Keresés

Részletes keresés

szappan Creative Commons License 2001.01.21 0 0 2258
pestiutca! Itt azert volt ezzel a jelzovel illetve mert egy lapon szerepelt Sinkovitsal,de ezt Te is tudod.Ha a Mumu lebunkoz akkor majd alkalomadtan visszabunkozom,de nem mindenaron es minden aprosagert. Udv szappan
Előzmény: pestiutca12 (2256)
simine Creative Commons License 2001.01.21 0 0 2257
En nem szerettem Jimmyt ezert oszinten szolva nem is erdekel ki mint mond rola. Az viszont kicsit felhaborit, hogy egy olyan ember temeteset kozvertiti a TV aki feltehetoen reszegen veletlenul vagy nem fejbelotte magat miutan az utcara!! lovoldozott. Meg ha nagyon ertekes ember lett volna ezek utan akkor is csendben el kell temetni es nem orszagos ugyet csinalni az egeszbol.
Ugy altalaban a temetesekrol meg az a velemenyem hogy azok nem TV nyilvanossaga ele valok akarkit is temetnek. Undoritonak talaltam azt is amikor az ausztriai buszbaleset sok gyerek aldozatanak a temeteset nyomtak a TV-ben. Kinek van erre szuksege? A szuloknek hozzatartozoknak biztos nincs.
simine
Előzmény: pestiutca12 (2256)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2256
Szappan,

Mindannyionkban lehet találni primitiv és egyébb gyenge tulajdonságokat.

Nyilván voltak viszont, akik szerették is öt.

Halála után már értelmetlen ilyen negativ megjegyzést jelzöként használni a különben pozitiv "széphangu énekes" szavak elött.
A kettönek semmi köze egymáshoz.

Viszont vannak emberek, akik csak ugy tudnak magasabbnak látszni, ha rálépnek valakire.

Mit szolnál hozzá, ha rolad beszélne igy egyszer Mumu?

Mered garantálni, hogy nem fog?

Előzmény: szappan (2254)
szappan Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2255
Nem lehet azt mondani,hogy NY az nem aamerika.Ha egy buzibarban arany tusarku cipoben plasztikcsoccu ferfi feketet megkerdezel hogy ez az igazi amerika,azt mondja igen.De ha megkerdezel egy KS.i parasztot aki kemenyen dolgozi minden vasarnap templomba jar,o is azt mondja hogy ez az igazi amerika.
Előzmény: Mumu (2250)
szappan Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2254
Kedves Pestiutca! Ha ismered ill hallottal olvastal mar Jimmy tetteirol.PL szajbavert egy nyugdijas jegyszedot mert nem ismerte fel.Millio egy dologgal raszolgalt arra a cimre amivel Mumu enyhen minositette.Semmifele hullagyalazas nincs abban ha kimondod primitiv volt.Udv szappan
Előzmény: pestiutca12 (2248)
Your DEvil Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2253
Most láttam az RTL Klubon a: Geronimo c. filmet.
Nagyon megrázó volt (még a nyilvánvaló pszihére ható effektusokat is leszámítva). Ez is amerika.
simine Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2252
Kedves Mumu!

Hat a hivatalos verzio szerint en ket ev mulva mar otthon leszek. Kicsit bonyolultabb ez a dolog velunk. Mi nem vagtunk el otthon semmit magunk utan. Nekem megvan a munkahelyem most meg fizetesnelkulin vagyok de bizom benne, hogy napokon belul kerhetem hogy szules utani szabira vegyenek. Megvan a sajat csaladi hazunk. Sot a ferjem munkahelye is ott van, itt csak ugymond tanulmanyuton van. Ezzel a tanulmanyuttal pedig egyutt jar az, hogy ha nem megy haza es legalabb a szerzodesben megadott ideig nem dolgozik a cegnel akkor komoly osszeggel rovidulunk meg vagy birosag.
Ezert itt is ugy elunk mint amikor tudja az ember, hogy ez pl. nem a vegleges lakasa ez egy alberlet es nem eri meg sokat rakolteni nem eri meg szepen berendezni majd a sajatot az igazit. Ja meg a credit historynkat sem epitjuk. Allitolag ugyanis egy ev alatt ugysem megyunk vele semmire megtakaritas meg ahogy szamoltuk ugysem lenne vele. Na egyebkent ez az egyik dolog amitol kicsit kiakadtunk a credit history.

