Vagyok, csak néha aludni is kell:)))
Ma muszáj vagyok változtatni az eredeti elképzelésemen, mert annyi pattanás van már rajtam, hogy a sírba visz:o))
Ma hús volt a tervbe, de csak gyümölcs és víz lesz, mert minden okos szerint a felszabaduló méregtől ilyen pöttyös afejem és azt ki szeretném hajtani a szervezetem ből.
Sokan ajánlották, hogy vmi lékúrát alkalmazzak, de én nem akarok éhezni.
Így ma gyümölcs-gyümölccsel.
Bár most informálodom, hogy a sütőtök az minek számít, mert az azért laktat rendesen.
A súlyom már csak hétfőn mérem és 102.5 a terv.
Azaz 1 hét alatt minimum 1.1 kg, mert most már kezdek ráérni, hiszen még semmit sem sportolok és a tevhez képest nagyon jól állok.
De ez majd kiderül hétfőn reggel:)
Élcelődünk?:)
Nem tudom, de nekem még az ilyen tejtermék is sok, mint amit ma ettem. kaukázusi kefir és feta sajt.
Elhiszem, hogy jaj de egészséges, de én 1/2 L kefirtől és 10 dkg feta sajttól is másként éltem meg a napom, mint eddig.
Este 8-ig győzködtem magam, hogy ennem kellene, ennem kellene, de nem bírtam magam rászánni.
Ekkor úgy döntöttem, ha nem kívánom, akkor nem is eszem.
Azért 10-kor ettem egy marék mogyorót.
Az legalább jó volt.
Ma gondolom korábban ébredek és délig tolom a gyümölcsöt, de inkább a préselt gyümölcs levet és utána veszek tönköly zsemlét, mert az baromira bejött és szerencsére nem csak nekem, hanem a gyerekeknek is.
Veszek mellé mindenféle zöldséget és a zsemlét megpirítom, megkenem vajjal és belerakom a paradicsomot, paprikát, lilahagymát stb...
Csütörtökön már rákellene vennem magam, hogy egyek húst, de vhogy nehezemre esik.
Ezt sem gondoltam volna soha:o)))
:)
Már vártam:)))
Akkor válaszolok, de előre mondom, hogy a válaszom csak az én véleményem és semmilyen tudományos háttere nincs (talán ezért működik).
Ki ne hallott volna már a testkontrolldiétáról, amely Harvey és Marilyn Diamond nevéhez fűzôdik.
Nézzük rögtön ezt a mondatot.
Élből röhejesnek akarja az egészet beállítani és egy ilyen mondat után nincs az az ember, aki felmerné vállalni, hogy igenis én nem hallottam róla, hanem egyből mosolyogva elhúzza a száját.
Kedves Domonkos Andrea dietetikus tessék megkapaszkodni, mer most olyat írok ami önt villámcsapásszerűen fog érni.
SOKAN NEM HALLOTAK A TESTKONTROLLDIÉTÁRÓL, HARVEY ÉS MARIYN DIAMONDTÓL!!!
Döbbenet mi?
Jöhet a második mondat:
Diétájuk lényege: az étrend zömmel gyümölcsbôl és zöldségbôl áll. Egyik alapgondolatuk: "...az emberi test a számára szükséges tápanyagokat vagy saját maga állítja elô, vagy a növények birodalmából tudja beszerezni".
Mi ezzel a gond? Jahh, hogy ön ügyesen becsempészte ebbe a mondatba azt a szót, hogy zömmel?
Na igen, zömmel.
Mit is jelent ez?
Mondjuk én, ezt így értelmezem 20%-80%-os megosztás az már zömmel.
Akkor mehetünk tovább, mert eddig minden tiszta.
Harmadik mondat:
Délelôtt csak gyümölcsöt vagy -levet szabad fogyasztani, ebédre gyümölcsöt, salátát, zöldséget, vacsorára zöldséggel együtt valamilyen keményítôtartalmú vagy állati eredetű élelmiszert, vacsora után legalább 3 órával gyümölcsöt.
Ez az:) Ez egy szép mondat.
Gondolom kellett rajta gondolkodni, hogy minél ijesztőbb legyen, az alapjaiban húst fogyasztó magyarok számára.
