Sőt! Szerintem vegye meg az egész GPS műholdas rendszert, meg mondjuk egy-két nagyobb mobilszolgáltatót, hogy ha esetleg elmegy németországba, akkor alagútban is tudjon navigálni. :)
"illetve kapja az autó sebességjelét"
Ehh, sőt vegyen új BMW-t mert abban már valszeg ez bennevan...
Amikor szarul navigált (földút, erdő közepe, stb) az valszeg abból ered, hogy a térkép nem teljesen naprakész. Ez ugyanolyan, mint amikor már egy ideje készen volt az M3 Nyíregyig, mi meg még úgy mentünk rajta, hogy a PDA szerint a pusztában száguldoztunk. :)
Alagútban, illetve az is megtörténhet, hogy a belvárosban a sok ház között elveszti a jelet, vagy pontatlan lesz. Minél szarabb ráadásul a GPS annál könnyebben veszti a jelet és kezd pontatlanul működni, vagy egyáltalán nem. (Többek között ezért lehet, hogy Sztenlinek is városban újraszámolgatott, mert fos a GPS vevője) Ezzel tisztában kell lenni, hiszen a GPS gyakorlatilag nem földisugárzású szolgáltatás, hanem műhódas. A giroszkópos hiperszuper kütyük is elvesztik a jelet az alagútban, csodák nincsenek... Ezért mielőtt behajtasz célszerű megnézni, hogy onnan hova vezet az út.
Agree. Egyedül a kéziváltóval kell kötelezően együttélned. :)
Na igen, bár a TFSI-hez se túl rég van DSG, az Octavia-ban meg egyáltalán nem :/ (Egyébként olvastam egy cikket amiben arról volt szó, hogy a Porsche szeretne még nagyobb befolyást a VW-ben, és pl. a Porsche-s manager fickó szerint a DSG-t nem is szabadna beletenni a "pórnép" autóiba egyáltalán.)
Vagy Golf GTI 30 Edition, ott a 230 lovasnál is van DSG.
Persze ez a megállapítás nem a nagyobbacska autókra vonatkozott, ahol meingcsak az van, hogy manapság 500 lovas widowmaker-eket gyártanak sportmodell néven. :)
Egyetértek... Ha manapság valami 150+ LE, malomkerék felni + élhetetlenre keményített futómű kötelező, ja és persze fennen kell hirdetni harci díszekkel. :/ Elsőre fura is volt nekem ez a normál 185 lovas változat.
Agree. Egyedül a kéziváltóval kell kötelezően együttélned. :)
Amúgy néztem az árakat. 1 misivel lennék odébb a TDI DSG-hez képest, ha TFSI DSG-t szeretnék újonnan. Elszaladtak az árak. Akkor már inkább Cupra, és váltogatok kézzel!
Vagy Golf GTI 30 Edition, ott a 230 lovasnál is van DSG.
Bár úgy asszem kicsit sűrűbben kéne tankolnom...
Bő fél litert csalt így 975 km után a fedkomp, annyit adjál hozzá, amúgy 10% külváros, ugyanennyi dugó, 10%-ban klíma, a többi mind az M0-son.
> Nem tévedek nagyot, hogy csavarra ugyanaz a kettő, csak software-ben más, ugye? :)
Nem szedtem még szét egyet se. :o)))
> Az FR még sportfutóművet is kapott pluszban, ugye?
Hja, ott kötelező a sportfutómű**, míg a sima 185 lovas ha nem választ sportcsomagot, akkor max. a gátlók hangolásában keményebb az 1.6-osnál. Meg FR-nél nagyobbat ültetnek asszem, bár még így se érik el a V-család Stilójának és QV-jának szintjét.
**: ennek révén jobban ráz, mint egy Cupra (pedig az még lejjebb ül, plusz 18-as felni az alap), ugyanis annak alu alkatrészek is vannak a futóművében, kisebb a rugózatlan tömeg is stb.
ezért nem ilyen pda szarokban kéne gondolkozni, hanem rendes naviban, amiben giroszkóp van, illetve kapja az autó sebességjelét, így nem téved el aluljáróban sem.
Kis segítség: a 185 lovasnak "sima" lökös van elöl-hátul, mint nekem is vagy egy 1.6osnak, és csak az oldalán lévő TFSI feliratról lehet megkülönböztetni.
Az FR-nek saját FR-lökhárítója van, szürke a tükre, meg hátul jobbra az FR felirat.
Amúgy chipelve mindkettő ugyanolyan erős lesz, az a vicc. :)
A 2006 nálam nagyon szar. Budapesten szinte nem tudom használni. Állandóan azt hallgatom, hogy újratervezés. Van, hogy egy piros lámpánál háromszor, miközben egy centit nem mozdulok. És sokkal lassab az újratervezés, mint a régivel.
