Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Nagyon elkeseredett vagyok!És borzasztóan egyedül!Félek,de nagyon!!! Nincs kivel beszéljek legalább!Legszívesebben sírnék,sikítanék,de még ezt sem tehetem!Nem tudom elmondani mit érzek!
Hát basszus,az univerzum az én férjemet nem ismeri:)
Kb. egy éve /tán írtam is/ a Margit Kórház előtt várt rám,és jöttek azok a izék,jójó,szóltak neki,de még egy perc múlva is ott volt,és jól megbüntették 10,vagy 20 ezer forintra. Izgi,hogy már nem is emlékszem:)
Húú,nagyon félek.....9 éve tudtam,hogy rosszindulatú lesz,szépen kivették épen,és a nyirokcsomók egészségesek voltak. Azt hittem,hogy vége a történetnek,és gyógyult vagyok.
Természetes, hogy félsz, de azért (is) van ez a fórum, hogy ne maradj egyedül a félelmeddel. Status és diagnózis tekintetében viszont korrekt véleményt csak a kezelőorvostól kaphatsz (bár mi is próbálkozunk, de ez azért nem ugyanaz). Próbáld úgy intézni, hogy legközelebb te is ott lehess vele, az biztosan megnyugtatóbb lesz. Felmerülő kérdéseidet azonnal fel tudod tenni annak, akitől a leghitelesebb választ várhatod. Most pedig ne félj, hisz úgy tűnik minden rendben. Biztosan minden rendben lesz. Ezt kell hinned neked is! Tudod önmagát beteljesítő jóslat. :)
Yamin a kórháznál azért nincs parkolóhely, mert az univerzum úgy tudja, hogy neked az ilyen helyeken külön parkolóhelyed van, mint eü-s szakdolgozónak.
Jverocska: biztosan csak nem tudott senki korrekt választ adni, a kérdésedre, ezért nem válaszoltak. Én spec. nem értem, de,ha a doktornő azt mondta, h minden ok, akkor minden ok. Tudjuk,hogy mindenki épp olyan hangulatban jön ide, amilyen van neki, és sztem senki nem sértődik meg senkin. Fontos az egymás támogatása és sértődéssel nem megyünk semmire. Persze azt is tudom,hogy mindenkinek a sajátja a legfontosabb, de tudod azokkal akik személyesen ismerik egymást azokkal nem "versenyezhetünk" hszokban. Azért kitartást és erőt:)))
Lilike: Érdekel ám,hogy most hol tartotok a gyermekelhelyezés ügyében!
Dűzni: hurrá műtét! Céklalé ivásáról csak annyit, amit én -- a 4 hónapos kislányom gyerekes körében -- hallok,hogy a --piciknek-- a céklát akár paprikás-krumpliszerűvel éve nagyon finom. Sztem,ha nem az undi lét iszod, hanem eszed a céklát, akkor is kifejti hatását. (de akik felnőtt étrenddel foglalkoznak legfeljebb rácáfolnak). Mi magunknak készítjük a céklát és a saját magunk által elkészített cékla és céklalé nem rossz, hiszen olyan az íze, amit mi magunk is szeretünk. Többiek sztetek csak inni lehet céklát? nálunk anya sem tudja meginni, ő kizárólag eszi, savanyúság helyett még a krumplis tésztához is:)vagy a párolt húshoz.
Yaminka: Nagyon édes a kicsi, és hatalmas gratula a dolgozat értékeléséhez:))
Dűzni, örülök a jó híreknek. Figyu a kékgolyóból kilépve pizzéria , bolt na meg ott a déli pályaudvar, tele kajásokkal, szóval nem fogsz éhen halni :) Amikor bent fekdütem azt a majd egy hónapot, és néha megkivántam a kávén kívül valamit, anyám meg a tesóm felváltva szaladgáltak a délihez. :)-.
Csatlakozom az előttem szólóhou, ha van laptopod tessen vinni.
Zolady megy a szorítás még mindíg.
Yaminka gartula!!
Lili! Mi a helyzet?? Leírod??
Jverocska! Kitartás! A félelem természetes dolog ebben a helyzetben. Félelmeidet írd meg nyugodtan és ha nem is reagálunk rögtön rá rá, tuti, hogy átérezzük a helyzetet.
Vigyél laptopot, ha rossz a kaja megírod és megy a felmentő sereg. Kaja is lesz, nő is. :) És fújjad azt a kesztyűt, mert nem fogod bírni szusszal a hastáncot és akkor mi lesz az előfizetőkkel?!
Kár a sértett hangnemért. Sokan sok betegtársuknak drukkolnak, segítenek itt. Én személy szerint sokat gondoltam dűznire és Lilikére az utóbbi napokban, nem vettem észre a hsz-ed. De akkor szépen sorban: A mesenteriumban diffúz gócos kötegezettség, egy-két nyirokcsomó azt jelenti, hogy a bélfodorban lévő nyirokcsomóláncolat némiképp aktív. Bal oldalon a flexura lienalis mellett a zsírszövetben is egy kissé nagyobb nyirokcsomó. A lépet kerülő bélszakasznál lévő zsírszövetben szintén látszik egy nyirokcsomó. St p. splenectomiam= lépkivétel utáni állapot. Nem tudom, hogy azért nem hittél 100%-ig a dokinak, mert megijesztett a sok ábrázolódó nyirokcsomó, vagy csak szimplán ilyen szó szerinti fordításra vágytál. Tudnod kell, hogy a lépnek szerepe van az immunrendszer működésében is, a nyirokcsomók ábrázolódása, valószínűleg nem rossz indulatú, hanem csak a lép munkájának kompenzálását jelenti.
