Klíma-Vill!
Ez te se gondolhatod komolyan!?
1.NEM LÁTTAD OTT A MECCSET!Amit a tévé mutat az csak 1 dolog meg az egy másik ami a kamera hatósugarán kívül történik!A meccs után a Kaposváriak is inkább az Ivkovicsot szidták,semmint a bírókat.Amúgy jó fejek voltak a szurkolók!
2.Ivkovicsról röviden:15mpvel a vége előtt álította ki 6pontos előnynél és a Lacika jött 2db büntetővel,tehát eredmény szempontjából édes mindegy volt!Amúgy kiállítása után még csak le se lehett küldeni!Akik ott voltak senki , még Kaposvári sem mondtott ilyet , mint te.
3.Brown-t tényleg nagyon csúnyán "leütötte" Alexe.De én is sorolhatnék ilyeneket:múlt meccsen Simon hátulról leüti a Lacikát és még reklamál, Brown 2 szer is neki akar ugrani vkinek, Ivkovicsról meg előbbi hozzászólásomban eleget írtam!
4.Azt meg hogy jobbak voltatok, szerintem nem kell kommentálnom.Aki ott volt láthatta.
5.Fiatalok tényleg keményen játszottak,de szerinted mit csináljanak ? Máshogy esélyük sincs!Amúgy Sallay pl. 1perc alatt(1 támadás) 2faultot kapott. Palánk alatt mindig is védték a rutinos centerek , mint most is.
Részemről lezártam ezzel, nem akarok nem érdemes erről vitázni, mert eddig talán te vagy ezzel a véleményeddel egyedül. Amúgy remélem felálltok !
Nem addig irni a Falco-Kaposvar meccsrol amig nem latom, bár többen is mondtak hogy a 2 biró ELCSALTA A MECCSET. Sajnos ez tenyleg igy tortent. Irtatok hogy az Ivkovics kiallitasa jogos volt. Amikor kiallitottak semmi mast nem csinalt csak ment a cserepad fele. Szabó4 meg kiallitja lelke rajta. Szidjatok az Ivkovicsot megerdemli , de volt egy emberke nevezetesen Kálmán László aki pofazassal az Ivkon is tultett. Tobbszor megfigyeltem a Kálmán nem beszel ilyenkor a bírokkal hanem HISZTIZIK. Egesz meccsen pofazott es semmit nem fujtak be ellene. Egesz meccsen lokodta a Simont amiert egyszersem figyelmeztettek(fault) Gusztustalanabb játékos mint az Ivkovics, de játéktudását elismerem.
Brown letaglozzak (levegoben van amikor utest mernek ra)nem sportszerutlent adnak hanem egy szimpla faultot. Gráczer(?) az eppen buntetot dobo Szokehez odalép és kiköti a cipőfuzőjét(normalis ez?)Alexe felugrik es fejberugja a B. Tomit(vétlen)erre kinek fujnak faultot?áááá
ezen a meccsen jobbak voltunk a Falconal de a Birok nem akartak, hogy mi jojjunk ki gyoztesen.
irtatok hogy a Zsoldos milyen jo edző. tenyleg az.
Rajott hogy a Centereinkre rakuldi a fiatalokat(ez az utolso meccsre nem volt jellemzo) es azok majd utik vagjak oket pillanatok alatt ugy sem fujjak ki a fiatalokat sem. A 3. meccsen legalabb 3 paros faultot fujtak. Zsoldos "remekmuve" , hogy ha megszolal idokerest lezaró duda nem kell egybol visszamenni raerunk, huzzuk az idot. Egyszersem buntettek mindezt. A 3. meccsen a remekul jatszo Falcotol (es a bizonytalan birok miatt),4.-en meg a ELLENUNK FUJÓ BÍRÓK miatt kaptunk ki
Lehet fikazni a csapatunkat , de latjuk a Körmendi szimpatizansokat felnek hogy " Mi lesz ha a Madison nem jatszik?"(mi volt akkor amikor az Isti nem jatszott)Pakson a Davis nelkul meg a Dombovaron sem jutnanak tul stb........Nekunk egesz evben ezzel kellett kuzkodni es sajna nem birtuk a veget, ez van.
Tovabbi jo meccseket es remelem minel tobbet ad a Tv , mert mar csak ott nezhetek kosarlabda meccset.
