Sziasztok,jöttem beszámolni a tegnapi nst-ről: a baba szívhangja tökéletes, nagyon jó fiú, elfelejtettem előtte csokit adni neki és így 6-7 rugást produkált a vizsgálat alatt, a szülésznő meg is dicsérte ezért a teljesítményért, és sikerült egy szép fájást is elkapni 8-10-es alapértékről 60-ig kúszott fel (fájást nem éreztem, csak keményedést) A szülésznő mondta, hogy most még két napig ne szüljek, mert teltház van, tegnap ugyanis év-vége front volt :-) legközelebb pénteken megyek nst-re meg dokihoz, szerintem addig nem lesz semmi, nem érzem, hogy haladnánk a szülés fele.
SOTE I-en szültem kettőt. Az első délután 1-kor született, ő az első éjjel is velem volt. A második hajnali 2-kor, őt elvitték "éjszakára" azaz valamivel 4 után engedtek ki a két órás szülőszobai megfigyelésről, (ott velünk volt) és reggel hozták vissza. És én bűnös lélek nyugodtan végigaludtam azt a pár órát.
Sziasztok, itt is beszámolok a mai nst, uh eredményéről: Nst-n minden rendben, baba szive rendben, aktív is volt a lelkem, összehúzódás egyse UH: A palcenta II fokban érett, viszont a méhszáj 3000, a gyerek feje közelít a 10cm-hez, súlya viszont normál 3060g
Na megyek készülődni az ünnepekre, ha nem lenne időm írni, akkor előre kívánok mindenkinek boldog karácsonyi ünnepeket!
:DDD (Be is húztam volna a dokinak, ha utána még nekiáll átalakítani...!:DD)
Nálunk vmi gézbucival poénkodott a doki varráskor, hogy csak ez van, ehhez fogja igazítani, nem tudott Férjemről méretet venni;))) B...sszus pedig nem ártott volna, túl szűk lett, majdnem egy évbe került, hogy nem láttam már csillagokat...:S
Egyetértek az előttem szólókkal, ilyenkor más szemmel nézik az apukák is a világot, vagyis éppen minket:).
Nálunk sem vitték el a babát, minimális ideig mérték, letörölték, öltöztették és visszakaptuk, együtt voltunk, majd mikor átmentünk a saját szobába (mindegy hány ágyas) onnantól végig velem volt mindkettő, nem is adtam volna őket. (ill ez is szempont volt a kórházválasztásban)
A nevetős szülés vicces:), én inkább a végén tudtam nevetni, mikor már kibújtak:).
Az én férjem is ott volt mindhárom szülésnél, és egyáltalán nem volt hatással a nemi kapcsolatunkra. Olyankor valóban nem azt látják, hanem a gyereket. És Chipi, 11 hónaposan eszében sincs átaludni az éjszakát (bezzeg a tesói már 2-3 hónaposan aludtak), de megoldjuk. ;-) Ami meg a nevetést illeti, a harmadiknál fulladt nevetésbe nekem a dolog, bár nem szülés közben, hanem fájásszünetekben vidámkodtam, és az utolsó nyomás, amikor éreztem, hogy már nem kell nyomni, mert már csúszik kifelé magától, hát én akkor kezdtem el nevetni. Olyan szívből jövő, boldog, felszabadult nevetés ez. A Szent Imrében pedig pár órára viszik el a babákat az együttlét után, megfigyelésre. Méricskélés, lemosás, öltöztetés a szülőszobában van. Az utolsóm éjfél előtt 3 perccel született, hajnali 5-kor betolták nekem, hogy felébredt, és éhes. :-) Onnantól kezdve állandóan velem volt a kórházban.
hát az utolsó öltés után elégedetten hátragurult a székkel, messzebbről is megcsodálta a művét, majd így szólt: "na apuka jöjjön ide, nézze meg jó lesz-e a méret, mert most még tudok rajta alakítani" :-))))
A Jahnban minden éjjelre elviszik, ha ötágyasban vagy. (Egyágyasban melletted maradhat, kétágyasban kell a szobatárs beleegyezése.) A Nővérke tuti pasziánszozik (elég rossz véleményem alakult ki az ottani csecsemősökről, tisztelet az 1-2 kivételnek), viszont az újszülöttosztályon minden kiságyban van alattuk légzésfigyelő.
Nálunk ez nem szokás. A harmadik gyerekem este született, 21.40-kor, orvos csak másnap reggel látta. Megtörölték, lemérték a szülés után (itt fürdetni sem szokás), visszakaptam, és onnantól kezdve végig nálam volt, soha nem vitték el, a szobában is vizsgálták, az oltást is ott kapta. Én nem is engedtem volna elvinni. Mondjuk itt még a kékfényt is behozzák a szobába, tehát az idő alatt is ott lehet a baba az anyukával. Szerintem ez lenne a normális...Én el nem tudom képzelni, hogy bárki is tud pihenni, aludni, hoyg nincs ott a gyereke. Gergő 15 perces születése amúgy sem viselt meg túlságosan.:-))
A császárosokat szokták megkérdezni, hoyg elvigyék-e. De az sem "kötelező".
