ASE:
-Zacsi: hát megint óriásit alakított, "idegesítő" tripláiból gyorsan elsüllyesztett hármat,ezzel padlóra küldte az ellent...jól irányított,remek megmozdulásai voltak és kiválóan védekezett.
-Bácsi: nem tudom,hogy mi újat tudnék még írni...hihetetlen alak,ma is csupaszív volt...időnként azon gondolkodom,hogy mit keres ez a manus itt???
-Gery:jó kezdés,aztán gyors faultok és azt gondoltam,hogy vége...aztán amit a 3.negyedben múvelt támadásban és védekezésben...parádés!
-Sitku Ernő:nehezen melegedett bele,"Szolnok-fóbiája" ezúttal is tartott,aztán szépen lassan termelni kezdett...ma nem Ő volt a főhős,de nagyon jó volt a mellékszerep.
-Czigler Laci:remekül teljesített, 19 pont és a szokásos mennyiségű lepattanó-szerzett laszti...Ez az!
-Marci: nem volt roszz,bátran játszott,de azért elég sok hibával...több figyelmet kéne...
-Rajkó: két tripla két kisérletből...beugrónak nem rossz,csak így tovább.
-Lőrincz: ő is szerzett 4 pontot a röpke egy-két perc alatt,ami jutott neki...
-Érsek: néhány percnyi játék kemény palánk alatti munkát és sok birkózást hozott,egy szép kosárral...
-Vaido: szintén nagy küzdés,szerencsére ezúttal "akció" nélkül...
Üdv a kocsmában. Szervezzétek a falcos kosárcsapatot a paksi meetingre. Minél több csapat, annál jobb, meg lehet pihenni is egy kicsit a nagy csatákban. Szóval gyertek, mondjuk ezren, mint a szolnokiak.
Én végigolvastam, ezért csak másodikként írok, mint szemtanú.
Engem meglepetés ért. Többet gondoltam a Szolnokról. Bár avval is tisztában vagyok, hogy ez a mai nem az a Szolnok volt, amelyik megvert minket a kupadöntőn. de most úgy érzem, hogy annyit nagyon nehéz lesz változni 3 nap alatt, hogy a szombati meccset megynyerjék. Otthon meg aztán megint....
Ma nagyon könnyed játékkal nyertünk. Az 1-ben, és a 3-ban még védekeztünk is.
Emberekre bontva:
Zacsi: 3 ilyen tripla!!!!! Jól védekezett, jól szervezte a támadásokat.
Geri: Harcos, jó játék, a végén megszórta magát.
Terribá: hozta magát, szép zsákolások
Ernő: Védekezésben jó, támadásban kicsit halványabb a megszokottnál
Lacika: Szerintem, és sokak szerint a meccs legjobbja. Csak így tovább.
Marci: végre nem voltak értelmetlen faultok
Vaido: detto. Saját magához képest higgadt, hasznos védekezésben
Zsolti: szép triplák, jó védekezés
Viktor: Harcos, jó játék.
Pisti nem sokat volt a pályán, de persze neki is gratula
Az Olajból tényleg csak Borisz tette oda magát. De ő is csak a végén volt eredményes.
Megint azt láttam, hogy a Benő hasznosabb, több munkát végez, mint Lapov. Én elismerem, hogy Bojan jobb, akkor viszont hozzáállásbeli problémák vannak. A fiatalok hajtottak becsülettel.
Vuki megint visszalépett egyet a szememben, pedig azt hittem, hogy levetkőzte ezt a stílust. Asszem ilyet egy húzóember nem csinálhat, kb. 8 perc alatt kipontozta magát.
Kicsit sok a fegyelmezetlenség. Előbb Pavlovics éles szituban kiállíttatja magát, majd ma Vuki. Na persze Paján se látszott a pihenés.
Avass mondta, hogy tart a söpréstől. Most én is azt látom, hogy most elérhető a 3-0.
Na még Bocainak:
7végén mindenképpen haza szoktam menni, onnan már nem lenne számottevő felmenni kocsival meccsre (max 3 km), de így 7közben is beiktatok egy Pécs-Paks odavisszát. Még szerencse, hogy az albitársamat rá tudom venni, hogy jöjjön velem, így megfelezzük a benzin árát.
Hi evribodri!
Atom-Olaj 89-66
Kell ennél több??? Na de ennyivel nem rendezném le,mert több volt ebben a meccsben,hogy csak így lerendezzük.