Ért itt valaki az I Go 2006 kezeléséhez a "távolból"?:)
Nemrég értem haza a német túrámról, ahol 4000 km-t mentem egy hét alatt, végig bekapcsolt I Go mellett, így végre alaposan letesztelhettem. Volt néhány megismétlődő idegesítő hibája, kíváncsi vagyok, ez a program hibája, vagy én csináltam valamit rosszul:
- Rengetegszer volt olyan, hogy kijelölt egy útvonalat, amit szépen zölddel végig is mutatott a térképen, egészen a célpontig. Én követtem is a csaj hangutasításait, láttam a térképen, hogy a kijelölt irányba megyek, erre rengetegszer az élesebb kanyaroknál elkezdte, hogy újratervezés.
- Beikszeltem, hogy földutakat ne vegyen figyelembe, ennek ellenére egyszer egy erdő közepén találtam magam bakhátas földúton, holott a térképről úgy tűnt, hogy végig betonút lesz, amin átvághatok, meg ugye be is ikszeltem a dolgot a menüben előtte. Emellett volt olyan, hogy szólt a program, hogy menjek balra, erre nézem, hogy ott nincs is út. Amikor jobban megnéztem, láttam, hogy egy traktorok által használt ösvényt nézett útnak.
- De az egyik legbosszantóbb az volt, hogy néha eltűnt a képernyő aljáról a sebességemet és a következő pont távolságát jelző sáv, fölül se látszott, mi lesz a következő manőver, pedig a menüben beállítgattam mindent. Ez bug, vagy elcsesztem valamit? Aztán néha új célpont megadásakor, a képernyőn maradt ez az állapotjelző csík.
- De a legkínosabb az volt, hogy alagútban elment a GPS kapcsolat, aztán ott szenvedtem Brüsszel közepén egy alagútban, hogy a kettő irány közül melyik legyen. Persze a rosszatt választottam, aztán mehettem kerülve egy csomót. Vagy a piros lápma pont egy vasúti felüljáró alatt ért, aztán találgathattam GPS kapcsolat híjján, hogy akkor most merre menjek a három irány közül. Tudom, hogy ez ilyen, de rengeteg nagyvárosban vannak aluljáróba vezetett utak, aztán az ember néz, mint hal a szatyorban, hogy most akkor merre menjen, az előtte 2 perccel újratervezett útvonalon.
- Mondjuk ez nem volt zavaró, de furcsa, hogy 500 km-rel a hazaérkezés előtt kiszámította a hazáig tartó megérkezési időmet, amit meglepően jól be is lőtt. De valamiért az M1-esre nem tudja a sebességhatárt, míg mondjuk egy kis bajor másodrendű útra igen, így csak úgy jött ki a saccolt megérkezési idő, ha 140-150 között jöttem az M1-en. Kb. a program is ennyivel saccolt, mert csak akkor tűnt el 1 perc alatt a hátralévő időből is 1 perc, ha ennyivel jöttem. Ez minden I Go-n ilyen?
De azért összességében kurva nagy szolgálatot tett a program, hosszabb távon teljesen leszoktatja az embert a térképböngészéről a kocsiban.
Említette valaki a tengerszint feletti magasság megnézését. Ezt a 2006-osban hol lehet megnézni? A megtett össz km-t honnan lehet előcsalni, ha tényleg tudja a program?
probalj meg egy kicsit elvonatkoztatni ez enkepu vilagodtol. most meg lehet, hogy ugy erzed, hogy neked ebbol semmi karod nem szarmazik, de ahogy no a spammek aranya es ezaltal a felesleges halozati terheles ugy lesz egyre rosszabb neked is. jelszavakat masnak kiadni meg egeszsegtelen, mert eleg jol vissza lehet elni vele. most meg csak spammelesre, de semmivel nem bonyolultabb komolyabb, mar kart okozo cselekedetre is felhasznalni.
(eppen ezert kell az osszes spammelo kocsogot feljelenteni az nhh-nal. volt mar egy-ket olyan spammer aki a felljelentes utan megkapta az 50-100-300ks buntit, helyenkent megspekelve egy rendorsegi feljelentest koveto hazkutatassal)
(ja, és amúgy másfél hétig volt nálam, nem javult a szitu, csak azt óhajtottam volt érzékeltetni, hogy nem utálok én zsigerből ilyen kütyüket, sőt, általában technokrata bigyóbuzi vagyok, de a motorola az nagyon nem, annál még az SE is jobb, pedig azt is kellőképp szarnak érzem :)
Na ez az... A negyedik nap utántól meg életed végéig harmadannyi idő lenne minden, mint a nokiJán. Mindegy, én használtam eleget olyat is, meg ilyet is, és ez a hosszútávú tapasztalatom :D
Én úgy álltam hozzá, hogy használnám. Aztán mikor minden háromszor annyi ideig tartott még két nap után is, mint a Nokiámon, akkor aszondtam hogy megalófaszt.
Jaja, nem a forgalomra gondoltam, azt besaccoltam hogy karaj, csak az ilyen túrások, kerülők, ilyesmik... Köszi!