Egyik ismerősöm pedig áll. nevetve szült, neki végig adagolták az epidurált, mert epilepsziás, nem is érezte a fájásokat egyáltalán, végigröhögték az egészet. De azért nem így, gondolom : )
Dunaújvárosban 2 éve elvileg elvitték első éjjelre, 11-kor, de kértem, ha ébredne, hozzák v. szóljanak, és megyek érte. Hajnali 5-kor v. 6-kor hozták, h most ébredt : ) (Akkor előző éjjel szültem, egész nap velem volt, így ezt nem is bántam. Utána velem volt éjjel is, a többieknek nem.) Most állítólag itt már nincs ez a szabály, h kötelezően elviszik, eddig úgy volt, h csak utsó éjjelre adták ki anyucinak, de most ez is megszűnt. Én most is ragaszkodni fogok, h velem legyen éjjel is. Első éjjel is, ha nem leszek túl lestrapált : )
Az az első videó nekem is ufó, szerintem némileg megtévesztő, senki ne készüljön arra hogy kacagva fog szülni. :-)
Viszont az én párom is végignézte mindhárom gyerekünk születését, és utólag ő is azt nyilatkozta, hogy fantasztikus volt azt látni, hogy egyszercsak megjelenik egy kicsi emberke, tojta le magasról, hogy vér van meg nyálkák, a helyzet magával sodorta. És nem hatott rosszul utólag sem a szexuális életünkre (az már sokkal inkább, hogy hármaska már 9 hónapos és még mindig nem alszik rendesen éjszaka :-))
Ami meg a kórházakat illeti, javítsatok ki, ha tévedek, de a legtöbb helyen elviszik a gyereket első éjszaka, úgynevezett "megfigyelésre", amit én mindig próbáltam kidumálni, hogy könyörgöm, én sokkal jobban tudom megfigyelni a mellettem szuszogó gyereket, mint a pasziánszozó nővérke az osztályon, de nem sikerült. Van olyan, ahol ez nem így van? Mert a jahn ferencben, a margitban és a jánosban elviszik.
"ez a film nagyon brutál :OOOOO hogy lehet így szülni? még érzéstelenítéssel is látszania kéne, hogy nyom, ehhez képest mondhatni viháncol :OOO"
Nekem az ugrott be, h olyan, mintha orgazmusa lenne... mintha épp cekcelne, nem? Olvastam anno vhol, h a gyerek kibújását hasonlíthatjuk szexuális aktushoz is, orgazmushoz is, hááát, nekem vhogy nem ment... : )) pedig nagyon jó élmény volt, az tény : ))
Nem tudom, enyém alapból nem volt beparázva (vagy legalábbis nem mutatta : p) pedig egy kis náthától ő is a halálán szokott lenni... monnyuk állatokkal dolgozik, ott van vér meg halál meg minden, szóval lehet h ezért. És igen, tuti nem azt nézi, ahonnan kijön a bébi, hanem a gyerkőcöt, meg amúgy is sztem őket is elkapja a születés csodája : ))
a babaneten kórházak szerint vannak topikok, ott érdemes érdeklődni, körülszimatolni. én is ott kerestem a mostani dokimat, és hát nem bántam meg.
én kifejezetten küldtem a férjemet, hogy nézze meg, tényleg látszik-e a baba feje, ő premier plánban végignézte, ahogy kibújik a fiunk. később megkérdeztem, hogy nem zavarta-e, de azt mondta, hogy egyáltalán nem, ő akkor nem arra gondolt, hogy melyik testrészemet látja, mert az nem is hasonlított akkor az eredeti kinézetére, hanem arra a csodára figyelt, ahogy a gyerekünk a világra jön.
az első gyerekünknél meg a gátvarrás után odahívta a doki, hogy nézze meg, megfelelő lesz-e a méret. :-)))
arra meg azt mondta, hogy nagyon szépen össze volt öltve, eszébe sem jutott rosszul lenni.