simie

Előzmény: Mumu (2238)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2251
Igen kedves Csilla,a Te eseted nagyon ide tartozik.
Mert van egy tipus aki megijed sajat valalkozo kedvetol vagy nem keszul fel elege egy ilyen lepesre.
Molnar Ferenc mondta hogy az emigracio mindig egy kicsit ongyilkosag, de utana mindjart kezdodik egy masik elet...
Sokan ha nem ugy tortenik minden mint a legpozitivebb viziojaba akkor megijed,vagy megbanja lepeset.
A Ti esetetekben ilyenkor lehet valtoztatni,vissza menni.Persze kerdeses milyen erteket hagy ott az ember es milyen erteket var ujra otthon megtalalni.Az itelet (ertem a hatarozas)mindig ket erteknek a megmeretese es minositese...
Az en emigraciom idejeben,Ceausescu-25 evel ezelott-kesztetett ra- menekulesem nem engedet meg alternativat ,hazamenest.Igy bar sokszor szenvedtem honvagytol es kezdtem ahogy illik mint lohndinner egy szallodaban es folytattam mint konzerv ugynok (majdnem ugy mint Miller ugynoke=Az ugynok halala ) de vegul is megtalaltam az utamat es kozbe ahogy ez tortenik lassan asimilalodtam is.
De a Te emlitett eseted megis jelenthet a tarsainknak a topicba egy ujabb temat:
ISMERTEK-E EMIGRANSOKAT AKIK SIKERTELENSEGUK MIATT MEGFUTAMODTAK.VOLTAK-E NEKTEK IS ILYEN KISERTESETEK ? (persze nem a tanulni menofiataloktol kerdem )
Előzmény: CsilladaKilla (2247)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2250
En nem ismerem egesz USA-t csak egyresszet.A ruralis (fakusi) resszet nem.De anmit olvasok,latok az azt mutatja hogy igenis egy nagy tobbseg olyan jkorulmenyek kozott el.Hogy van a biblia ovezet.Hogy van a farmer vilag.
Ehhez kepes N.Y egy kulon kepzetmeny: megapolis.A sok bevandorlo meg al,megalt itt.Az orias varosnak megvannak a sajat torvenyei.
Igen,gondolom N:Y nem tipikusan amerikai.Jobban mondva amerikai nem tipikusan newyorki.
De ez all Londonra es Parizsra is.
Előzmény: Mr. New York (2244)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2249
Tudom ez a velemenyed pesti utca,nem fogok harcolni hogy megvaltoztasd.Most is eppen ezt tetted.
En NEM KRITIZALTAM szegeny Jimmyt (miert is tettem volna) en MINOSITETTEM. A primitiv szo sem mindig peiorativ (lekicsinylo),csak azok szamara akik egy dimenzioban hasznaljak..
A primitiv szo forditasa (de megtalalhatod angolul is ) = egyszeru ,elsoalkalmu,a primabol jon ami elsot jelent.Azt jelenti a mi esetunkben hogy a muveszete abbol alt hogy egyszeru modon ervenyesitette ,nem a muveltseget,nem az eleteben megdolgozott tulajdonsagait hanem azt a szuletet (primer) tulajdonsagat hogy negy oktavon at tudott enekelni.Ez szep es az embereket elbuvoilo truzlajdonsag ,csak eppen nem kellett erte megdolgozni.De igy is meg van persze a helye.
Ha hallottal Rola akkor tudod hogy Sinkovics egyike a legnagyobb szineszeknek volt ide pedig meglevo tehetseget (eddig egyenlo a Jimmyeval is )kultivalta,fejlesztette.Ugyancsak O volt az aki 1956 oktoberebe kialt a petofi szobor talapzatara es elszavalta a Talpra magyart.Utana bortonbe ult .Munkajaval amit a tehetsege is parositott hazafiasagaval es muveltsegevel megvalasztottak a 11 nemzetmuvesze kozze.Ez az ember halt meg egyidoben Jimmyvel.Ami persze engem nem a Jimmy leertekelesere kesztetett hanem csak az uralkodo mentalitas ecsetelesere hogy egy primitiv tehetsegel biro ember (ketsegtelenul nepszeru es rendes ember) tobb figyelmet kapott ugynabban a heklyzetben mint Sinkovics.Ennyi.
Na mar most ez nem jelenti azt hogy valakit itt ha ellenkezo velemenyen van velem ugy akarok meggyozni hogy lepocskondiazom.Inkabb kell ilyenkor is ervekel harcolni ha harcolni akarsz.Vagy kijelented nem vagy vele egy velemenyen.punktum.De hogy az olyanokat akik ugy irnak ahogy Te nem szereted ki kellene tiltani,piszkos,mocskos,szegyentelen stb.haaat az nem valami" comme il faut ".
Es mert tovabb insinualsz itt erre mar nekem nem is kell valaszolni.Megirtam hogy hozzaszolasaid gazdagitjak a topicokat.Csak ezt a elfolytott neha kibugyano agreszivitasodat a maskepgondolkodoval szemben lehetne felejteni..
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2248
Mumu,

Lenne egy kérdésem megjegyzéseddel kapcsolatban.