Mezőnybeli dobószázalék: 31/67 46%, ill. 26/62 42%. Büntetők dobószázaléka: 23/27 85%, ill. 14/27 52%. Lepattanók: 40, ill. 30. Legtöbb lepattanó: Bencze Z. 11, ill. Lapov 7. Legtöbb assziszt: Williams 4, ill. Lapov és Mérész Cs. 2-2
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2--2
Williams most már senkivel sem fogott kezet az első feldobás előtt. Úgy látszik, az amerikainak végképp elege lett a szolnokiakból -- persze a közelmúlt tapasztalatai arra utalnak, az ellenszenv abszolút kölcsönös --, és már nemcsak a szurkolókból, meg a biztonsági őrökből, hanem a játékosokból is. A kosarak szórásából azonban szemmel láthatólag egyáltalán nincs elege, mert már a második perc elején felavatta a vendégek gy?r?jét, és ezzel előidézett egy időkérést, Zoran Miljkovics, a Tisza-partiak edzője részéről.
Egy perc és 19 másodperc elteltével ugyanis ez már a harmadik Albacompos dupla volt.
A Mol tehát megint átaludta a mérkőzés elejét Székesfehérváron, bár ezúttal csak" 9--0-ig tartott a szolnoki Csipkerózsika-álom, szemben a párharc második meccsével, amikor 14--0-val kezdtek a kék-fehérek. Viszonylag hamar magukhoz tértek az újdönsült kupagyőztesek, és viszonylag gyorsan fel is zárkóztak. A jól centerező Orosz hatodik pontjával a hetedik percben már ki is egyenlített a Szolnok, és innentől kezdve nagyon vigyázott rá mindkét gárda, hogy ne lógjon meg a másik.
Ennek szellemében az első negyed, majd az első félidő is döntetlennel ért véget, ami reális is volt, mert egyik csapat sem mutatott semmi különöset. Szép csendben csordogált a találkozó, és a meglepően foghíjas lelátókon helyet foglalók is csak ritkán hördültek fel, akkor is inkább bosszankodva. A kevés pozitívumok közé Williams szép kosarai, Maljkovics és Pavlovics triplái, valamint Bencze ügyes palánk alatti megmozdulásai tartoztak, utóbbi nagyszünetbéli nyolc pontja és hat lepattanója például dupla-duplát igért.
Aztán a második félidőre csak megjött a hangulat.
Először is megint nagyon jól kezdett az Alba, és ismét kivágott egy 9--0-s szériát. Már erre megjött a közönség hangja, aztán a nagy örömbe egy kis káröröm is vegyült, amikor Vukicsevics egy -- amúgy kimaradt -- ziccer közben kificamította a bokáját, és a földön maradt. Úgy kellett őt letámogatni a játéktérről, emiatt egy kis szünet következett, amit Pavlovics arra használt fel, hogy elégtételt vegyen valakin a nézők közül, az őt ért szidalmak után. Nem először teszi ezt a tavaly honosított, jugoszláv származású bedobó, most volt azonban az első alkalom, hogy meg is kapta érte a méltó b?ntetését: Váradi játékvezető kiállította.
Ami azt jelenti, Pavlovics nélkül játsszák majd a mindent eldöntő ötödik összecsapást, hiszen ezután életbe lép az automatikus egy mérkőzésre szóló eltiltás. Az, hogy lesz ötödik meccs vasárnap Szolnokon, innentől kezdve nem lehetett kétséges. A hátralévő időben ugyanis megduplázta addigi tíz pont körüli előnyét az Albacomp, miközben a vendéggárda tovább fogyatkozott, Maljkovics kipontozódása és Trepák sérülése folytán. Pályára került mindenki itt is, ott is, és sikerült is maradandót alkotniuk egyeseknek, a cserék közül a végjáték szabad a vásár" jelleg? kosárlabdájában, Szarvas például az utolsó pillanatban a saját térfeléről dobott hárompontost.
Mondják, mindig az utolsó történés vésődik bele leginkább az ember emlékezetébe. Ha így van, mindenki szívesen gondol majd vissza erre a találkozóra, mivel még a fehérváriak is megtapsolták a fantasztikus triplát. Ha azonban Pavlovics ámokfutása is eszünkbe jut...
Mestermérleg
Sterbencz László: -- Fantasztikus volt a közönség és a csapat. Ebben a bajnokságban tíz meccset játszottunk a Szolnokkal, jelenleg 5--5-re állunk, most jönnek a tizenegyesrúgások". Ilyenkor nem számít a hazai pálya -- remélem.
Goran Miljkovics: -- Minden látható volt, ami a meccsen történt, gratulálok kosarasaimnak, amit lehetett megtettek. Vasárnap tovább lépünk.