Varázslatos kezdés, és ez meg is pecsételte a fáradt (főként idegileg)csapat benyomását kelltő Szolnok sorsát.
29-10 es első negyed után faragott némit a hátrányból a vendég team,de nem tartósan.
A félidő így is 15-ös különbséget hozott,de sejthető volt,hogy nem nagyon lesz már sansza a vendégeknek a feltápászkodásra...Vuki bebolondult,összeszedte a 4 személyit,Predrag kritikán aluli volt,Lapov szenvedett,Benő gyenge volt,talán csak Borisz csípkedte magát.
Nálunk a kezdő5 szenzációs volt,de aztán a lassacskán beszálló cserék is megtették,amit megkövetelt tőlük a közönség és a vezetés.
A vége igazi gálaelőadásra sikeredett,tomboló közönség hajszolta a cseresort,akik így is tartották az eredményt....
1-0 ide....
Sziasztok!
Nemrég akadtam rá erre a forumra Jani625 segítségével. Ahogy már bisztos rájöttetek énis "FALCO" szemszögből fogok ide irogatni mostantól.
Kezdeném azzal, hogy gratulálok a Paks-nak az első győzelemhez. Szerintem a döntőig gyalogolnak 3-0-val. Bár azér Pavlovics(Én még mindig imádom. Játszott ő még a Falco-ban.) képes arra, hogy győzelemre vigye a csapatár. Ezzel együtt én maximum 3-1-et várok a Szolnoktól.
És akkor rátérnék a legfontosabb "vasi" témára! A Falco-Körmend párharcra. Ahogy elnéztem a tippeket, mindenki a Körmendre tippel. Én pedig azért vagyok Falco-s hogy ellene:) Szoval ebben van némi elfogultság is. Volt szerencsém végignézni a keddi edzésüket a fiuknak. Keményen készülnek a meccsre, videoztak és kb fél órával tovább tartották az edzést mint általában. Ebből is látszik, hogy mindent bevetünk. Nem lehet leirni minket. Egyszer már bemutattunk. Körmenden az lehet a lényeg, hogy mennyire sikerül semlegesítenünk Németh-et, és Madison-t. Alexe képes rá, hogy kivegye Madisont, de Kálmán laci nem tudja kikapcsolni az Istit. Ez tény. De nem baj, ha a Laci dob 25-30 pontot. Meg ráadásul Nick keze be van gipszelve és igy romlanak az esélyek. Ugy érzem az első meccset el tudjuk hozni, de ezzel együtt is van mindkét csapatnak esély még idegenben nyerni. Szoval ahogy mi nyerhetünk Körmenden, ugy ők is nyerhetnek a Sugár uton. Nagyon szoros meccsek lesznek, érdemes lesz nézni őket.
A végén irok tippet az első meccsre:
Körmend - Falco -7 1-3
Holnap ott leszek és az utolsó hangszálamig üvölteni fogok!HARCOLJATOK ÉRTÜNK!
Remélem minden jól alakul :
szurkolás:SPORTSZERŰ
játékvezetés: helyzethez képest igazságos!
Atomerőmű SE - OLAJ 89 - 66 (Telefonjelentés)
Gyorsan,pár sorban összegezve a meccset megnéző szolnoki szurkolótárs beszámolóját : a trgikus kezdéssel magunkat vertük meg.Első negyed -20,onnantól kiegyenlített meccs és szép jelenetek,de esélyünk sem volt örülni :-( Lapovnak ezúttal nem ment Cziglerrel szemben,Pavlovics gyengén dobott,Vukicsevics személyi hibák miatt már az első negyed közepén a kispadra kényszerült - ennyi ezúttal sok lehetett a vasárnapi élet-halál meccset a lábában hordó csapatnak.
Gratulálok a paksiaknak!
Szombaton persze szeretnénk egyenlíteni!
HAJRÁ OLAJ !!!
