Keresés

Részletes keresés

hasekapu Creative Commons License 2000.04.13 0 0 77
.
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.13 0 0 76
...a szó elszáll, a fájdalom megmarad...

Őszinte szívvel kívánom, hogy erősek tudjatok maradni...

Pirítós Creative Commons License 2000.04.13 0 0 74
Jól látod Gen.
Ez a topic nagyon nem arra valo, hogy nekialljunk vitatkozni.
És pont.
Hali,
Pirítós
Előzmény: Gen (62)
ribizli Creative Commons License 2000.04.13 0 0 73
Kedves MGPB Barátom, nagyon-nagyon fáj, ami történt!
Csak megismételni tudom, de szeretném, ha itt is olvashatnád: ha tudok segíteni, hívj bármikor!

Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, aki sok mindent odaadna, ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét...

Szeretnék sok erőt adni Nektek, hogy végig tudjátok csinálni.
ribizli

Rsüni Creative Commons License 2000.04.13 0 0 72
Rsüni
whisper Creative Commons License 2000.04.13 0 0 71
Nincsenek szavaim. Nagyon szomorú vagyok, és nagyon sajnálom. részvétem.
cucu Creative Commons License 2000.04.13 0 0 70
Kedves MGPB!

Tegnap -szerda este- láttalak a TV-ben. Erősnek látszottál és az is kell maradnod...
És szimpatikus, őszinte ember vagy.
Amikor először hallottam a tragédiáról, csak nyeltem egy nagyot. Tudod, annyi borzasztó történik a hülye, felelötlen emberek miatt...de ehhez nem lehet hozzászokni.
Tudod, engem az is bánt, ha valakit baj ér. Sajnálom az embereket. Amióta nekem is vannak gyerekeim, szinte erővel kell elnyomnom magamban a rettegést. Állandóan a gondolataimban vannak.
Hidd el, nagyon letaglózott ez a hír, teljesen magam alatt vagyok, ha ilyesmiről hallok. Nem értem, miért gondolja valaki, hogy neki joga van másokat veszélyeztetni a közlekedésben és ez miért fordul elő időnként... Az emberek nem tanulnak semmiből?
Nem tudok mit mondhatnék neked. Talán annyit, hogy együttérzek a fájdalmatokkal.
szia: cucu

Előzmény: MGPB (-)
Bucika Creative Commons License 2000.04.13 0 0 69
Ez nagyon nehez. Ilyenkor nehez barmit is irni. En eddig ketszer olvastam az esetet es mindketszer majdnem sirtam. Nem tudok mit mondani, nagyon faj.

Es egyetertek veletek az utakat illetoen. Viszont nagyon sok mulik a hozzaallason. En peldaul sajnos lany letemre neha eleg agressziven kozlekedek. Altalaban akkor ha van ra lehetoseg. Eszembe nem jutna allo, vagy nagyon lassan halado kocsisort elozni. Foleg nem csucsforgalomban. Foleg nem egy gyerekkel a hatso ulesen. Eletveszelyes mar csak az otlet maga is. En ugy szoktam vezetni, hogy ha gyerekes gyalogost latok mindik lassitok, annyira hogy barmi tortenjen megtudjak allni. Alapvetoen valahol talan az eletritmusunk az amin valtoztatni kellene. Az emberekben rengeteg harag, agresszio gyulik ossze a napok folyaman es valahol le vezetik. Van aki az utakon, van aki mashol. Gondolkodasmod es eletstilus, hozzaallas valtasra is szukseg lenne. Meg olyan vezetoemberekre akik hajlandok ilyenre is aldozni penzt. En sajnos nem igazan latom mi mast tehetek mint hogy a sajat stilusomat atgondolom es meg figyelmesebben adom elo magam az utakon. Es erre intem a csaladom, barataim. Mast nem nagyon tudok tenni. Es neha elgondolkodok a dolgon.

Nekem is volt evekkel ezelott egy csunya balesetem. Semmi bajom nem lett egy kisebbfajta fejbeverestol eltekintve. Twingoval kanyarodtam ki egy utcabol es egy jobbra indexelo teherauto kanyarodas helyett zugott tovabb egyenesen a Kapy utcan bele az autom orraba. 15 cm-em mulott az eletem.

MGPB batyjatol hallottam az esetrol. Es azon kezdtem gondolkodni hogyan lehetne a gyerekeket megovni. Az egyik dolog amit latok hogy a szulok amikor setalnak a gyerek nagyon gyakran a kocsiutfeloli oldalon megy a szulo meg a hazfelol. Szerintem ez is csak figyelem kerdese.

Szomoru, es erzem a tehetetlensegem. Rossz erzes.

Vimes Creative Commons License 2000.04.13 0 0 67

Aggborsó Creative Commons License 2000.04.13 0 0 65
.
Lappantyú Creative Commons License 2000.04.13 0 0 63

(...)

Hogyan lehetne, hogy lassabban, hogy óvatosabban, hogy figyelmesebben?