Na induljunk neki:
Reggelire lehetőleg gyümölcsöt kellene fogyasztani, mert csak ezek rendelkeznek természetes víztartalommal. Lehet préselt levet inni, a lényeg, hogy ezzel segítsük a szervezetnek a kiválasztást ( a test és a táplálék hulladékainak a kiválasztását).
Amennyiben ezt nem tesszük, akkor jön a stagnálás időszaka, amit gondolom sok diétázó ismer.
ÉN NEM!!!
Nálam nem jött el a stagnálás időszaka...igaz, csak eddig, de már ez is nagy eredmény.
Gyümölcsöt mindig éhgyomorra kell enni, mert ennek olyan gyors az emésztési ideje, hogy csak erjedne (rohadna) bennünk, ha nem így tennék.
Vagyis nagy butaság vacsora után a gyereknek gyümölcsöt adni!!!
Ebédre, lehet enni szénhidrátot vagy fehérjét.
Mivel az egyiknek savas, a másiknak lúgos lebontása van és ha egyszerre eszük, akkor ismételten csak rothasztjuk magunkban a táplálékot.
Gondolom, azért azt nem állítja ön, hogy nem a fehér hús az elfogadható.
Ez mellé javasolt a zöldség fogyasztása, lehetőleg a nyers zöldségé és nem a párolté, mert az más tészta.
Ezzel mi a gond?
Jahh, hogy nagyon megszoktuk a köretet és elképzelhetetlen krumpli vagy rizs nélkül az ebéd?
Itt a baj.
Én pl. megszeretem a grill csirke mellé a következő köretet: újhagyma, paradicsom, paprika stb...a fantáziára van bízva.
Jöhet a következő:
Tészta, kenyér, gabona magvak megengedhetôek ebédre vagy vacsorára, tejtermékek kivéve a vaj nem fogyaszthatóak.
Megint lehet leülni és kapaszkodni, jön a villám.
Mióta este eszek szotyit vagy mogyorót vagy diót jobban megindult a súlyom lefelé...a tejtől, amit úgy a 30. napomon ittam rosszul lettem.
Igaz, lehet, hogy elszokott a szervezetem ettől a baromi egészséges italtól, de én büfögtem tőle és hányingerem lett. Én most ebben a pillanatban kaukázusi kefirt iszok és feta sajtot majszolok.
Mert nem kötelező, minden reggel a gyümölcs-gyümölccsel.
Jahh és nagyon jól vagyok köszönöm:o)
Jöhet az öngólos mondat:o)
Szerintük az emésztés minden életműködésnél több energiát igényel. Nézzük mit mond erre ön:
Valójában a felszívódási és anyagcsere-folyamatok alatti energiafelhasználás az energiaszükséglet kb. 13 százaléka, s ez bármilyen egyéb aktivitáshoz hasonlítva alacsony.
Aha, érdekes én bennem nagyon él az a kép, amikor egy-egy "jó" kis ebéd után, kénytelen voltam aludni 1-2-3 órát, hogy egyáltalán tudjak utána bambán a semmibe meredni.
Ez lenne az a 13%?? Nem tudom, de nem tudok ezzel egyetérteni.
Jön a szédítés:
A testkontroll szerint:Ajánlásaik másik alappillére az "ételek társításának" elve. Szerintük egy idôben magas szénhidráttartalmú növényi, illetve magas fehérjetartalmú állati táplálék nem fogyasztható, mert az így együtt fogyasztott táplálékok (pl. hús + magas keményítôtartalmú köret, például tészta, rizs, kenyér) nem emésztôdnek meg, hanem a gyomorban semlegesítve a sósavat, rothadásnak indulnak a bélrendszerben.
SÓSAV??? Nekem ez meredeken hangzik…de nem tudom, erre egy okosabb válaszoljon.
Itt jön Andreánk válasza:
Ez az elv már csak azért sem lehet helytálló, mert ha az élelmiszerek olyan nagy hányada volna emészthetetlen mint ahogy a szerzôk állítják , a hagyományos étrend nem súlynövekedéshez vezetne, hanem fogyáshoz. a növényi és állati élelmiszerek elkülönített fogyasztása pedig kifejezetten hátrányosan érinti a tápanyagok felszívódását.
