég szurkoló.Viszonylag elég nagy hanggal.Elég erős rendőri örizetben részesültek :)/Ekkora szigorral lehet hogy csak az ellenkezőjét érik el annak amit akarnak/
A hazai side:Szokásos:sportszeű és hangos.Habár alig fértem el,egymás hegyén hátán által az emberek.
Nagy szomorúság,hogy a túloldalon megint a "sült hal effektus" volt megfigyelhető.
Feribá04-nek igaza van: Mi idegenben sem vagyunk halkabbak mint itthon...
A meccs végéhez még annyit,hogy a vereséget is el kell tudni viselni.
Ui.:
Külső szemlélők elmondása alapján a vendégek tátott szájjal bámulták az egész szektoros piros-kék nagyzászlót :)
Egyszer már én is megnézném kívülről,de nem tehetem,mert mindig alatta vagyok:)
Hazai oldalon Feri bá nagyszerűen játszott (ld. pl.utolsó negyed)
Az átlagon felülit teljesített Fodor Geri is (ismét motorral volt :) ).Habár védekezésben elég gyakran üresen maradtak a külső emberek,ebben lehet neki is része volt(?)
Sitku -jó.
Zalán- dobhatott volna több pontot is.
Czigler-/alibi/ ő volt a kulcs,de nem a győzelemhez :(
Vaido- nem hagyták védekezni
Marci- jól helyettesítette Zacsit
A túloldalon elég egyenletes teljesítményt nyújtottak.
Elképesztő,hogy mi mindent megengednek neki a sporik!
Brown-na vele nem fogtk meg az Isten lábát :)
Sajnos ennek is meg kellett történie 1x :(
Habár mindenki remélte,hogy a csapat már kilábal a hullámvölgyből.Sajna nem így történt :((((
A meccs maga elég magas színvonalú volt-izgalmában teljes mértékben emlékeztetett a tavalyi döntőre.
Az 1/4-et katasztrofálisan kezdtük,de azért csak összekaptuk megunkat.(Feri bá tartotta a lelket).Már ekkor is rengeteg 3-t kaptunk,ami mint kiderült a későbbiekben a végzetünket jelentette:(
A továbbiakban "fej-fej" mellett haladtak a csapatok.A túloldalon t'án mindenki jól teljesített,míg nálunk Lacika volt a gyenge láncszem-lassú volt,hiányoztak a lepattanók-szóval nem lehet építeni rá a gyors támadásokat.
Elég idegesek voltunk (Fodor P.-technikai, Zalán 3.faultjai utáni vizespalackok elleni támadása).Megjegyzem azért elgondolkodtató,hogy mi volt ennek az oka-az ember alaptalanul nem huzza fel magát=>j.v.!
A csapatok úgy tértek pihenőre hogy a dudaszó pilanatában elsüllyesztett Simon(?) triplával 1 ponos vendégelőnyt jelzett a tábla.
A 3/4-ben kezdett összeállni a játékunk (Czigler-Vaido csere a sok fault miatt).A negyed végére már 8 ponttal vezettünk.Ami az utolsó 4/4.-ben volt: K.vár statikus játéka-csak az Ivkovics.(A jv-k nem fújtak lépéseket +3mp-ket)fault arány sokáig 3-0!Hazai oldalon ami kimaradhatott az kimaradt:(
7 pontos vendég előnnyel kezdődött az uccsó kb.3 perc.Lacika+Vaido kipontozódott.Fel jöttünk a kihagyott k.vári büntetők miatt.(Ebben az időszakban "húzták vissza" a sporik a fault arányt).Az utolsó perc:már-már csoda.Zalán 2 büntetőből az 1.jó,a 2.csonkra labda mienk,Zacsi tripla-rossz,pattanó mienk Feri bá trojka JÓÓÓ!
A bedobást báccsi elsteal-te,faultolták 2 büntetőből 1 jó=>egál.(Kb. eddig tartott a csoda).
Az utolsó k.vári támadás.(Nem t'om mennyi volt vissza a meccsből).Próbálták kijátszani az időt,Zacsi beleütött (az előre repült a felezővonal irányába)a labdába(nem birtokolta),utána rohant,nehogy kimenjen az oldalvonalon,kétkézzel visszahúzta (szvsz szintén nem birtokolta a labdát)-az a K.várhoz került.A támadóidő újra indult (MIÉ?).Szőke bekente a triplát=>többi ismert.
Már megint csak az jutott,hogy gratuláljak a körmendi csapatnak a tegnapi győzelméhez.Olvastam a Nemzeti Sportban (szennylap,tudom :-) ) a beszámolót a meccsről,amiből azt vettem ki,hogy megint nem volt túl sok jó egyéni teljesítmény a csapatunkban.Lapov és Pavlovics nagyon fáradt,Borisz és Benő hullámzó,Vukicsevics...hagyjuk is nem akarok bántani inkább senkit.És hogy leköpött egy nézőt ? Lehet bármilyen jó képességű játékos,a stílus - no meg a szélsőséges teljesítménye - miatt soha nem lesz közönségkedvenc Szolnokon.Madinsont se tudtuk megtartani,nemtom mi lett volna,ha nem sérül meg Isti :-(((
Csütörtökön jön a Paks (Tv : m2),és még mindig messze vagyunk a csúcsformától.Pedig a jövő heti két hazai rangadót (Paks,Kaposvár) mindenképpen hoznunk kell,ha versenyben akarunk maradni a 3. helyért.A döntős álminkról már nem is beszélek,sajna most így állunk.Azért a kupa meég ott van (jövő kedden licitálás + sorsolás)!
Sziasztok!
Szeretnék írni a furomba egy két gondolatot.
Tegnap kinn voltam az ASE-Kaposvár meccsen,és annyit mondanék a mecsről csak,hogy ez a bírok által egy nagyszerűen megnyert mecs volt.....
Nem tudom miért van az,hogy a bírok soha nem tudnak pakson normálisan fújni.Szerintem épp ideje lenne magyarországon vizsgáztatni már a bírokat,mert akkor ilyen szánalmas bíráskodást nem lehetne látni(ez nem csak a paksi mecsekre igaz,hanem az összes többire is).Ivkocsis barátunkat már a 2.negyedben simán kilehetett volna fújni,igy persze hogy a Paks is agreszivan kezd el játszani.Viszont ellentétben nagyon sok szép megmozdulást láttam a mecsen.Szerintem egy nagyon szép mecs lett volna,ha bírónak nevezett emberkék nem fuják szét a mecset.Arra lennék kiváncsi,hogy a mérközés ellenőre minek van egyáltalán,amikor megkérdik,akkor széttárja a karjait,és vége.Ennyi erővel bárki leülhetne az asztalhoz.
Engem ebben a magyar kosárlabdában az idegesít,hogyha elnézi a bíró az esetet,és rosszul fuj,akkor azt olyan helyzetben adja vissza,amikor nem kéne.Erre csodálkoznak hogy a szúrkolok szídják őket...
Gratulálok a kaposvári szurkoloknak a sportszerű szurkolásért!
Hajrá ASE!!!
Tomas