Keresés

Részletes keresés

huszar70 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 6843

Lemaradt a kép.

Előzmény: huszar70 (6842)
huszar70 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 6842

Sziasztok!

Most találtam rá erre az oldalra és nagyon örülők neki, ugyanis én is egy tömegkályha rajongó, tulajdonos, építő vagyok.A tömegkályha iránti szeretetem úgy kezdődőt hogy a házam építésekor a gázfűtés mellett, más alternatív megoldást is kerestem így vetődtem el egy tömegkályhás honlapra. Ami gáz és áramszünet esetére is megoldást ajánlott és a sütőtérrel még a főzés is megoldható. Valamint a legkevesebb tűzifa elégetésének ígéretével felfűthetem a házam. Nagyon kíváncsi lettem, így jelentkeztem egy tömegkályha építő workshopra az Ete-i Vajda Zsolt mesterhez.  Alig vártam, hogy haza érjek és felépítsem a lakásomban a sajátomat. Meggyőződtem róla hogy minden állítás szó szerint igaz, mert én már csak a szememnek hiszek. Közben beleszeretem a kályhaépítésbe annyira, hogy úgy éreztem még többet kell tudnom a fatüzelésű kályhákról. Így elvégeztem a kályhás szakmunkás iskolát is, és azóta minden lehetőséget megragadok, hogy tanfolyamokon bemutatókon találkozókon tovább képezem magam.  Ezt a Dán ellenáramú tömegkályhát nyílt helyen építettem meg, Vecsésen a Mester Centerben,a Fő utca 151 szám alatt.  Nyitva tartási időben bármikor megtekinthető(H-SZ 06-17 V 06-12) A tulajdonos szívesen ad felvilágosítást a kályha működéséről és a működésének tapasztalatairól. Az üzletben dolgozó hölgyek beosszák , hogy melyik nap ki  süt-főz a kályhában

.A kályhába 201 db samott tégla, 360 db kisméretű tégla,2 zsák samott habarcs, 3 zsák agyag, 6 zsák homok felhasználásával lett építve, az ajtókat a tulajdonos hozta. Az üzlethelyiségben nem volt kémény, így egy 160-as fém kéménycsőt építettünk be, és ezt raktuk körbe kisméretű téglával.A kályhát ketten öt nap alatt építettük fel.    

sancibácsi Creative Commons License 2014.02.15 0 0 6841

Elnézést, ha így van/volt Tamás.

Ott a képek között nincs(nem láttam) szöveg.

Igaz Tamas Creative Commons License 2014.02.15 0 0 6840

https://www.facebook.com/pages/Kemence%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s-t%C3%A9glaszeletel%C3%A9st%C3%A9glak%C3%A1lyha-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s/453287798047078

A hitelesség kedvéért nem törlöm./ későiekben megteszem/.

Felfoghatjuk ezt úgy is, mint dícséretet. (Nem egy kotványt tesznek ki ugye :-)

De attól még gusztustalan. Fel kellene tüntetni, hogy nem Ő  csinálta, hanem kinek a munkája.

.................nehezen találok szavakat erre de mégis inkább azt írom..........

szívesen olvasom ezt az oldalt. Szeretem a tömegkályhákat , mióta Szalai Péter

előadását ,meghallgattam a rakéta kályhákról.

Igen ez így van itt a fórumon aki igazán hiteles számomra ,aki tényleg ért a kályhákhoz és továbbra is szívesen elolvasom minden gondolatát az / ab69, ybas02,sancibácsi/

A fotókat amit az adminisztráció szerint  elég sokan láttak ,megosztottak, és a  forrás megjelölése mellett /email cím/ mégis tőlem érdeklődtek mindig átirányítottam a építő

elérhetőségének megadásával, web lap elérhetőség csatolásával./ ez sem volt kevés/ azt hiszem helyesen jártam el.

Ha nem akkor ezúton kérek elnézést.