Köszönjük, hogy elmondtad, hogy kinyitottad egy kicsit a szemünket.

Lappa

Gen Creative Commons License 2000.04.13 0 0 62
T. Piritos!

Ez a topic nagyon nem arra valo, hogy nekialljunk vitatkozni, de az altalad eloadott legujabb verzio a baleset okarol nem is kicsit santit.

A sofor feleseget ugyanis NEM VITTE EL A HELYSZINRE KIERKEZO MENTO! Ha akkora nagy problema lett volna vele, hogy 100 metert a jardan kell menni annyira siet a sofor a helyszinre kierkezo mentohelikopter, vagy a mentok biztos ellattak volna es korhazba szallitjak.

Ez egyebkent mar az X-edik verzio az egeszrol es mind megbukik szep egymas utan.
Szo volt rola, hogy defektet kapott es azert ment fel a jardara, nem jott be.
Ez a "veletlenul" gazt nyomom a fek helyett verzio sem az igazi, annak tukreben, hogy tanuk allitjak az illeto mar kilometerekkel a baleset elott nem birt magaval es szaguldott mint egy allat, valamint, ha kiszamolod a "kisodrodas" es a megallas kozott eltelt idot tulsagosan sok az egy ilyen tevedeshez....

Előzmény: Pirítós (54)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.04.13 0 0 61
Ha visszagondolok, ez az út már tíz-tizenkét éve is nagyon forgalmas, mondhatni zsúfolt volt, pedig hol volt akkor az autók (a jó, a gyors, az erős autók) száma a mostanitól! Emlékszem, van Szentendrén, a Pismány-hegy aljában például egy olyan kijelölt gyalogátkelőhely, ahol mindig szinte féltem átmenni a hegy felől a másik oldalra, mert beláthatatlan volt az út, az autósok pedig sosem kímélték a benzint. Igazán csak akkor volt elviselhető, amikor nyaranta a Duna áradása miatt néhol víz alá került és lezárták.

Itt az egyetlen kielégítő megoldásnak a sürgős útépítést tartom, a kérdéses forgalmat elviselő, széles, többsávos, a településeket – ahol csak lehet – elkerülő út kellene. Ahol nem lehet, ott legalább korlátokkal el kellene választani a sűrű gyalogosforgalmat az út forgalmától. Viszont mostanában olyan hihetetlen számokat hall az ember, ha útépítésről van szó, fényűzően lehetne felépíteni egy családi házat tíz méter rendes autóút árából, vagy egy méter autópálya árából. Ahogy sejtem, ez a téma nem fog magas prioritást kapni.

Ahogy látom egynémely vezetőt, nem ártana egy komoly pszichológiai szűrés sem az autóvezetői vizsga mellé. Pszichológiait írtam, nem a PÁV névem ismert tortúrára gondoltam. Nyolc vagy kilenc emberrel jártam kresztanfolyamra, egy közülük nyilvánvalóan idegbeteg volt, egy pedig folyton részeg és az értékrendje sem volt egészen normális szerintem (bár ez csak megérzés volt). Gondoljunk az Árpád hídi baleset okozójára, ő egy rendesen működő rendszer esetén már régen nem vezethetne, hiszen már több balesete volt, köztük halálos áldozatokkal végződő, ittas vezetéses és ittas gyorshajtásos, egy ilyen után nyomorodott meg ő maga is (ha jól emlékszem a hírekre). Igaz, hogy ez – ha igaz, amit Pirítós írt – nem előzte volna meg a mostani balesetet, hiszen most egy szükséghelyzetben lévő, amúgy rendesnek és normálisnak ismert férfi okozta azt, engem azonban megnyugtatna egy ilyen változás.

Azt gondolom, hogy amit ma kell tenni egy jogosítvány megszerzésért, az meglehetősen sok. Nekem sem tetszett, hogy rabolják az időmet mindenféle gátlás nélkül. Ugyanakkor bármennyire soknak tűnik is, nagyon keveset kap érte az ember cserébe, pont azt nem (és egyáltalán nem) tudja meg az ember (magáról, a társairól), hogy hogyan viselkedne vészhelyzetekben. A repülőgép-pilótáknak a szimulátor egy egészen kivételes égi ajándék, nagyon jó volna hasonló a közúti vezetőknek is, amiben a maga harminc órájából mindenki eltölthetne legalább ötöt, kifejezetten veszélyes helyzetekkel küzdve. Tudom, hogy ez tízmilliárdokba kerülne, akár csak öt helyen telepítve az országban, de ha csak két gyereket megmenthetne az elkövetkezendő ötven évben, akkor megérné. Nagyon meg.