Ugyanis te lennél az, aki mindég arra "figyelmeztet" hogy soha ne az embert kritizáljuk, hanem a tényeket.

De ugylátszik ez csak másra vonatkozik, te itt is a "törvény felett állsz.

Azt irtad:

"...de ha meghal egy.... széphangu, kicsit primitiv énekes"...

Az illetö már halott,....muszály volt belecsipjél?

Ha én irnám rolad, hogy "kicsit primitiv", (és ez is csak éppen olyan egyéni vélemény lenne mint a tied) , - megsértödnél?

Mint mindég, - bort iszol és vizet prédikálsz.

Előzmény: Mumu (2240)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2247
Kedves Mumu, Mar kezdtem aggodni hogy hova tuntel. Jol magara hagytad a "nyajadat." :-) Na nem panaszkeppen mondom... :-) Hogy mennyiben szemelyes az ex-ferjem Magyarorszagra koltozese? Talan annyiban hogy o az a fajta ember akinek a szomszed retje mindig zoldebb. Aki a sajat problemait nem maganak tudja be, hanem ugy erzi hogy azok abbol adodnak ahol van es akikkel korul van veve. Szerintem ez inkabb ugy van hogy "Wherever you go there you are." Tehat szabadon forditva mindenki viszi magaval sajat magat, barhova is megy.

Erdekes, es erdekelne hogy masoknak volt-e ilyen szemelyes vagy masokkal kapcsolatos tapasztalata, de az exem volt az aki 12 eve mindenaron el akart jonni Magyarorszagrol, es en mint jo feleseg jottem vele. Nagyon meggyozoen tudta ecsetelni hogy Magyarorszag miert szar, miert nyomoritja meg az embereket lelkileg, mennyire nincsenek lehetosegek. Vegul beadtam a derekamat, pedig nemsokkal azelott meg en is azok koze tartoztam akik nem tudtak volna mashol elkepzelni az eletuket. Az elso egy-ket evben en allandoan csak sirtam meg vissza akartam menni, o meg mindig azt mondogatta hogy majd megszokom. De en nem akartam megszokni. Aztan elvaltunk, es valahogy akkor fel sem merult bennem hogy na most haza kene menni. Benne viszont egy ujabb ev mulva igen, es akkor meg mindent megtett hogy lebeszeljen Amerikarol. Ugyanolyan vehemenciaval ahogy annak idejen Magyarorszagot pocskondiazta, most az USA ellen fordult, es ha valaki hallgatta akkor meg lett volna gyozodve hogy magyarorszag a tejjel-mezzel folyo Kanaan. Jelenleg ott tartunk, hogy o evente egyszer-ketszer jon gyereket latogatni, meglehetosen jol megy neki otthon, de annak ellenere megintcsak allandoan sir, hogy minden milyen rossz, mennyire nem normalisan mennek a dolgok.

Előzmény: Mumu (2237)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2246
Kedves New York, En negyszer jartam New Yorkban es teljesen egyet kell ertenem a mondassal. Persze az is hozzatartozik hogy szerintem sem LA sem San Francisco nem kimondottan Amerika. Az igazi Amerika az az ahol en elek, es talan azert mert foldrajzilag ebbol sokkal tobb van mint a nagyvarosokbol. Valamint amikor az emberek az amerikai gondolkodasmoddal, ertekrendszerrel foglalkoznak, akkor leginkabb ez ugrik be, ami itt van. Lassu, nyugalmas, kicsit almos, tomegkozlekedes gyakorlatilag nincsen, az emberek nem gyalogolnak, nem igazan vannak tisztaban a nagyvilag dolgaival, hagyomanytiszteloek, vallasosak, a megcsalas nagy dolognak szamit, stb. Persze, olyat nem nagyon lehet mondani hogy igazi Amerika, mert ahogy mar regebben is irtam, ez egy akkora hatalmas es osszetett orszag, ahol a nep is igencsak heterogen. De pl. New York es Wisconsin kozott legalabb akkora kulonbseg van mint mondjuk New York es Budapest kozott.
szephaju Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2245
Jeeeeeee valaki meg fennt van.
New York nem Amerika? Meg nem hallottam ezt a mondast. Akkor szerintuk mi Amerika?
Mr. New York Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2244
Van nalunk egy mondas. New York az nem Amerika.
Aki ere jart az talan ezel egyet ert?
VELEMENYEK???
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2243
En Virginiaban elek, aranylag kis varosban a Blue Ridge hegyek kozeleben, kozel a termeszethez.
Nem szeretem a zsufolt varosokat, rosz levegot.

A harom varos, Roanoke,Salem,Vinton ossze tett lelekszama kb. 200,000. Mikor itt letelepedtem 56-ban a lelekszam ennek fele volt.
Nincs felhokarcolonk, sohasem volt TORNADO vagy egyeb mas termeszeti csapas.
Aram hianyunk sem volt, meg az arak mindenben olcsobbak mint nagy varosokban.