Igaz Tamas Creative Commons License 2014.02.15 0 0 6839

https://www.facebook.com/pages/Kemence%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s-t%C3%A9glaszeletel%C3%A9st%C3%A9glak%C3%A1lyha-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s/453287798047078

Tömegkályha bemutató építéséhez helyszínt (építtetőt) keresek,

Jelentkezni: tuz-mester@freemail.hu

Most leírnám kicsit részletesebben. Hátha valamelyik olvasónak, látogatónak lenne ötlete!
Tehát egy ilyen kályhának az anyag igénye 220-300.000 Ft körül van.
Résztvevő kb 6-8-10 fő lehetne, (mivel ennél több személy már nem tudja körül állni a kályhát).
Egy építés 5-6 nap, vagyis 4-5 éjszaka. 2500-3000 Ft-os szállásnál is a 6-8 fő szállásdíja kb. fedezné az építés munkadíját.
Tehát nagy vonalakban egy olyan valaki, aki szállást tudna biztosítani ennyi fő részére (vendégház, panzió, stb), az csak anyag áron (220-300.000 Ft) kapna egy tömegkályhát, ha a munkadíjat kicsit akciósra vesszük. (Szerintem ennyiért ajándék )
Nyilván ezeket át kellene beszélni: milyen kályhát, milyen ajtókkal, kialakítással szeretne, stb; és a szállás mennyi.
De ha van ötletetek, vagy olvassa ilyen személy az oldalt, aki foglalkozik szállás adással; vagy nem, de most a télen tudna akciósat (azért ilyenkor nincs olyan nagy tolongás) és szeretne egy ilyen kályhát, (esetleg intézmény, közület, stb egy kályháért cserébe el tudná intézni valahol,....) kérem jelezze! Nem csak Debrecen közeli szálláshelyet keresek, végül is ez már mindegy.

Igaz Tamas Creative Commons License 2014.02.15 0 0 6838

Már közel 1 éve ott vannak a kemencék, burkolatok között a kályháim:

https://www.facebook.com/igaztamas/photos

Kérésemre sem vette le. :-)

De attól még gusztustalan. Fel kellene tüntetni, hogy nem Ő  csinálta, hanem kinek a munkája.

Tömegkályha bemutató építéséhez helyszínt /építtetőt/ keresek

Jelentkezni: tuz-mester@freemail.hu

Mi is az a tömegkályha?
Ezeknek a kályháknak az igazi hazájuk Skandinávia (Svéd-, Finnország, Dánia), és Oroszország, és az évek alatt igen nagy fejlődésen mentek keresztül, sőt ma is ….
Nagyon hamar közkedveltek lettek az USA-ban, és Kanadában is. Ott falazott, vagy épített kályhának hívják, és meghatározásuk az Észak-Amerikai Kályhás Szövetség (MHA) szerint:
- Tömegük legalább 800 kg,
- Zárt tűztérrel rendelkeznek, melynek ajtaja zárva van az égési ciklus alatt,
- Falaik vastagsága nem haladja meg a 25 cm-t,
- Normál üzemeltetési körülmények között a külső felülete nem haladja meg a 110 C-ot, (kivéve a tűztér ajtót),
- A kályha belsejében a füstgázok a tűztérből egy legalább 180 fokos irányváltoztatás után, egy hőcserélő csatornába kerülnek, mielőtt a kéménybe távoznának,
-A hőcserélő csatorna (füstjárat) hossza, legalább kétszerese a tűztér magassági méretének.
A fenti felsorolás nagyon általános, és a legtöbb magyarországi cserépkályha is beletartozna. Ez a fogalom meghatározás inkább a brit nyelvterületen közkedveltebb kandallótól való megkülönböztetést szolgálta.
Magyarországon téglából már régen építettek kályhákat. Ezek azonban ugyanúgy épültek (ugyanolyan tűztér, és füstjáratok) mint a cserépkályhák, csak külső héjukat kályhacsempe helyett élére állított téglából készítették. Ezeket a kályhás szaknyelvben: ’téglakályhának’ nevezték.
A tömegkályhák hazai széles körű megismerése, és elterjedése a 2008-as évre tehető. Amikor a nemzetközileg elismert dániai kályhás mester (Lars Helbro) egy bemutató építés keretében épített egy dán típusú kályhát Ete-n. Ez a kályha tűzterében is más, mint a cserépkályhák, amely fölött egy ún. másodlagos égéskamrát is tartalmaz (a cserépkályhák nem), és a füstgázok nem egy hagyományos füstjáratban adják le hőjüket, hanem egy ún. ellenáramú járatban, amely minimum fél tégla (12 cm) vastagságú.
Azért, hogy ezeket a szerkezetileg eltérő fűtőeszközöket megkülönböztessék a cserép, vagy téglakályháktól: tömegkályhának nevezték el.
Mi is tehát a tömegkályha, ill. miben más, mint a cserépkályhák?
- nagyméretű tűzterükben egyszerre elhelyezhető a kályha felfűtéséhez szükséges tüzelő
- vastag 12 cm-es tűztér fala a következő begyújtásig sem hűl ki teljesen, ezáltal magas égési hőmérséklet lakul ki,
- a tüzelőt felülről kell meggyújtani. Az égés során bomló fagázok a tűztérből a másodlagos égéskamrába távoznak (mint a faelgázosító kazánnál); így igen tiszta, nagy hatékonyságú az égés,
- Puha fával (nyár, fenyő, ...) is tüzelhetünk bennük,
- a másodlagos égéskamrát a tüzelő leégése után sütésre lehet használni a kemencéhez hasonlóan,
- nagyméretű üveges ajtónak köszönhetően kandalló hatás
- vastag külső köpenye miatt alacsony hőmérsékletű, de kiegyenlített, tartós, hosszú hő leadás,
- vastag külső, belső falának köszönhetően tartós, átrakása később szükséges,
- nagy tömegüknek köszönhetően (2,5-3,5 tonna) hosszú hőtárolás, ezért általában csak napi 1 begyújtást igényel, és 24 óráig fűt,
- tiszta égésnek, és a jó füstgáz hő hasznosító szerkezeti felépítésének (ellenáramú, vagy harang rendszerű) köszönhetően akár 80-90 %-os hatásfok.