Ha azt írod, hogy segítsetek, most ez van, kicsit félerk, hogy tényleg minden rendben van, akkor biztosan mindenki egy emberként foglalkozott volna a te problémáddal is. Én a magam részéről bocs, h csak most.
Ja,yamin lufiját feledd el,ha tüdőkapacítást akarsz növelni,elég egy sebészi /vagy hogy hívják/ gumikesztyű,bele egy szívószál,oszt fújjad. Egy tehéntőgy lesz az eredmény,mikor ezer éve PTX-em volt,a volt Honvéd Kórház félemeleti ablakában sokszor megcsináltuk a látogatók nagy örömére:)
biztos valamit nem csinálok jól,mert most sem sikerült. Leírom inkább az én email címem:nagylilike27@freemail.hu Elég rossz lelkiállapotban vagyok,meg nem is vagyok egy számítógép zseni
Szia! Én sem vállaltam, "boldogok a lelki szegények" alapon mentem. 8-) Többet én sem megyek, ha nem kötelező. Sima lidocain a garatra, plussz belélegezve valami folyadékban. Annyit azért súgtak, hogy legyek eggyüttműködő, akkor könnyebb. Az voltam. 8-)))))
Írtam kétszer is az email címedre,de most láttam,hogy nem jó a címed. Nem érkezet meg egyik levél sem.Meg kell oldanom egy pár problémát a gyerekekkel kapcsolatban.Örülnék ha feltudnánk venni a kapcsolatot!
Bár már tegnap megjöttünk,de csak ma van lelkierőm írni.Még most is nehezen teszem. Nem tudok jó hírekkel szolgálni.De kaptam időpontot ide Pestre is jövőhéten hátha hallok valami jót is. A kérdésre válaszolva a fejfájás elviselhetőbb a tapasznak köszönhetően.Aludni is tudtam az éjszaka.A szédülés és ,hogy neki esek dolgoknak ez a dög vagyis inkább azt kell mondjam a dögök miatt van mint megtudtam. De biztos a nagymértékű fogyás is közrejátszik.
Megpróbálok megnyugodni átgondolni mindent.A nagylányommal a hétvégén megpróbálok beszélgetni. Most a gyerekekre kell koncentrálnom,segítenem kell a jövőjüket.Nem eshetek szét! 2 hét múlva ballagás talán jó alkalom lesz arra,hogy a rokonokkal is tudjak beszélni.
Egy hős voltál!Az tuti,hogy nem ér fel egy orgazmussal!:) Én be sem mertem vállalni,mikor egy éve elakartak küldeni/persze ez nem követendő példa/.Mindenki halálfélelemről számolt be és brutálisnak nyilvánította,akit megkérdeztem a vizsgálatról.Aztán egy tüdőscintigraphiával megúsztam. Még 27-ig van pár nap,kényeztesd magad minden földi jóval!:)
Nem bódítottak el??? (Kisfiamnak volt kétszer is bronchoszkópiája 2 évesen, jobb, ha nem tudom, h milyen az.) Örülök az alapvetően jó híreknek és drukkolok továbbra is! Állj ki magadért, nagyon jól csinálod!
Üdv Mindenkinek! Olyan sokan szorítottatok értem, hogy nem is tudom külön-külön megköszönni!
Tegnap voltam ezen a bronhoszkóián, vagy min. A spanyol inkvizíció kis pálya.Aki ezt az orvosi eljárást kitalálta, na az már valami. Szerintem valahol tudat alatt biztos szadista lehetett, vagy valami ilyesmi. Eggyüttműködő voltam, megdícsértek, gyorsan végeztem. Ettől még elég trének éreztem-érzem. Még egy ilyenre nem vesznek rá, az tuti! 8-))) Eddig úgy gondoltam, aki nem viselkedik rendesen, azt majd análisan jól megkukucsolják! Most már tudom, hogy orálisan sokkal rosszab lehet! Miután megnéztek, mintát vettek a tüdőmből, utána küldtek tüdő kapacitásra. 8-))) Valami azt súgta, hogy lidokainnal a számban, tüdő mintavétel után nem egészséges ez a tüdő kapacitás vizsgálat.Lehet, hogy a sorrendet felcserélték a Korányiban? 8-)) Mindegy. Vártam 2 órát, azután megcsinálák ezt is. Ma megyek agyi mri-re, hétfőn vizelet és vérvétel, 27-én meg befekvő a kékgolyóba. Ha nőket nem vihetek, akkor a kispárnámat azért viszem. A dokik szerint nem kis műtét lesz, de "rutin" szerint megy majd a dolog. A szoliter elhelyezkedés mit jelent? Ma motorral megyek fehérvárra.(Szerintem a kékgolyóba is, mert ha rossz lesz a kaja, majd leugrok a Moszkva téri MC Donalds-ba krumpliért.) Tényleg süt a nap. Gyúrok 27-re. Mindenkinek szép tavaszt kívánok!