Összesítettem a szavazatokat.
16 szavazat érkezett, a következő megoszlásban (zárójelben a szavazók név szerint, abban a sorrendben, ahogy leadták voksukat):
- 6 db Paksról (Feribá04, Fishtax, Saabee, Nick007, Johnny Boy, Csaby1)
- 5 db Körmendről (Boran, Belfera, Cho8, Némó, Gery)
- 4 db Szolnokról (Avass, Bocai, Gabci456, xGabi)
- 1 db Kaposvárról (Bazsy)
Azért írtam le a szavazókat név szerint, mert ha véletlenül valakit kihagytam az összesítésből, reklamáljon, hogy az Ő szavazatát is beleszámíthassam!
1. „Van-e igény erre az egészre, magyarul legyen-e ilyen hétvége?”
16 igen, MEGSZAVAZVA
2. „Ha lenne ilyen résztvennél-e rajta?”
16 igen, MEGSZAVAZVA
3. „Hol legyen megrendezve?”
Nem mindenki adott egyértelmű választ, ezért a következőképpen értékeltem:
A szavazatok 4 város topicosai közül érkeztek, ezért alaphelyzetben 4 jelölt van a házigazda szerepre. Ha egy szavazat ráillik egy városra, az kap egy pontot (pl.: a ”bajnokcsapat”-ra mind a 4 jelölt kap pontot, mert elvileg még bármelyik lehet, míg a „Dunántúl” szavazatra értelemszerűen 3). Tehát:
2 tartózkodás mellett:
1. Paks: 13 pont
2. Körmend: 10 pont (Gery „minél közelebb” szavazatát ide vettem, hiszen Körmendhez Körmend van a legközelebb :-) )
3. Kaposvár: 9 pont
4. Szolnok: 4 pont
4. „ Egészpályás játék vagy streetball?”
4 tartózkodás mellett:
3 szavazat a „streetball”-ra, 9 pedig az „egészpálya”-ra, MEGSZAVAZVA: „egészpálya”
5. ” Teremben vagy szabadtéren”
3 tartózkodás mellett:
4 szavazat a „szabadtér”-re, 9 pedig a „terem”-re, MEGSZAVAZVA: „terem”
Tehát a topictársak Paksot javasolták, mint helyszínt.
Kérdésem: Ezekkel a feltételekkel ELVÁLLALJA-E PAKS A RENDEZÉST? Paksi topictársak, kérlek benneteket, beszéljétek ezt meg egymás közt, és a választ a koordinátor tegye fel a fórumra.
Ha a válasz IGEN, akkor:
- Feribá, megkérlek, tedd közkincsé, amit nekem elmondtál a paksi rendezés előnyeiről (terem, vendéglő, szállás, stb.)
- Párhuzamosan el is kezdődhetne a szervezés, mert szorít az idő! A paksiak elkezdhetik intézni a termet, és Feribá által említett, esetleges támogatók meggyőzését, stb.
- A párhuzamosságot úgy értem, hogy minden részt vevő városban szükség van 1 olyan emberre, aki összefogja az induló csapato(kat). Hogy haladjunk, én rögtön nevesíteném is az általam javasolt topicosokat:
Paks: Feribá, mint ötletgazda (mondtad, hogy a szerevezésben nem biztos, hogy tevékeny részt tudsz vállalni, de ezt inkább beszéljétek meg Ti).
Körmend: Belfera (Szolnokon már céloztam rá, különben is: Te is kitaláltad már ezt egyszer)
Kaposvár: Bazsy, mint egyetlen szavazó
Szolnok Avass (szerényen elvállalom :-) ). /Szóljon, ha valaki nagyon szeretné intézni!/
Arra kérek minden érintettet, hogy szóljon az, aki valamiért nem tudja vállalni!
Azon városokból, ahonnan nem szavaztak, de érdeklődés mutatkozik a dzsembori iránt, kérjük a beírásokat ide, a fórumba (Fehérvár?).
