Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2004.10.23 0 0 337
Jahh, most olvaslak megint, igazad van. :)))
Előzmény: antiskating (333)
praclee Creative Commons License 2004.10.23 0 0 336

soha többé kenwood?

Akkor ne vegyek KRF-V4070-.eset?MEret ez is számításba jött a a yamaha mellet!Errőlk mi a véleményetek?

praclee Creative Commons License 2004.10.23 0 0 335

Yamaha Ns-P100ról mit tudtok mondani?Képet nem nagyon találtam róla leírás meg ennyi:

Hangsugárzó rendszer, 5db ( 2x50mm-es ), mágnesesen árnyékolt szatellit sugárzóból és Yamaha Active Servo Technologiás, 160 mm-es aktív mélyládából összeállítva ! 5x100W + 55W maximális terhelhetőséggel, 6 Ohm-os impedanciával, 86dB érzékenységgel

az ára 50.000ft de akciósan most 30.000.Szerintetek?

praclee Creative Commons License 2004.10.23 0 0 334

Kezd elegemm lenni a netbpől vagy a yamahákból vagy nem is tudom már....

A bajom:Az újságban a Yamaha Rx V350 70wattot tud.A neten(depo)105 wattot és egy másik helyen pedig 90wattot.ÉS az azért nem mindegy.Akkor msot mi az igazság.

Most tudtam meg egy dolgot.Kérem nem röhögni mert nem vagyok nagy technikai zseni.de ugy hallottam hogy az erősítőnek kevesebbnek kell lenni wattra mint a hangfalaknak mert ha nem akkor szétszedi a hangfalakat.Ez tényleg így van?Ha pl.van egy 100wattos teszem azt yamaha erősírtőm meg hozzá MAgnatom 100wattosan akkor az nem túl szerencsés?Azt is hallottam hogy akkor egy idő mulva szétszedi a hangfalat.

Az mit jelent pontosan ha ez van írva 100/250 watt?akkor én most melyiket vegyem figyelembe?Van a MAgnat 900as(vagy 990es?) széria.Na msot ehhez ezek vannak írva.fejből mondom nem tudom pontosan mennyi,de kezdődik a másik pl.60/120wattal is.Na most ezek akkor rosszak?Vagyis a 60wattot kell nézni vagy hogy van ez?Ha megvenném ezt a hangfala tmeg hozzá a yamah erősírtőt aminek vagy 100watt vagy 70watt a fene tudja mennyi ...na szóval he ezt összekombinálom akkor ez nem jó mert az erősítő nagyobb és szétszedi?Vagy szerintetek ez összepasszol?

Nagyon megköszönöm előre is a segítséget.

antiskating Creative Commons License 2004.10.23 0 0 333
nem írtam el, csak hülyén fogalmaztam, mert én nem úgy értettem, hogy a hangerő nagyobb részén (tehát nagyobb hangerőnél), hanem úgy, hogy a hangerőtartomány (mondjuk 0-tól 10-ig) nagyobb szakaszán (pl. 0-tól a 7-ig) működik, a kisebb szakaszán (7-től 10-ig) pedig már nem működik a sávszélek kiemelése, vagyis csak 7-től 10-ig líneáris az átvitel. (na ezt meg jól túlmagyaráztam).
Előzmény: tere (331)
tere Creative Commons License 2004.10.23 0 0 332
Ja. A Kenwood egy fahangú szar. Nekem is volt Kenwood (KA-1030) erőlködőm, de inkább a Pioneer SA-540-et tartottam meg. A Kenwoodnak magasan vannak a mélyei, erősen sávhatárolt és tisztára pucolja a zenét. A zenei részletek egyszerűen mintha nem is léteznének. Hát, röviden ennyi. Soha többé Kenwood!
Előzmény: Grg (329)
tere Creative Commons License 2004.10.23 0 0 331

Hát ezt most elírtad, asszem... vagyis felcserélted az elejét és a végét. Tehát: a kisebb hangerőnél van beiktatva a "fiziológiás szabályozás", hangerő növelésnél tűnik el belőle a "loudness" effekt.

Lehet ehhez való potikat is venni... :))

Előzmény: antiskating (330)
antiskating Creative Commons License 2004.10.23 0 0 330

A Videoton RA 6363S beépített - és páka nélkül kiiktathatatlan -, csúfoljuk így>fiziológiai hangerőszabályozóval rendelkezik, tehát a hangerőtartomány nagyobb részén NEM LINEÁRIS az erősítőrész átvitele. Ez részben a 70-es, 80-as évek hifi-divatjának és kommersz technológiáinak az "eredménye", részben a korabeli Videoton hangfalak ("gumimembrános" korszak) kicsit erőtlen mélytartományának ellensúlyozására is jól szolgált.