Hooshee: tény, hogy a legtöbb megrögzött nokiJás pl. max. zamzungra hajlandó váltani. A Motorola menüjéhez úgy kell hozzáállni, hogy "na lássuk csak, mit tud ez a cucc". Akkor hamar rá lehet szokni, nekem asszem negyedik vagy ötödik motorolám, közben volt 2-3 nokiJa meg egy ericsson előtte - a nikoJák xarok manapság (egy kilót meg nem adok ki egy N95-re azé'), a pengeméret meg bejön, ennyi. De ha úgy állsz neki, hogy "pfujjj de xar mer' motorola", akkor az is lesz. De ez mindenre igaz :D Ja, és a flip-es telók nagy előnye, hogy cipelni kicsi, de a billentyűzetrész és a kijelző is legalább akkora, mint a többinek, de ált. nagyobb. Utálom a kicsi zsúfolt (pl. 6680 és társai) billentyűzeteket :O
Ha nem a telón állítod be a megfelelő APN-t, akkor jah, be kell írni egy egész sort a modem inicializálására (at+cgdcont=1,'IP','apn_neve"), ez valóban emberfeletti dolog, jah :DDD Persze egyszer, a modem beállításainál.
Most mondom, hogy westelnek elég sok helyen van már 3G lefedettsége... Nagyobb településeken (ami innét nézve simán halál faxa...) HSDPA is.
Stanley: A V3x és a V3xx nagyon két különböző cucc ám...
Hooshee: persze, amíg rá nem jön az ember, hogy a motorolák menüje mennyivel júzerfrendlibb mint bármi más, az ezt mondja. Sajnos a legtutibb, ősidők óta alkalmazott fícsör (gyorsmenü társítása bármihez, nem amolyan nokiJa to_do_list), az megszűnt ebben. De lehet, hogy csak megfelelő fw-t kéne találnom... A w'n'w-os xart már leszedtem :D De most már itt is van ez az ikonos menünézet, amit én mondjuk utálok, de manapság minden teló olyan, szerencsére átváltható listásra :D
Ja, holnap megyek Debrecenbe - van valami trükk arrafelé? Mármint M3-35 tengely, de nincs-e széttúrva, vagy ilyesmi?
Igazából az kell, hogy ha júzernek gondja van, én meg nem vagyok netnél (mer'hát mit üljön az ember egész nap a gép előtt), akkor is meg tudjam oldani távoli eléréssel. Terjed ez a +g akárhogy nézem, bár még nyilván pl. nálunk otthon nincs.
Tibor, a halálfaxán pont közelébe sem fog szagolni a 3G-nek a telefon, szóval ez így szopás lesz. :) Ott még annak is örülhecc, ha lesz EDGE, nemhogy ilyen utópisztikus álmokat ringatni, hogy HSDPA-val nyomod a jútyúbról a dönci mazdys videjóit. :))
Az mondjuk nekem is a halálom, ha tele a csomagtartó mindenféle useless junkal. Viszont mivel a tepsiben van egy másraúgysemjó rész, ráadásul ott a pótkerék. Ezért beraktam oda a kerékkulcsot, szervó-automataváltó olajat, motorolajat, jégoldót, jégkaparót, bikakábelt, ilyesmit. Mellé meg odaraktam szintén egy szerszámosládát benne sok okos szerszámmal (kellett már amikor egy japán technika nem akart beindulni, és tőlem kértek segítséget:), 10 liter fagyálló, ilyesmi. Oszt mivel úgysem foglal az effektív használatos helyből ezért nem is zavar. Viszont az kurvára irritál, ha a pakolható rész tele van mindenféle kacattal. :)
Mondjuk a *99# izé előtt több telónál AT+mittoménmivel be kell állítani az APN-t is többek között. Szóval az annyira nem egyszerű. A butább telóknál az a mázli, hogy előre be van állítva a telóban, oszt azt használja, az okosabbaknál dinamikusan állítható. Többek között a Vodkafónnak is két APN-e van. (Sőt...) Egy a számlás júzereknek és egy a tőtikéseknek. De asszem akkor is állítani kell, ha nem akarod tőlük az on-dö-fláj forgalom tömörítést (meg nem mondom milyen proxy az).
Nemtom, mondjuk nekem most egy darabig nem aktuális a telefonvétel, egy éve nézegettem a kínálatot, az alapján ítéltem, azóta változhattak persze a dolgok.
Nagyon sokkal. Elég finnyás emberek vettek most a kornyékemen, az egyik SEos volt a másik asszem Samsungról váltott, korábban nokiás volt. Mindkettő nagyon elégedett.
Rend van Tibi, nefossál. Ez a pár dolog nem csinál felfordulást, én meg még lusta voltam ezeket kihajigálni :P Egyébként a kétheti belső takaríttatás és bőrápolás sem az elhanyagolás mintapéldája :)))
hát mondjuk a Motorola menüjével engem kínozni lehet, az tény. Ha az nem tetszik neki, azt megértem. De amúgy deisgnszempontok alapján választani telefont, hát, az ilyen még japán autót is képes lehet venni :D
Deamúgy most akkor nő-e vagy, hogy a design a legfontosabb? Nem az, hogy mindent tud, ami kell neked (hsdpa+occsó), kicsi tárolni de jó a display+billentyűzat - erre neked nem tecc...