Arra kérném a koordinátorokat, hogy küldjék el, legalább egymásnak a tel. számaikat.
(Feribá, mindjárt dobok egy mélt a továbbiakról, néhány javaslattal).
"Nagy Gábor rögtön ment és rendet teremtett a hazai szurkolók között. Szeretném ezt látni Szolnokon is a szolnoki vezetőktől..."
Akkor gyere és nézd meg. Bizonyos Acsai Attila rendszeresen felszólítja a közönséget, hogy fejezzék be a helytelen cselekedetüket, mind hangosbemondón keresztül, mind személyesen.
Én csak megkérdeztem, hogy a 3480-as hozzászólásod minek számít... Máskor ne fogalmazz kétértelműen, és akkor nincs félreértés.
Tudod, nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani.
Szerencsére simán nyertünk. Nagyon jó egyéni teljesítményekkel és jó csapatmunkával. Aki a pályára lépett, az mindenki sokat tett a győzelemért.
A mérkőzés első negyede volt forró, aztán lenyugodtak a csapatok. Akkor még egy papírgalacsin is a pályára került. Nagy Gábor rögtön ment és rendet teremtett a hazai szurkolók között. Szeretném ezt látni Szolnokon is a szolnoki vezetőktől...
A szerb játékosok azt hozták amit megszoktunk tőlük... színészkedés, rengeteg duma, kimutogatás a közönségnek. Játékból tegnap keveset mutattak
A Lapov meg szerintem nem normális.
És még egy negatív jelenség: a szerb edző úgy ordított a Trepákkal, hogy az hihetetlen és szerintem primitív egy edzőtől.
Hajrá Alba! Szerintem a pokol várja a csapatot Szolnokon, de mindent bele, ezt a csapatot meg lehet verni ott is.
Gratulálok a tegnapi győzteseknek, vagyis az Albának és a Dombovárnak!
Azé' nem semmi, minden párharc 1-1 (sok tipp elszállt!)
Szasz Artúr Doki
Szerintem nem kell így nekikeseredni az idegenbeli vereség miatt. A Vasút jó kis csapat, ha megy nekik (főleg Lee-nek) a játék, otthon bárkit megverhetnek. Én sokkal kevésbé lepődtem meg ezen (be is jött a tippem :-) ), mint a Debrecen körmendi sikerén. Persze, az ASE fog továbbjutni (Jovanovics tud valamit!), legfeljebb egy kicsit megízzadnak a fijukk, és nem lesznek olyan fittek ellenünk (halljátok, Albások? :-) ).
Szia Muybien
Úgy látom, régen jártál erre, csak mostanában kezdesz írogatni ide újra. Ezek szerint sok minden kimaradt, többek között Gabci456 elköszönésének kialakulása is. Ez már tradíció, és nem lenne jó, ha változtatna rajta, mindenesetre mindenkinek, aki nem volt jelen a baba születésénél, elmondom: ez egyáltalán nem jelent semmi rosszat, nem gondolja komolyan, viccelni próbál ez a drága ember (az már más kérdés, hogy nem jön neki össze! :-))) ).
A Vasútnak igazán hazai pálya volt ez: ezt most jóértelemben mondom.Rengeteg dobás volt ami lejött a gyűrűről,kijött a gyűrűből,végigpördült a gyűrűn,aztán lecsorgott...
Hazai oldalon ezek a labdák rendre befelé hullottak...
És még egy kis szerencsével(odafigyeléssel,akarással,pontossággal...stb.) így is hozhattuk volna a kötelező győzelmet.
Szurkolás:
elég jó hangulat volt,mindkét tábor sportszerűen és jól szurkolt,bár nálunk -18-nál elég pesszimista volt a hangulat.
Kábé úgy 60-70 paksi szurkoló volt...erre mondta a még jelenlegi miniszterelnök,hogy :" SOKAN VOLTUNK,DE NEM VOLTUNK ELEGEN!"