az egészben az a vicces, hogy ő az a típusu pasi, aki a tévében azt sem bírja végignézni, ha valaki megsérül egy akciófilmben :-)))
de jó, ez tetszik! jó lenne valami összehasonlításhoz jutni a kórházakkal kapcsolatban, nem tudtok ilyen honlapot vagy valamit? (nem különböző kórházas topikokra gondolok, mert azt hónapokba telhet ilyen szempontból átbogarászni.) a hol jó szülni c. könyv az túl sok támpontot nem ad, meg a kórház tölti ki, az más. csak mert biztos vannak, akik apróságnak tűnő dolgokat is fontosnak tartanak, mikor kórházat keresnek, és valószínűleg ami mondjuk a Péterfyben nekem pozitív, az a MÁVban negatív, és fordítva. például: pont a MÁVról mesélte tegnap egy barátnőm, hogy első éjszaka egyáltalán nem engedték, hgoy vele legyen a gyerek (vagyis kettő, az egyik két éve, a másik most), de még szoptatni se voltak hajlandók kiadni, kötelezően cukros vizet adtak a babáknak, sőt, azt mondta, hogy az egyik anyukának már volt is teje, lefejte, és azt se adták oda a babának, mert a cukros víz a protokoll :O ez van, akit nem zavar, van, akit meg igen. a Péterfyben viszont szülés után azonnal elviszik a gyereket, én csak egy óra múlva láttam viszont, mikor már rendbe tettek.
na igen, nem véletlen mondják sokszor a nők olyan komolyan gondolt viccből, hogy ha a férfiaknak kéne szülni, már rég kihalt volna az emberiség :))))) egyébként meg a férfiak valami borzalmas vértengerként képzelik el az egészet valamiért, és problémamentes szülés esetén meg szoktak lepődni, hogy mennyire kevés a vér :)
de (szerintem, mert még sose álltam szülő nő mellett :))) más dolog a válltól odalátni, és úgy látni az előbújó fejecskét, mint középről figyelni, ahogy a nyílás egyre tágul a baba fejétől. hallottam már olyanról, hogy ez sokkolta a pasit, de akiket én ismerek, akik lelkesen odaugrottak egy pillanatra, mikor a doki szólt - beleértve az én páromat - ettől sem szenvedtek semmiféle károsodást hosszú távon sem, sőt, abban a pillanatban teljesen fellelkesedtek :)))
ez a film nagyon brutál :OOOOO hogy lehet így szülni? még érzéstelenítéssel is látszania kéne, hogy nyom, ehhez képest mondhatni viháncol :OOO én még az epidurállal is igen távol álltam ettől :O
Azért egy kicsit nevetséges, hogy a nagy, erős, rettenthetetlen férfiak hogy be tudnak sz*rni a szüléstől, nem? Szerintem csak a para nagy, majd ha ott lesznek úgyis helytállnak, csak előbb kéretik magukat. Ha ott lesznek, úgyis vagy nem néz oda, vagy ha igen akkoris hamarabb fog belehasítani, hogy úúúúristen ezaz én gyerekem, mintsem a vérrel törődjön, szerintem
Nem akarlak feleslegesen paráztatni titeket, de én uram a fejemnél állt végig, kitolásnál ő tartotta a fejem, vállam. És előbb látta meg Merci buksiját, meg az egész gyereket, mint én : ) magyarul:kiválóan odalátott. De nem zavarta, sőt büszke volt rá, h először ő látta meg a lányát : ) és azóta is minden rendben köztünk, bizonyíték is van, nemsokára megszületik : ))
Jó a film, na, ilyet se láttam még : ) azért azt nem szeretném, h amaz oldalon állna Embör...
csajok, köszi a hozzászólásokat, teljesen elérzékenyültem, annyira beleéltem magam gondolatba a helyzetbe én tudom, hogy nem lesz rosszul, nem lesz rá ideje, meg úgyse azon fog agyalni, de ő fél ettől és jó, hogy a szülésznő megnyugtatta
"akkor vannak ezek a kellemességek, amikor elviszik a babát, és apuka rohan utána "
Kivéve ha ott csinálnak mindent a szobában ahol szültél. :-) Mert a MÁV-ban még lassan 8 éve ott tették tisztába a gyereket, nem is mosdatták le, ott mérték, szívták le, stb...mellettem egy "kiságy"-ban. Apának még azt is megmutatták, hogy ott már látszik a kis feje. Tudom van akinek ez nem természetes, nekem szerencsém volt, hogy semmi gond nincs köztünk azóta sem. :-) És azóta még szültünk kettőt együtt. :-)
aham, az enyémmel is megbeszéltem, hogy nem mehet ODA. a haverjai persze mondták, hgoy úgyis odamész, de mi elszántan ráztuk a fejünket. aztán persze, hogy a doki első szavára odaugrott, majd lelkesen közölte, hogy látom a fejéééééét! :))) de én addigra már annyira nem voltam magamnál, hogy nem téptem le a fülét :)))))))))) egyébként milyen nevetős filmet? :)
jidele hazajött két nap után, de rá csúnyán néztek. (péterfy.)