Ezek közül az előnyös tulajdonságok közül egyesek hátrányként is jelentkezhetnek:
- A nagy tömeg miatt nem építhető emeletre, vagy egyéb kis teherbírású aljzatra, födémre,
- jó hatásfokkal, kielégítő hő leadással csak rendszeres üzem mellett alkalmasak. Ezért nem javasolt hétvégi-, vadászházakba, stb. Tévedés lenne azt állítani, hogy a tömegkályha 1-2 felfűtés/nap után kezd csak el fűteni, hőt leadni. Már az első befűtésnél is érezhető felmelegedés tapasztalható, de hőleadása csak a normál üzemi hőmérsékletnél tapasztalthoz képest csak 50-70 %os. Ilyenkor ha a kályha ezzel a hőmenyiséggel nem tudja felfűteni az adott helyiséget, a hideg miatt újabb, és újabb adag tüzelő elégetésével sem érjük el a kívánt hatást (hideg falak átmelegítése, stb), és a kályha szétfűtését kockáztatnánk.

Igaz Tamas Creative Commons License 2014.02.15 0 0 6837

Napjainkban újra felértékelődik a fatüzelés.
Néhány éve divat lett a fatüzelésről előbb olaj, majd szén, aztán gázfűtésre váltani, kényelemből, divatból, politikai döntésre, stb.
Azonban külső körülmények, és az egyre fogyatkozó kőolaj-föl
dgáz (szén-hidrogén) készletek, illetve azok folyamatosan emelkedő világpiaci ára miatt újra visszatérünk a fához. Visszatérünk, mert a fában lévő lévő egységny
i energia (MJ) ára (ha az 2000-2500 Ft mázsánként), csak fele az ugyanakkora egységnyi energiatartalommal rendelkező gáz árának, és csak kb1/4-1/5-e a hasonló mennyiségű elektromos áramnak. A fával ezenkívül egy bizonyos függetlenséget is nyerhetünk a szolgáltatóktól. Megvehetjük, (bármikor amikor van rá keret, vagy ha akciósan jutunk hozzá), és letároljuk az udvaron, és akkor, és annyit használunk fel belőle, amennyire szükségünk van. Nem kell félni a csapok elzárásától, sem a forint gyengesége, gazdasági, politikai válság miatt kialakuló gáz hiánytól, hidegtől, vagy irreális áremelkedéstől sem. Ezenkívül sokunk számára kevés hangulatosabb és kedvesebb időtöltés létezik annál egy hideg téli estén, mint ülni a kályha előtt, és nézni a lobogó tűz látványát..
Zágonyi Sándor építésztechnikus-kályhaépítő

Kartsy Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6836

Szerkeszteni képtelen vagyok az előző hozzászólásom, így itt csatolom, most, hogy rájöttem, hogy kell:

Előzmény: Kartsy (6835)
Kartsy Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6835

Kedves Agur és társai!

tetszenek a hozzászólásaitok. Szűkszavú leszek, mert az előző hozzászólásom kámforrá vált és most pipa vagyok... :-)

Mit szóltok működik-e a betonba ágyazott vas levegő-adagoló helyett, a magyar samotgyártó falazótégláját vagy feles falazótégláját építenénk be? Lásd a képeken.