Teljes mértékben egyetértek némóval - ez már sajnos nem a kosárlabdáról szól. :-(
A továbbjutás sorsát szerintem egy Williams-Pavlovics ökölvívómeccsel kellene eldönteni - az biztos színvonalas csatát hozna.
A Vuki hátán díszelgő Csóti-Patit (csak nem a csótány-patkány rövidítése??) már én is kiszúrtam, szerintem is korrekt. Legalább olyan jó, mint a tiszabecsi Csiposz Bt. :-) )
Topickosár7vége: a Feribá által javasolt időpont nekem val'szeg jó, de a többségnek megfelelő időben (júni vége, júli eleje) éppen nem fogok itthon tartózkodni, szóval majd meglátjuk! De addig is: HAJRÁ KÖRMEND!!!!!!!!
MINDENT BELE HOLNAP!!!!
Gabby!
Szerintem megunták a bírok hogy folyton pofázik és reklamál+ előtte felrelökte Kálmánt+ meg akarta rúgni az egyik kispadost aki nem játszott(Kolesánszky N.-t)+ hergelte a közönséget(igaz mi is őt)+ ismét le akarta rúgni Kolé-t!
Hát ezért!
Remélem hiánytalanul soroltam fel!Ez persze az én látószögem, Szabó 4. többet mesélhetne!(címe:Szabó@"nagybajusz"@4.mkosz.hu:)))))))))))
AVASS!
Azt is csak a FALCOval lehetett megtenni.Amúgy teljesen egyetértek, ZÁRJUK EZT A VITÁT LE!
Nem volt sok beleszólásom eme vitába de már nagyon unom hogy minden nap 30-40 ilyen hozzászolás van!
most megy épp a meccs a tvben is, és eszembe juttatta, hogy volt ma egy fegyverünk, amit eddig is alkalmaztunk, de nem ennyire feltűnően. Arról van szó, hogy a csapat többsége fizikailag nagyon jó állapotban van, és ruganyosak. Vagy 6-8 pontot mentettünk meg ezzel, úgy, hogy a gyűrűn táncoló labdákat lepöciztük, büntető után főleg, de dobásoknál is láttam ma. Ebben főleg Williams, Báder, Bencze, és Góbi(!!!!!!!!!!!!!!!!).
LD!!!! ennyivel nem úszod meg, ugyanis te is ott ülsz abban az ominzózus szektorban, amit először kiürítettek... sőt, akit megütött az se lehetett tőled messze... kicsit pontosabb beszámolót kérnék... (én a C szektorból nem láttam semmit a nagy kavarodás miatt) amúgy kivel akaszkodott össze??? csak nem megint a Husival???????
Ez hihetetlen!!!! Hogyan történhetnek meg ilyen dolgok?
Eddig nem szóltam bele a Szolnok-Alba "párbajba", de ezek után elmondom a véleményem!!!(Röviden, tömören!)
Nem akarom megbántani egyik oldalt sem, de az eddig történtek után az egyik 19, a másik egy hiján 20. Szóval sem az Alba, sem a Szolnok nem érdemli meg a 4-be jutást! Ezt teljesen pártatlan és semleges oldalról mondom!
Amúgy gratulálok az Albának és kívánom mind2 csapatnak, hogy vasárnap 25-szöri hosszabítás után dőljön el, melyik csapat(?) megy tovább!
Talán ez ráébresztené őket, hogy nem a másik csapat játékosával, közönségével, rendezőével, hanem a JÁTÉKKAL kell foglalkozni!!!
Egyenlítettünk minden szempontból. 2-2, és vasárnap 3-3 légiós lesz mindkét oldalon, miután Pavlovicsot (jogosan) kiállították, miután a nézők közé rohanva összeverekedett pár szurkolóval. Gyorsan megjegyzem, hogy nem volt sértő kórus, valamin bekattan, és (ő tényleg) berohant a nézők közé. Gondolom ezért is mi leszünk a hibásak, de nem érdekel. Ja, az ominózus szektort kiürítették. Amúgy még saját játékostársai is nagyon idegesek voltak rá, hogy hogy lehet ekkora hülyeséget csinálni. Arra azért kíváncsi lennék, ha a szolnoki játékosok "kapnák" azt, amit az ellenfél (főleg mi) szokott kapni a Tiszaligetben, meddig bírnák cérnával, mert ma úgy tűnt nagyon alacsony az ingerküszöb... Vasárnap nyerünk!
Most olvasom a körmendi honlapon, hogy Madisonnak csonthártyagyulladása van. Ha ez igaz akkor ebben a szezonban már nem játszik!