Összességében bosszantó vereséget szenvedtünk,és ezúton gratulálok a dombóváriaknak...
Volt meccs közben némi csevejünk Jovanoviccsal:vigyorogva közölte,hogy ma ők a jobbak,de mi leszünk a bajnokok...
Az első része a jóslatának bejött,és remélem hogy a próféta beszélt belőle.
Kedden folyt.köv.....lehet,hogy az a meccs nem a kosárlabdáról fog szólni.Váradi bíró úr Ford Transitjával Paksra érkezik...nem veszik le a meccsről(lehet,hogy büntetésből)...hát lehet,hogy nem lesz jó napja....
Ennyi mára első kézből...
Remélem a jövő hétre formajavulás áll be nálunk...
HAJRÁ ASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez már egy párszor felmerült bennem, mármint az, hogy néhány elvakult fannak nem tetszik az utolsó sor.
EZ NEM JELENT SEMMILYEN FAJI ELLENTÉTET, ELŐÍTÉLETET, NÁLAM ÉS A BARÁTI KÖRÖMBEN EZ MÁR TELJESEN MÁS ÉRTELMET KAPOTT, ÉS EGYMÁS KÖZÖTT IS ELSZERETETTEL HASZNÁLJUK.
Például ha kiosztok Avassra egy nagy sapkát, vagy ő rám, vagy 8 méterről dob valaki triplát akkor a többiek elkezdenek huhugni. Sajnos ez van. Nem hiszem, hogy ezzel sikerült értelmesen megmagyarázni.
Bocs, akit sért, de ez már ott marad!
Hajrá OLAJ!
Bojan az ISTEN.
Most az egyszer lemarad.
Mindenki azzal jön,hogy a paksi kispad milyen erős meg milyen hosszú.Hát ma ez a tétel ismét megdőlt,merta kispadunk sokadszor becsődölt.
Sajnos bűnrossz teljesítményt nyújtottak,képtelenek voltak felnőni a feladathoz...Nagyon nem szívesen írom le ezeket a sorokat,de ez így van...
-Zacsi: az elején nem ment,sikertelen hármasok,de a végén Ő tartotta életben a reményt...nyerő ember lehetett volna,ha nyerünk...kipontozódott
-Bácsi:ismét nagyon jó volt,bár nem teljesen egészséges,ha mindenki így nyomná...
-Geri:hát...nem is tudom.Védekezés oké,de támadásban ez kevés volt...kipontozódott.
-Sitku: hullámzó produktum,többször nagyon meggyötörték a palánk alatt.Csoda hogy nem sérült meg komolyabban...kipontozódott.
-Czigler:a csapat szar periódusa alatt(elég hosszú rész volt) ő szerezte a legtöbb pontot,de volt jópár hibája is...kipontozódott.
cserék:...már volt róla szó...0000000000(nulla)
részletesen nem taglalnám,mert kár a betűért.
Nna akkor kezdeném!
Dombóvár -Atom 107-104
Hát még perpillanat is elég zabos vagyok...egyszerűen nem értem a dolgot.No nem a vereséget,hanem ahogy az történt.
nem,nem arra akarom fogni,hogy megint kifújtak 5 emberünket,mert ezt kár lenne a bírókra fogni(bár szarul fújtak),meg az már uncsi volna paksi részről.
A csapat produkciója ellen van erőteljes kifogásom: az amit ma produkátak 32 percig a pályán,az minden volt csak szívderítő nem.
Egyszerűen nem értem,hogy lehet ekkora előnyt adni egy csapatnak,és főleg hogy miért kell?
Azt nem mondom,hogy nem akartunk,de kifelé ez nagyon kevés volt.
Hogy egy ilyen csapat ellen 18 ponttal vezessen a dombóvári gárda...
Mondjuk innen sikerült hihetetlen izgalmak közepette felállni és gyakorlatilag 5-6 perc alatt döntetlenre hozni a rendes játékidőt...