Ui.: Ha lesz az m2 - n holnap Körmend - Falco,akkor meglesem!
most leltem ra erre a forumra, de nehany nev rogton ismerosnek tunt korabbi forumokrol. eloszor is annyit, (sajat magamrol tudom hogy igy egyszerubb) celszeru "hajra olaj! szemszog"-bol olvasni amit irok : )
eloszor is,
Tomas79... nem er annyit az albacomp, hogy meg mindig vele foglalkozzunk, R.I.P.
masodszor...
vegigolvastam a hozzaszolasokat es meg kell allapitanom, vegre egy hely, ami mentes a szitok aradattol es nem hanyni jarnak ide az emberek... ha olvastatok mostanaban az albacomp honlapjan levo forumokat tudjatok mirol beszelek. az termeszetes, hogy mindenkinek a sajat csapata az isten es mindenki tovabbjut a dontobe : ) ennyi belefer...
harmadszor....
a magam reszerol semmi tippelesbe nem vagyok hajlando belemenni. en ettol a bajnoksagtol mar egy boldog ember vagyok, kupagyozelem, negybe kerules, az kulon hab a tortan, hogy mi tartottuk tavol az albacompot a magyar kupatol es a magyar bajnoki aranytol is : )
kivanok mindenkinek korrekt jatekvezetest, gyozzon a jobb : )
es termeszetesen hajra olaj!
Hi!
Találtam egy érdekeséget a Szolnok honlapján!(www.szolnokiolaj.hu)
Damon Williams aktája:
Mint ahogy várható volt, izgalmas, változatos meccset hozott a csütörtök esti Mol Szolnok-Albacomp kosárlabda-mérkőzés. A tét nagy volt, hiszen a negyeddöntő első összecsapását játszották a felek, a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Sajnos a lefújást követően szó szerint küzdőtérré változott a kosárlabdapálya.
Alapos késéssel érkezett az Albacomp Szolnokra, ugyanis a tragikus kimenetelű móri bankrablás miatt a rendőrség útlezárásokat rendelt el, illetve tartott az egész országban. Ezért a találkozó kezdési időpontja is csúszott, 18 óra helyett háromnegyed órával később dobta fel Váradi játékvezető a labdát. A rangadón kevés játékot láthatott a publikum, inkább a küzdelem dominált. Hol az egyik, hol a másik együttes vezetett néhány ponttal. Mint ahogy várható, az utolsó másodpercig nyílt volt a mérkőzés, végül az Olaj nyert 60-59-re. Azt gondoljuk, hogy az utolsó pillanatokat érdemes felidézni.
Induljunk el onnan, hogy 60-56-os állásnál Shannon szórt egy triplát. Mindössze 0,6 másodperccel a vége előtt Orosz végezte el a bedobást az alapvonalról, mikor a tőle három méterre álló Maljkovicshoz került a labda, megszólalt a mérkőzés végét jelző duda. Ám a magáról megfelejtkezett Williams valósággal felöklelte Maljkovicsot a szolnoki kispad előtt, holott se ideje, se lehetősége nem volt az amerikainak a labdaszerzésre. Ebből aztán jó nagy balhé keletkezett, az Albacomp játékosa tovább tombolt, egy rendezőt is leterített, akit később a kórházba kellett szállítani.
Nos. a rendező, nevezetesen Kovács Mihály alaposan megjárta, akit tegnap otthonában kerestünk fel, a történetet ő meséli tovább.
- Mivel én álltam a legközelebb az esethez, megpróbáltam megfékezni az ellenfél ötös számú játékosát (ő Williams), átkaroltam, közben a földre zuhantunk. Alulra kerültem, s ez lett a vesztem, mert a játékos ököllel többször is az arcomba vágott. A rendezők rángatták le rólam és vittek be az orvosi szobába, ahol Ladoniczky doktor - a Mol Szolnok orvosa - azonnal elsősegélyben részesített, többek között összevarrta jobb fülemet, majd kihívta a mentőt. A Hetényi Géza kórházban elvégzett vizsgálatok megállították, hogy szemhéj- és szemüreg zúzódást, fogprotézis-, és ami a legsúlyosabb sérülés, arccsonttörést szenvedtem. Az utóbbi sérülés miatt szombaton műtétre kerül majd sor.
Ezek után mire számít?
- Remélem, hogy egészséges ember maradok, de nem hagyom annyiban a dolgot. Annyit már tudok, hogy mivel nyolc napon túl gyógyul a sérülésem, a rendőrség hivatalból teszi meg a feljelentést. Én pedig anyagi elégtételt fogok követelni, ugyanis egy jó időre kiesek a munkából, jelentős károm származik ebből a balesetből, melybe szerintem vétlen vagyok. Mint Bajári Attila rendőr alezredes - ő volt biztosítás parancsnoka a mérkőzésen - elmondta, hogy: - Megtörtént a feljelentés, megindult a nyomozás. A tanúkihallgatások és a videó megtekintését követően dől el, hogy ki ellen indítunk eljárást súlyos testi sértés miatt.