Akkor ön szerint lehet enni így együtt, csak számoljam a kalóriákat és napi 1000 kalóriánál ne egyek többet és ne adjam fel és ne legyek ideges és ha ég a gyomrom, akkor vannak nagyon jó savlekötők és ha stagnál majd elindul?
Én barom eddig hittem 1-2-3-4-5 kollégájának és szépen fel is mentem 122 kg-ra.
Köszönöm, inkább ezt most kihagyom.
Itt egy másik kedvencem:o)
Állításuk szerint az emberiség 98%-a szenved tejcukor-érzékenységben. (Hazánkban a tejcukor-érzékenység felnôttek körében 14%.) a tej másik fontos összetevôjérôl, a kazeinrôl azt állítják, az embernek emészthetetlen, ami persze nem igaz.
Igaz, hogy kihagyott a mondatból legalább 2-3 okot, ami miatt még nem egészséges a tej, de viszont milyen jól megmagyarázta...ami persze nem igaz Ilyen tudományos magyarázattal én is szolgálhatok.
DE IGAZ!
Hiába na, ha nagy eszmék találkoznak:o))
Erre mi a következő mondata?
Tudományos alapok nélkül
Összességében elmondható, hogy a testkontrolldiéta nem kielégítô fehérje-, alacsonyabb cink-, D-, B1-, B2-, B12-vitamin-bevitelt eredményezhet.
A tej kiiktatása miatt pedig
a kalciumbevitel egyenesen kritikus lehet, különösen gyermekekre, várandós anyákra nézve.
Mit mondjak erre, az öné tudományos alapú volt, ami persze nem igaz.
Na, már akár dietetikus is lehetnék, mert olyan tudományosak az érveim:o))
Erre fel mit ír???
A saját ideológiájuknak ellentmondó adatokat azonban vagy elhallgatják, vagy valótlannak bélyegzik. Mindemellett számos szakmai hiba, durva egyszerűsítés is szerepel elméleti fejtegetéseikben.
Komolyan nevetnék, ha nem lenne ez ennyire szomorú, hogy az ilyen emberekhez fordultam 2 évig segítségért:(
Na, elfogyott? Kár, kezdtem belejönni:)
Én erre az egészre annyit tudok mondani nálam ez a táplálkozás váltás kiállta a legnagyobb próbát, a gyakorlat próbáját!!!
Ki ne hallott volna már a testkontrolldiétáról, amely Harvey és Marilyn Diamond nevéhez fűzôdik. De mirôl is van szó valójában? Vegyük szemügyre egy másik oldalról is a diétát!
D iétájuk lényege: az étrend zömmel gyümölcsbôl és zöldségbôl áll. Egyik alapgondolatuk: "...az emberi test a számára szükséges tápanyagokat vagy saját maga állítja elô, vagy a növények birodalmából tudja beszerezni".
Gyümölcsöt gyümölccsel?
Délelôtt csak gyümölcsöt vagy -levet szabad fogyasztani, ebédre gyümölcsöt, salátát, zöldséget, vacsorára zöldséggel együtt valamilyen keményítôtartalmú vagy állati eredetű élelmiszert, vacsora után legalább 3 órával gyümölcsöt. 2-3 naponként az ebéd csak gyümölcsbôl álljon. Tészta, kenyér, gabona magvak megengedhetôek ebédre vagy vacsorára, tejtermékek kivéve a vaj nem fogyaszthatóak. Húst, csak mértékkel!
Szerintük az emésztés minden életműködésnél több energiát igényel. Javaslatuk: a délelôtti "kiválasztási idôszak" alatt csak friss gyümölcsöt, -levet szabad fogyasztani (ennek lebontása nem igényel energiát). Valójában a felszívódási és anyagcsere-folyamatok alatti energiafelhasználás az energiaszükséglet kb. 13 százaléka, s ez bármilyen egyéb aktivitáshoz hasonlítva alacsony. Így nem helytálló a szerzôk állítása.
