Geiger stabil kezdő volt nálunk, volt egy csomóg gólpassza is. Mucsányi szintúgy. Olyan pedig nincs, hogy egy 6-ik helyre törő csapatba nem férne be 1-2-3-4 fiatal. Arról meg nem is beszélve, hogy most olyanok játszanak inkább, Rasak-Lacoux-Ganea stb. személyében, akik már most látom, hogy közös szerződésfelbontással fognak tiplizni innen 1-2 éven belül
Szerintem logikus. Az új emberek nem váltak be. Először jött Beridze, aztán Gnaea. Akkor már jöhet Vigj is. Aztán Antonov, Pauljevics. És legvégül a belga. :-D
Meglátjuk. Nagyon nem sikerült összeraknia egy épkézláb csapatot. Már a nyári felkészülési meccseken is mindenki össze-vissza játszott. Aztán jöttek a nézhetetlen 0-0-ák. Sok fiatal játszott, aztán kikoptak, most már az NB3-ba vannak száműzve. Aug-szept környékén volt pár jó meccs aztán kész. Az akkori Debrecen elleni meccsen láttam csak hogy megszakad a társaság annyira lelkesen küzdött.
Egyetlen pozitívum hogy legalább nem röhögtek a 1-5 meg 1-6 után mint Tallo.
Itt senki nem beszélt arról hogy az első meccseiken ki kell emelkedni, főleg nem folyamatosan, de azt látod 20 éves korára, hogy felismer egy játékszituációt vagy sem, taktikailag,technikailag mennyire érett, és van-e fejlődés a játékában. Sok minden fejleszthető, de ha nincsen pár alapképesség birtokában, vagy csak hiányzik belőle a plusz, az akarás, az átütő erő, akkor lehet nem ide való,vagy egy alsóbb osztályú lépcsőfokra van szüksége.
Kurva nagy ugrás 2 osztály, és nem mindenki tudja megugrani.
Nálunk az alapcsapat sincsen meg, először az alapokat kéne összerakni.
Az Újpestnek nem az a lényege hogy 4db 18 éves gyerek szaladgáljon a pályán ,arra ott van a Kecskemét, meg a Zalaegerszeg . Az Újpestnek az a lényege hogy megtalálja azokat a játékosokat, akik az első osztályban segítségére vannak, és egy jól működő mag köré be lehet hozni őket fokozatosan. Dékeinek,Mucsányinak szüksége lenne még egy év BVSC-re, Dénes pedig menjen mondjuk Kecskemétre kölcsön. Tudod monitorozni a fejlődést, ha megugorja a szintet jöhet vissza.
Ki épít be 4 darab saját nevelésű játékost egyszerre ,pláne hogy 20 új játékost hoz a nyáron?
Ja és a Dorog meccsen láthattad hogy milyen egy nb3as csapat mikor felszívja magát, szóval egy fél csapatnyi nb1es játékossal azért a visszajátszóknak illene mutatni valamit pár meccs alatt.Vagy mi alapján kerüljön a meccskeretbe,vagy kapjon perceket? Mert ki van adva hogy muszáj beépíteni?
Nem mondok senkit aki eleinte kiemelkedett, mert ez értelmetlen, de mondok hármat akit fel lehet építeni ha rendelkezésre áll: Geiger, Helmich, Kaczvinszki.
Mutass már egy fiatalt, csapattól függetlenül, aki az első pár meccsén már kiemelkedett. NB3-ban is tizenegyen játszák a focit, és még egyszer, elég lenne mondjuk 2-3-4 játékost beépíteni, nem kell mindenkit. Dorogon amúgy csak Kaczvinszki és Dénes kezdett a fiatalok közül, szóval nem tudom az mitől mérvadó.
Nem ment át a lényeg. Láttad a Dorog elleni kupameccset ott is vergődtünk.
Igazoltunk pár szar légióst,és itt lenne a tarcsi, ahol lehetne bizonyítani. Hova vettük Dénest vagy hoztuk fel Dékeit,ha itt sem tudnak bizonyítani? Először ide kéne beépülni,mert a felnőtt nagy ugrás 1-2 játékosnak.
Ilyenkor szokott jönni, hogy az utolsó két három helyezett elkezdi nyerni a meccseit. Egy Debrecent biztos kiesőnek venni többmint hiba. Talán a Nyiregy és a Kecskemét fogható. 37-38 pont kell a biztos benn maradáshoz azaz legalább három meccset nyernünk kell. A Fehérvárt vernünk kell, de azért az ritka, hogy egy szezonban 3x megverjünk valakit.