Információink szerint a kosárlabda-szövetség illetékesei hétfőn tárgyalják az ügyet, Williams tehát játszhat a vasárnapi meccsen.
(VÉCSÉ)
Erre mit lehet mondani???????
Üdv:Tomas
u.i.:csak azért raktam fel,hogy hátha van,akit érdekel,és nem láttam még
Hi!
Én sem hallottam semmi oroszlános dolgot,de ha jól emlékszem,akkor ugy 1 hónappal ezelött mondott az ilető valamit,de akkor senkisem,aki ott volt a Galaxiban nem foglalkozott vele!Nagyon remélem,hogy nem akkar semmi hülyeséget csinálni,mert csak velünk szur ki,de ha igen,akkor azt nekünk kell lecsillapitani,illetve megállitani!
Mindenkinek békés szurkolást kivánok!
Üdv:Tomas
Hajrá ASE!
Hajrá magyar kosárlabda!
Nemtom készül-e és ha igen akkor mire, de asszem saját kézzel kell ellátnunk a baját ha hülyeséget csinál, mert csak mi isszuk meg a levét, akik majd mennek idegenbe is. Mind1 majda meccsen kiderül lesz-e még oroszlán a következő hazai találkozón:)
Mindent bele fiúk!
Hajrá Atom!
Hajrá kosárlabda!
Kiváncsian várom a negyeddönt?k kimeneteleit, mindkét párharc érdekes lesz.
Nálunk kérdés, hogy a belelkesült Falco képes lehet -e újabb bravúrra. Ne feledjük a középszakaszban nagyon nehezen nyert csak a Körmend hazai pályán (s?t néhányan a bírókat emlegették).
A másik ágon kérdés, hogy a pihen? jól jött a Paksnak, vagy kiestek a ritmusból inkább. A szolnokiak nyilván fáradtabbak, de lendületben vannak, ráadásul nagy megkönnyebülés nekik hogy túlmentek az Albán!
Ezek után elég lutri tippelni, de ettöl szép is ez a sportág:
Szia mindenkinek!
Akkor a tippek a következő körre:
ASE-Olaj +10 29/23 3-2
Körmend-Falco +8 27/30 3-2
Remélem mindenhol jó meccsek lesznek, és sportszerű szurkolás!!
Hajrá Körmend!
Avass képviselni fogja az összes szolnoki tékatagot Pakson! Már állítólag hetek óta énektanárhoz jár, hogy a legmegfelelőbb dallamokkal énekelje ki a sajtot a paksiak szájából! :)))
Sziasztok.
Jól lefárad az ember,mire ezt a sok butaságot végigolvassa!
Negyeddöntők tanunulságai:
Tan1: Ne bízz mindent a nyugdíjas korba lépőjátékosokra (Kvár)
Tan2: Attól még, hogy valaki Amerikából jött és csoki a szine, nem biztos, hogy tud kosarazni. (Kvár)
Tan3:Egy játékos nem csinál nyarat, szolnoki fordításban: nem veri ki a Szolnokot. (Alba)
Tan4: Attól még, hogy valaki Amerikából,csoki a színe és valamikor tudott kosarazni, nem biztos, hogy tud kosarazni.(Alba)
Tan5: Nagyon jó légiósok mellett érdemes jó magyar játékosokat is venni, ha még talán pénz is van. (Vadkaka)
Tan6: Sokáig keresve nagyon jó légiósokat lehet találni. (Dvár)
Tan7: Érdemes váltani, ha tudjuk, hogy minőségi játékoshoz jutunk. (Falco)
Tan8: Jó képességű játékos formába lendülésével érdemes várni. (Olaj)
Tan9: Sok pénz, jó vezetés, jó csapat (Paks)
Tan10: Kevesebb pénz, jó edző, hűséges, kiváló játékosok; jó csapat (Körmend)
Tan11: Szövetség: No Comment!
