Haladtam egy picit a terepasztalommal. Még rengeteg munka áll elöttem, de beteszek két képet arról ami megvan. Piros szaggatottal jelölve a leendö hídak.
akkor kicsit részletezem,- nem nehéz egyenest csinálni-. kiméred a tervek alapján a távolságot a széltől (feltéve h párhuzamos az alap szélével a vágány, de ha nem akkor is a megfelelő helyre) fursz lukat, gombostű vagy szög bele,
-cérna végére hurok, ráa szögre, rá a másik szögre (másik végén nincs hurok, csak rátekered és meghúzod, az 1. végre azér kell hurok hogy forduljon a cérna és pontosan a szög közepétől induljon a cérnaszál), és olyan egyenes lesz mint amilyet vonalzóval se kapsz, a cérna alá befurkálod a buksiluksikat, és voila.
-nemlesz olyan mint a gyári egyenesek, de ha korábban nem hajlongattad meg a flexet akkor 99,9% ban tökéletes lesz, a flex ha hajlitgatva volt akkor már meglátszik rajta akárhányat szögelsz bele h egyenes legyen), ha jol eméxem nincs erről képem, de körülnézek
Anno a BTTB-s állomási modulnál nekem egyszerű volt a vágányfektetés, mert az alaplapon cwruzával megrajzoltam a párhuzamos vágánytengelyeket. A talpfalétrán található luksikat meg pont a vonalra állítva szögeltem le (gombostűvel) a sínmezőket. Így mindenféle hókuszpókusz nélkül egyenes vágányt sikerült leraknom.
Profilsínnél (flexihez volt eddig csak szerencsém) ez a trükk már nem működött, mivel szabadkézzel fúrtam át a talpfalétrát, és a remélt egyenes vágány helyett csak egy alapos girbegurbát sikerült produkálnom. :o)
Így hát maradt a talpfalétrával párhuzamos sablonozás, ami persze sokkal több tologatással és macerával járt...
Én ezt egyszerűen megoldottam: pillanatpákával gombostűt átmelegítettem alulról,tökéletes lett a "luksi",bár ha rosszul rakod le,mindenképpen elhúzza a sínt....
A profilsínes talpfalétrán elvileg ott van a luksi, csak nincs átfúrva teljesen...
Más kérdés, hogy ajánlott állványos géppel átfúrni mert ha szabadkézben tartott géppel fúrsz és remeg a kezed, ferdén fúrod majd fel, és akkor össze-vissza megy majd a csavar, és elhúzhatja a helyéről a vágányt is...
Ebből a szempontból szvsz. sajnos jobb volt a BTTB...
A peron és a rajtalévő padok is 1.5 mm vastag müanyag lapból készült ahogy az épületek is. Szeretek nagyából mindent saját magam megoldani igy amit látsz a képeken épületek fák és egyébb dolgok mind sajátkezüleg készültek
kérdés! a Z1 en van árambigyóvédődologhogyishivjákmicsodaizéőőőhátnemtudommi?? szóval pont az amire gondolok, de nem tudom hogy híjják. a lényeg hogy a Viessmann cuccok papirgyán rajta van hogy [...], na most utánanéztem "A szabályzó kimenete rövidzár ellen védve van" {PWM2 haszn.ut.}, ez a szabályzóra vonatkozik ugyan, de vmi ilyesmi szükséges asszem a kiegészítőkhöz is, ennek is utánanézek [...] Die Stromquellen müssen so abgesichert sein, blablabla, im Falle eines Kurzschlusses nicht zum Kabelbrand kommen kann, tehát ugyanaz, a rövidzár ne kannoljon bemenni a kábelbrandba. ilyen van a Z1 en is?
csíkosháTTúnak köszönet a figyelemfelhívásért (börze Z1 eladó, régvolt de most jutottam idáig)
azért írok ide (topic), mert itt nem veszik el gyönge-halk szavam a nagy kavalkádban
/bocs h nem töröltem a lényeget megelőző gondolataim/
Köszi az észrevételt a lámpa talpa valóban nagy bumfordi de azthiszem ez már igy marad a szinekkel kapcsolatban meg a fényképezőgép nagyon sokat csal a szineken
- A peronon a lámpát talpa kicsit bumfordinak hat, én megpróbálnám eltűntetni őket.
- A síneket én nem festeném ennyire vörösesen rozsdásra. A valóságban sokkal fakóbb, barnásabb árnyalatú a rozsda a sín oldalán. Én sem tisztán rozsdaszínű festékkel csinlnám a következőt, az fix.