Kedves Sporttárs!
Régóta figyelem a hozzászólásaidat, de most már eljutottam oda, hogy reagáljak is!
A téma apropója az általad kifogásolt szolnoki szurkolás. Te is ugyanolyan elfogult vagy, mint minden igazi kosárlabda szurkoló, velem együtt. Ez nem is zavar, ez így van rendjén. Csak az bosszant fel, amikor felháborodva írsz arról, hogy az aranykeretes szemüveges családanya és tizenéves, jól öltözött fiatal nem biztos, hogy sportpályához méltó módon "bíztatja" kedvenceit. Az írásodból számomra az derült ki, hogy ez csak a Fehérváron kívüli pályákon létezik, és nálatok Fehérváron nincs ilyen. Sajnos még nem voltam személyesen Albacomp meccsen, de volt szerencsém a helyi (hangsúlyoznám, hogy nem egyszer, többször!!!!) sőt már az országos televíziós közvetítések során is látni, hogy felétek ez ugyanúgy meg van, mint bárhol máshol. Jól öltözött úrak tisztes család anyák trágár kiabálása, mutogatás stb. Sajnos ez mindenütt fellelhető, de a "szurkoló" már csak ilyen, néha elragadják az indulatai. Szóval csak azt akarom mondani, hogy felétek sem ismeretlen ez a jelenség, és nem értem miért ez olyan fontos momentum a hozzászólásaidban.
Kívánom, hogy a következő évben sportszerűbb szurkolások mellett több örömöd legyen kedvenc csapatod sikerei után!
Üdv: Boran
Ha már kocsmatársakat keresel, akkor felhívnám a figyelmet az Olaj-zászló felett üldögélő pirospólós fiatalemberre, akiben én Gabcit vélem felismerni. A mellette ülő kékpólós arc pedig lehet, hogy Bocai? (Ebben nem vagyok biztos, mert őt csak borostásan láttam :-))
amúgy az esetről, a képi illuszrácuió fényében hozzáfűznék valamit: a levonuló szolnoki ugye a kép előtt ugye megütött valakit... na most látok ti akárkit a képen a középső ujjával mutogatni??? vagy dobálni? berohanni?én egy mutató ujjal fenyegető fehérvárit látok..azon kívül semmi--- értitek mire céloznék??
esetleg nem kocsmatárs a szolnoki szektor alján mezítláb(!!!!!!!) ülő arc? vállalja magát valaki?:))))))) ...
"Míg a hazai tábor ünnepelt, Williams meglátogatta a szolnoki kispadot és körbe ölelte az ott lévő játékosokat. Az elmúlt napok történéseit követően, ez részéről nemes gesztus volt." (szolnokiolaj.hu)
További sok sportélményt kívánok nektek szeptemberig! Ez a hajó elment... Van idő azon gondolkodni, hogy miért.... W amúgy az egész meccsen igazi profiként küzdött, de a meccs végén -amikor mentek a buszhoz- a tőle 80-100 méterre álló ünneplő szolnoki szurkolóknak neki akart menni, a kommandósok úgy fogták le. Repülőjegyet neki, vagy jöhet a szolnoki nyomozókhoz... P nélkül is győztünk és ez minket minősít! (kiállítása jogos volt, de W-t Szolnokon miért nem...?)Ahogy régebben mondtam "győzzön a jobb", kívánságom teljesült.
Szevasz sporttárs!
Visszatérve az írásodra kiderült,hogy már megint ugyanazt a meccset láttuk :-),de azért egy-két apró hozzáfűznivalóm lenne : például hogy "ideológia van a balkáni stílusú megnyilvánulásokra".Nálam ideológia azt jelenti,hogy egy,bizonyos keretek miatt összetartozó csoportot (itt az Albacomp és a szurkolói) vélt vagy valós sérelmek alapján kiközösítenek,negatívan megkülönböztetnek.Ilyen valóban sok embernél van Szolnokon veletek szemben,de gondolj csak bele,ennek lehet(nek) valamilyen oka(i) is!
Szóval arra szeretnék célozni,hogy a két egyesület és a két szurkolótábor között kialakult helyzetnek nem csak Szolnokon kell keresni a felelőseit ; én viszonylag elég sok kosaras fórumot olvasok,és úgy vettem észre,negatív megkülönböztetés nálatok is van velünk,mint szolnokiakkal szemben.
Ezenkívül van még1 dolog,egy kérdés : miért is ellenszenveznek az emberek Szolnokon az Albacomppal ? Ezt sok fehérvári egyszerű kézlegyintéssel elintézi,mondván "csak irigykednek ránk a szolnokiak",amiben őszintén szólva van is valami igazság,de valószínűleg nem ez az egyetlen ok.A téma már régebb óta él,csak most került megint felszínre,hogy negyeddöntő,öt meccs no + hatalmas feszültség ; szóval arra lennék kíváncsi,szerinted tehetnek-e a fehérváriak (is) arról,hogy egyes helyeken közutálat övezi őket ?