ASE-Olaj: kicsit kényelmessé válhatott az ASE az elmúlt héten, az Olaj lendületben van, ez mindenképpen elöny, söt egy ilyen gyözelem össze is kovácsolja a csapatot, amire szükség is van hallva egy-két dolgot a háttérböl. Szóval, centerben tényleg egálban leszünk, Sitkura ki kell menni, mégha a hármas vonalon is van, de hiába marad Cziegler egy-egyben a palánk alatt Lapovval, nem tudja sokszor megetetni. Ami gond lehet az Olaj részére: villámgyors betörésekkel operálva (Davis-Fodor) megbontják a védekezést, a besegítés a centerektöl addig fog müködni amíg nem lesz 3-3 faultjuk, utána sima ziccerek jönnek. Mondjuk egy ember van aki lábbal tudja követni Davist védekezésben, ez Vuki. Paja-Vuki szerintem jobban lö távolról mint Davis-Fodor, itt kell megnyernünk a meccset. Paja meg tudta hogyan pihenjen rá erre a meccsre:-) Cziegler és Sitku is hajlamos arra hogy 3-4 faultot összeszedjen két negyed alatt, és nem csak a centerekröl, pont ezért Lapovot tényleg tömni kell labdákkal.
Ezek után a tippek:
ASE-Olaj v3, 25/21, 1-3
Körmend-Falco v2, 29/33, 3-2
Sajnos ma én sem leszek jelen Pakson,de így távolból is nagyon szurkolok a csapatnak!Bármi történjék is,a jövő héten valószínűleg ott leszek idegenben is.
Szóval egy kis esélylatolgatás: ha ma kevesebbet kapunk kapunk valszeg nem söpör minket a Paks 3-0-ra, de azér még 0-3 lehet:-) Azért egy Paja-Nukleó szkanderre van esély ha nyomtok csetnyik feliratú csokikat a meccsre. Szomorú, de ma nem tudok menni Paksra, Avass ha ott leszel légyszi tudósíts, küldök tel.számot.
Csaby, ha szombaton játszik otthon az ASE akkor ráérsz stoppolni Baranyából vagy felkocogsz Paksra?
Az esélylatolgatást majd kommentálon, le kell csúszno m Avass szintjére a tippliben:-)) Még nem passzolna nekem a végén a DK tornán:-)
Természetesen igazad van abban amit leírtál és, ha figyelmesen olvasod az esélylatolgatásomat észreveheted rajta, hogy (mint ahogy írtam is) erős elfogultság van benne! Ha beleveszem azt a tényt amit a mai újságok írnak, miszerint Nickelnek begipszelték a kezét, de így is játszik (??), akkor már méginkább szorosabb eredmény születhetet. Arra persze gondolni sem merek, hogy ti juttok be a döntőbe, bár el kell ismerni az esélyek nagyon kiegyenlítettek.
Mindenesetre én is azt kívánom, hogy legyenek jó és szinvonalas meccsek és győzzön a jobb!!!! De legalább a Körmend!!!:-)))
Avass!
Természetesen neked is igazad van, bár szerintem az a tény, hogy nem voltak sima meccsek a negyeddöntőben, még nem jelenti azt, hogy az elődöntőben sem lehetnek. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy egy 3-0-ás győzelemhez elegendő akár +3 pontos összesített különbség. Ebben az esetben mindenki azt mondaná, hogy az XY csapat minden meccsét csak 1 ponttal nyerte meg (szerencsével, bírói segédlettel, s.t.b.), viszont a tudósítások végén az állna, hogy: "A három győzelemig tartó párharc végeredménye 3-0 XY javára." És, ha csak ezt nézed? Ez bizony sima liba!
nagyon tetszik az improvizatív képességed, de egy kicsit sántít ez a kis nótácska...( Próbáltam elénekelni, sőt a nejemet is énekeltettem, de sehogy sem jött ki rendesen a rím...
Lehet, hogy egy erősebb sugárzás hatása alatt írtad a nótádat??? :-))
Figyelem: itt is van smile !!!!
Egyébként szerintem simán győzni fogunk, mert csak ez az egy db.esélyünk van!!!
Feribá04
Még nem tom, hogy el tudok-e menni ma, de ha igen, felhívlak.
Némó
Csak egy apró megjegyzés. Én nagyon tisztelem a jóstehetségedet, csak halkan jegyzem meg: az első körben egyik párharc sem végződött söpréssel (sőt...), pedig - elvileg - voltak simának ígérkező párharcok (1-8, 2-7).
Saabee
Csak akkor ígérhetek Neked Olaj sálat, ha úri becsületszavadat adod, hogy nem úgy bánsz vele, mint a fehérváriak. Ők ugyanis az 5. meccsen felfűztek az előttük kifeszített hálóra egy zsákmányolt erekjét és minden egyes szolnoki pont után leköpködték a piros-fekete sálat!