A hosszabítás sokáig az idegek harca volt,aztán a hibák miatt gyorsan megcsappant a létszám és onnan már nem volt kérdés.
Sajnos az összképet nézve teljesen megérdemelten győzött a hazai alakulat,ami azért ránk nézve kissé ciki...
"Hajrá OLAJ!
Bojan az ISTEN.
U-U-U-U-U-U-U-U-U-U "
Az első: ok, tiszta sor. Második: nem-nem, Bojan nagy király játékos valóban, nagyon sajnálom, hogy nem nálunk ontja a gólokat, DE MIKE iz da GOD!!! Na a harmadikat nem értem....azt mondod magadat a kultúrált közönséghez számolod... akkor most vagy lemaradtam valamiről, vagy nem értek vmit... nekem ez az uuuuuuuuu eléggé hasonlít egy virtuális huhogásra. Pls meséld el. Ott mailcímem, hogy ne untassuk a kocsmatársakat.
Vuki je bog. Pontosan megtanulni mindent, ami Ognjennel kapcsolatos, mert a topicbajnokságon szeretnénk látni egy tökéletesen kivitelezett hátraszaltót.
Gratula (sajnos) az Albacompnak. Nem láttam szerencsére a meccset, de nagyon örülök, hogy úgy néz ki nem lett botrány.
Valaki korábban VÉRBOSSZÚRÓL beszélt (talán Andrej) az egyik hozzászólásom után, amikor biztattam a szolnokiakat (és a körmendieket), hogy menjenek szurkolni. Hát ez elég sértő!!!
No, szeretném leszögezni, hogy magamat az Avass, Bocai (és még néhányan) vonalhoz tartozó szolnokiak közé tartozónak vallom magam. Mi
-próbálunk objektívak maradni (a körülményekhez mérten,
-barátággal közelítünk az ellenfél szurkolóihoz, nem pedig vérbosszú, meg hasonlók. No Comment
-próbáljunk értelmes gondolatainkat megosztani veletek (ebben Avass viszi a prímet),
-eljárunk idegenbe és ott is kultúráltan, de hangosan igyekszünk csapatunkat biztatni,
-szarok vagyunk a tippversenyben,
-megnyerjük a nyári topic-kupát,
-tud(at)juk, hogy az OLAJ lesz a bajnok,
-hiszünk abban, hogy "Vuki ja Bog"!!!
ja télleg huhogás... most is volt, amit egy részről továbbra sem értek...de egy szimpatikus (sic!!) dolgot láttam. A szolnoki tábor amikor elkezdte a bagolyutánzást(gy.k. huhuhuhuhuhu) akkor az egyik vezér(?) leintette őket... pozitív meglepetés volt!
kwest!
Teljesen igazad van mert van aki náluk(körmend) is folyton megkapta a fizuját.Ez a gond a Falconál is meg van, már mint hogy nem mindig fizetünk időben, de legalább nincs adósság!
Szia LD
Örülök, hogy Te is figyelmesen tanulmányoztad a balhét és azok kiváltó okait, így már (legalább)ketten láthatjuk kétféle szmüvegen keresztül, (majdnem) kétféleképpen. Valószínűleg kettőnk elfogultsága között van az igazság. Most megpróbálok hozzád közelíteni.
"Williams ráront, átöleli, és a lendület elviszi a párost pár méterre. Próbálja ki bárki, kapjon el valakit futtából, biztos, hogy pár lépést tesznek még a lendület miatt. Ez sima fault, talán még szándékos is lehet, de nem lépi túl a megengedett mértéket. Itt jön a kulcsmomentum. Maljkovics megpróbál kiszabadulni, és a bal könyökével fordulásból orrba vágja W.-t, akinek ettől elborul az agya,..."