Hogy lehet megoldani, hogy forró friss levegőt juttasson az égéstérbe?

Ez a vas cső honnan kapja a levegőt, hogy jut el oda?

Hab a torta tetejére, hogy zárt égésterű kályhát fogok építeni.

Üdv:

Kartsy

Előzmény: Agur (844)
datapop Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6834
Az a baj h tényleg ott tartunk h a képeinkbe bele kell írni... Egy két kályhámba én is beleírtam emiatt a hazug tolvajok miatt.
Előzmény: sancibácsi (6832)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6833

A képet én is kaptam, az oldalát nem ismertem de kösz.

Előzmény: kekov (6831)
sancibácsi Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6832

A másik kályhásdoktorral kapcsolatban:

Nyílván fel lehet tüntetni, indokolt lehet a Kanadai kályhákat. Ismeret terjesztés kategória.

Sajnos nálunk szűk az a réteg, aki megengedheti, hogy külsőben is egy igazán exkluzív, prémium kategóriás kályhát építtessen.

Ezek a kályhák munkában, meg anyagban is sokkal több +.

Indokolt tehát feltenni, néhány ilyen kályhát, de csak úgy gondolom, hogy tisztességes, ha:

-megjelöli, hogy melyik országban épült,

-vagy hogy ki építette, és nem a honlap üzemeltetője,

-mellé teszi a sajátot is, hogy én meg ilyet csináltam...

Én a saját oldalamon, hirdetésemnél igyekeztem erre....

Előzmény: Kályháskristóf (6827)
kekov Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6831

persze ... design, csak másé

https://www.facebook.com/AncientArtofStone?fref=ts

Előzmény: elemzo9999 (6830)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6830

Design

sancibácsi Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6829

Az is biztos, hogy Kályhadoktor úrnak nincs egyetlen épített kályhája sem a tömegkályha/téglakályha témában, sem a kőburkolatos kályhák között.

Az 100% hogy mind külföldi (Észak-Amerikai) kályhák.

Egyik sem magyar.

Előzmény: Kályháskristóf (6827)
Kályháskristóf Creative Commons License 2014.02.13 0 0 6828

Amúgy ez a legkomolyabb: kalyhaskiraly.hupont.hu a telki kályhás oldaláról és az enyémről ollózott.

Kályháskristóf Creative Commons License 2014.02.13 0 0 6827

http://kalyhadoktor.hu/node/47

Ki ismeri fel a munkákat? Csak ebben az évben ketten loptak az oldalamról és mivel minden cserépkályhás oldalt megnézek, valamint jó a memóriám, szemét módon beárulom a tolvajokat a képek, írások, eredeti gazdájánál. Szegény dörgicsei kályhás majdnem infarktust kapott, mikor egy zsűrizett darabját fedeztem fel egy tolvajnál, aki még a vízjelet is leszedte a képről. Ha valakit érdekelnek "warez" oldalak írjon, küldöm a szépen megőrzött linkeket.

sancibácsi Creative Commons License 2014.02.13 0 0 6826

Elfelejtettem!

Ha jönni szeretnél Barany: Dobj egy e-mail-t a

tomegkalyhastalalkozo@gmail.com

címre.

Részvételi díj max 2.000 Ft.

Előzmény: sancibácsi (6824)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 6825

Megértem az álláspontodat.

Február végére készül el egy módosított alap modul, kíváncsi vagyok az mit tud, most arra koncentrálok 

Libik könyvből kimásolt adatok. Nekem ez furcsa. 

Ezek szerint szélvihar van a kályhákban? :)

Nálam max 100 C fok és minimum 0,60 maximum 1,10 a sebesség.

Előzmény: vberko (6822)
sancibácsi Creative Commons License 2014.02.12 0 0 6824

Szia!

Természetesen lesznek képi, és rajzi illusztrációk.

Kell is; hiszen nem is oktatják, tanítják a témát nálunk.

