Köszi szépen!
Én a Wartyval próbálkoztam. Lehet, hogy teszek még egy próbát, mindenesetre Ubuntuék ezeket a dolgokat frankóbban is megoldhatták volna.
A hardvereket, szolgáltatásokat, meg ilyeneket hol lehet grafikusan állítgatni? Én csak egy hardverátteknitő részt találtam, de abban állítgatni nem lehetett semmit, csak nézni.
>kérdés nélkül belebarmolja a saját grubját az MBR-be:
ha telepítéskor (amikor rákérdez, hogy hova telepítse a GRUB-ot) a "vissza" opciót választod akkor kilép a fő telepítési menübe, s ott tudod folytatni a következő menüponttal "továbblépés rendszerbetöltő telepítése nélült".
>utána nem ajánlja fel magától a rootjelszó megadását:
"sudo passwd", majd amikor jelszót kérdez, akkor a saját felhasználói jelszavadat kell először megadni (a sudo-hoz), majd pedig kétszer az általad kívánt root jelszót
Ahhoz, hogy gdm-ből rootként be tudj jelentkezni (ámbár minden megoldható sima userként sudo-val) szerkeszteni kell az /etc/X11/gdm/gdm.conf -ot pl. gedit-tel "sudo gedit /etc/X11/gdm/gdm.conf" majd itt asszem 139. sor tájékán van olyan, hogy "AllowRootLogin=false" namost ezt át kell állítani "true"-ra.
>no meg olyan alapvető fontosságú csomagokat nem pakol fel magától, mint az mc vagy a samba (azt már meg se említem, hogy a kde-t se rakja fel!), és amikor ezeket apt-getelni akarom.
Ehhez először szerkeszteni kell az apt sources.list-jét "sudo gedit /etc/apt/sources.list" és ott kikommentezni a megfelelő linkeket, alapból ugyanis csak telepítő cd elérhető az apt számára. Érdemes még beírni a "universe" után a "multiverse" szót is, így majdnem minden csomagot elér.
A fenti változtatásokat kb . 10 perc alatt el lehet végezni, és aztán igen jól fog muzsikálni. Nekem bejött, az Ubuntun tanultam meg mindazt, ami egy Sarge net-installhoz kellett.
Vigyázat: a Distrowatch-on tennap (21.-én) bejelentett Ubuntu Hoary development változat számomra még tényleg "development"-nek bizonyult, én asszem megvárom a hivatalos Hoary kiadást.
Hááát, nekem nem jött be az Ubuntu. Először is kérdés nélkül belebarmolja a saját grubját az MBR-be, utána nem ajánlja fel magától a rootjelszó megadását, alaposan el vannak dugva a rendszerbeállító dolgok (pl. a hardvertulajdonságok állítgatása, szolgáltatások szerkesztése, stb.), no meg olyan alapvető fontosságú csomagokat nem pakol fel magától, mint az mc vagy a samba (azt már meg se említem, hogy a kde-t se rakja fel!), és amikor ezeket apt-getelni akarom (a tök szűz architektúrájú, frissen felrakott rendszerben!!!), akkor mindenféle idióta hibákkal megtagadja.
A rendszeremen élt 3 órát, aztán vissza a mandrake.
Persze fenntartom annak a lehetőségét, hogy én csesztem el valamit, de tekintve, hogy az uhu-suse-mandrake beállítása is gond nélkül ment itt, fenntartom, hogy tán az ubuntu is hibás volt a kudarcában...
hi.
nem inkàbb svàb (igen tarka akar lenni) maradok a nèmetnèl.
a DMA-val volt problèma. knoppixbol egy kompactabbat csinàltam.
a linuxuser ojsàg cd a kaka.? belepiszkàltak a sràcok ??
Hi.
figyu, nem live CD hanem a Linuxuser ojsàg dec. szàmàval kaptam (elöfizetgetöje vagyok) attol függetlenül lenyalom az eredetit és nekifutok mégegyszer remélem siker élmény lessz.
ciao paul
Régi hagyomány a topikokba a "0"-ás, csak már kevesen ismerik, nem megsértödni:-))). Csak azt jelenti hogy a topiktársak felfigyeltek az új topikra, a régi rendszer úgy is inditott, hogy az első szám a -1 volt, azé aki nyitotta:-)
Hi Fiuk.
Aki az aktuelle 4.10 Live CD-t installàlni akarja (egy "öregebb" vasra) magyon vigyàzzon! A HW felismerésekor egy "generic ide" drivert akar installàlni. Ez (nàlam 81%-on) megakad.
Reboot utàn pedig az elsö ide port NEM LàT többet !!! Ergo az ottlevö Winyók NEM Léteznek !! Most a winyom a ide1-es porton lóg onnan sikeredet egy suse-val ide irni.
Ha towàbb jutok akkor mesélek. /OVATOSSAG!!/
ke.