Sok mindennel egyetértek. A lendület OK. Szándékos fault volt, hozzáteszem semmi értelme nem volt, hiszen annyira kevés idő volt hátra, hogy gyakorlatilag amikor Maljkovics hozzáért a labdához, már le is járt. Szerintem ez az első kulcsmomentum, Williams már ekkor nem éppen ésszerűen cselekszik (átlépi a mértéket?). A második dolog, amit fontosnak tartok: a bíró sípszava ellenére nem engedi el Boriszt. Bár csak néhány pillanatig, de Maljkovics vár, majd elkezdi lerázni magáról W.-t, megnéztem még párszor, valóban eltalálja könyékkel (hogy szándékos, vagy véletlen, azon már vitatkozhatnánk), és valóban, ettől Damonnak végleg elszáll az agya, és ököllel elkezdi püfölni Maljkovicsot (ez is tisztán látszik a felvételen), de szerintem már az előbb említett két dolog is arra utal: akkor sem volt teljesen "rendben" amikor lendületből derékon kapta Boriszt.
"egy tiszta ütés látszik, a pályáról érkező Trepák hátulról ököllel letaglózza W.-t."
Csak egy apró módosítás: a felvételen egyáltalán nem, látszik, hogy Trepi kinek mocskol be (persze, biztosan W.-nek, hiszen Ő a potenciális jelölt erre). Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem látszik, hogy W. háttal van-e, és közben mit csinál. Feltételezésem szerint Czicással kakaskodik, mert Ő nem látszik a képen az ominózus jelenetnél, pedig egy pillanattal előbb még Trepi mellett állt. Mégegyszer mondom, ez csak feltevés, hisz az a tény: nem látszik, hogy Trepi áldozata kicsoda (lehet, hogy a széket üti :-)) és mit csinál abban a pillanatban.
Egyébként azt, hogy a rendező átkarolta Damont és utánna a földre kerültek, mindketten elismerik, Persze teljesen másképp adják elő a továbbiakat, Damon pl. azt állítja, Ő csak lelökte magáról a rendezőt :-)
"2. Lássunk reálisan, és ne csináljunk belőle ördögöt, illetve a szerb légióból ministránsfiúkat."
Próbáltam reálisan nézni, persze továbbra is elítélem W.-t, hangsúlyozva, hogy igen, biztosan Maljkovics is hibázott (Trepiről nem is szólva) de ez még nem lehet ok arra, amit W. bemutatott. Trepi ütése sem, hiszen akkor Williams már teljesen magán kívül volt, szabályos boxmeccset rendezve. Nem akarom a "szerb légiót" felmenteni, de az egyetlen Maljkovics könyöklésen kívül senki sem bunyózott közűlük, sőt a minden erejükkel a balhé elfojtására törekedtek, és ebben az esetben igazságtala lenne bárki, aki Őket vádolja a történtek miatt.
akkor Alba-Szolnok második meccs...talán 99-83 lett a vége, pontosan nem emlékszem...
Elég érdekes volt... már a kezdés is: feldobásnál (Lapov-Bencze) sikerült egy Lapov személyivel elindulni...hm. Az elején a Szolnok támadásban elég harmatos volt, az utolsó negyed végén sikerült az első akciógólt elérni, addig csak Lapov dobálta a büntetőket. Az Alba kb 14-0-ás rohamot csinált az elején.. úgy hogy Williams nem is dobott pontot...ja elismerésre méltő, hogy Bencze Zé a kezdőben volt!
A játékvezetés elég színvonaltalan volt szokás szerint, egyik jv. sem volt a helyzete magaslatán, azon kívül, hogy amit ítéltek azt határozottan tették. Indult az egész a Lapov-féle hibával az elején, amit sikerült a második negyed kezdeténél Benczén visszaadni. Aztán folytatódott azzal, hogy nyilvánvaló szabályatléanságokat nem fújtak be egyik oldalon sem (illetve váltakozva) betöréseknél. Na meg jött a szokásos itt befújom ott is visszadom stílus. Orosz 5ik hibája után, poénból mondtam a havroknak, hogy figy. a következő támadásban megy ki Bencze... hm, jósnak kellene mennem, mert bejött.