A fiziológiai hangerőszabályzás lényege, hogy az ember hallásfiziológiájához alakítja a frekvenciaátvitelt: vagyis a kisebb hangerőállásban a fül számára tetszetősebb hangzást úgy éri el, hogy radikális mély és esetleg enyhe magasemelést végez, ami a hangosságérzetet is erősen befolyásolja. Ehhez képest tűnik "halkabbnak" a lineáris átvitel.

(Az említett vidigépet jól ismerem, a faterom is ilyennel erősít a tv-től a rádión át az elektomos orgonájáig mindent... annyira nem is szörnyű, igaz, kicsit már nagyotthall:-))

Előzmény: Grg (329)
Grg Creative Commons License 2004.10.23 0 0 329

Sziasztok!

Ugyan nem teljesen ontopic -azt hiszem- a kérdésem, de ezt találtam a legmegfelelőbbnek. :)

Szóval arra lennék kiváncsi, hogy miért van az, hogy egy Vidi RA6363S+Tesla hangfalak az én füleimnek szebben szólnak mint ugyanezek a hangfalak egy Kenwood KRF-V4070D-vel?

Ami a legjobban feltünt, az, hogy a Vidi-n a 10-es hangerőből már 1-en is bőven jól hallahtó, a Kenwood-on pedig legalább a "skála" feléig fel kell tekerni. A másik, hogy a Vidi jóval több mélyet képes kiadni.

Néhány adat:

A Teslák 15W 4 Ohm, A Vidi 40W 8 Ohm, a Kenwood 50W 6-16 Ohm.

Köszi

Grg

topbank Creative Commons License 2004.10.22 0 0 328

A Kenwood-ot inkább hanyagold ha teheted.

De itt egy (szerintem jó) összeállítás!

Erősítő:Harman Kardon-AVR130-125e Ft

Doboz szett:Dali AX-kis szett+AW-8 sub-110e Ft

A maradékból meg futja valami jó lejátszóra és valami olcsóbb de jó kábelekre is.

Előzmény: praclee (327)
praclee Creative Commons License 2004.10.22 0 0 327
húú ezek a címek jól jönnek.A 300.000res nem egy sima erősítő volt hanem egy házimozi szett,de mind1.A yamaha már kiment a MEdiából:((Ugyhogy marad a kenwood bár abból is már csak egy van és én amire aljutok hogy megveszem:))
Előzmény: topbank (326)
topbank Creative Commons License 2004.10.22 0 0 326
Debrecen:Cinema Magic Árpád tér 37, Acoustic Center-Pacsirta u68.
Előzmény: praclee (322)
topbank Creative Commons License 2004.10.22 0 0 325
Irtál valami 300 000Ft-os dologról,arra reagáltam úgy hogy egy 300 00res jelforráshoz már komoly kigészítők is dukálnak!
Előzmény: praclee (321)
Mr Peanut Creative Commons License 2004.10.22 0 0 324
Köszi!!! Igazán nagyra értékelem a segítőkészségeteket!
Előzmény: Flacika (320)
mya_tom Creative Commons License 2004.10.21 0 0 323
Bocs csak most tévedtem vissza a topicba. Egy új fórum (nem itt az indexen) teljesen lekötötte topicolos irányú minden energiámat. Viszont jó volt olvasni az új hozzászólásokat ;)
praclee Creative Commons License 2004.10.21 0 0 322
De ilyeneket hol lehet kipróbálni?Mert mondjuk egy autóba beülhetek mert az ki van rakva de Én megszeretnék hallgatni egy rakatot azt nem tudom megtenni:legalábbis Debrecenben nem.MErt van a Media MAkrt de ott össze vanm állítva 1 vagy jó esetben kettő oszt szevasz.Attól még van választék(közepes) de azokat nem tom megghallgatni....
Előzmény: writter (304)
praclee Creative Commons License 2004.10.21 0 0 321

de én egy hétköznapi átlag vásárló vagyok:enm egy tőzsdeügynök hiper nagy szbával akinek 2millás cucc kell.Én leírtam a paramétereket nem kell nekem hogy helyettem főzzön.Tudom hogy vannak hiper sztuperek 1-2 millióért meg fél milkáért is de nekem az is sok.Én 100-300.000ezret tudok rászánni max.