Megéri szerintem annak is eljönni, aki építtetni szeretne, és tisztán látni néhány dologban.

Egy részét a tömegkályhákkal kapcsolatban még mindíg nem veszik komolyan sokan, és nem hiszik el; másfelől meg kialakultak tabuk, és kicsit misztikus köd kezdte belengeni a témát.

Remélem jó pár dologban sikerül tiszta vizet önteni a pohárba.

Másrészt mivel a témát nem tanítják nálunk:

Próbálok olyan elvi, elméleti dolgokat megfogalmazni, ami az építőknek is segítségére lehet.

És sokszor utaltunk rá korábban, hogy másféle gondolkodásmódot igényel ezeknek a kályháknak építése, működésének megértése, stb. Erre is rámutatok majd.

Nekem volt aki címként az: I. Országos/Magyarországi Tömegkályhás Konferenciá-t ajánlotta.

De ezt nem akartam.

Nem is egyesítette, ölelte volna fel teljesen a Magyaro.-i tömegkályha építőket. Tehát nem elég 'egyetemes', és átfogó.

Meg én amúgy sem tartanám szerencsésnek egy új szervezetet létrehozni (van MACSOI), vagy frontot nyitni a kályhás társadalmon belül (cserépkályhások, kandalló építők felé).

De ki tudja, milyen igények fogalmazódnak majd meg ott?

Lehet a következő lépés erre vezet majd.

(Nem a külön szervezet, hanem valami közös rendszeres találkozók, tapasztalatcsere, stb. irányába a tömegkályha témában).

Előzmény: bárány b (6821)
sancibácsi Creative Commons License 2014.02.12 0 0 6823

Helló Berko!

Teljesen igazad van.

Annyit tennék hozzá, ha nem haragszol, hogy eleve értelmetlen, illetve vicc kategória ez az analóg szonda belógatva.

Maga az alapvető probléma/komolytalanság nem az, hogy hogyan szigeteljünk/árnyékoljunk/... egy ilyen szondát, analóg hőmérséklet mérő elemet.

Meg mérési metodika, bla, bla, bla.

Egy ilyet be lehet tenni 1-et, 2-t, 18-at a kályhába, ha az ember kiváncsi valamire, de ez tájékoztató adat lesz csak. Egy változtatást, mittudomén hatását lehet saját magunk számára tesztelni.

Ami a lényeg, az a füstgáz elemző, és azt a kéménybe csatlakozásnál kell mérni.

Ez ugye nem csak hőmérsékletet mér, hanem légfelesleget, CO-t, Co2-t, kilépő füst hőmérsékletet, stb. Ez ad reális képet a kályha hatékonyságáról, hatásfokáról, hogy mi távozik a kéményen, és mi marad benne.

Mert ez a lényeg.

Előzmény: vberko (6822)
vberko Creative Commons License 2014.02.12 0 0 6822

"Csavarhúzós sem bizonyítási eljárást vezetett le, hanem a kételyeit."

Nem b*szki, hanem józan paraszti ésszel megmutatta, hogy az ötleted kuka. De mivel te kiálltál a nagyérdemű elé ebből következik, hogy nálad átjutott az ötlet szinten, és nem volt jobb ötleted.

"Mellesleg egy ilyen bizonyítást kérni a fitzikustól amit te kérsz tőlem az nemzetközi eredmény lenne és felérne egy doktorival,"

Nem én állítottam, hanem te. Mármint azt, hogy mindenki rosszul mér és ezt a fizikus barátod levezette, bebizonyította.

A tudomány már csak úgy működik, hogy ha állítok valamit ami szembemegy a megszokott/elfogadott normákkal, törvényekkel, metodikával akkor azt bizonyítani illik.

"és elég húzós bevétel is származna belőle ha átalakítanánk a mérések kötelező szabványát, és az összes akreditált labor ezt használná kötelezően"

És te el is hiszed hogy ez így működik ? :)

"Az interneten látható kályha összehasonlító szeánszok távolról is (képről) láthatóan hibásak, pld a huzat összehasonlíthatatlansága miatt (a különböző kályhák kéményeinek láthatóan eltérő feltételei miatt, tetők eltérő állása, stb.).