Na tessék!!!! Már csak ez hiányzott!!! Mi lesz velünk holnap? Így már nagyon, de nagyon nehéz lesz! És ha sikerül is utánna mihez kezdünk egy feljövő, bajnokot kiestető és megnyugodott Falcoval?:-(((((((
sajnos nem zajlott le botrány nélkül... most sajnos azt kell mondanom, számítottam rá... kicsit fel vagyok hevülve, úgyhogy csak röviden annyit, hogy pavlovicsot kiállították, verekedés miatt, kirohant a nézők közé, na most pont azon a részen történt, ahol a legtöbb fiatal nő ül...és az a legcsendesebb hely is egyben... ott verekedett, erre azt a szektor kiürítették.. érdekes volt, ahogy a veszélyes kismamák(!) a karönülő gyerekeikkel mennek odébb mert tőlük félni kell...na erre vagy húsz percig állt a játék, és mikor lejött eza az álmagyar, akkor a tökét mutogatta és fogdosta ajánlva a fehérváriaknak, na erre megindult az ismét jelenlévő RBD, ami miatt azt a szekort is kiürítették... a szektorürítés ugyan nevetséges megoldás, de nem tudok jobbat, hatásos... ja Bencze Zét kell még kiemelni, óriásit játszott.
Szolnokról csapattal együtt kb 35 személy volt jelen... mi ennek az oka kocsmatársak? Komolyan érdekel... az a 10-15 fő aki ott volt nem nagyon volt feldobódva a meccstől.
hát megint nem a játékról szólt a történet... sajnos
Sziasztok!
Megmondom őszintén nem lepett meg, hogy kikaptunk Debrecenben, pedig optimistán győzelemet tippeltem. Nem az fáj, hogy nem jött be, hanem hogy szombaton nagyvalószínűség szerint nem tudok ott lenni, biztassam a csapatot. Pedig nagyon fontos lenne, mert hát 5. meccsen minden megtörténhet. Hiába a hazai pálya!(Igaz eddig a játékunkon nem látszott meg!) Remélem igaza lesz Némónak és az Isti végre megint a régi lelkesedéssel és nem apátiával játszik, mert akkor tényleg nyerhetünk. Ja és kell hozzá egy nagyon jó védekezés is, amit helyenként már láttunk a 3. meccsen is.
Remélem komoly balhé nélkül lezajlik a mai Alba-Olaj derbi, és a fórumon is megnyugszanak a kedélyek! Jó szurkolást mindenkinek!
Ja és a tippjeim holnapra:
Körmend-Debrecen +25 33/22
Talán próbáljunk egy kicsit a játékra is koncentrálni!!!!
Valaki kérdezte mi van a Madisonnal.
Nos! Most beszéltem egy körmendi vezetővel aki azt mondta, hogy Nick még az itthoni meccsen a betörő McDanielt akarta szerelni, de véletlenül (és ezt már maga Madison mondta) a szintén szerelni igyekvő Zsebe Feri keze találta el. A dobó kezén a hüvelyk és a mutató újj közötti rész sérült meg (bedagadt) ami folyamatos kezelést igényel. Már a debreceni kiruccanásból hazaérkezvén (hajnali 3-kor) is futottak vele a kórházba, ahol elkezdték a kezelést. Játéka a mindent eldöntő 5. meccsen bizonytalan, bár 80%, hogy játszik. Jobbulást Nick, szükség van rád!!!
Szorosan a Körmend-Debrecen párharchoz kapcsolódik, hogy az eredményt meghallva nagyon ideges és bosszús voltam. Komolyan féltem a szombati összecsapástól. Reggel viszont, olvasva az újságot, már bizakodóbb voltam, hiszen úgy tünik kisebb hullámvölgy után Isti ismét magáratalált és ez döntő lehet a két csapat párviadala tekintetében. Ha Nick válalja a játékot és Isti is úgy játszik ahogy tud, simán nyerjük a találkozót.
Úgy legyen!!!
Más! Falco-Kaposvár.
Tegnap volt szerencsém megnézni a meccset és egy kölcsönkapott Falco bérletnek köszönhetően (ami igencsak bökte a zsebemet tudta, hogy nem hozzám való és én is tudtam, hogy nem vagyok hozzá való!) közvetlenül a vendég kispad mellett ülhettem. Végig próbáltam semlegesként nézni a meccset, bár szombathelyi lévén azért a Falconak szorítottam egy picit, de a végén sajnáltam a kaposvári játékosokat. (talán csak Ivkovicsot nem) Elsősorban azt a Simon Balázst aki mindent megtett a győzelemért és aki a meccs vége előtt pár percel (érezvén, hogy elment a hajó) nem titkolva csalódottságát elsírta magát! Játékával már rég kivívta szimpátiámat, most azonban emberként is nagyra értékelem! A többi kaposvári játékoson is érződött a csalódottság, csak ismételten Ivkovics nem tudta megemészteni a tényt és még a lefujás után is az örömködő szombathelyi szurkolók között a bírókkal perelt.