A meccs izgalmas volt, de nem volt szép, igaz a küzdés nagyon tetszett. Mindkét oldalon. A Szolnok mezőnyből elég harmatos volt, míg az Alba a 3asokat főleg a végén nagyon jó százalékkal dobta. Jv-khez még annyit, hogy a Szolnoknál annyi volt a taktika, hogy beadjuk a centernek, azt megoldja--- na ebből esetek 90%ban személyi lett. Nevetséges módon. Ha LApovhoz került a labda, az egyből síp. Vagy, Boros Jászai-díjas alakítása a támadó kiharcolásához, illetve haonló teljesítmények Vukicsevicsnél. De szerencséfre nagyon jól mentek a hármasok. Az utolsó 15 percet az Alba egy magas emberrel (Góbi) játszotta végig(Bencze, Báder kiszórva), ő is négy hibával, ezen időszak alatt 3 irányító is volt a pályán...Az utolsó negyedben, a Szolnok a 9ik percben kapta az első személyit... elgondolkodtató...Az is egy Majlkovics által elkövetett taktikai hiba volt.(visszahúzta az induló Csirkét) Az utolsó 8 támadást az Alba elszórakozta, ha a Szolnok normálisan dobott volna (Lapovot ekkor Williams fogta és ők is ugorttak az uccsó negyed elején) és le tudta volna szedni a "félelmetes" Matus-Trunics-Csirke trió mellett a labdákat, akkor még fordíthattak volna. De nem volt semmi átütő erő bennük.
Számomra elszomorító volt, hogy a szolnoki játékososk nem igazán törekedtek arra, hogy megelőzzenek bármi botrányt. Vukicsevics a melegítéshez úgy jött be, hogy a nyelvét nyújotgatva hergelte a hozzá közel álló fehérvári szurkolókat. Ugyanezt meccs közben többször is megcsinálta, ártalmatlna szituációkban. Levonuláskor pedig Pavlovics ok nélkül elkezdett mutogatni... a szokásos jeleket...szánalmas, nem sportpályára való. A rendezés tűrhető volt, szerencsére feleslegesen volt kinn a fél fehévári Dózsa, Rex-szel együtt.
Azaz nem láttam a "Tömegverekedés II"-őt, hanem egy kemény kosármeccset... ja és Győzőtt a JOBB...
Mond csak, szeretem, ha szembedícsérnek .-))) Egyébként pont ezért szeretek ebbe a fórumba járni, itt érvek hamóngzanak el érvekkel szemben, és a kocsmatársak - különböző mértékben persze - de igyekeznek korrektek maradni. Tényleg nem az udvariasság mondatja velem, de a korrektségben Te is előkelő helyet foglalsz el nálam.
Most igazából Fehérváron kellene lennem, de ez nem jött össze. :-( (a 3. negyed eredményéből úgy látom, hogy lesz még alkalmam ellátogatni hozzátok).
1. Hidd el, csodálkoztam is a viselkedésén. Persze én is elfogult vagyok, főleg irányába (egy csendes, udvarias srácként isnertem meg), de ha elítéltem Williamst, akkor őt is el kell marasztaljam. Igazad lehet, valóban a rossz felfogást vette át.