(egyébként nem értettem pontosan az egész hozzászolásod....szégyenemre)

Előzmény: topbank (297)
Flacika Creative Commons License 2004.10.21 0 0 320
Mr Peanut, mail ment!
Előzmény: Mr Peanut (317)
Mr Peanut Creative Commons License 2004.10.21 0 0 319
Köszi!!!
Előzmény: topbank (318)
topbank Creative Commons License 2004.10.21 0 0 318
Mail ment.
Előzmény: Mr Peanut (311)
Mr Peanut Creative Commons License 2004.10.21 0 0 317
Persze h jó, köszi szépen! A mail címemet az előbb írtam be a topicba. Közben én meg visszaolvasgattam a topicban, és eléggé elgondolkodtam, mya tom vásárlása nagyon jó példa, mert én is kb. így vagyok hogy fogalmam sincs mit akarok, én nem is értek igazán hozzá, csak azt tudom, hogy érzékeny a fülem a hangzásra. Totál el vagyok veszve a gyártók és a típusok rengetegében és elég tanácstalan vagyok hogy találjak magamnak megfelelő hangfalat. De fontos hogy olyan legyen a cucc amilyet szeretnék és ezért képes vagyok még gyűjtögetni hozzá ha kell, a lényeg hogy meg legyek elégedve azzal amit végül hazaviszek. Nem akarom elkapkodni a dolgot, mert nem sürget semmi. Sok érdekeset olvastam a korábbi hozzászólásokban, és már ez nagyon sokat segített, kezdenek lassan körvonalazódni a lehetőségek.
Előzmény: Flacika (316)
Flacika Creative Commons License 2004.10.21 0 0 316
Nem, azt mailben küldtem meg, és otthonról, így ha Neked is kellene, csak este tudom elküldeni (ha úgy jó).
Előzmény: Mr Peanut (315)
Mr Peanut Creative Commons License 2004.10.21 0 0 315
Ja, értem. Vissza fogok olvasni akkor a topicban, ott biztos Könczöl úrnak az elérhetőségét is megtalálom. Köszi az infót!!!
Előzmény: Flacika (314)
Flacika Creative Commons License 2004.10.21 0 0 314
Nem okvetlenül... Nekem egy Könczöl Ali párosom van otthon, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem sokkal korábban mya tom is hangfalat keresett itt, ha visszaolvasol, látod. Neki is ajánlottam, ő fel is hívta Könczöl urat, és pillanatnyilag még van neki egy-két pár (ő végül mást vett). Mya tom leírásából nem derült ki számomra, hogy Könczöl úr felhagyott-e a hangfal gyártással, vagy csak átmenetileg csökkent le a készlete. Ha utóbbi, akkor még később is lehet esélyed, ha az előbbi, akkor az lehet, hogy még egy darabig megmarad neki a cucc.
Előzmény: Mr Peanut (313)
Mr Peanut Creative Commons License 2004.10.21 0 0 313
Hello! Nos, pillanatnyilag az 50 a felső határ sajnos. Nem tudom alkalmi vételről van-e szó, ha nem a későbbiekben még lehet hogy érdekelne a 70-es ajánlat. De feltételezem, itt egy most eladó cuccról van szó, ami nem fog rám várni...
Előzmény: Flacika (312)
Flacika Creative Commons License 2004.10.21 0 0 312

Mr Peanut!

Mindenképpen ki akarsz jönni 50-ből? Ha 70-et rászánsz, esetleg van ötletem (nem az én bótom.. ).

Előzmény: Mr Peanut (311)
Mr Peanut Creative Commons License 2004.10.21 0 0 311
Értem. Hát nem is tudom, polcot már csináltam fából, hangfalat még nem... :-) De végülis miért ne? :-) Bár elég sok kérdés merül fel bennem így hirtelen... Szerintem ennek a dolgonak a részleteit már privátban beszéljük meg, a mail címem andszo@freemail.hu. Dobnál erre egy mailt? Köszi!
Előzmény: topbank (310)
topbank Creative Commons License 2004.10.21 0 0 310
Álló frontban nem találsz,csak a márkák olcsó dömping cuccait. Szerintem vágj bele a készítésbe,ezen az ár szinten jobbat csinálsz magadnak mint ha vennél és fejleszthetsz,variálhatsz is. Illetve talán a használtak között keresgélhetsz.
Előzmény: Mr Peanut (309)
Mr Peanut Creative Commons License 2004.10.21 0 0 309
Álló frontokat szeretnék, lehetőség szerint 3 utas megoldásban. A lejátszóm Pioneer, az erősítőm meg Yamaha RXV-350, ami tudom nem kimondottan hifi erősítő, de ez van, erre volt pénzem... A szoba kb 25 m2. A hangfal építéshez én nem értek, szóval nem tudom abba bele mernék-e vágni... Azért gondoltam hogy 40-50e Ft-ból már talán találok valami tisztességes front hangfalat, ami zenehallgatásra is alkalmas.
Előzmény: topbank (308)
topbank Creative Commons License 2004.10.21 0 0 308
Még egy javallat kispénzre. www.sonido.hu nézz be Varga úr hoz nagyon segítő kész és igenjó ár-érték arányúak a termékei. Mekkora dobozokat szeretnél,álló frontokat vagy álványos kisebb eket?Mekkora szobába? És milyen rendszerhez?
Előzmény: Mr Peanut (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!