űdv lelkes cspelesek.már rég nem jelentkeztem,de ezúton közlöm veletek idén hazahozom a gépet és elkzdem csinálgatni.lehet ledobom rola a platot ugyis rohadt a padlozat,(ugyis ujra kell csinálni) és dobok rá egy bodét hogy a családdal kicsit utazgassunk.kérdésem mibe fájna egy ot.vizsga?ez egy 346 os.és ha csinálom majd teszek fel videokat a youtbra ott majd meg lehet tekinteni lessz:fűlke felujitás motor rendbehozatal(adagolo ,porlasztok) felújitva,már átvan vezetékelve,(én a hátso lev.vezetékre tettem a féklámpa kapcsoloját, mert a lábszelepen nem volt . )a csörlőt le kell szednem,mert valami nem stimmel.kárpitozás ,festés,és egy pár alkatrész még hiányzik. várom ahozzászolásokat,kérdéseket,tanácsokat tippeket.ŰDV ENDREBÁ!
Üdvözlöm Jani bácsi. Örömmel hallom ,hogy kaphatok a stratégiai készletből . Elmennék valamikor meglátogatnám alkalmas időben ,egyuttal választanék valami szuvenirt is . :)
Üdv mindenkinek. Sajnos meg vagyok akadva szükségem lenne d450 új függöcsapszegre . Ha esetleg lenne valakinek 2 db szívesen meg venném vagy esetleg el is cserélném más Csepel vagy Ikarus Dutra alkatrészre.
Tisztában vagyok vele, hogy se földön se égen nem találni már effélét.
Tehát meg kell csinálnom nekem darabokból mint egy legot vagy inkább puzzle-t. (rengeteg hegyesztés!!!)
De ha a normál vas billenő platóját csinálnám meg az sem lenne kisebb munka hiszen annyira el van rohadva, hogy előről kell kezdeni azt is, ha pedig fa platót csinálnék, hát ugyan ez a helyzet.
Szóval "jó mulatság férfi munka" lesz ha egyszer rászánom magam és ahogy ismerem magyam a marha fejemmel előbb utóbb rászánom magam.
Semmi képp nem szeretném az eredeti vázat átalakítani, ha nem lehet erre a vázra megcsinálni a kőszállító platót akkor marad az eredeti. De ha lehet is még meggondolom. Csak annyira tetszene a kőszállító, és legalább lenne egy olyan is, talán az egyetlen az országban. Kíváncsi lennék, hogyan volt megoldva az autómatikusan nyíló hátfal, gondolom mint a Zil billencseken.
De lehet rosszul emlékszem - megnézem a proto tengelytávot és ha szerencséd van (?) akkor csak platót kell mókolnod és új segédalvázat. és akkor autentikus lehet a krém -vörös (drapp)
Nem csak gondolom, hanem így van. Az első proto hosszabb tengelytávval készült miután a szerszámos dobozt és a pótkereket a fülke mőgé helyezték egy olyan alvázon ami külön gyártást igényelt ugyanis az viszont kisebb volt a normál 3710 mm-nél. (ez a krém-vörös) Ezért gazdaságossági okokból a 450N alvázát használták fel. A krém - vörösből - ami inkább drapp eredetiben - 1 db. készült '62-ben, majd '64-ig semmi amikor is megint egy db. készült bordó - fehérben,és utána '67-ig amikor 2 db. készült 60 db-ot gyártottak, de hogy a sorozatgyártásban milyen színűek voltak........... én modellben kékre és szürkére festettem őket.
Régi autós kártyán is van ilyen billenős Csepel. Nem nagyon láttam, de a KOKÖV-nek az AFIT 1-ben gyártották a billenő felépítményeit. Jó magam is résztvettem benne. Volt magas oldalfalú is. Az alacsony oldalfalú hasonló volt mint a gyári, csak nem volt az a bizonyos boriték forma belehajlítva a lemezbe. 150 darabnál is több készült ezekből.