Amúgy kiállítása szerintem teljesen jogos volt (ezt még a meccs után néhány kaposvári szurkoló is elismerte) hiszen több olyan cselekedetet is bemutatott ami nem kosárlabda pályára való. Pl. lecserélésekor leült a pálya szélén, de még az oldalvonalon belül!, Teljesen ártalmatlan
szituban, egy alapvonali bedobásnál amikor még a bíró kezében volt a labda két kézzel ellöki Kálmán Lacit, folyamatosan mutogat a nézőknek és gyilkos szemekkel néz ellenfeleire és természetesen végtelen végig reklamál a bíroknál.
És ezek után megkérdezi a bírókat (akik mellesleg ismét "hozták" a magyar szinvonalat), hogy miért is kapott technikait ill. miért is állították ki.
Nagy bomba robbant tegnap Szombathelyen aminek a tavalyi bajnok lett az áldozata. Reméljük a meglepetésekből elég lesz már a döntőig.....
A tippek:
Körmend-Debrecen +22 28/19 (megmutatjuk nekik, ki a jobb)
Olaj-Alba +7 22/29 (Játszhat a Williams, "cserébe" nyer az Olaj!)
Egy szóval nem írtam, hogy nem akart kimenni. Te viszont azt írtad, hogy kifutott a közönség közé, ami nem igaz. Én csak erre reagáltam. Ezennel részemről téma lezárva.
A banános "epizódot" pedig mindenféleképpen bíztatónak érzem, mikor legutóbb banánt dobáltak Alba-Olaj meccsen (és nem Parkernek...) akkor 3-2-re kivertük az Olajt és bajnokok lettünk...
Szasz Csabesz
Most már bevallhatom, tulajdonképpen beépített Alba-hívő vagyok. :-)
Komolyra fordítva, azt már észrevehetted, elég sokat írok, nem akarok még többet, ezért nem magyarázom meg minden mondatom értelmét, azt, hogy mit értettem alatta. Természetesen nem végeztem semmiféle felmérést az üggyel kapcsolatban, az utóbbi időben viszont volt alkalmam összehasonlítani elég sok szurkolótábor viselkedését (pl. a kupadöntőn) és csak a szolnokiak szidták az ellent, ráadásul olyan meccsen is (Paks-Körmend) amihez semmi közünk nem volt. Én mégsem erre gondoltam legfőképpen, hanem a legutóbbi Alba meccsre, ahol (már sokszor, nem csak fehérvári részről) elhangzott, hogy szinte egyfolytában ment a huhogás, fákjuniggerezés, és amit legkevésbé értek, a f*** Albázás, pedig most a fehérvári játékosok (persze W.-t kivéve a kalapból) sportszerűen viselkedtek.
Azonban beleestem - az általam is elitélt - általánosítás hibájába, amiért most elnézést kérek minden jobb érzésű Szolnokitól
Sziasztok!
Ritkán irok ide mert sajna egy pár hónapja nincs gépen/remélem nem sokára újra lesz/, szerintem is van a Szolnoki közönségnek egy része amely nem egészen normális. De ez mindenhol így van /tisztelet a kivételnek/. A múlt vasárnap Sz.fehérváron is csodálkoztam mert volt néhány öltönyös úri ember aki egész végig nekünk mutogatott, ordította a szebbnél szebb szavakat és nem a meccset nézte. Egyébként nem értem, hogy hirtelen a Videoton szúrkolok miért szeretnek kosármeccsre járni /csak nem a balhé miatt?/.
Hajrá Kosárlabda!
Hajrá Olaj!
Valóban nem futott ki a nézök közé, mert "egyrészt ugye ott voltak a biztonságiak, meg a palánk, meg vissza is fogták". Nem ö nem akart kimenni, hanem...
Szegény Damon, vissza is vonok minden öt ért kritikát...
Azért ez így nem teljesen fair,a másik fél véleményét is meghallgatnám.
Botár László pedig még a Patnoay féle pénztárgép szalagos esetet is leírhatná :))
Szvsz teljesen új megvilágításba látnánk az esetet.Ja,és ha már belefolyna a férfi kosárlabdába akkor az Olaj-Alba "háborút se hagyja ki :)