Szia. Az mit jelent, hogy kp-nek számított, de nem szamolt kamatot? Úgy értem milyen hátránnyal járt a dolog? Érdemes attenni ahogy tudom másik kartyara a curve-ban?
Hülye voltam és belefutottam abba a hibába, hogy curve kártyával EUR-t vettem fel külföldön ATM-ből. A curve mögé erste Wizz hitelkártya volt beállítva. Nem tudja esetleg valaki, hogy ilyenkor kp felvetelnek fogja venni az erste és lehet ra kamatot meg minden buntit fizetni vagy vásárlás lesz? Az smsbe vásárlásnál írta, erste mobil appba zarolas bankkártyás tranzakció a részleteknel vásárlás..kérdés a könyvelés után minek fog látszani? Próbáltam go back in time-al attenni más kartyara, de pending a tranzakció és emiatt nem engedi..
Olyan volt, hogy nem a legnagyobb felajánlott összeggel töltöttem fel a kártyát, ekkor a feltöltés utáni felajánlott következő legnagyobb összeg kisebb lett (például 800 ezerről 400 ezerre csökkent).
Engem spec nem azért zárolt a Revolut, mert kp-t akartam felvenni, hanem mert egyből nagyobb összeget akartam EUR-ról HUF-ra váltani.
Szerintem 75.000,- HUF nem egy akkora összeg amiért zárolnák.
De ha biztosra akarsz menni, akkor annál többet ne tölts fel, amennyit felkínál a Revolut app. (Megad ugye 4 különböző összeget, hogy mennyit szeretnél feltölteni.)
Válaszd ki a legnagyobb összeget. Ha kevesebb, mint 75.000, akkor másnap megint töltesz rá.
Különben is, minél többször töltesz fel, egyre nagyobb összeget fog magától felknálni.
Hozzá adtál egy kártyát. Ugyan úgy kell egy másikat is. Pénz hozzá adás, módosítod a fel kínált kártyát, új kártya hozzáadása (leg alul).
Kp. felvétel: A bankodnál nyilatkozhatsz, hogy élni kívánsz a két részletbeni havi max. 150.000 Ft. ingyenes készpénz felvételi lehetőséggel. Általában netbankban is van erre lehetőség megtenni.
Sikerült ma aktiválni a Revolut kártyát műxik. Kérdésem tudok e még egy magyar bankkártyát alátenni hogy onnan is vegyen le pénzt ha igen azt hogyan kell? Vagy csak egy kártyáról mehet rá a feltöltés. A másik kérdés, hogy töltsem fel és vegyem le a pénzt mert 70.000-Ft szeretnék havonta felvenni ATM-ből és nem szettném ha letiltana a rendszer. Van e valami trükkje vagy előírás rá.
FB-n saját nevemmel vagyok fenn, viszonylag ritka nevem van (nem egy Szabó János vagy Kovács István :) ), így be tudtak azonostani név alapján és rámírtak az app chatjében.
Megtakarítás igazolására mit kérnek? Bankszámla egyenleg screenshot megfelelő? Arról van információ, hogy a Revolut egyenleg minimum hányszorosát kérik igazolni? Ha nem muszáj, nem a legmagasabb egyenlegű számlámról küldenék screenshotot.
Egyébként ezen az igazolási procedúrán előbb-utóbb mindenki átesik vagy ha kis összegeket töltök fel, akkor eltekintenek tőle?
A korlátozás alatt fizetni viszont tudsz a kártyával.
Legalábbis nekem engedélyezte az online fizetést. Direkt kipróbáltam, hogy így rendeztem egy közüzemi számlát.
Nekem is zárolták anno. Én a jövedelmet választottam, mivel folyamatosan váltok EUR-ról HUF-ra.
Kiküldtem nekik egy fájlban az utolsó 3 havi bankszámlakivonatot, de csak azt az oldalt, ahol látszik a fizu jóváírása, plusz az adóbevallásomat. (Hogy a magyar abev-ből mit értenek Angliában azt nem tudom...)
Utána pedig rájukírtam FB-n, mert láttam, hogy aki ott ír nekik, annak elég gyorsan válaszolnak.
Másnap jelentkeztek is az app chatjében és feloldották a zárolást.
"- Revolut első feltöltéseinél 15.000Ft összeghatárig nem kér jóváhagyást, utána nekem egy 75.000Ft-os feltöltés után lock-olta az accountomat és igazolnom kellett a pénzösszegek forrását (bevételnél érdemes a megtakarítást választani a jövedelem helyett: bank app-okból screenshotokat elfogadnak, míg a másik esetben 3 utolsó payslip és múlt évi adóbevallás szükséges)"
Mert mi az amit hiányolsz? Mit szeretnél amit az általad említettek és főleg a Revolut nem tud? Komolyan érdekel.
A többi mind drágább, vagy nem is tudnak annyi mindent nyújtani.
A téged követő újonnan regisztrált hozzászóló által jó pénzért reklámozott szolgáltató is csak annyit tud, hogy ad egy vagy két bank számlát, és kártyát hozzá. Persze feltölteni is csak utalással tudod, vagy angol postán. Onnan vissza utalni persze már 2% a lehúzási díj. Jah, nagy találmány, hogy egymás között ingyen tudsz át vezetni. Real exchange rate -ez vajon mi?- árfolyamon vált. Biztos nem olyan jó, mint a bankközi. Hagyjuk is, semmire se való...
Köszi, megpróbáltam. Egy Rita nevű AIDA (robot) azonnal adott is néhány jó tanácsot, de sajnos egyik sem volt releváns :-) Őszinten szólva inkább egy egyszerű keresőnek tűnik, mint mesterséges intelligenciának :-)
A Revolut kártyámat korlátozás alá vonta a szolgáltató (kisebb összegeket töltöttem fel, készülvén a szombati külföldi nyaralásra). 100 eFt körüli összeget töltöttem fel eddig, a költések miatt egy kicsivel kisebb összeg van rajta. Azt írja az app, hogy fizetni tudok a kártyával, de néhány tranzakicót nem tudok használni.
Ilyenkor tudok ATM-ből pénzt felvenni? Fontos lenne tudni :-)