2. Pavlovics-felvetésedre tényleg nem reagáltam, egyszerűen elmaradt, így is regényeket szoktam írni. Tényleg voltak csúnya dolgai (az átigazolása nekem sem tetszett, nem is szólva az afférjairól). Én személyesen csak a fehérvári esetet láttam - igaz elég messziről - mai napig sem tudom biztosan, hogy ütött-e? Ha biztos információd van, kérlek oszd meg velem-velünk. A dombóvári pofonról is megoszlanak a vélemények, a két oldal persze teljesen különbözőképpen adja elő. Azt szokták mondani, hogy "nem zörög a haraszt" (tovább nem mondom, de nem Kornélra gondoltam :-)) ). Tehát van benne valami, ha a verziók közti középutat vesszük az igazságnak, akkor is történt úgymond testi érintkezés, és ez ugyanolyan botrányos, mint W. viselkedése
Elmondok valamit, csak úgy egymás közt: nekem személy szerint Pavlovics emberileg egyáltalán nem szimpatikus (a csütörtöki verekedésnél tanúsított viselkedése üdítő kivétel). Az unszimpátiámat többek között a balhéjaival vívta ki. Vuki viszont eleinte nem tetszett, mostanra viszont majdhogynem 180'-ot változott a pályán, és azon kívül. Még ma sem grál lovag, viszont szinte jóban van az általa őrzött ellenféllel, nem provokálja. Igaza van Kwestnek, lágyabb Ivko kategória, és ez nálam dícséret, ismert a véleményem Stojanról (most arra gondolok, hogy Ő sem ellenségeskedik igazán az ellenfelével, sőt általában bratyizik mindenkivel).
Nagyon várom a Te és a fehérvári (valamint szolnoki) elfogulatlan véleményeket a mai összecsapásról!
Üdv mindenkinek.
Volt szerencsém látni a Szolnok-Alba meccset. Lehet, hogy sokan nem értenek majd velem egyet de szerintem Williams miatt vesztett az Alba és emiatt (is) szakadt el a cérna.
Vukicsevics róla szerzett labdát és dobott kosarat és ha ez a kosár nem esik nyer az Alba.(feltételezem hogy Shannon bedobja a triplát).
Más.
Ha a pályán tömegverekedés tör ki a csapatok között kik azok akik ezt megakadályozhatják, ha elvileg senki nem léphet a pályára?(a két bíró fizikailag mondjuk erre nem képes)
Vagy esetleg meg kell várni míg a sportolók mozdulatlanra verik egymást?
Bocs ha e téren hiányos a tudásom, de nagyon érdekel.
üdv
Bocs, hogy még ezzel foglalkozok, de tegnap nem tudtam beírni valami hiba miatt. Szóval:
„majd balra elfordítva a felsőtestét, valamint a kezét próbálta kiszabadítani, ami a teste mellé szorult”. Ez a kulcsmondat. Miután tegnap megnéztem és többször is másodpercről-másodpercre kikockáztam a meccs végi tömegverekedést, egy perdöntő jelenetre bukkantam, ami szerintem az egész dolog kirobbantója volt. Tehát. Fél másodperc hátra, bedobás, Maljkovics kapja a labdát, Williams ráront, átöleli, és a lendület elviszi a párost pár méterre. Próbálja ki bárki, kapjon el valakit futtából, biztos, hogy pár lépést tesznek még a lendület miatt. Ez sima fault, talán még szándékos is lehet, de nem lépi túl a megengedett mértéket. Itt jön a kulcsmomentum. Maljkovics megpróbál kiszabadulni, és a bal könyökével fordulásból orrba vágja W.-t, akinek ettől elborul az agya, és berántja M.-et a székek közé. Ezzel robban ki a konfliktus, nem igazán látni, ki kit üt, illetve egy tiszta ütés látszik, a pályáról érkező Trepák hátulról ököllel letaglózza W.-t. Az összevisszaságban nem látni ki üt kit, így azt sem, hogy W. ütötte-e le a rendezőt, bár ezt őt és a körülményeket ismerve illetve a beszámolókat olvasva készséggel elhiszem.
Ezen véleményemet fenntartom, mivel képi bizonyíték áll rendelkezésemre, így ezt megcáfolni nem lehet. Konklúzió. W. vesztett helyzetben túl erőszakosan próbált labdát szerezni, majd mikor megütötték elszállt az agya. 1. Ha tényleg ő ütötte le a rendezőt, felelősségre kell vonni, bár büntetőjogilag szerintem nem tudják elítélni. 2. Lássunk reálisan, és ne csináljunk belőle ördögöt, illetve a szerb légióból ministránsfiúkat.