Ha nem mérték és nem értékelték ki a huzatkülönbségeket akkor eleve marhaság volt az egész mérés pld. (csak kötözködöm de sajna igaz)"

Akkor végre mutathatnál valami konkrétumot ezzel a huzattal kapcsolatban.

Nem kell dollármilliárdokat érő pontos és részletes levezetés. Elég kb ilyen részletességgel:

Egy mérés során a kémény/kályha/etc belépőnél ennyi huzatot/tömegáramot/stb. még a kilépőnél/máshol/etc ennyit mértem. Valószínűleg az erős keleti szél miatt. Ugyanakkor a termikus hatásfokom ennyit mutatott. Másik szélcsendes mérés esetén ilyen mért huzatotkat/tömegáramokat mértem itt meg itt amikor a termikus hatásfokom ennyit mutatott. Harmadik esetben a tetőt fordítottam el, hogy így is tudjak mérni, így ilyen értékeket kaptam.

A huzathoz KKK gyártó xyz típusú műszerét használtam, míg a term. hatásfokhoz ZZZ gyártó xxx műszerét. Tüzelőanyag, levegőbetáp, környezeti, valamint levegő hőmérséklet és egyéb környezeti tényezők állandónak voltak mondhatóak.

"De mondhatjuk erre is hogy elhanyagolható kérdés."

Amennyivel bonyolultabb, drágább és sérülékenyebb lesz a kályhád ahhoz képest ezek elhanyagolhatóak.

Előzmény: elemzo9999 (6815)
bárány b Creative Commons License 2014.02.12 0 0 6821

Sancibácsi!

Megtudhatnék valami közelebbit, arról az előadásról? Hogy lesz-e valami fényképes illusztrációs része? Hogy aki nem kályhás az is megérti, el tudja képzelni a dolgokat?

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.11 0 0 6820

Bocs, a mondatban az első keret is falazókeretet jelentene. :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.11 0 0 6819

A kályha tűzterének ajtaját ha kerettel építjük a magfalhoz, akkor az ajtókeret a falazókerethez van rögzítve és ha igen, hogyan?

Szentpet319 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 6818

Én inkább a kályhád paraméteriről olvasnék érdekességeket!

Előzmény: elemzo9999 (6817)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 6817
Előzmény: elemzo9999 (6816)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 6816

Mondjuk ez sem így van, volt látogató akinek a kályhákhoz semmi köze, és kapásból mondott egy olyan megoldást (ötlet)  ami beépülve, számára komoly jövedelmet fog biztosítani eladásonként (ha van bevétel). Sőt még az is lehet hogy bekerül a nagykönyvbe.

Előzmény: vberko (6814)
elemzo9999 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 6815

Csavarhúzós sem bizonyítási eljárást vezetett le, hanem a kételyeit.

Az van nekem is.

Mellesleg egy ilyen bizonyítást kérni a fitzikustól amit te kérsz tőlem az nemzetközi eredmény lenne és felérne egy doktorival, és elég húzós bevétel is származna belőle ha átalakítanánk a mérések kötelező szabványát, és az összes akreditált labor ezt használná kötelezően. :)

Az interneten látható kályha összehasonlító szeánszok távolról is (képről) láthatóan hibásak, pld a huzat összehasonlíthatatlansága miatt (a különböző kályhák kéményeinek láthatóan eltérő feltételei miatt, tetők eltérő állása, stb.).

A felhasznált tűzifa pld rendes szabvány fa, aminek a nevesség tartalma is változó akár raklapon belül is, tehát ott is brikettet kellett volna használni.

Ha nem mérték és nem értékelték ki a huzatkülönbségeket akkor eleve marhaság volt az egész mérés pld. (csak kötözködöm de sajna igaz).

De mondhatjuk erre is hogy elhanyagolható kérdés.

Előzmény: vberko (6813)
vberko Creative Commons License 2014.02.11 0 0 6814

"Megoldást te sem mondtál egyet sem."

Igen megfejtjük itt a rejtvényeidet és te meg vered a melled, meg besöpröd a pénzt :)

Komoly szakértői csapatod van akik nem kevés pénzedbe kerülnek, és te meg az interneten buta kályhásokkal, és egyéb lelkes amatőrökkel akarod fejlesztetni a kályhád ?

Hát nem tudom. Vagy ezek a kérdéseid a komolytalanok vagy aki felteszi őket.

Előzmény: elemzo9999 (6812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!