Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Ugye az is egy jó kérdés, hogy mi a retek ***t keresnek amerikai csapatok szír olajkutaknál, és hogy vajon mennyire helyénvaló egy ilyen banditaállam katonai szövetségesének lenni.
Már hegyezgettem a klaviatúrámat, hogy még márciusban lerántom a leplet a HM 2021-es költségvetéséről.Úgy tűnik koronázás miatt elmarad a költségvetés márciusi beterjesztése.
Ezt korábban már megemlitettem , ráadásul ott az Ukrán, szerb határ ott nyugodtan dolgozhattak volna teljes erőbedobással tovább a határőrök, függetlenül hogy a többi ország már Eu-s tag.nem szabadott volna hogy megszüntessék.
Latom, megy a minuszpontnyomkodas. Vagyis az se lyó, ha az orszag a NATO-ban van ... az se lyó, ha valaki esetleges kilepesröl ir ... mar csak azt (lehetne) a szakertöktöl kerdezni, hogy akkor mi lenne lyó?
(A semlegesnek maradas pedig sokkal magasabb (direkt es indirekt) költsegekkel jarna ...)
Ez igy van. Csak eppen az orosz haccsereg terveiben ~2500 T-14 beszerzese szerepelt. Ez viszont meghaladja az ottani lehetösegeket. Sajat maguknak pedig mar ott se lehet mindent "elajandekozni".
Ezert inkabb modernizalgatjak a mar meglevö regebbi tipusokat ...
A továbblépés fontosabb, mint a kérdésfelvetés: Mi volt az a probléma? Miután kiderül, hogy probléma nem lévén, csak inadekvát reakciók következhettek, ezt követően jön az előzőnél fontosabb kérdés: inadekvát reakcióddal mekkora kárt okoztál? Pécsett erre az a válasz, hogy létrehoztak három felesleges intézményt, melyeknek bevétele évi egy milliárd, állami támogatása évi 3 milliárd. (tudom a pontos adatokat is, csak a nagyságrendet kívántam érzékeltetni)
Ha visszatérünk a seregre, akkor látni kell, hogy a HM-VK szétválasztásával nyitottunk egy harcmezőt, ahol a fehérvári nagyfiúk és a Balaton utcai mégnagyobb fiúk folytathatják csörtéiket életre, halálra, nagy ívben leszarva azt, hogy közben valami Z2026-ot kellene menedzselni.
De most nem szükségállapot van (az OGY előtt lévő előterjesztés sem erről szól), hanem veszélyhelyzet.
Ha jól tippelek -- de majd kijavítanak az ebben járatosak -- a most utcára küldött katonák hivatalosan katonai rendészek, pont azért, mert azok normál békeidőben is pont úgy járőrözhetnek, mint a rendőrök.
(Hogy pótcselekvés, illetve szerintem direkt provokáció, hogy az arra fogékonyabbak rágerjedjenek, hogy aztán a kormánypropagandának legyen megosztó témája, az más kérdés.)
Annyiba, amit az oroszok maguk se tudnak kifizetni erte. Kb. ~10 millio € körüli lenne a kivanatos eladasi ar ... de az oroszok is csak akkor vennek, ha ~4 körül lenne ... Ezert van (lett) jegelve a projekt ...
Ha az orszag "nem hagyja magat" ... es nem teljesiti a NATO minimalis elvarasait ... akkor ki is lehet szallni belöle ... ugyanis szo se lehetne kölcsönössegröl, vedelmi szövetsegröl. De valamiert ez a variacio se nagyon akarodzik ...
Itt Pécsett érdeklődtem az illetékesektől az EKF 10 idején, hogy emberek, mi volt az a probléma, amire az a válasz, hogy megkövezitek a Széchenyi teret?
Ennek mintájára kérdezem, mi az a probléma, amire az a válasz, hogy szétválasztom a 2001-re nagy nehezen integrált HM-et és VK-t? Mi az a probléma, aminek megoldása a HM féléves átszervezése? Mi az a probléma, amire az a válasz, hogy katonai járőröket küldök az amúgy békés városokba? Debrecenben van az a probléma, megy a járőr, Pécsett nincs az a probléma, Pécsett nincs járőr.