Ajánlásaik másik alappillére az "ételek társításának" elve. Szerintük egy idôben magas szénhidráttartalmú növényi, illetve magas fehérjetartalmú állati táplálék nem fogyasztható, mert az így együtt fogyasztott táplálékok (pl. hús + magas keményítôtartalmú köret, például tészta, rizs, kenyér) nem emésztôdnek meg, hanem a gyomorban semlegesítve a sósavat, rothadásnak indulnak a bélrendszerben.
Ez az elv már csak azért sem lehet helytálló, mert ha az élelmiszerek olyan nagy hányada volna emészthetetlen mint ahogy a szerzôk állítják , a hagyományos étrend nem súlynövekedéshez vezetne, hanem fogyáshoz. a növényi és állati élelmiszerek elkülönített fogyasztása pedig kifejezetten hátrányosan érinti a tápanyagok felszívódását.
Tejellenesek
A diéta kidolgozói kifejezetten ellenzik a tejet és tejtermékek fogyasztását. Állításuk szerint az emberiség 98%-a szenved tejcukor-érzékenységben. (Hazánkban a tejcukor-érzékenység felnôttek körében 14%.) a tej másik fontos összetevôjérôl, a kazeinrôl azt állítják, az embernek emészthetetlen, ami persze nem igaz. a tejet, tejtermékeket nem tartják jó kalciumforrásnak, mondván, hogy az ember csak növényi eredetű kalciumot képes hasznosítani, nem említve azt, hogy a növények egyes komponensei (pl. oxalát) a kalciumfelszívódást gátolják.
A szerzôk állításával ellentétben a friss gyümölcsök jelentéktelen kalciumforrások (kivéve a banánt), a zöldségek közül is csak néhány tartalmaz nagyobb mennyiséget.
Tudományos alapok nélkül
Összességében elmondható, hogy a testkontrolldiéta nem kielégítô fehérje-, alacsonyabb cink-, D-, B1-, B2-, B12-vitamin-bevitelt eredményezhet.
A tej kiiktatása miatt pedig
a kalciumbevitel egyenesen kritikus lehet, különösen gyermekekre, várandós anyákra nézve.
A testsúlycsökkentést illetôen: a testkontroll módszerével valóban elérhetô fogyás.
Félô azonban, hogy a diéta abbahagyása után a leadott súlynál több is visszajön. a diéta alapelveit egyébként több évtizeddel ezelôtt állapították meg, tudományos alapok nélkül. a szerzôk megkísérlik "igazolni" módszerüket és ennek érdekében tudományos részigazságokat sorakoztatnak fel.
A saját ideológiájuknak ellentmondó adatokat azonban vagy elhallgatják, vagy valótlannak bélyegzik. Mindemellett számos szakmai hiba, durva egyszerűsítés is szerepel elméleti fejtegetéseikben.
:)
Nem kötekedés, amit csinálsz.
Max. eltérő a véleményünk és ezzel nincs is semmi baj:)
Szvsz a Japánok azért tudnak olyanok lenni, mert rendszeresen mozognak.
Van a munkahelyen is olyan, hogy egységesen leállnak és tornáznak.
Én őket csak arra hoztam fel követendő példának, hogy már gyerekként megtanulják, hogy az egészséget óvni kell.
Az ő táplálkozásukról semmit nem tudok, max. annyit, hogy én azt nem biztos, hogy szívesen megenném:)
Külön köszönöm az elismerést neked!
Más:
Visszatérve az előbb leírtakhoz, én magát az oktatási rendszert is hibásnak tartom.
Nincs semmi tudatos nevelés az egészséges életmódra.
Tudom, hogy önszorgalomból lehet fejleszteni magunkat, de akkor is legalább az alapokat meg kellene kapnunk.
Szerintem azt sem sokan tudják (persze van, akinek ez egyértelmű), hogy pl.
Naponta 300-800 milliárd közötti az elhalt sejtek száma a testünkben és ha ezeket nem tudjuk eltávolítani, akkor toxémia léphet fel.
Vagyis önmérgezés.
Ehhez hozzá jön az a rengeteg méreg, amit a táplálékban, folyadékban beviszünk a szervezetünkbe és akkor még a levegőről nem is beszéltünk.
EZ naponta!!!
Ezeket a mérgeket nem lehet kimozogni...csak a futás, mozgás nem segít.
Erre a legjobb, ha olyan táplálékokat eszünk, amiknek nagy a természetes víztartalma.