Gratulálok a Szolnoknak, és elsősorban Ognjen Vukicsevics-nek, aki, bármilyen hihetetlenül hangozzék is egy fehérvári szájából, az egyik kedvenc játékosom lett. Eddig is negyon jó játékosnak tartottam, de szerintem ezt a párharcot ő nyerte meg az Olajnak. Kicsit emlékeztet a fénykorát élő Halm Rollira, ugyanaz a pókerarc, idegek nélküli játék, mindig akkor dobja be, amikor nagyon kell, nagyon képzett és nagyon jó kezű játékos. Jobb felépítésű mint Halm, talán ebből adódóan jobb védő is (mondjuk Damonnal azért neki is nehéz dolga volt...), támadásban pedig egy minden lehetőséget kihasználó, tudatosan eljátszó profi. Szerintem (szubjektív vélemény!) jobb csapat az Alba, sajnos ezúttal bravúr kellett volna, ami nem sikerült. Közös felelősség, amit jövőre ki lehet javítani, persze kérdés, hogy a feltételekben milyen változások lesznek. Bocsásson meg nekem minden más érzelmű szurkoló, de én mostantól a Falco-nak szurkolok, eygrészt ZS.A. miatt, másrészt ők a "kiscsapat" a legjobb 4 között.
nah, hát vége... grat a Szolnoknak a továbbjutáshoz... izgatottan várom a felvételt:)--- nagyon bosszatnó, hogy három szoros meccsből egyet sem tudtunk hozni... és ez alól nem ment fel semmi... semmi hazai pálya vélt/valós "megfújása"--- ennek ellenére az Albás legénységnek is köszönet az idei szezonért (én sokkal hátrébb vártam magunkat) a légiós-igazolás terén tanusított balfaszkodás után óriási(számomra) eredményeket mutatott fel a csapat. Akkor jövőre, reméljük egy erősebb (és ha a hírek iagazak) összeszokottab csapattal többet is elérhetünk.
nekem spec. maradt a női döntő izgulni-valónak: hajrá Farkas Sanyi!
Gratulálok a Szolnoknak, a jobbik csapat jutott a négy közé.
Szerintem nagyon izgalmas meccsek következnek a döntőbe jutásért és lehet, hogy meglepetések is lesznek.
Mielőtt bármit is írnék,a körmendi vendégkönyv végigolvasása után egy dolog kikívánkozik belőlem : jó lehet székesfehérvárinak lenni,ugyanis az ottaniak a meccs megtekintése nélkül is tudják mindig,hogy pontosan mi történt.Szívesen rendelkeznék én is ilyen képességgel,mert akkor nem kellene ennyit idegenbe utaznom,de ezt hagyjuk.A másik lehetőség persze,hogy tök hülyeséget beszélnek,de én bunkó tahó szolnoki ezt persze nem is feltételezem...
A jobbérzésű albásokat nem akartam megbántani.
És akkor a mérkőzésről :
OLAJ - Albacomp 73 - 71
Mint már az utóbbi időkben nagyon sokszor,a szolnoki kosárszurkolók ma is imába foglalhatták Ognjen Vukicsevics nevét.Tizenhárom másodperc volt még vissza a rendes játékidőből,3-mal ment az Alba,amikor Vuki kapta a labdát,és laza mozdulattal,mintegy fél méterrel a hathuszonötös mögül csont nélkül bevágta.Addig nem játszottunk igazán jól : Pavlovics pótlása látszólag is megoldhatatlan feladat elé állította a csapatot,a kezdőként szereplő Mérész hamar összeszedett három személyit,a helyére álló Cziczás pedig nem alkotott maradandót.A féhérváriak pedig tették,amit tenniük kellett,pontos játékkal tapadtak az Olajra,és egy Góbi - hármasnak,valamint Williams egyéni játékának köszönhetően egy ponttal ők vezettek a szünetben.A meccs második felében sem volt sziporkázó játék,óriási küzdelem folyt a pályán,néhány pont hol itt,hol ott.A vége előtt egy butaságunk miatt (alapvonal - bedobásnál kiejtettük a labdát,és - az egyébként vonalon kívül álló - Boros sima ziccert dobhatott).És akkor jött Vuki - ha jól emlékszem,26/15 - tel zárt,azzal együtt,hogy a hosszabbításban kipontozódott.A ráadás - ötpercben sikerült négy ponttal megugornunk (70 - 66),ám egy Boros - triplával újra rajtunk volt az Alba ; a végjátékban hatalmas hangorkán közepette elhibázott büntetőik miatt a fehérváriak már nem tudtak közelebb zárkózni.
Játékvezetés : szokásos Szabó4 - forma,mindkét oldalra vitatott és fordított ítéletek ; de nem szólok semmit,mert azt a lépéshibát még1x vissza kellene néznem...Ugyan ha nem borult el teljesen az agyam :-),azt láttam,hogy Góbi dobása egyébként sem ment be ; no mind1,bővebbet majd holnap.
Szurkolás : az egész párhuzamos oldal egy hatalmas B - közepet alkotott.Ahogy a bajnoki évfordulón kiadott "Izzott a csarnok..." c. kiadványban olvashattuk,"ahol a dob dübörög és a Hajrá Olaj zúg,ott másmilyen eredmény nem születhet".
Gratulálok a csapat minden tagjának,külön kiemelve VUKI - t!Persze Bojan se volt rossz!
Én jobban örülök a Szolnoknak, hiszen az Alba egyszer már nyert idén Pakson, a Szolnokot viszont eddig mindig megvertük, persze ez a rájátszás, senki sem mehet biztosra, erröl a kedves kaposvári szurkolók is tudnának mesélni.
Üdv!
Szolnok-Albacomp 72-71, hosszabbítás után
Góbi ellen 3 mp-cel a vége előtt lépéshibát fújtak. Lehet, hogy az volt, rádión hallgattam.
Összesítésben 28-cal dobtunk többet.
Szolnokon nyerni komoly tétmeccsen nem lehet, legfeljeb hússzal. Talán a Paks jobb annyival. Bár nekik meg nem kell, elég otthon.
Szeptemberig nincs több meccs. :-(((
Üdv
Pistike