Az adott átjáróba nincs, de lényegtelen is. A csökkentett ráálátási háromszögnek elvileg sorompóval ellátott átjárókban is teljesülnie kell, bár ahogy észrevettem ezt talán annyira nem veszik szigorúan az NKH-nál.
Mi lenne? :) Szervezünk egy topiktalit a "rálátást korlátozó" bokor/fa alá. Sütünk szalonnát, a nyársat hozzá az elkanászodott növényből vágjuk. (Meg még pár másik ágat is ha szükséges.) És már okafogyottá is vált a lassújel ;)
Két 20-as van az érintett hidaknál, és egy 40-es Sárpilis után az átjáróra való rálátás miatt. :) Előbbiek remélhetőleg meg fognak szűnni idővel, az utóbbi pedig majd meglátjuk mi lesz vele.
Jegyvizsgálóknál úgy van hogy a 831-el kettő ember megy fel, és más nap reggel külön-külön jönnek haza. Hétvégén pedig, aki a 8310-el jönne le, az a 8010-el lemegy Dombóvárra és a 38710-el tovább Bátaszékre.
Köszi, 831 vezére Ok-snak tűnik, de úgy tudom már azonban hajnali szerelvénymenet nincs. A Bz Bogárdon végez és ott is kezd másnap reggel. (Korábban az ment vissza az esti utolsóval Bátaszékre, amivel most nem mehet, mivel az a fehérvári Bz)
Ami a mozdvezeket illeti az ha az utóbbi időben nem változott akkor így néz ki:Este a 831-es vezére laktanyázik bogárdon és fordul a 8310-el, a 8300-ra pedig Dombóvárról jön a 8310-re érkező szerelvénymenettel.A jegyvizsgálókat nem tudom.
Igen! Várhatóak terelt vonatok, de rendszertelenül. A szórt küldemények, melyek a napi forgalmat adják, 60.-ason terelnek. Irányvonatok, gépmenetek (tegnap is volt egy) , stb viszont tévedhetnek felénk.
Hogyan csinálja? A kérdés jogos: hogyan tudja teljesíteni a helyfoglalási kötelezettségét, ha azt a vonaton nem tudják kiadni? Vagy akkor nem kötelező? ;)
Aki Fácánkertről megy Budapestre hogyan csinálja? Vagy Alsónyékről? Egy Bátaszék nagyságú kisváros sajnos nem fog napi egy szem Ic-re elég utast adni. Ha csak ebből van érdemi bevétel, megette a fene. Persze megértem, helybélieknek ez nagy szívfájdalom lehet. De sajna az a nagy helyzet, hogy a jelenlegi vonatmennyiség és utasforgalom mellett bármelyik irányba indul el a vonat, a jv ki tudja maga is adni a jegyeket a vonaton:(
Hétvégén elég sokat, gyakorlatilag szinte ez jelenti a jegyárbevétel jelentős részét. (Én csak papa-mama járatnak hívom :) , az unoka látogató/szállítmányozó utasok túltengése miatt) :)
Hány helyjegyet hétköznap? Nem tudom, de ez szerintem jelen esetben invariáns. Ugyanis ha én reggel kimegyek időben a vasútállomásra, mert utaznom kellene, vásárolnék jegyet és helyjegyet. De nem tudok. Akkor a szabályoknak megfelelően veszek a vonaton. Jegyet veszek is, de helyjegyet nem ad a jegyvizsgáló, mert nem tud. Ugyanakkor Sb.-tól Bp.-ig ez kötelező.
a, Megbüntethetne az ellenőr? (OK, valószínűleg nem fog ilyenkor jönni)
b, Ha felszáll Sb.-on annyi helyjeggyel rendelkező, akkor állok Bp.-ig? Sb.-on azért tudhattak annyian helyjeggyel felszállni (pl. mint ma, ha volt helyjegye az ott felszállóknak), mert azokat a helyjegyeket nem tudták reggel Bsz-en, Szekszárdon, stb. eladni. (Ha én megvettem volna az enyémet, azt jó esetben nem adhatták volna el mégegyszer.
c, Nem kellene hagyni a fenébe ezt a helyjegyes maflázást?
Gyanítom, hogy az a bizonyos bogárdi tömeg a 8009-essel utazott volna eredetileg, s hát most szembesültek vele, hogy az bizony a vágányzár alatt egy órával később megy. (A féloldalas vágányzári menetrendet meg nem kommentálom.)
Bsz.-en a pénztár új nyitvatartási rendje: naponta 7:30(8:30?) - 17:30(18:30?) A ? mindegy is, a lényeg, hogy aki reggel utazna pl. 839-cel, és nem váltotta meg elővétben a jegyét, vagy a helyjegyét, az csak a vonaton tudja megváltani, de csak a menetjegyét. Ott helyjegyet nem adnak ki, tehát aki ott váltja, annak annyival olcsóbb. Az más kérdés, hogy helye az lesz-e? Na, nem erre mifelénk, amíg nincsenek az iskolások, addig elég laza így hétközben is. Azonban Sárbogárdon pl. ma annyian megrohanták, hogy ülőhely nemigen maradt, még az összes lehajthatón is ültek. És mi van akkor, ha minden felszálló bogárdi utasnak van helyjegye? Valahogy ez nem kerek...
Egyébként tudható, hogy mi volt az oka ennek a reggeli tumultusnak? Azért ez nem mindennapos, szerencsére. A 40-es vágányzárjával lehetett kapcsolatban?
Erről beszéltem:-)Napi szinten ez igen gyér forgalom a 46/50-en meg az a sajnálatos hogy a szűk keresztmetszet ellenére is vígan beférne az az 1-2 vonat netalán vonatpár anélkül is hogy az éjszakai szolgálatmegszakításokat akár 1 percre is fel kellene függeszteni.
A 46/50-en már az is sok, a mostanihoz képest :D De Szentlőrincre is sok vonat van, Mecsekalja-Cserkútra is szokott menni tartályvonat, a magyarbólyi kilépősökről nem is beszélve - ugye ezekből mostanság nagyon kevés van.