A csapvíz ezen még ront is és nem segít.
Az ásványi anyagokat tartalmazó italokban, az ásványi anyagok túl durvák ahhoz, hogy a szervezetünk kellő képen feldolgozhassa ...vagyis ezek is szintén nem nagy hasznunkra vannak, mert csak elzárják az anyagcsere útját.
De beszélhetnék még a légzésről is amit tapasztalatból tudok, hogy sokaknak merőben furcsa, hogy először a hasunkban kell érezni a levegő áramlását és utána a tüdőnkben.
Lányoknak ebben szerencséjük van, mert szinte ösztönösen így lélegeznek legtöbbször.
Később is halnak, de ennek még számtalan oka van.
Sokszor hallom, hogy mennyire fontos az A vitamin, de arról csak most hallottam, hogy a növények szállítják azt a nyersanyagot, amelyből a szervezet a kész A-vitamint felépíti. Amennyiben a növények nem szállítanák a kiindulási terméket, akkor a szervezet sem lenne képes az A-vitamin szintetizálására.
De nagyon sok olyan dolgot említhetnék, ami rám az újdonság erejével hatot.
Döbbenet, hogy mennyire rosszul táplálkozunk, viszont a tudatlanságunkat nem csak magunknak köszönhetjük.
Gondoljátok végig, hogy mennyi ember érdeke, hogy ebben az állapotban éljünk.
Nem kötekedni akarok tényleg de a másként élni az miben valósul még meg??? Mert gondolom azt te sem gondolod, hogy a Japánok az étkezésük miatt néznek ki 10 ével fiatalabbnak. Csak úgy mellékesen megjegyzem ott van a világon pld a legtöbb gyomorrákos ami részben pont az étkezési szokásaiknak köszönhető!!
Egyébként bár nem mindenben értek 1-t az általad leirtakkal, de nem semmi amibe belekezdtél az meg külön becsülni való hogy ki is tartasz :-D Sok sikert!!
Tyüüü látod csogu milyen komoly is tudok lenni :-)))
Az már a haladó csoportban van csak:)
De gondoltam, hogy egyszerre ennyi elég és a fiam itt üvölti, hogy megyünk acirkuszba, vagyis idő hiányban vagyok:o)))
Megleptetek:)
Ígérem itt komoly leszek..amennyire tőlem telik, mert sajnos a téma is nagyon komoly.
Tudjátok taxis vagyok részben és sokat látok.
Hihetetlen, hogy amíg a magyar emberek 55-60 évesen a testi nyomor és a betegségek felé közelítenek, ha egyáltalán még élnek, akkor a Japán és az ehhez hasonló emberek, ebben a korban kezdenek el élni.
70-80 évesen reggel mennek együtt tornázni és hát bevallom, hogy megizzadnék benne, amitől ők csak felébrednek.
Nevettem volna azon, amit láttam, de vhogy cserbenhagyott a humorom, mert szomorú volt látni a Japán csoportot, amint frissen és vidáman mentek tornázni, miközben 2 magyar nyugdíjas alig tudta magát átvonszolni az úttesten, pedig vagy 10 évvel fiatalabbak voltak.
Ez az egyik dolog, ami miatt elkezdtem másként élni, táplálkozni.
Sajna 14 év aktív sportolás után, különböző mondvacsinált okok miatt elhanyagoltam a testem és amikor megijedtem a súlyomtól elkezdtem vadul nem enni. Ennek az eredménye a sokak által ismert yo-yo effektus lett....+7 +11 + 23 ....majd most a végén +50 kg-mal rendelkeztem.
A tescoban a vásárlás is nehezemre esett, mert kifárasztott...engem, engem, akinek a napi edzésében benne volt, hogy egy 70-80 kg-os gyerekkel a nyakában 5 x felfut a 10. emeletre....
Az esztétikai kérdésről ne beszéljünk, mert az a katasztrofálisnál is rosszabb volt, főleg egy olyan embernek, aki elutasított anno minden érvet, ami a kövérséghez vezetett.
Vmit lépnem kellett.
Január elején elkezdtem kutatni a lehetőségek után.
Mivel, az ezelőtti önkínzásoknál, kipróbáltam szinte mindent, vmi merőben mást kellett találnom.
