Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Te láttál már mai horgászt peccantásra indulni? Ma reggel is együtt indultunk, rá is kérdeztem hány mesterlövész puska van a zsákban. Mondta, hogy három is elférne, de kell a hely a két pecabotnak is így csak egy Gepárdot szokott magával vinni.
Érdekes, maguk az osztrákok is gyanúsan viselkedtek 48 márciusában, olyan abszurd követeléseik voltak mint alkotmány meg jobbágyi szolgáltatások eltörlése az egész birodalomban:)
Csak nem lehettek annyira felvilágosultak a Ferdinánd meg a Ferenc Jóska:) ha ilyesmiket követeltek a bécsiek 48 márc. 13-án:)
A másik nagyon felvilágosult államban ( Franciaország) meg olyan követelés volt hogy szavazati jog kiterjesztése földbirtokkal nem rendelkezőkre is...
A tüzérség azért elég messze szokott lenni a közvetlen harcérintkezés vonalától. Átmegyek a fronton horgász zsákomban egy panzerfausttal. Megközelítem a némi közelbiztosítással rendelkező TÁS-t, kivégzem. Elég sokat bíbelődtem a counter fire tevékenységgel, ez a verzió kimaradt. Persze 20 éve nyá. vagyok.
Szvsz meg nincs olyan a világon hogy egyből ( vagy mint ír népmesékben a hős a nagy ködből:)...) felbukkanjon a kiképzett katona, kiképzés alatti szerencsétlenkedést és borzalmakat emlegető főtisztek meg valószínűleg a római légiók voltak/vannak.:)
Én meg azt tudom mondani mint annak idején amikor zajlott a csörte Zolival: épp a részidős jellegük miatt tovább fog tartani és több időt/energiát kell fordítani a kiképzésükre. Ahhoz hogy messzemenő következtetéseket lehessen levonni a "borzalmakról" ismerni kellene hogy miket követnek el :) pld. most és mi lesz mondjuk 3 hónap múlva.
Más perspektívából: az esetek nagy többségében kettőn áll a vásár: a kiképzendők és a kiképzők, a katona azt fogja tudni amit és ahogy megtanítják neki.
Ez igen. A Korom Ferivel egy évfolyamon végeztem a főiskolán. 1987-ben avattak minket. Aztán Zalaegerszegen együtt szolgáltunk 3 évet. Ő, mint lövész századparancsnok, én mint harckocsi századparancsnok. A Takács, és a Sándor gyerek utánunk végzett 1989-ben. Mindegyiket ismerem személyesen. Ha véleményt kellene mondani tudnék. Ne szólj szám, nem fáj fejem.
No, ismét a "naaaaagy" tüzér... A "naaagy", "sokat tapasztalt", "rendkívül jól képzett" propagandista... khmmm... tüzér nem tudja, hogy nem kell közvetlen találat egy páncélos harcképtelenné tételéhez... (de azt sem tudja, hogy TOS-10 nem létezik. Helyesen TOSz-1)
Nekem most nagy munka lenne összegyűjteni azokat az önkényes területvédelmi tartalékos kiképzés borzalmairól készült felvételeket, amelyekről azt gondoltam, te is láttad őket. Emlékszem, Swordmanussal volt egy csörtém, amikor önvédelmi kiképzés keretében az AK csövét kellett kirántani az azután kapkodók kezéből. Szőrös Zoli ezt megpróbálta megvédeni. Tüntető tömeg kapkodja az AK-k csövét. Zoli! Ne hülyéskedj, az ÖTVT nem mehet Koszovóba! Itthon meg az ÖTVT nem lehet Munkásőrség!
Ja. Megpróbáltuk kivonni magunkat a felvilágosult osztrák uralkodók kapitalizációs törekvései alól, teret engedve nemzeti feudalizációs törekvéseinknek
Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter javaslatára – 2020. március 15-ei hatállyal Korom Ferenc altábornagyot vezérezredessé, Oroszi Zsolt dandártábornokot vezérőrnaggyá, Takács Attila Géza dandártábornokot vezérőrnaggyá, Sándor Zsolt dandártábornokot vezérőrnaggyá léptette elő, Ballainé Krikker Zsuzsánna ezredest dandártábornokká nevezte ki. Gratulálunk a kinevezéshez és az előléptetésekhez!🇭🇺
Embrek! Vincze Hajnalka nem újságíró, biztonságpolitikai szakértő, legalább 25 éve ismerem, Párizs a telephelye. A ZMKA alomból (Vadai, Remek, Szemerkényi, stb.) származók legjobbja. Többször is figyelmesen olvassátok a cikket, mindenkit ki fogok kérdezni!
Hát szegény gyerek honnan tudná, hogy kell a fegyvert bármilyen viselési helyzetbe forgatni. Nekünk is hónapokig tanították. Bár ez a bot csinálta kiképző sincs igazán a helyzet magaslatán.