Ha jól emlékszem, Nikolics ugyanazt a védekező, semmilyen játékot tolja, mint Grzelak. Miért nem hoznak valami friss arcot, aki mondjuk támadófocit preferál? Ez a szezon úgy is kuka, lenne ideje belejönni. Akik meg Vébert vagy Mészölyt követelik, szerintetek ez a két ember hogyan értetné meg magát ennyi légióssal? Már rég elment mellettük a világ. Gézàt én bírom, és örültem amikor visszajött tavalyi szezonban, de nem hiszem, hogy ő a megfelelő ember. Tűzoltás pont, hogy nem kell, szerencsére van 2 csapar, amely nagyon leszakadt a mezőnytől. Most lehetne előkészülni jól a következő szezonra
És? A Paks II meg kilencedik, de ha jól látom, egyik Nb1-es fiókcsapat sem muzsikál jól. Ettől függetlenül Geiger kifejezetten jó volt az ősszel, erre hoztak egy ilyen szürke, támadni képtelen lengyelt (aki majdnem 30 éves), meg Lacoux-t nyomatják továbbra is. Kaczvinszkit is meg lehetne próbálni beépíteni a szarabbik portugál helyére. Mucsányi vagy Dékei játszhatna mondjuk a semmiből előhúzott román helyett, vagy néha legalább Brodic/Ljuljic helyére behozhatná őket cserének. Elég lenne 3-4 játékost megpróbálni beépíteni. erről is volt szó amikor a MOL megvette a csapatot. Na most ez átment már abba, hogy ilyen ”leszarom”, kiöregedő légiósokkal van tele a kezdőcsapat. Nagyon nem oké.
Csak mert szóba kerültek a folyamatos szar teljesítmények közben...
Az Újpest II az nb3-ban kikapott Veszprémben 1-0-ra.
Ami a dolgot érdekessé teszi, hogy Dénes, Dékei, Geiger ,Kaczvinszki ,és Onovo is játszott.
Jelenleg a 11. helyen vannak a srácok.Ugye innen kéne utat törni az első csapatba, vagy legalább olyan teljesítményt nyújtani, hogy lehetőséget kapjanak a felnőttben.
A Fagyi nem tudta megtartani Sztankovicsot aki elment a Szpartak Moszkvához 3-4x-es pénzért. Én nehezen tudom elképzelni, hogy Nikolicsot kitudnánk vásárolni illetve ő idejönne fele pénzért. Persze az más lenne ha elküldenék magyarul kirúgnák. De erről nincs hír. Pedig most kellene váltani mert 2 hét szünet lesz. Egy tűzoltó edző kell most Géza vagy Véber Gyuri vagy más. Egyébként itt már kevés az edzőcsere a teljes Vidi brancsot el kell küldeni.
Azt túlzás lenne állítani hogy mostanában el vagyunk látva orosz foci hírekkel, de annyit találtam, hogy Nikolics még másfél évig a CSKA Moszkva edzője a transfermarkt szerint.
Azért őt nem hinném hogy kivásárolnánk,esetleg kidobják idő előtt. 80 millió eurós kerettel 6 .a Premjer Ligában( ez nem tudom ott jónak számít-e ),a Zenit és a többi moszkvai csapat mögött,1-2 pontra a dobogótól,és 6 pontra az első helytől.
Szerintem ez valószínűtlen, addig meg fél évre senki sem vállalja, max házon belül beugrik valaki nyárig.
Amúgy Grzelak szombaton edzést tartott, és a keddit is ő fogja állítólag. Ennél a 2 hétnél pedig úgy érzem nem lesz nagyobb sanszunk a váltásra.
Belegondolva Grzelak nem meglepő, csak könnyen mozdìtható volt. Én inkább kármentésnek nevezném, a MOL csak át tette a székhelyét. Kovács, Grzelak, a szakmai stáb,meg a játékosok,aztán jönnek a haverok mint Szakály.
Ugyanaz pepitában. Torghelle, Juhász, majd Sallói először Husztival bohóckodtak kicsit, aztán jött a világtalan Szabics, meg a tesüti. A haverok. Nálunk Kovács haverja Tímár volt terítéken.
Volt egy langyos virsli a színtelen-szagtalan Michael Boris, hoztak nekünk is egy hasonló Grzelakot.
Átigazolási politika:benyúlták Petrjakot a makiktól, és Kharatint is akarták, elvitték Katonát, meg a csk-t Csongvait csomagban. Mi a fehérvári döglött projectből vettük ki a játékosokat.
Olyan futottak még játékosokat csaptak hozzá mint Funsho Bamgoye, a futóbolond. kb mint Karamoko, ezért ehhez a szinthez itt is ragaszkodtak, hozták magukkal. Ja, és magyar wannabe sztár is legyen, mint a nagy arcú Schön Szabika,ide is kellett egy hasonló Krisztofer személyében.
Szóval én még várok egy cselező, labdára tekeredő ,tök haszontalan Hourit ,de lehet Lacoux személyében megtaláltuk már.
Szóval kurvára semmiből se tanultak, és amíg ezeken nem változtat a MOL ,ugyanabban a mókuskerékben fogunk száguldozni mint az ex csapatuk,és csak a neveket .
Grátisz hogy Filipovics játékosokat ajánlgat nekünk, mi meg csodálkozunk hogy a második legdrágább keret egy győzelemre képtelen három hónapja. Gyanúsan hasonlít a 2 projekt egyenlőre.
Grzelak kinevezése nekem elég kétségbeesett volt tavaly. Hetekig nem találtak senkit, aztán kb. a felkészülés előtt pár nappal kinevezték, majd hoztak vele pár Vidi játékost. Nem volt túl fantàziadús csapatépítés.
A vezetőség ha érti a dolgát, akkor már hetek óta keresi az utódját. Tartok tőle, hogy ötletük sincs, ki legyen az új edző.