Itt akadt a feleségem kezébe a testkontroll című könyv.
Elkezdett nekem belőle felolvasni és amikor megragadta a fantáziám nekiálltam és elolvastam...majd jegyzeteltem és hozzáolvastam és lassan kialakult bennem egy lehetséges módszer.
Most jelenleg ott tartok, hogy a testkontrollt és az Atkins féle módszert ötvözöm...alakítom...tanulom.
Különböző feltételeknek kell megfelelnie ennek a módszernek.
Nem tudok éhezni, mert rendkívül kiborít és gátol a vezetésben...szédülök, nem látok stb....
El kellett döntenem, hogy mi az elsődleges cél, a fogyás vagy az egészségem.
Én az egészséget választottam és ezért nem értek egyet teljesen sem a testkontrollal, sem az Atkinsal.
Mivel ez a táplálkozás a hagyományostól meglehetősen eltérő életviteli elveken nyugszik, ezért nehéz volt az első hét.
Nincs só, hanyagolni a fűszereket, nincs megfelelő recept, vagyis vmit felépíteni a nulláról.
Itt voltak az ellentmondások...ez a módszer jó, ez a módszer káros...
Nem vagyok orvos, sem vmi nagy ész, de itt kaptam egy segítséget, amit azóta is használok és állítom, hogy minden tudománynál többet ér.
Az ösztönös felismerés!!!
Vhol mindenki tudja, hogy mi jó neki...nem az agyának, hanem a szervezetének.
Mennyit hallottam anyutól, hogy ne csak a krumplit egyem, hanem a húst is, pedig itt nem történt más csak ösztönösen éreztem, hogy nekem az nem jó...de gyerek voltam és a beígért jutalom ezt elnyomta...majd a szokás és az ízek rabjává váltam. Ez most felnőttként egy pszichés beidegződéssel és a boldogság érzéssel párosult, amikor szétzabálva elterültem az ágyon.
Február 5.-én ezen változtattam.
Átértékeltem a dolgokat és úgy döntöttem, hogy nekem pont nem ez a jó.
Alapul véve az olvasottakat elkezdtem az ételtársítást.
Voltak rendesen nehézségek és éheztem is egy kicsit az elején, mert nem volt mihez nyúlni. Nem voltak megfelelő receptek és fogalmam sem volt, hogy mi a szénhidrát és a mi a fehérje stb...
Tudom, hogy ez engem minősít, de ez van.
Bár később tapasztaltam, hogy nálam sokkal okosabb és olvasottabb embereknek is gondot okoz ezeknek az eldöntése némelyik ételnél.
Sokat támadtak és támadnak a módszerem miatt, de nem érdekel, mert ez kiállta az egyetlen próbát, a gyakorlat próbáját!!!!
02.05 122 kg
02.08 118.6 kg
02.11 116 kg
02.14 114.6 kg
02.17 113.2 kg
02.20 111.8 kg
02.23 111 kg
03.01 108.2 kg
03.11 105.2 kg
03.14 104 kg
03.15 103.6 kg !!!
Tudom nektek ajánlani a következő olvasmányt, olvassátok el és gondoljátok végig.
http://fogyas.uw.hu
Nem szeretem azt a szót, hogy diéta.
ÉN nem diétázom, másként táplálkozom!!!
Szerintem nem nagy dolog, csak tudatlanságunknak köszönhetően vannak problémáink.
Szerintetek tényleg lehet ennyi kaja mellett éhezni?: A tegnapi kajám
12-ig 5 alma
15 órakor 6 szem héjában sült krumpli, vajjal
17 óra gulyás leves leve és a benne lévő krumpli és répa
22 óra szotyi, dió
???????
Én nem éheztem:))))
Vannak szabályok, amiket be kell tartani és akkor ennyitől is lehet fogyni.
Én ennyi kajától leadtam tegnap óta -40dkg-ot.
Február 5.-e óta 18.4kg-ot fogytam és állíthatom, hogy jól vagyok.
Kérdezzetek és próbálok segíteni, de még én is csak kísérletezem magamon és minden tanácsot szívesen fogadok.
Remélem tudtam segíteni és a tőlem eltérően értelmesen válaszolni:)