Sky-la-ki Norbu, multichampion, most is nyert a világkiállitáson, már 10 éves, Imke Töpfer a gazdája, ő az. Voltunk két kiállitáson is ehűgyüütt vele, a99-es Európán és az Osztrák Tibeti Klubkiállitáson........Sk. fényképeim is vannak.........
Nem hittem volna, hogy csak az Indexen három is van! Gondoltam, egy a gondolán, egy az origón, tudom is én... De most már láttam ezeket is, bár még csak kutyafuttában.
;;;;;A Tibet Terrier a Lhasa Apsóhoz hasonlóan Tibetből származik, ahol állandóan emberek közt élt, ezért "kis embereknek" is nevezték őket.
Nevével ellentétben nem terrier, ez a megtévesztő elnevezés valószinűleg abból maradt fenn,, hogy
az angol regisztrációs rendszerbe eleinte minden
kistermetű kutyát terriernek hivtak { a terre szó
jelentéséből}
Jelleme nem hasonlit a terrier fajtákéra.
A láma néha megajándékozott egy-egy egyeddel néhány kiemelkedő jelentőségú személyiséget.
Tibet szent kutyájának, vagy szerencsehozó kutyának is nevezték.Úgy tartották, aki magával visz egy Tibet Terriert egy veszélyes útra,az megóvja majd minden bajtól és kártól.,,,,,,,,
A szőrszállásról-----engem múltkor szátitás után "megrázott" a kutya....elektromosan teljesen fel volt töltődve.Amugy nem, nagyun unta az egészet..............
Azért nehéz igy neten "jótanácsot " adni, mert mint az embereknél, a kutyáknak sem egyforma a szőrtipusuk, és hozzáértőnek, egyénreszabott kell
ajánlani.
A honlapon egyébként vannak tippek, trükkük, tanácsok. olvastad??
Szentendrére jössz,!? akkor bemutatok neked egy olyan kutyakozmetikust, aki nem többtizezerért
ad neked a kutyád szőrtipusának megfelelő kozmetikai készitményeket, és meg is veheted nála------Képtárak mentek.........
Kedves tibisek! Milyen szőrápolási és egyéb trükköket tudtok? Én egyszer vittem a kutyomat kozmetikushoz, kb. negyed óra alatt gyönyörűen kifésülte. Valami randa nóném műanyag flakonból locsolt rá kifésülővalamit, öt percig hagyta hatni, és úgy járt utána a bundában a kefe, mint a parancsolat. Kérdeztem, hogy mi volt az a csodaszer, de persze nem árulta el. Viszont ajánlott egy kis Hérycsomagot. Ez sampont, ez olaj, ez eclat, ez egy kis vitamin, ez a fülibe, ez a szemibe - az egész kijött volna pár tízezer forintból. Hát, annyim erre nincs, de ő sem Héryt használt, az tuti.
Most Trixi nercolajas samponnal fürdetek, ez elmegy, de jó balzsamot nem tudok; ember-balzsamokkal szoktam kenegetni fürdés után; van ami rossz, van, ami kevésbé. Mit lehet tenni, hogy ne szálljon olyan idétlenül a szőr fürdetés után? Néha úgy néz ki a kuty, mint egy vattacukor.
A franciabulldog most egy éve lett hirtelen túlszaporitott divatkutya.....ömlesztett darabárúúú, és már alaposan túltenyésztett, mert az utóbbi időben mindenki franciabulldogot akart.
Nem szeretnék azokkal aludni egy ágyban...horkolnak.....fingani is sokat szoktak.......
Elnézést minden franciabulldogimádótól, de ez szubjektiv.én a szőröseket szeretem....ha meg nem szőrös, ne csurogjon a nyála, ne horkoljon, és ne lógjon ki a szájából a foga....
Ennyi franciabulldog egyébként még soha nem volt.....
Nem túl kevés, hanem nem túl sok. Egy-egy osztályban 2-3 kutyó még áttekinthető valamennyire. Pont most láttam Kméten, hogy Fr. bulldogból pl. 6-8 vonult fel egy-egy osztályban, az három-négyszer annyi, mint a TT!