Nagyszeru nyugdijas varos.
See ya.

Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2242
Mem minden kodot lehet felhonek nevezni.
Előzmény: break2 (2229)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2241
Szabo Steont mint minden komersztvvezetojet termeszetesen a reklam eladasa erdekli elsosorban es a Jimmy temeteset egy nagyí es mas (inkabb a reklamra hallgato) tomeg nezzi igy sok sok reklam bolcsesegetlehet eladni,jo penzert..
Előzmény: zyz (2220)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2240
Semmi baj,Kuku ,mar itthon is valtoznak az izklesek es ha meghal egy idos szinesz (plane ha nem volt hozza elmenyed kotve)akkor az semmi de ha egy szep hangu ,kicsit primitiv enekes az baj hiszen azzal jobban tudja magat identiofikalni a tomeg..
Előzmény: Kükü (2217)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2239
Kedves zyz,Isten hozott.Egy komolyproblemat vetettel fel ? Mennyire tudja az ifjusagban magadra vett eletmod,ebben a specifikus muveltseg,erosebb lenni mint a jolet vagya talan megszerzese is ?
Előzmény: zyz (2202)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2238
Kedves simine,remelem hogy ket ev mulva is el ez a topic es akkor megkerlek ujra beszelj a temarol:haza akarsz-e meg menni ?
Előzmény: simine (2192)
Mumu Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2237
Idoszerint olvasom es reagalok az irasokra.Ez a legregibb utoilso hozzaszolasomtol.
Csilla,gratulalok.Ha ide tartozhat ,mint emigracios tunet,elmondanad nagyban miert ment a ferjed vissza annak idejen ? Szemelyes akkor nem de ha az emigracioval kapcsolatos akkor ez egy ujabb fontos aspektusa a topicnak.
Előzmény: CsilladaKilla (2191)
break2 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2236
2 nagyszeru gyerek az nagy aldas lehet. Ahhoz kepest, hogy en ertek egy kicsit web-ul az semmiseg.

Egyebkent amit ertek a komputerekhez meg a webhez az szinte tisztan gyakorlati tapasztalotbol szarmazik, soha semmilyen tanfolyamat vagy iskolat nem vegeztem ez iranyban.

Előzmény: pestiutca12 (2235)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2235
Hogy miért?
Mert nagyon szeretnék én is többet érteni a computerhez, mint amit tudok. De hiába tudok angolul, ez egy teljesen külön nyelv, és ha nem értem, hiába minden könyv.
I need hand on experience. That's all I understand.

Különben van 2 nagyszerü gyerekem! Az egyik School Psychologyst/Guidance counselor, a másik nemsokára orvos lesz.
És a lányomnak juliusban lesz az esküvöje egy nagyszerü sráccal!!!

Szoval én is lehetek irigylésre mélto, de azért irigyellek!!

Előzmény: break2 (2234)
break2 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2234
Miert is?

Te is mondj valamit magadrol. Biztos van olyan ami miatt en tudnalak irigyelni teged.

Előzmény: pestiutca12 (2233)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 2233
Köszi.
Irigyellek.
Előzmény: break2 (2224)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.19 0 0 2232
Szel az igazan csak telen van. :-( De akkor aztan csostul.
Előzmény: break2 (2231)
break2 Creative Commons License 2001.01.19 0 0 2231
Es nem volt eleg szel a 'windy city'-ben a felhok elkergetesehez?
Előzmény: CsilladaKilla (2230)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.19 0 0 2230
Huuu..nekem errol az jutott eszembe amikor ket magyar vendeg sracot bevittunk Chicagoba varost nezni.. Julius vege, ragyogo napsutes. beerunk Chicagoba es kezdenek sotet felhok gyulekezni, de nem am a Michigan to felol, hanem a varos felol A tonal meg ragyogo napsutes, hat lementunk a Navy Pier-hez. Onnan egyreszt csodalatos a to latvanya, masreszt mogotted van az egesz belvarosi felhokarcolo panorama. Sracok keszulodnek hogy akkor lefenykepezik a felhokarcolokat. megfordulunk, es SEMMIT nem lehetett latni.Egesz Chicago mogottunk vastag feher kodben uszott, nem is lehetett meg csak erezeklni sem hogy ott epuletek vannak.... Eszmeletlen felemetes volt.
Előzmény: break2 (2229)
break2 Creative Commons License 2001.01.19 0 0 2229
Az tenyleg Alcatraz, de Kukunak is igaza van, mert a felhok sokszor belepik San Francisco utcait. Erdekes latvany, ahogy ott hompolyog. Tehat magas epulet nelkul is lehet(ett) felhot karcolni arrafele.
Előzmény: CsilladaKilla (2228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!