Előzmény: MGPB (28)
rút kiskacsa. Creative Commons License 2000.04.13 0 0 59
"Ne állj zokogva síromnál,
nem vagyok ott.
Nem alszom.
De ott vagyok az ezer szélben,mi fú.
Én vagyok a gyémántcsillogás a havon.
Én vagyok a napfény az érett gabonán.
Én vagyok a szelíd ősi eső.
Amikor felébreszt a reggeli zsivaj,
ott vagyok minden hangban veled,
a csendesen köröző madár szavában,
de én vagyok a csillag is, mely rád süt az éjszakában.
Ne állj hát zokogva síromnál,
nem vagyok ott.
Nem haltam meg."
(Ismeretlen)
Frigyes Mester Creative Commons License 2000.04.13 0 0 58

F.M.

Urby Creative Commons License 2000.04.13 0 0 57
Mióta soraidat olvastam, megállt az idő. Csak ülök és nézem a monitort. Nem tudok mit mondani.
Együttérzek Veletek

Urby

lumiere Creative Commons License 2000.04.13 0 0 55
Hosszú évek óta vallom: a legszörnyűbb dolog túlélni a gyermekünket; és még ha ilyen picik...
egy kétgyerekes apa
Pirítós Creative Commons License 2000.04.13 0 0 54
Nagyon fáj, ami neked fáj.
Két család ment tönkre egyetlen borzalmas felelőtlenség miatt.
Ráadásul a környezetemben ismerik az ír fickót is és azt mondják, hogy rendes pali, nagyon normális család volt az is. Állítólag valami baj volt a feleségével, azért rohant.
De akkor hívott volna inkább mentőt. Vagy a fene tudja, mit csinálnék hasonló helyzetben.
Az az ember most 5-10 év börtönre számíthat (Halált okozó közúti veszélyeztetés)
De a gyerekeket semmi sem adja vissza.
Nagyon, nagyon sajnálom.
Pirítós
Előzmény: MGPB (-)
Trebitsch Creative Commons License 2000.04.13 0 0 53
Nem lehet mit mondani ilyenkor.
Tartsatok ki.
salk Creative Commons License 2000.04.13 0 0 50

Csak ülök és nyelem a könnyeimet.

Azért ne adjátok fel.

salk

dalia Creative Commons License 2000.04.13 0 0 48
...
Erőt kívánok Nektek.
elnémultam, nincsenek szavaim.

dália

(milyen gyarló az ember. megváltoztattad a napomat. megváltoztattad az életemet. folyton rohanok. most megálltam.)

nobodybuilder Creative Commons License 2000.04.13 0 0 47
most tudtam meg MGPB bátyja révén, hogy ez a villám milyen közel csapott be, hogy kedves ismerősöm öccséről van szó. már meg sem próbálom leírni, hogy mit érzek.
iceberg Creative Commons License 2000.04.13 0 0 46
"...sírni kéne,énekelni,
éjnek lenni,nem is lenni,
csak ne kéne beljebb menni..."

Részvétem!

Olgy Creative Commons License 2000.04.13 0 0 45
Részvétem!
Heavy_D Creative Commons License 2000.04.12 0 0 44
.
snowman Creative Commons License 2000.04.12 0 0 42
Tudom, hogy minden szó felesleges most, de majd szólok a nagyimnak a "Nagymamám virtuális sírhantja"c. topicban, hogy próbáljon meg vigyázni a két kis csöppségre, ha találkozik velük odafent, az angyalok között. Hat gyermeket és számolatlan unokát nevelt fel tisztességgel, becsülettel, úgy hogy biztos vigyáz majd rájuk is. Oda egyébként mindenki vihet egy szál virtuális virágot eltávozott szeretteinek, sőt szólhat is hozzájuk. Odafent biztos látnak és hallanak minket.
Legyetek erősek.
kerekperec Creative Commons License 2000.04.12 0 0 41
Ôszinte részvétem.

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy akkor én is a Pest felé tartó kocsisorban voltam, és nem egy felelôtlen autóst láttam, akik a tömeget elôzni szándékozván, a járdára hajtottak fel és úgy haladtak akár több száz métert is. Akkor persze még nem tudtam a tragédiáról, de önkéntelenül is eszembe jutott, hogy mennyire meggondolatlan és veszélyes cselekedet is ez néhány perc elônyért...

lore Creative Commons License 2000.04.12 0 0 40
Őszinte részvétem.
Sajnos környezetemben többször előfordult szomorú haláleset (csecsemő), de a szülők (rokonaim, köztük Édesanyám) később megtalálták boldogságukat és béke lett lelkeikben.

Eddig is a gyalogosokat féltettem a legjobban, ezentúl még óvatosabb leszek és hiszem, hogy a topik hasznos a későbbi tragédiák megelőzésében (hiszen ez a célod). Ha csak egy pici gyermek életét is megmenthetjük azzal, hogy odafigyelünk és emlékezünk...

lore

snowman Creative Commons License 2000.04.12 0 0 39
@--/---, @--/---
:-(((((.
avantage Creative Commons License 2000.04.12 0 0 38
Reszvetem.
Remelem tenyleg sikerul valamit tenni az ilyen esetek megelozese erdekeben.
En biztos meg ovatosabb leszek ezentul.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!